Şimdi Ara

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
9
Favori
32.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karakter yaratma gerçekten zevkli, ne kadar çirkin ötesi dursalar da Kendi portrelerinizi koyun derim maksimum eğlence için.

Bu arada daha ilk başta str, melee , riflr ve outdoorsman özellikleri yüksek Agenle Deth i alabiliyoruz gruba. Baya kuvvetli teyze, fazla durmayabilir grupla gerçi. İleride de bir bölgeye önce gidersek cerrah alıyoruz (medic değil) O yüzden doktorla başlamanızı tavsiye ederim mutlaka, çünkü tek adam akıllı iyileştirme onda var.
    Enerji silahları ağır zırhlılara karşı işe yarıyor sadece, onun dışında az vuruyorlar ve crit şansları yok. Benim favorim şu an SMG ler ve pompalı tüfekler.
    Silahları parçalarına ayırıp, çıkan parçalar ile diğer silahları güçlendirebiliyoruz, baya bir custom silah çıkıyor ortaya böylece.Kırmalıya daha geniş bir varil taktım, 180 derece vuracak utanmasa :)

İnsan yiyen davşanlara dikkat edin diyip, iyi eğlenceler diliyorum herkese. Oyun gayet eğlenceli, combat zorluğu yerinde, her özellik bir yerlerde işe yarıyor mutlaka (perceptionı kesin alın ve yüklenin), tek şikayetim Div:OS tan buraya da geçen random loot olayı. Önce patlayıcısını imha edip, zar zor açtığım kasadan 2 tane tabanca mermisi çıkınca asabım titremiyor değil...

• Usta güzel diyosun da cerrah kadın çıldırmış combat da emirlerimi dinlemiyor zaten elinde pis bir silah var aoe vuruyor benim elemanlar da damage yiyor.

@siberarmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerow -- 20 Eylül 2014; 0:33:30 >
  • Kerow kullanıcısına yanıt
    Benim lider karizmatik :) Çıkmıyor sözümden ama evet onun silahı biraz problem yaratabilir o tip durumlarda. Normal başka bir tabanca ver ve bütün saçmaları topla elinden derim.
  • oyun daha bir iyi olmuş, en son beta'da oynamıştım. hafif kasmalar yaşayan bilgisayarım şimdi yağ gibi oynattı oyunu hem de daha yüksek ayarlarda. beta'da zaten oynadığım bölümleri oynuyorum hala, bir-iki ufak şeyler eklenmiş aynı yerlere. ilerilere geçince bakalım nasıl olacak...

kısaca sosyal hayatımız explodes like a blood sausage

ek olarak karakterlerimden bahsedeyim bari :P

ekibin lideri uzun saçlı ve uzun sakallı, 47 yaşında bir abimiz. kendisi oldukça zeki ve yakışıklı ama resmen eli silah falan tutmuyor doğru düzgün. pek kuvvetli bir şey de değil. çıtı pıtı bir entel diyelim. adı ise yngvar ^^

ekibimin keskin nişancısı ise 28 yaşında genç bir arkadaş. kendisi avrupa'dan geliyor ve lakabı eagle-eye. acayip karizmatik, grup içindeki hanım kızımıza yazıyor galiba. ıvır zıvır her şeyi yapar, kilitleri itina ile açar, tost makineleri bozulursa anında tamir eder. böyle birisi kendisi.

kadromun öküzü ise floki tam böyle koydu mu oturtturan bir tip oldu, elinde bıçakla geziyor şimdilik. ek olarak ona bir de ağır makineli verdim, taraya taraya etrafı geziyoruz. bu da yaşlı biraz, 37 yaşında ama hala çevik. çevik olduğu kadar da kuvvetli. kavanozları, konserveleri falan hep bu arkadaş açar.

hanım kızımın adı ise alette. severim kendisini, hoş kızdır ama giyim tarzı yüzünden ileride başımıza bela alacağız gibi. elleri çok hafif ve narin, tam aradığım türden bir doktor. bizim eagle-eye'ı hep grip numarası yaparken yakalıyorum. ekip ileride genişleyebilir...

ha bir de şimdilik yanımda angela var, sevgilisi için takılıyor benle. ileride bırakır mı muamma. zaten ne zaman çatışma olsa saçma sapan çıkıp çılgın atıyor. sözümü pek dinlemiyor ama yeteneklerine en azından şimdilik ihtiyacım var.

