Şimdi Ara

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
9
Favori
32.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

pm ile yolladım hocam, ekşi'de de dediğiniz gibi paylaşmıştım. portre gerçekten sıkıntı...

Eyvallah hocam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeCRiS kullanıcısına yanıt
    Ranger Citadel'in çıkışında 3 tane tip var oturan, keçinin yanında, onlardan birini alabilirsiniz gruptan birisi ölünce ama seviyeleri baya düşüktür. İlerledikçe sağda solda gruba katılamak isteyen tipler buluyoruz, neredeyse her haritada bir tane oluyor iyi kötü. Rail Nomads te 3 kişi var hatta.
    Yüksek karizmaya ihtiyaç var bu arada bazı elemanları alabilmek için. 1-2 eleman 8 istiyor en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 22 Eylül 2014; 9:52:54 >
  • Yeni başlayacaklar için bir kaç ipucu vereyim başlangıçta grup kurmaya yardımcı olacak. Benim başıma gelenler sizlere de olmasın.

-Luck en gereksiz stat diyebiliriz. 2 hatta 1 e indirebilirsiniz, özellikle silahı az tutukluk yapan ve kilit açmadır, bomba bulmadır gibi şeylere uğraşmıyorsa karakter gereksiz. Kritik şansı zaten silahlarda yüksek ve arada bir gelen o 1 AP pek iş yapmıyor.
    -Charisma da çok önemli değil ama 1 kişide mutlaka lazım, parti lideri olacak ve 7-8 yapılması gerekiyor. Hem Leadershipe yarıyor hem de insanların katılma şansı artıyor bize. 1 kişide 8 diğer 3 ünde 3 olursa başta 17 oluyor ve uzun bir süre yeterli bu. Grubun CHA toplamı belli bir sayıdan azsa size katılmıyor bazı NPCler. Özellikle toplam 30 isteyen bir tip varmış ama değer mi bilemiyorum özelliklerini bilmeden.
    -İntelligence baya önemli, herkese 4 yapın en az ki 3 puan alsınlar her seferinde. Skill ağırlıklı elemanlar için en az 8 yapın derim.
    -İlk Ranger Central haritasında gruba katılan Angela Deth gayet güçlü ve uzun süre idare ediyor 14. seviye olmasıyla tek başına bile. Ama çok ilerlemeden oyunda ayrılıyor yanımızdan temelli. Çok yüklenmeyi ve ondaki özellikleri başkasına da öğretin mutlaka.
    -Grubunuz dengeli olsun sadece savaşçı veya sadece karizmatik/zeki tiplerden oluşan bir grup yapmayın. Medic mutlaka olsun, outdoorsman ve weapon smith bir süre bekleyebilir Angela grupta olduğu sürece, mechanical repair çok da gerekli değil başlarda, özellikle kiltlerde kritik hata alınca benim gibi "load" edenlerdenseniz.
    -burası biraz spoiler sayılır, ilk iki tane mekan var arasında seçim yapmanız gereken oralardaki NPCleri şöyle bilmek isteyenler ve grubu o şekilde kurmak isteyenler için

AG centerda İNTi yüksek bir doktor alıyoruz gruba, skill ağırlıklı bir karakter ve surgeon/elektronicte baya iyi. Tabanca ile de iyi kötü savaşmıyor ama isterseniz energy weapon öğretebilirsiniz daha efektif olsun diye. Çok yavaş tek kötü yanı ve geç, az haraket ediyor savaşlarda. Ek olarak ileride bir görevde kolaylık sağlıyor.
    Highpool da Vulture, kaşif ve sniper, outdoorsman ve animal whisperer var ama özellikleri biraz kötü bir sniper için ve çok ıskalıyor. Pek iç açıcı değil açıkçası.

• siberarmi kullanıcısına yanıt
    Yahu bende herkesin Luck kafadan 1, hiç tereddüt etmedim o konuda. CHA da sadece lider de 5, geri kalanlarda 1. Daha oyunun hemen başındayım (2. level falan adamlar), dur bakalım ileride ne olacak.

Herkes için INT minimum 4 kesin bu arada. Hiç kaçarı yok. Sniper'da 8 yaptım, zaten 1 shot/turn olacak her türlü AP yerine skill ağırlıklı olsun.

