Şimdi Ara

watt, Volt hakkında soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2 sorum olacak internette araştırmama rağmen cevaplarını bulamadığım için konu açmak durumunda kaldım kusura bakmayın. Sorulara gelecek olursak;
    1- 20V ile çalışması gereken laptopa 19V adaptör takabilir miyiz ? (Taktım çalışıyor ama sıkıntı yaratır mı ? )
    2- 65w ile çalışan adaptör bozuldu yerine 90w takarsak laptop çalışır mı çalışırsa ne gibi sorunlar olur ?

• 1. Cevap: Takılabilir ama pili çıkartmanı öneririm çünkü alet hem pili hemde laptobu şarj etmeye çalışacaktır voltaj düşük olduğu için ya pile yada laptoba zarar verebilir.En kısa sürede 20vluk bir adaptör edinmelisin.
    2. Cevap: Biraz karışık watt olarak birşey diyemeyiz.Watt dediğimiz şey VoltxAmper ile elde edilir.Aynı voltta çalışan 2 alet düşünelim birisi 5V 1A diğeri 5V 2A olsun burada voltajlar aynı olduğu için kullanılabilir.ANCAK 5V 2A lik aletin şarj aletini 1Alik alete taktığımız zaman hiçbir sorun olmayacaktır lakin tam tersi 1Alik şarj aletini 2Alik alete takarsak(aletin türüne göre değişiklik gösterebilir) çalışabilir veya çalışmayabilir,daha kötüsü aleti bozabilir.

Watt olayına gelecek olursak 65w ile 90w dedin az önceki anlattığıma göre eğer aletlerin voltajları aynı ise(Örnek: 65W=5Vx13A 90W=5Vx19A) takılabilir sorun olmaz ancak voltajlar farklı ise ve voltajlar arasındaki fark yüksek ise(bazen 1v bile yüksek gelebilir) aleti BOZABİLİR.

Bu yazdıklarım genel olarak yeterlidir.Kolay gelsin

• cevabımı aldım teşekkür ederim voltajlar aynı sadece watt'ta sıkıntı vardı peki yüksek amper isteyen (4.5a) bir laptop'a (3.95 a) takılırsa kısa vadede sıkıntı yaratır mı ? ( sipariş vereceğim fakat ödevin yetişmesi lazım da :) )
  • Hayır sorun olmaz.

Çünkü 0.50 v çok yüksek bir değer değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar ufak bir amper farkı laptop ağır yüke girmediği sürece sorun olmayacaktır.

Ağır yükten kastım yüksek grafikli oyunlar, render programları vs.

Edit:Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepkov -- 24 Eylül 2016; 19:21:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    6 ay önce açıldı
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.