velhasıl, böyle bir kadro oldu benimkiler. hoş oldu güzel oldu. hele hele kendi çapımda da roleplay yapıyorum. yerde bulduğum aynaları kızlara falan veriyorum, birisiyle konuşurken sert çıkışları bir karakterle yapıyorum, general vargas ile konuşurken en alakasız soruları kızlara sorduruyorum ki böyle sanki vargas'a yazıyorlarmış gibi gözüksün diye :P belli ki bu oyun beni baya bir meşgul edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 20 Eylül 2014; 2:18:51 >

• Hikayede seçimler yapabiliyor muyuz?
  • jumong88 kullanıcısına yanıt
    Evet baya fazla,seçimlerimize göre köyler yıkılıyor,kabileler savaşa başlıyor kendi aralarında ve haritalar değişiyor büyük çapta. Daha en başta ilk görevimiz iki tane tehlike altındaki mekanı kurtarmak ama sadece birini seçebiliyoruz yardım için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Evet baya fazla,seçimlerimize göre köyler yıkılıyor,kabileler savaşa başlıyor kendi aralarında ve haritalar değişiyor büyük çapta. Daha en başta ilk görevimiz iki tane tehlike altındaki mekanı kurtarmak ama sadece birini seçebiliyoruz yardım için.

Sağolun hocam biraz elim rahatlasın orijinal alırım eyvallah dragon age gelene kadar oyalar.
  • Sabah 7'de kalktım sırf oyuna başlamak için. Fallout açlığımı öyle böyle bastırmıyor oyun. Önce Divinity, sonra Wasteland... Şu dünyada güzel şeyler de oluyor.
  • Steam'de en çok satan şu anda. Oyun piyasasından az da olsa umutlandım.
  • Trait veya perk yok herhalde oyun da ve ya ben rastlamadım.
  • Kerow kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki yok, ekstra hava ve çeşitlilik katardı ama düşünmediklerini söylemişlerdi çok önceden. Trinketler ve silah yapımı ile biraz geçirmişler o açığı

Bu arada ne yapın ne edin ilk girebildiğiniz anda Ranger Citadel'e girin (sorun yaşayan bölgelerden birini düzeltince alıyorlar içeri) 2000 ve üzeri paranız ve barterdan anlayan bir elemanınız varsa müthiş silahlar alıyorsunuz. Elinizdekiler çöpe dönüyor resmen. Oyun biraz kolaylaşıyor o şekilde söyleyeyim :) Zırhlarda süper ama hem silah hem zırhlara para yetmez.

Patlayıcılar zor savaşlar için saklanmalı, müthiş etkililer. Özellikle normal el bombalarından itibaren kitle imha silahı durumdalar. Ağır silahlarda aynı şekilde, mermileri daha bol ama çok yavaşlatıyorlar taşıyanları.

Enerji silahları ağır zırhlı tipleri tereyağı gibi kesiyor. 1-2 elemana öğretmekte çok fayda var. 1-2 kişide yakın dövüş ustası olursa zırhlar pek problem çıkarmıyor.

Edit: Sağdan soldan hayvan gübresi bulabiliyorsunuz bazen, saklayın iyi para ediyor ileride. Aynı şekilde silahları kırınca çıkan gereksiz parçalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Eylül 2014; 14:19:36 >

• Perk ciddi eksiklik öyle böyle değil.
    Citadel in kapılarını araladım takımdakileri full ekipmanla donattım akşama devam ederim yolculuğuma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerow -- 20 Eylül 2014; 15:03:36 >
  • Oyun nasıl beyler Fallout gibi mi? Fallout tarzı bir oyun öneriniz var mı? (Skyrim demeyin )
  • Bu mekan tanıdık geldi :)

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU]

Oyun Fallout benzeri (1-2 ve Tactics, 3 veya Vegas gibi değil) Tek farkı 4 kişi ile başlıyoruz ve yanımıza 3 kişi daha bulabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Eylül 2014; 16:55:50 >
  • arkadaşlar oyunda portre sıkıntısı çeken varsa şöyle bazı portrelerin bulunduğu linkleri vereyim;

şu facebook sayfası;
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.781722505188171.1073741836.349361458424280&type=3

şu ise oyunun forumundaki 4 sayfalık portre konusu;
    https://wasteland.inxile-entertainment.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=7440

bir de ek olarak beta sürümünü oynayan arkadaşlar hatırlayacaktır, bazı portreler vardı. sarışın kısa saçlı ve mavi gömlekli birisi, siyah atletli çekik bir abimiz gibi. bunlar oyundan kaldırılmış ancak bende yaklaşık 180 küsür portre var oyunda olan. bu resimler de mevcut. bir arkadaşa atmak için uploadlamıştım, isteyen olursa bu 180 küsür portreyi de indirme linki olarak atabilirim.

