Şimdi Ara

WD BLUE HDD BOOT PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önceden sistemimde ssd vardı wdgreen 120gb ssd fakat yazma hızı 200 ile 50 arasında düşük hızlar sergilediği için servise gönderdım ve elimde wdblue 1 tb 3.5 hdd kaldı windowsu bu diske gpt mbr olmak uzere ayrı ayrı defalarca kurmama ragmen hdd bios ve boot priortyde gözükmesine rağmen birinci sıraya almama rağmen karşılaştığım hata "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" hatası ne yaptıysam bu hatayı aşamadım ve çok eski bilgisayarımda windows yuklu hdd yi taktığımda bu hdd yi boot edebildi sadece wd blue hdd yi boot edemiyor yabancı kaynakları alt üst ettim denemedıgım cmd kodu kalmadı defalarca dedıgım gıbı formatladım ne yaptıysam bu hdd yi bootable yapamadım sizce sorun nedir ? Nasıl çözebiliriz ?

• Eğer anakart çok eski bir model değilse büyük ihtimalle UEFI tipi bir BIOS'u olmalı. Bu nedenle boot ayarını legacy'e almayı deneyebilirsin. Eğer çözüm olmazsa UEFI'deki boot anahtarını temizleyip yeni bir tane oluşturman gerekebilir ama biraz karışık bir işlemdir. Öte yandan BIOS'ta boot ayarında öncelik Windows Boot Manager'da olmalıydı, eğer HDD ismi görünüyorsa ya eski tip bir BIOS olmalı ya da zaten legacy boot ayarlı da olabilir.
  • Bende bu hatayı alıyordum. O kadar çıldırmıştım ki ssd yi iade etmiştim. kingstonun gri ssd lerinden 240 gb mıydı neydi. h110m pro vd anakartım var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.