Şimdi Ara

WD CAVIAR BLACK Kullananlar yardım edebilirlermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Herkese Selamlar İyi Forumlar,Arkadaşlar Aklıma Takılan 1-2 Soruyu Soracağım.
    Yeni 1 tane hdd almak istiyorum ve araştırmama göre wdb serisi çok hızlı ve bir o kadarda sesli çalışıyormuş.
    almak istediğim model WDB 640 GB sata III 64 mb önbellekli ;
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd6402aaex-3.5-640gb-caviar-black-sata-3.0-7200rpm-64mb-cache-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=51625

alacağım hdd sataIII ama anakartım sataII destekli,bu hdd'i alırsam sata II hızında olsa bile sorunsuz çalıştırabilirmiyim.Zahmet olmassa görüşlerinizi belirtirmisiniz.Satan arkadaşlarda irtibata geçerse sevinirim,Şimdiden Tşkler.

• sata 2 nin max hızı 300mb-sn

alıcağın hdd max 145mb-sn çalışıcağı için sorun çıkartmaz tak sata2 ye kullan

o paraya 1tb aynı performansı veren sata2 samsung hd103sj alabilirsin
  • Kesinlikle samsung hd103sj tavsiye ederim hem hızlı, hem serin, hem sessiz daha başka ne istenebilirki.
  • Peki
    Sata 2 hdd , sata 3 anakartta çalışırmı sata 2 hızında olsa bile
  • sata 2 hdd sata 3 anakartta çalışır sorun olmaz. Merak etme
  • sakin caviar black alma hocam gereksiz pahali bnde 500 lugu vardi asiri ses yapiyordu okurken samsung aldim 2tb lik 5400 donuslu ama caviar blackle neredeyse ayni hizlari vede acayip sessiz
  • Model Hız Cache Ortalama Gecikme Gürültü Açıklama-1 Açıklama-2WD Caviar Black 1.5TB SATA 6 Gb/s WD1502FAEX 138 MB/s 64MB 4.2ms 34dB 1,78 kat daha gürültülü gürültülü,çok hızlı
    WD Caviar Black 1.5TB SATA 3 Gb/s WD1501FASS 138 MB/s 64MB 4.2ms 34dB 1,78 kat daha gürültülü gürültülü,çok hızlı
    WD Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s WD1002FAEX 126MB/s 64MB 4.2ms 33dB 1,58 kat daha gürültülü gürültülü, hızlı
    WD Caviar Black 1TB SATA 3 Gb/s WD1002FAEX 126MB/s 32MB 4.2ms 33dB 1,58 kat daha gürültülü gürültülü,hızlı
    WD Caviar Black Green 1.5TB SATA 6 Gb/s WD15EARX 110 MB/s 64MB verilmemiş 29dB daha az gürültülü az gürültü, düşük hız

WD Caviar Black için Dual actuator technology &StableTrac (2TB ve 1.5TB için)

Kıssadan hisse:
    -------------------------
    WD Caviar Black (2TB ve 1.5TB) : hız isteyenler için (gürültüye tahammül edeceksiniz,pahalı,power fazla)
    WD Caviar Black Green : düşük hızisteyenler için (sessiz, ucuz, power az)

Referanslar:
    ------------------
    www.wdc.com
    NIST National Institute of Standards and Technology Guide for the Use of the International System of Units (SI)

Teşekkürler, kolay gelsin....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BEnde 500 GB lik black var. Sesli diyen arkadaşlara gerçekten anlamıyorum, 2 tane samsung kullandım 2 side sesli çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 19 Mayıs 2011; 13:03:59 >
  • ben w.dijital c.black kullandım hiç ses dene bişi duymadım öyle ses varmı diye dinlersen tabiki duyarsın
  • WD 500GB, 1TB Caviar Black, 2TB WD Caviar Green ve 1.5TB Samsung 154UI Eco Green kullanıyorum. WD serisindeki disklerin hiçbiri denildiği kadar sesli gelmiyor bana. Şimdi 2TB WD Caviar Black SATA 3 almayı düşünüyorum. Bir arkadaşım sesli çalıştığını duymuş. Onu araştırıyorum. Bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar bende WD Caviar Black 2x500gb sata3 alıp raid yapıcaktım ama birçok arkadaş sesli diyor gerçekten denildiği kadar sesli midir bu ürün benim için öncelik performans gelir şuan samsung spinpoint f3 1tb kullanıyorum şuan kullandığım harici hdd doldu yenisine ihtiyacım var sizce şuanki samsung sj 1tblığa boş kutu alıp harici yapsam sonrada 2 adet WD CB 500gb sata3 alsam akıl karı olur mu

WD Caviar Black 2x500gb sata3 = 230tl civarı
    Akasa Noir 3,5'' sata usb3 destekli harici kutusu= 70TL
    Bana 300tlye patlıyor sizce bu performansa değer mi daha önceden ssd almayıda düşünüyordum ama fiyatlar uçmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiegro -- 24 Mayıs 2011; 17:35:28 >
  • Arkadaşlar WD ler aslında sesli degil bence. sesli derken okuma sesi falan değil takır tukur yada cıızır cızır diye anlamayın ben o şekilde hiç ses duymadım. sadece kasanın içinde ugultu yapmakta bende WD 500 gb caviar black kullanıyorum ugultu yapıyo benide baya rahatsız ediyo. ugultuyu kesmek için elimden geleni yapmadım teknik kalmadı ama yinede ugultuyu duyyorum. şuanda hdd dvd takma bölümünde lastikle asılı bir şekilde duruyor yine ugultuyu duyyorum. ben bi kere kıl kaptım aklım hep o sesde sanki devamlı duyyomuş gibi oluyom. en son çare olarak ğüç seçeneklerinden 40 dk sonra hdd leri uyutmasını istedim anca öle rahatlıyom.
  • benim kasa yeterince gürültülü olduğu için pek duyacağımı zannetmiyorum peki dediğimi yaparsam performans artışı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neo2004

sakin caviar black alma hocam gereksiz pahali bnde 500 lugu vardi asiri ses yapiyordu okurken samsung aldim 2tb lik 5400 donuslu ama caviar blackle neredeyse ayni hizlari vede acayip sessiz

teknik olarak birbirine bu kadar yakın mı ?

nasıl mümkün olur bu ?
  • Evet gerçekten hızlı fakat o kadar sesli ki dayanamadım sattım seagate aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Evet gerçekten hızlı fakat o kadar sesli ki dayanamadım sattım seagate aldım.

keşke kasayı başka bir odada yada kombiler gibi balkonda tutma şansımız olsa

yapışık şekilde durmak zorundayız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.