Şimdi Ara

WD HDD'yi PC'nin Görmemesi Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok sıklıkla kullandığım, belge, fotoğraf vb önemli belgelerimin olduğu WD Elements 1TB 2.5' USB 3.0 Taşınabilir Disk (WDBUZG0010BBK-EESN) model harddiskim var.

WD HDD'yi PC'nin Görmemesi Sorunu?

Normal bir günde, fazlaca hdd'im olduğu için, laptopın usb girişlerinden değil de, adaptör destekli usb çoğaltıcımla pcye bağlamak istedim. O anda bir şeyler oldu ve pc hddyi görmedi. Ardından direk bağlantıyla pcye bağladım ve pc hddyi görmez oldu. Daha doğrusu "Yerel Disk" olarak görmeye başladı ama içerik yok. Açmaya çalışınca parametre hatalı vb hatalar vermeye başladı.

Disk yönetiminden hddyi görmeye çalıştığımda, hdd pcye bağlıyken disk yönetimi açılmıyor.

Güçten kaynaklı, hddde sorun oluştu sandım ve karalar bağlamaya başladım. Ardından aklıma hddyi belki görür diye Samsung Smart TV'ye bağlamak geldi ve ilginç bir şekilde Asus laptopın açamadığı hddyi samsung tv açtı. İçindeki tüm dosyalar görünüyor. Sadece görünmekle kalmıyor, video açma deneyimi de başarılı, fotoğraf, mp3 açma deneyimi de başarılı.

Laptopun HDD'yi görmesi için ne önerirsiniz?

Bu arada başka pclerde denedim. Farklı usb kablolarıyla denedim. Kendi PC'me format atıp, usb driverlerını güncelleyip usb 3.0 usb 2.0 girişlerinden ayrı ayrı denedim ama sonuç aynı.

TV hddyi görmese umudu kesecektim ama TV görüyorsa hasta hala yaşıyor demektir :) Sorunuma bir çözüm lütfen... Uzuuuun oldu kusura bakmayın...

• Arşivciler yok mu bir bileniniz... bir el atın lütfen :)
  • Üstad? Var mı bi fikrin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorun wd de oluyor hep yazın araştırmıştım ama çözüm bulamamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail0100

bu sorun wd de oluyor hep yazın araştırmıştım ama çözüm bulamamıştım.

hdd duruyor bir köşede hala... yok mu bir bilen....
  • Muhtemelen hdd nin formatı değişti. Biosa girince gözüküyor mu ?
  • kuraffb K kullanıcısına yanıt
    ben o zamandan beri denemedim zaten bende değil hdd. o zaman çok araştırmıştım bi yol bulamamıştım malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    evet gözüküyor. bios üzerinde bir şey yapabilir miyim?
  • Merhaba,

Harici harddiskler için Bios'tan bir şey yapılabileceğini zannetmiyorum.

Bana kalırsa sorun dosya sistemi ile alakalı gibi. Yani NTFS'te meydana gelen bir karışıklık diskin açılmamasına sebep olmuş olabilir.

Dolayısıyla içerisindeki verileri bir şekilde başka bir diske aktardıktan sonra diski biçimlendirerek kullanmaya devam edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Dosyaları aktarmak/kurtarmak için;
    DMDE Disk Editor veya
    UFS Explorer

Diski Biçimlendirmek için;
    Easeus Partition Master veya
    Minitool Partition Wizard kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Merhaba,

Harici harddiskler için Bios'tan bir şey yapılabileceğini zannetmiyorum.

Bana kalırsa sorun dosya sistemi ile alakalı gibi. Yani NTFS'te meydana gelen bir karışıklık diskin açılmamasına sebep olmuş olabilir.

Dolayısıyla içerisindeki verileri bir şekilde başka bir diske aktardıktan sonra diski biçimlendirerek kullanmaya devam edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Dosyaları aktarmak/kurtarmak için;
    DMDE Disk Editor veya
    UFS Explorer

Diski Biçimlendirmek için;
    Easeus Partition Master veya
    Minitool Partition Wizard kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar kaç aydır atıl bir şekilde bir köşede bekleyen harddiskim hd_doctor sayesinde düzeldi. Birçok program denememe rağmen sonuç alamamıştım. Önerdiği programlardan "UFS Explorer" ile dosyalarımı yedekledim. Yedekledikten sonra "Easeus Partition Master" ile de formatladım HDD'yi ve şuan hdd sorunsuz çalışıyor... Kendisine çok çok teşekkürlerimi sunuyorum :)

• ismail0100 kullanıcısına yanıt
    Ben halletim sıkıntıyı aylar sonra hd_doctor sayesinde... HDD hala sıkıntılıysa sen de dene bi bu programları :)
    Rica ederim. Sorunu halletmenize sevindim. Benim sayemde değil kendi çabalarınızla düzelttiniz problemi. Önemli olan doğru bilgiye ulaşmayı başarabilmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Rica ederim. Sorunu halletmenize sevindim. Benim sayemde değil kendi çabalarınızla düzelttiniz problemi. Önemli olan doğru bilgiye ulaşmayı başarabilmek

teşekkür ederim bilgi için eve gidince bakacağım :)
    Eve gidince bakıp cevap vermemişim k.bakmayın. Bende işe yaramamıştı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.