Şimdi Ara

WD 2Tb Bad Sector Oluşmuş Kısmı Devre Dışı Bırakmak Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimde görüldüğü gibi 1.795.194 Kısmında bad sector var.
    Hdd regenerator la denedim, tam bad sector olan yerden başlattım repair modunu, 14 saat geçmesine rağmen tamir işlemi olduğu yerde sayıyor. (işlem devam ediyor gözüküyor fakat 1 haftada beklesem bitmez bu şekilde (: )
    Zaten sonlarda bu kısım.
    Diskim veri diski low level format atsam büyük ihtimal sorunum çözülücek fakat içindeki bilgileri aktaramıyorum 1.600 gb lık bir verim var silinsin istemiyorum.
    Diski 1.81tb olarak görüyor bilgisayarımda.
    Yani sondan 7 gb lık bir bölümü bölsem bad sector bunun içinde kalıyor.
    Fakat nasıl bölücem tavsiyede bulunurmusunuz?
    Şuan diskin sonunda 171gb boş alanım kalmış.
    Disk yönetiminden 7gblık bir bölüm bölsem, bu 171 gb alanın başından mı ayırıcak, yoksa sonundan mı?
    Sonundan ayırmak için hangi programı kullanmalıyım.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Capture Bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapethelife -- 2 Eylül 2012; 15:20:08 >

• 7 Gb ayirirsaniz diskinizin sonundan ayiracagi icin bad sektor kullanilir.Yani bad sektorun basladigi yerden itibaren bolmenizi oneririm ama yinede low level format kesin cozum gibi duruyor.Ilerde sikinti yaratabilir bad sektor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengomatik -- 2 Eylül 2012; 17:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Low level format yaparsanız evet düzelme ihtimali var ama disk tamamen kullanılmaz hale de gelebilir bunu da unutmayın.

Program olarak size hiren's boot CD tavsiye ederim içindeki programlar çok kullanışlı. Sistem hiç açılmaz olduğunda dahi sistemi bu CD den boot edip dosyalarınızı kurtarma imkanı sağlıyor.
    Ayrıca içinde HDD yazılımları da mevcut. Partition yazılımları ile HDD nin eğer tam hangi sektörde olduğunu biliyorsanız o kısmını bölümleyip devre dışı da bırakabilirsiniz büyük bir kısmını bölümleyip ziyan etmenize gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengomatik

7 Gb ayirirsaniz diskinizin sonundan ayiracagi icin bad sektor kullanilir.Yani bad sektorun basladigi yerden itibaren bolmenizi oneririm ama yinede low level format kesin cozum gibi duruyor.Ilerde sikinti yaratabilir bad sektor.

1 tane var zaten o kadar büyük sorun yaratacağını sanmıyorum..
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Birazdan deniycem yöntemleri.
  • sonucunu da bizlerle paylaşırsanız seviniriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

7 Gb ayirirsaniz diskinizin sonundan ayiracagi icin bad sektor kullanilir.Yani bad sektorun basladigi yerden itibaren bolmenizi oneririm ama yinede low level format kesin cozum gibi duruyor.Ilerde sikinti yaratabilir bad sektor.

1 tane var zaten o kadar büyük sorun yaratacağını sanmıyorum..

Yok hocam ne olur ne olmaz.Cunku bad sektorlerin yayilma riski var bildiginiz gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar birkaç program denedim arkadaşın önerdiği programı ve Acronis Disk Director diye bir program.
    Hdd nin sonundan 40 gb lık bir kısmı bölümlendirip devre dışı bırakıcaktım fakat her iki programda bunu yapmadı.
    Hata var error scan yapın dediler. Diskin etiketini sildiler. Bilgisayarımı açtığımda az daha yüreğime iniyodu çünkü disk unformatted gözüktü bir ara programlarda ve disk yönetiminde.
    Neyseki sistem geri yükleme yaptım ve eski halime geri döndüm durum kontrol altında.

Bende bad sector sorunu için şöyle bir yol izledim(geçici). Bad sectorun tam olarak yerini bildiğimden dolayı 6.5gb lık bir kaç tane iso dosyası yaptım ve harddiske kopyalamaya başladım. (bozuk olan kısım 763 mb lık bir alan)
    Harddiskin yazma hızlarını takip ettim. Anormal olan yazma hızlarını gördüğüm zaman dosyaların isimlerini değiştirdim. şuan 1 dosya tam bad sectorun olduğu yere denk geldi. Bir dosyayıda ne olur ne olmaz diye kopyaladım ve adını değiştirdim.
    Daha sonrada yine farklı dosyalar kopyalayıp yazmada anormallik var mı diye kontrol ettim. Anormallik çıkmadı sadece kopyaladığım tek dosya anormal.
    Yeni harddisk alıp verilerimi yedekleyene kadar dokunmamam en sağlıklısı sanırım.

Şimdiki Şekil Bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapethelife -- 2 Eylül 2012; 20:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

Arkadaşlar birkaç program denedim arkadaşın önerdiği programı ve Acronis Disk Director diye bir program.
    Hdd nin sonundan 40 gb lık bir kısmı bölümlendirip devre dışı bırakıcaktım fakat her iki programda bunu yapmadı.
    Hata var error scan yapın dediler. Diskin etiketini sildiler. Bilgisayarımı açtığımda az daha yüreğime iniyodu çünkü disk unformatted gözüktü bir ara programlarda ve disk yönetiminde.
    Neyseki sistem geri yükleme yaptım ve eski halime geri döndüm durum kontrol altında.

Bende bad sector sorunu için şöyle bir yol izledim(geçici). Bad sectorun tam olarak yerini bildiğimden dolayı 6.5gb lık bir kaç tane iso dosyası yaptım ve harddiske kopyalamaya başladım. (bozuk olan kısım 763 mb lık bir alan)
    Harddiskin yazma hızlarını takip ettim. Anormal olan yazma hızlarını gördüğüm zaman dosyaların isimlerini değiştirdim. şuan 1 dosya tam bad sectorun olduğu yere denk geldi. Bir dosyayıda ne olur ne olmaz diye kopyaladım ve adını değiştirdim.
    Daha sonrada yine farklı dosyalar kopyalayıp yazmada anormallik var mı diye kontrol ettim. Anormallik çıkmadı sadece kopyaladığım tek dosya anormal.
    Yeni harddisk alıp verilerimi yedekleyene kadar dokunmamam en sağlıklısı sanırım.

Şimdiki Şekil Bu

Iyi cozum ama yeterli degil eninde sonunda disk cop olacak.Ya llf ile sansini dene yada bir an once dosyalarini kurtar ve yeni disk al.

• quote:

Iyi cozum ama yeterli degil eninde sonunda disk cop olacak.Ya llf ile sansini dene yada bir an once dosyalarini kurtar ve yeni disk al.
    Evet farkındayım bende. Peki son bir sorum olucak zahmet vermediysem.
    Ben şimdi yeni disk alıp dosyalarımı kopyaladım diyelim.
    Low level formatlada diski kurtardım diyelim.
    Bad sector tamamen temizlendikten sonra başıma iş açar mı? Tekrardan oluşma ihtimali nedir yani?
    Yoksa diski komple bırak mı diyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.