AP kadar combat initiative de önemli. Onun için coordination'a abanmaktansa awereness daha verimli olabiliyor. Kullandığınız silahların AP adına "sweet spot"ları mevcut. Örneğin sniper için 8 AP üstü çok elzem değil. Assault weapon için de keza aynen.
  • Fabrice kullanıcısına yanıt
    Rifle ve sniperlar 10-12 AP ile 2 defa ateş edebiliyor, şenlik oluyor o zaman. Ama bir tur bekletip o kadar AP yi alabiliyoruz zaten. İlk başta 9 dan yukarı AP ile başlamak gereksiz. AP en çok SMG ve pistol kullananlar ile yakın dövüşçülerde parlıyor. Daha çok vuruyor bu tipler ve ne kadar vuruş o kadar coşuş. (...) Bıçak kullan elemanın bıçağını parçalar ile 2 AP haracayacak şekle düşürdüm 100 e yakın vuruyor bir turda ve kanatıyor.

CHA kötü olmuş bazı karakterler 10 un altında olunca toplam CHA katılmıyorlar. Gerçi çok da bir şey kaybetmiyorsun, en iyiler ya az CHA istiyorlar ya da hiç istemiyorlar.
  • Dün oturabildim anca başına. Önce 1 saat portre topladım ordan burdan. sonra 1 saatte karakter yarattım. Biyografilerini bile yazdım ^^ Smartass i bi iki konuşmada denedim baya eğlenceli ve avantajlı durumlar elde ettim güzeldi :)
  • beta yı oynadığım için biliyorum tabi weaponsmithing heavy gunner ıma vermiştim bi tane.
  • Arkadaşlar bir şey soracağım partimizdeki üyeler ölmeden yeni üye alabiliyormuyuz?
  • Lant olsun bug oldu galiba. ag center da pompa sistemini kapattım. Sonra uydunun yanına gittim. Bitkiler hala uydunun üstünde sarmış vaziyette. repeater unit yükleyemiyorum. Başka bişey daha mı yapmam lazım yoksa bug mu
  • Lifetaker kullanıcısına yanıt
    jumong88 kullanıcısına yanıt
    1 tane daha bölge var gitmen gereken, mağaralardan bir yere daha çıkış var orada bir jenarator kapatacaksın.
    7-8 tane davşan var orada da :)

@jumong88
    Partiye 3 tane daha karakter alabiliyoruz ana elemanlarımız dışında, 7 kişi oluyor yani. Ana elemanlar ölürse diye yedekler var Ranger Citadel in girişinde ama seviyeleri düşük.
    Dışarıdan katılanların bir kısmı partinin karizmasına bakıyor. toplam 5 veya 10 un altında olursa katılmayanlar var, beğenmiyorlar bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 23 Eylül 2014; 8:43:15 >
  • Daha bakamdım da yeni gelenlerin charisma toplamı partinin charismasına ekleniyor mu? charisma toplamı azalınca partinin normalde charisma yeterken bir karakter için düştüğünü görünce partiden ayrılıyor mu?
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam haritaya biraz dikkatli baktım east field ı gördüm. Oraya gittim pis tavşanları hallettim sonra tabi pompanın olduğu yerde sürpriz ile karşılaştım lanet olası. Neyse 2. pompayıda kapattım çıktım oyundan. Bi baktım gece 3 buçuk düzenimi bozdu oyun ya
  • utku191 U kullanıcısına yanıt
    Yeni katılanların karizması ekleniyor toplama, o yüzden düşük karizmalı partiler için Highpool daki Vulture iyi bir seçim. Rail nomadlar da 4 karizmalı Ralphy var ama pek işe yarar değil.
    Partiden ayrılmaz karizma düşünce ama sen gönderirisen bir daha katılmıyorlar düzeltene kadar karizmayı.
    Bir madenci eleman alıyoruz Leve L'upe Mine dan, onu partiden çıkarırsak katılmıyor tekrar, şu an buglu haberiniz ola. "Sen madencilerin düşmanısın" diyor ve katılmıyor çapraz ateşte friendly fire yediyse.

Edit: Oyun Arizona haritasından Los Angales'a geçince seviye atlıyor ve çehre değiştiriyor. Arizona bir nevi tutorial ve ısınma turları şimdiden uyarayım sizi. LA de öyle kalıveriyoruz ortada ve çok güzel bir hal alıyor oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 23 Eylül 2014; 13:59:08 >
  • ag center hallettim. çöplerle iyi para yaptım. 2 tane roket atar, karabiner sniper rifle buldum iyi oldu. Şimdi highpool a gidelim bakalım böcek kesmekten sıkıldım biraz çatışmaya girelim. LA haritasını çok merak ediyorum yıkık şehir ortamı vs.

