Arkadaşlar, bu cihazda Sanyo VPC-HD2000 ya da VPC-FH1 model Full HD kameraların yaptığı kaydı izleyebilen var mı? .mp4 formatında 1080p60 24 Mbps videolar çekiyor bu kameralar ve Asus HDP-R1 üzerinde donma ve kasılma olmadan seyredemiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: Erdem SELAMET
Arkadaşlar, bu cihazda Sanyo VPC-HD2000 ya da VPC-FH1 model Full HD kameraların yaptığı kaydı izleyebilen var mı? .mp4 formatında 1080p60 24 Mbps videolar çekiyor bu kameralar ve Asus HDP-R1 üzerinde donma ve kasılma olmadan seyredemiyorum...
Örnek bir videoyu rapid'e yüklersen indirip deneyebiliriz. Ama ben artık bu cihazı tavsiye etmiyorum kimseye, yeni modelleri var malum. Üstelik yeni yazılım çıkarmamaları büyük eksiklik. Başıma gelmedi ama okuduğunuz gibi bir çok kişi bazı videoları izleyememekten bahsediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: PcCopat
quote:
Orijinalden alıntı: Erdem SELAMET
Örnek bir videoyu rapid'e yüklersen indirip deneyebiliriz. Ama ben artık bu cihazı tavsiye etmiyorum kimseye, yeni modelleri var malum. Üstelik yeni yazılım çıkarmamaları büyük eksiklik. Başıma gelmedi ama okuduğunuz gibi bir çok kişi bazı videoları izleyememekten bahsediyor.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Tek takılma arzum tabelasına zoom ederken oldu... Onun dışında takılma veya donma yok. Bilgisayarda izlerken farkettim; orada kamera çok hızlı kaymış ve sanırım bu yüzden görüntüyü işleyemedi media box. 24Mbit epey fazlaymış. Ama bu videoyu H.264 codec ile 6-8mbit bitrate ile encode ederseniz herhalde her yerde izlersiniz. Ya da belki Sanyo'da öyle bir ayar vardır bilemiyorum. Ama çok hızlı sahnelerde takılma yapar tahminimce wd media box. Eğer daha hareketli video varsa onu da deneyebiliriz net konuşmak için.
quote:
Orijinalden alıntı: PcCopat
Tek takılma arzum tabelasına zoom ederken oldu... Onun dışında takılma veya donma yok. Bilgisayarda izlerken farkettim; orada kamera çok hızlı kaymış ve sanırım bu yüzden görüntüyü işleyemedi media box. 24Mbit epey fazlaymış. Ama bu videoyu H.264 codec ile 6-8mbit bitrate ile encode ederseniz herhalde her yerde izlersiniz. Ya da belki Sanyo'da öyle bir ayar vardır bilemiyorum. Ama çok hızlı sahnelerde takılma yapar tahminimce wd media box. Eğer daha hareketli video varsa onu da deneyebiliriz net konuşmak için.
Peki fps durumu nasıldır üstad? Yani Realtek çipsetli cihazların çoğu 60fps görüntüyü 30fps gibi oynatıyor diye okudum ve hatta Asus HDP-R1 cihazı da bu yüzden iade ettim. Sigma çipsetlerde durum nedir bilmiyorum açıkçası.
FPS'yi nasıl ölçerim bilmiyorum ki... Bu konuda bir şey diyemem.
Yani aynı video kamera üzerinden seyreder gibi akıcı mı yoksa normal TV görüntüsü gibi mi?
ya arkadaşlar, ben ürünü hepsiburada dan almıştım. dediğiniz gibi bir çok filmi artık açmaz hale geldi. önceden güncellemeler ile bir çok sorun gideriliyordu şimdi ise hiçbir şey yapmıyorlar. nereyle iletişime geçmem lazım. anlamadım gitti. wd nin türkiye distribitörü kim ki
Garanti belgesinde ürünün distribütörü yazar ama mail atsan bile ne fayda eder bilmem... Bana açılmayan film denk gelmedi ama indirdiğim filmler hepsi tanınmış release gruplarından.