• Karşılaştığım ilk tavşanlarda mermim bittiği için partinin yarısını kaybettim yahu yok böyle birşey Doktor önce düştüğü için 2 eleman daha kaybettim halbuki ne güzel de özenerek yapmıştım onları Bu şekilde ilerlemenin bir manası var mı yoksa yeniden başlasam mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Karşılaştığım ilk tavşanlarda mermim bittiği için partinin yarısını kaybettim yahu yok böyle birşey Doktor önce düştüğü için 2 eleman daha kaybettim halbuki ne güzel de özenerek yapmıştım onları Bu şekilde ilerlemenin bir manası var mı yoksa yeniden başlasam mı

valla 3 tane npc katılıyor takımımıza toplamda galiba. sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam daha ag center'da olduğun için yeniden başlatırdım

• Sabrettim bekledim, bir kere bile açmadım... hepimize uykusuz sabahlar diliyorum. Siberarmiye de hintler ve sayfa nedeniyle teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reca ederim :)

Oyun ileride iyi zorlaşıyor hele benim gibi zorda oynamaya meraklıysanız. Takımı biraz savaş ağırlıklı yapmak önemli ileri zorluk seviyelerinde (ki benim 2 karakter savaş karşıtı resmen...)
    Silah kullanan düşmanlarla karşılaşmaya başlayınca işler karışıyor, grubun içine atılan el bombaları hoş değil. Yükseklere mevzilenmek güzel bonus sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Karşılaştığım ilk tavşanlarda mermim bittiği için partinin yarısını kaybettim yahu yok böyle birşey Doktor önce düştüğü için 2 eleman daha kaybettim halbuki ne güzel de özenerek yapmıştım onları Bu şekilde ilerlemenin bir manası var mı yoksa yeniden başlasam mı

valla 3 tane npc katılıyor takımımıza toplamda galiba. sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam daha ag center'da olduğun için yeniden başlatırdım

Neyse yeniden başlamama gerek kalmadı, o bölgeye girdiğimde alınan save olduğu için çok az bir kayıpla kurtardım neyse ki.

Yanlız şu var oyun beni acayip afallattı. Çok uzun zaman olmuştu bu tarz gerçekten hardcore rpg bile değil gerçek anlamda hardcore oyun oynamayalı. Yeni nesil oyunların kolaylığına alıştıktan sonra baya bir salladı beni. Gerçi turn base olayını pek sevmem, gerçek zamanlıyı tercih ederim o yüzden ayrı bir zorlanıyorum ama çok sevdim bu zorlanma olayını. Gerçekten insana mücadele ettiğini ve birşeyleri başarmak için çabalaması gerektiği hissini veriyor.
    Tek aklıma takılan nokta var, arkadaşlar oyunda özellikle Fallout 2'de olduğu gibi savaşmadan gitme gibi bir seçenek var mı ? Fallout 2'de malumunuz neredeyse tek mermi sıkmadan dahi oyunu bitirmek mümkündü. İlk oyun benden 1 sene önce çıktığından haliyle ne durumda bilmiyorum İnsan olmayan yaratık-canavarlar ile savaşıyoruz tabi onu saymıyorum ama insanlar üzerinde böyle bir etkimiz olabiliyor mu ? Zira örneğin benim ekip liderim son derece güçsüz, eli bir tek tabanca tutan onda da hiçbir şey yapamayan tamamen zeka ve kafa işlerine yoğunlaşmış bir karakter. Doktorum da keza yine güçsüz bir abla, sniper karakterde de ekstra bir güç veya tamirat vs dışında yani bildiğimiz keskin nişancı bir tip. Sadece takımda bir öküzüm var hayvan gibi güçlü ama cidden öküz yani zeka denen birşey yok elemanda milletin kafasını gözünü kırıyor ve kaba kuvvetle istediğini alıyor.
    Yani demek istediğim karakter yapıları oyun üzerinde çok büyük değişiklik yaratmıyorsa o zaman savaş ağırlıklı yapmak yeterliydi. Bilirsiniz Fallout'ta 1-2 int sahibi bir karakter ile yapacağınız konuşmalar hatta konuşamamalar ile zeka küpü bir karakter hatta fahişe bir karakterin oyun ve diyalog yapısı çok farklı oluyordu.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.