2- Alt yazı renk ve font yükseliği özelliği eklenmiş.
3- Alt yazıyı senkronlama özelliği eklenmiş.
4- İstediğiniz dakikaya gidip filmi ordan devam ettiren bir seçenek eklenmiş.
Kullandıkça diğer özelliklerde ortaya çıkacaktır.
Beyenmediğiniz nokta varmı derseniz menü yazıları film listeleri yazıları bana eskisine göre biraz ufalmış geldi 5-6 metreden biraz zor okunuyor, eskisinde net okunabiliyordu.
Diğer bir nokta izlediğim bir filmi silmek istedim ama silmeyi başaramadım.
Dosya yöneticisine girip dosyayı seçip delete diyorum ama nedense silmedi.
Netice olarak Abhazia arkadaşımıza teşekkürler.
Cihaz resmen yeniden doğmuş gibi :)
@Ebu Computer ve @Abhazia
Hocam dediğiniz yazılımın Gen 1 olan sürümü mevcut mu acaba? Verilen siteye baktımda, yazılardan hiçbirşey anlayamadım. Sitede gen 1 olarak geçiyor; ama ne yazılım bulabildim, nede yeni birşey.
Cihaz harddiskte kendine filmin tekrar izlenmesi hali için dosya açıyor.O film ondan dolayı silinmiyor olabilir.
Bendeki Gen2 modeli. Gen1 icin yeni yazilim varmi bilmiyorum. Abhazia arkadasimiz cevap verebilir. Ama Gen2 ile Gen1 arasinda donanimsal farkliliklar var. Bu nedenle Gen2 nin yaptiklarini Gen1 yapamayabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Ebu Computer
Bendeki Gen2 modeli. Gen1 icin yeni yazilim varmi bilmiyorum. Abhazia arkadasimiz cevap verebilir. Ama Gen2 ile Gen1 arasinda donanimsal farkliliklar var. Bu nedenle Gen2 nin yaptiklarini Gen1 yapamayabilir.
Teşekkürler hocam; Gen 1 için sadece şu yeni sürüm Mkv'leri açma sorununu hallettilerse yeterlidir Başka ekstra özellik istemiyorum yani, tek sıkıntım Mkv
Bir yakınımda Gen 1 var.
Bazı mkv leri sorunsuz açıyor.
Bazı mkv leri açmıyor.
Bazılarında ise açıyor fakat ses çıkmıyor.
En iyisi birine hediye edin gitsin.
Darkmania nın özellikleri muhteşem mesela.
Darkmedia alınabilir.
quote:
Bir yakınımda Gen 1 var.
Bazı mkv leri sorunsuz açıyor.
Bazı mkv leri açmıyor.
Bazılarında ise açıyor fakat ses çıkmıyor.
En iyisi birine hediye edin gitsin.
Darkmania nın özellikleri muhteşem mesela.
Darkmedia alınabilir.
Teşekkürler hocam tavsiyeniz için. 2 Gün önce Philips Hmp3000 aldım. Philips'i salona; Gen 1'i ise kendi odama koydum. Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler hocam
quote:
Valla yazılım süper.
Yeni yazılımla alete pek çok özellik gelmiş.
Fark edebildiklerimi yazayım.
1- Ses açma kapama özelliği eklenmiş.
Beyenmediğiniz nokta varmı derseniz menü yazıları film listeleri yazıları bana eskisine göre biraz ufalmış geldi 5-6 metreden biraz zor okunuyor, eskisinde net okunabiliyordu.
merhabalar, arkadasim linkteki dosyayi indirdim hardiske attim .ama bir turlu makinadan okutamiyorum. nasil guncellemeyi yapabiliriz. hicbir ayarlarda birsey goremedim. lutfen aciklayiniz. Ayrica film dosyalarini denilene uygun bir sekilde program yardimiyla tekrardan yenilememe ragmen. WD malesef acmadi. tam soylenilenleri yaptim. moral sifir lutfen yardim
Selam Arkadaşlar Yakında bir 3D led Tv almayı düşünüyorum. Bizim Gen2 ile sorunsuzca 3D bir tv de mkv olarak riplenmiş bir 3D Filmi izleyen arkadaş var mı acaba? Bu arada ürünü aldığımdan beri hiçbir güncelleme yapmadım
quote:
Orijinalden alıntı: abhazia
Forumda yeniyim ama ben de wd gen 2 medya oynatıcı kullanıyorum.Geçenlerde altyazı büyüklüğünü arttırmanın yollarını ararken
cihazım olmadığı kadar mükemmel oldu eskiden mkv mux ile izlediğim filmleri zahmetsizce izleyebiliyorum.İlerleme saati,ses kontrolü,herşeyden önemlisi harici wireless adaptörü ile flicker,you tube gibi sitelere girebileceğinizi söylüyor ama bende ki wireless adaptörü sadece ayarlamaları yapıyor. internete girip izleme yapamadım. Belki işinize yarar diye düşündüm.Ayrıca cihazıma en az 3 yada 4 kez yazılım attım.Cihazımda herhangi bir problem olmadı.
Üstad hangi dosyaları usb ye atacağız güncelleme için? birde sıkıntı olursa diye orjinal yazılım var mı bir yerlerde?
sanırım yeni jenerasyon mkv lere artık işlem yapmak zorunda kalmayacağız? zamanı nasıl giriyoruz mesela, kumandada tuş yok çünkü? aynı şekilde ses tuşları ne olmuş?
Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: zopheal
quote:
Orijinalden alıntı: abhazia
Forumda yeniyim ama ben de wd gen 2 medya oynatıcı kullanıyorum.Geçenlerde altyazı büyüklüğünü arttırmanın yollarını ararken
cihazım olmadığı kadar mükemmel oldu eskiden mkv mux ile izlediğim filmleri zahmetsizce izleyebiliyorum.İlerleme saati,ses kontrolü,herşeyden önemlisi harici wireless adaptörü ile flicker,you tube gibi sitelere girebileceğinizi söylüyor ama bende ki wireless adaptörü sadece ayarlamaları yapıyor. internete girip izleme yapamadım. Belki işinize yarar diye düşündüm.Ayrıca cihazıma en az 3 yada 4 kez yazılım attım.Cihazımda herhangi bir problem olmadı.
Üstad hangi dosyaları usb ye atacağız güncelleme için? birde sıkıntı olursa diye orjinal yazılım var mı bir yerlerde?
sanırım yeni jenerasyon mkv lere artık işlem yapmak zorunda kalmayacağız? zamanı nasıl giriyoruz mesela, kumandada tuş yok çünkü? aynı şekilde ses tuşları ne olmuş?
Teşekkürler...
Arkadaşım öncelikle ben wdtv_g2_cross_lacie_v03 versiyonu için anlatayım indirdiğin rarlı dosyayı açınca üç adet dosya göreceksin BIN ,FFF ve VER dosyası bu üç dosyayı formatladığın flash disk içine ayrı ayrı atıyoruz.(Flash disk içinde 3 ayrı dosya olarak görünecek)Cihaz kendisi yeni firmware bulunduğunu yüklemek istemek isteyip istemediğimizi soracak yüklemek için ok.yapın.Yaklaşık 2-3 dakika içinde yeni versiyon hazır olur.
orjinal yazılım olan 1,01,77 yi geri yüklemek için de; http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_hd adresinden indirebilirsin yalnızca VER dosyasını notpadle açıp orjinal yazılım olan VERSION='1.01.77'LOCATION='wdtvhd.bin'PKG_LOCATION='' da 1,01,77 yerine 3,29 yapalım yani versiyonu yükseltelim VERSION='3.29.77'LOCATION='wdtvhd.bin'PKG_LOCATION='' olarak kaydet.Cihaza eski orjinal yazılımını bu şekilde atabilirsin.
wdtv_g2_cross_lacie_v03 versiyonunda yön tuşlarından ;sağ ve sol tuşlar hızlı ileri-geri 64x kadar ,aşağı yukarı tuşlar ses azaltımı ve arttırımı olarak kullanılıyor.option tuşu ile altyazı seçeneği ve altyazı uyum senkronizasyonunu yapabilirsin.İstediğin dakika saniye ayarı ile filmde istediğin zamana gidebilirsin.
quote:
Valla yazılım süper.
hocam hangisini yüklediniz. eminenti mi yoksa lacie olanı mı.
quote:
Orijinalden alıntı: orislevin
Selam Arkadaşlar Yakında bir 3D led Tv almayı düşünüyorum. Bizim Gen2 ile sorunsuzca 3D bir tv de mkv olarak riplenmiş bir 3D Filmi izleyen arkadaş var mı acaba? Bu arada ürünü aldığımdan beri hiçbir güncelleme yapmadım
Yeni tv ler mkv oynatıyor.
Örneğin Samsunglar.
22 Gb lık Avatar filmini Samsung TV sorunsuzca oynattı.
Filmi oynatırken dil seçimi alt yazı seçimi gibi ayarlar mükemmeldi.
Olaya direk bu açıdan bakmanızı öneririm.
Tv alırken yanınıza bir film alın gidin tv ye bağlayıp deneyin bakalım gösteriyormu.
Gösterirse WD Gen 2 ile uğraşmazsınız.
Şahsen ben öyle yapacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: xweser
quote:
Valla yazılım süper.
hocam hangisini yüklediniz. eminenti mi yoksa lacie olanı mı.
Lacie olanı yükledim.
quote:
Lacie olanı yükledim.
aldığımdan beridir hiç güncelleme yapmadım. (sanki güncelleme çıkmış da :)
ben genelde 480p en fazla 720p film izliyorum. bu nedenle sorun yaşamadım hiç. daha lcd tv almadım. tüpe devam. beklesem de eğer gelirse orijinal yazılım mı yüklesem. ama ses açma - kısma için bile güncelleme yapılır ama.
ne dersiniz.
Valla bendede 32 inç 16:9 100 Hz CRT tv var.
Televizyon tükenen CRT neslinin en iyi televizyonlarından.
Bozulana kadar bekliycem (bozulacağada benzemiyor Philips)
Diğer yandan lcd tv lerde sürekli gelişiyor , 3D si ledi ıvır zıvır sürekli yeni özellik geliyor.
Ben biraz daha bekleyeceğim.
Çevremde 1 tane hd yayın izlemeden lcd tv değiştiren çok insan var :)
ben de 2 yazılımı da yükleyip denemeler yaptım ama görüntüyü beğenmedim. orjinal yazılımla görüntü daha akıcı ve kaliteli geldi bana.
quote:
Orijinalden alıntı: alpican
ben de 2 yazılımı da yükleyip denemeler yaptım ama görüntüyü beğenmedim. orjinal yazılımla görüntü daha akıcı ve kaliteli geldi bana.
Yeni yazılımlarda görüntü kalitesi için eskisine göre çok detaylı ayarlar var.
Bu ayarları yapmamış olabilirsiniz.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alpican
Yeni yazılımlarda görüntü kalitesi için eskisine göre çok detaylı ayarlar var.
Bu ayarları yapmamış olabilirsiniz.
tekrar bir bakarım ama aynı ayarları yapmıştım orjinal yazılımla. tekrar lacie yükleyip deneyeceğim, teşekkürler.