@Erdem Selamet, bana normal tv görüntüsü gibi geldi ama isterseniz kendiniz de deneyin eğer cihaz bulabilirseniz...
evet arkadaşlar ben de mkvmerge programını indirdim ve filmi mkvmerge de muxing yaptım(çok kolaymış bu arada). daha önce açılmayan film hemen açıldı. ama bu muxing olayı nedir ? ne yapıyor da izleyemediğimiz filmleri izleyebiliyoruz ?
Bende mkv mege ile muxing olayını öğrendim. Gerçekten çok kolay ve fazla zaman almayan bir işlem. Yapılan işlemin ne olduğunu teknik olarak bende bilmiyorum ama Yeni nesil filmlerin açılmama problemi çözülmüş oluyor. Ama firma cihazın yazılımını çıkarsa da basitte olsa bu işlemi yapmak zorunda kalmasak ,,daha iyi olurdu tabi....bekliyoruz.
BENDE BU ŞEKİLDE HALLEDİYORUM ARTIK. Filmleri harddiske almadan özelliklerinde görebiliyomuyuz acaba hagisi wd.de çalışı hangisi çalışmaz. tak çıkar yoruyor cidden. insanda heves bırakmıyor. artık wd.den bahsederken "wdban" diye bahseder hale geldik
quote:
Orijinalden alıntı: enterge
Bende mkv mege ile muxing olayını öğrendim. Gerçekten çok kolay ve fazla zaman almayan bir işlem. Yapılan işlemin ne olduğunu teknik olarak bende bilmiyorum ama Yeni nesil filmlerin açılmama problemi çözülmüş oluyor. Ama firma cihazın yazılımını çıkarsa da basitte olsa bu işlemi yapmak zorunda kalmasak ,,daha iyi olurdu tabi....bekliyoruz.
artık en güzeli indirdiğimiz her filmi muxing yapmak :D iki iki uğraşmaktansa bi de alt yazı gömülü filmler için bir şey yapılıyor mu bu mkvmerge ile ? gömülü alt yazıyı silmek gibi ?
arkadaşlar bir wd live gen2 sahibim internete bağlanıyorum ama belli sayfalardan başka hiç bir yere bağlanamıyorum acaba yeni sayfalar ekliye biliyorum? yada olan sayfalar içinde türkçe sayfa ekliye biliyorumyum?
Forumda yeniyim ama ben de wd gen 2 medya oynatıcı kullanıyorum.Geçenlerde altyazı büyüklüğünü arttırmanın yollarını ararken
cihazım olmadığı kadar mükemmel oldu eskiden mkv mux ile izlediğim filmleri zahmetsizce izleyebiliyorum.İlerleme saati,ses kontrolü,herşeyden önemlisi harici wireless adaptörü ile flicker,you tube gibi sitelere girebileceğinizi söylüyor ama bende ki wireless adaptörü sadece ayarlamaları yapıyor. internete girip izleme yapamadım. Belki işinize yarar diye düşündüm.Ayrıca cihazıma en az 3 yada 4 kez yazılım attım.Cihazımda herhangi bir problem olmadı.
Dediğin gibi yaptım, bende gen 2 ye yükledim. Sorunsuz çalışıyor. Fakat internetten yeni sürüm çıktığı zaman nerden yakalaya bilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
Bende yükledim, şimdilik türkçe dil seçeneği olmaması dışında bir sorunla karşılaşmadım.
Sadece menü dili Türkçe değil Türkçe altyazı desteği var.Ayrıca Flickr ve picasa sitelerinden resim görüntülerini izleyebiliyorum. Aşağıdaki sitede tüm gelişmeler var.
cihazım olmadığı kadar mükemmel oldu eskiden mkv mux ile izlediğim filmleri zahmetsizce izleyebiliyorum.İlerleme saati,ses kontrolü,herşeyden önemlisi harici wireless adaptörü ile flicker,you tube gibi sitelere girebileceğinizi söylüyor ama bende ki wireless adaptörü sadece ayarlamaları yapıyor. internete girip izleme yapamadım. Belki işinize yarar diye düşündüm.Ayrıca cihazıma en az 3 yada 4 kez yazılım attım.Cihazımda herhangi bir problem olmadı.
Yine yeni bir firmware denedim (Eminent medya playerların kullandığı) bu da gayet hızlı bütün formatları destekliyor menü dili Türkçe feğil ama
Türkçe altyazı desteği var altyazı font 52 oluyor.