Bu arada bi tane adamınıza demolition yeteneği verebilirsiniz. Bazı kapılar ve sandıklar bubi tuzaklı olabiliyor. Bu durumda demolition yeteneği iyi oluyor. Disarm ediyorsunuz.

Birde oynayanlara bir şey danışmak istiyorum. Mesela primary weapon skill in dışında secondary weapon için skill veriyormusunuz. Mesela sniper rifle + handgun gibi? yada angi ablanın ki gibi assault rifle + blunt weapon. Zaten vermezseniz vuramazsınız da hani sadece primary olarak mı ilerliyorsunuz onu merak ettim.
  • Lifetaker kullanıcısına yanıt
    2-3 takım elemanına 2. sialh öğretmek lazım. Zırh delici özelliği düşük olanların yanına energy weapons verilebilir (blade, shotgun, pistol) dar alanda sniperlar etkili olsun diye pistol öğretilebilir ama aşırıya kaçmadan.
    AG center oyundaki en uzun yegane böcekli yer, sonrasında da bir kaç böcek, pod people var ama tek tük. AG yi bitirdiysen hemen Ranger Citadel e dön önce ve yeni silahlar al. Sırasıyla assault rifle, sniper ve shotgun var süper. Paran oldukça da armor alırsın. Baya da bir görev alıp veriyorsun Ranger center a ve birde sandığımız var.
  • Ranger citadel de ki müzede duran nuke launcher da baya iyimiş
  • Savaşlar kanlı geçiyor ve eğlendiriyor. Özellikle enerji silahları ve ağır silahların bitirici vuruşları süper, pompalı tüfekler ile vücudun üst kısmını tamamen yok etmek de öyle Çıktı gene içimdeki manyak.
    Taktiksel olarak biraz seçenekler az, konumlandırma çok önemli, düşmana göre hareket etmek (yakın dövüşçüler ile karşı tarafın sniperlarını rahatsız etmek mesela) ve düşmana göre silah kullanmak gerekiyor. Zırhsız düşmanları tereyağı gibi yaran SMG ve shotgunlar, ilerideki düşmanları gıdıklıyor sadece. Bunları kullanan elemanlara mutlaka yardımcı olarak energy weapons verilmeli. Sniper ve bazı tabancalar da güzel zırh delme oluyor, tüfeklerde ise genellikle ortalama.
    Bazı düşman hedeflerine öncelik tanımak lazım, sniper ve rifle kullananlar, patlayıcı taşıyanlar gibi. İleride roket atarlı tipler geliyor 2-3 tane atabilen toplamda onları hareket etmeden haklamak gerekiyor mesela.

Arizona dan sonra zorlaşıyor oyun. İnsan düşmanların ekipmanları baya coşuyor ve bir turda indirebiliyorlar bazen adamlarımızı. Robotlar ise ayrı bir hikaye... Ciddi anlamda çeşitli saldırıyorlar, enerji silahları, yakın dövüş silahları ve patlayıcılar ile.8 zırhlı elemanınızın tek atışda 120 yemesi hoş oluyor, zırhı çıkarınca da kesici tipler için hedef oluyor.

Ranger zorluk seviyesi için geçerli tabii bu anlatttıklarım, daha düşük zorluklarda düşmanın verdiği hasar düşüyor.

Edit : Titan Valleye bittikten sonra Deli Monkların üssüne giriş seçeneklerimiz oluyor. (ya rahibi ikna ederek ya da gizlice girişe yakın kapıdan girebilirsiniz.) İçeride baya bir alarm, lockpick, science ve trap gerekiyor ilerlemek için ve devriye gezenlere yakalanmamanız lazım. Bulmanız gereken hedef bir tost makinası. İçinden çıkan ile ne yapmanız gerektiğini de siz bulun artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 24 Eylül 2014; 14:17:43 >

• Ag center dan yanıma aldığım bilimci rose sürekli kontolden çıkıyor ne azgın karıymış :D grubun kalabalık olması iyi ama savaşlarda hep stratejimi bozuyor. geçen oyunda yine kontrolden çıktı ileri koşmaya başladı adamın dibine gidip smg ile yardı adamı :D hoşuma gitti
  • Karizması ve liderliği yüksek biri lazım onu engellemek için, karakterin ekranında gösterir ne kadar şansa kendi başına hareket edeceği. Bende 4 leadership varken %30 şansa sahip tipler vardı, Rose un %5 ti o zaman :)
  • Keşke şu luck biraz daha azaltıp strengthe verseydim.. 3 te bırakmıştım hep. Bir tek heavy gunner ın strength yüksek. Bu Attribute puan herhangi bir yolla alamıyormuyuz?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.