Şimdi Ara

wd40 nasıl arındırılır acil yardım-wd40 mı asla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
22.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçenlerde aracımın bütün elktrik aksamını çıkarıp 10-40 ile temizledim hatta bujilere ulaşan kabloları ve bujinin dibine deyen o apartda dahil, aracımın çalışmasında relantide performansında (11 senelik civic) hissedilir bir rahatlama oldu babam dahi söylemeden farketti, neyse bu olayı burada paylaştım arkadaşlarım iyi niyetleri ile yağ ile değilde wd40 ile bu iş daha randımanlı yapılacağını söyledi, kolay bir bakım olduğu için birkaç gün sonra aynı işlemleri wd40 ile yaptım elektrik aksamına sigortalara vs wd40 sıktım neyse kaputu kapattım aracı çalıştırdım yola çıktım, yok arabanın sesi farklı ıkınır gibi gidiyor, titreşim arttı relanti salaklaşıyor çekiş düştü yahu psikojik olmasın iyice kafayı yemeye başladım arabalarla ilgili derken araba silkelemeye başladı motor arıza ışığı yandı, araç rampa aşağı yöneldiğinde arada silkelemeler devam ediyor, bütün tertibatı hava ile kuruttum sildim, çoğu yere kontak sprey sıktım kuruttum vs ancak nafile silkeleme bitsede çekiş mükemmel değil çalışması titreşimli sesli.

bu wd 40 illetini nasıl arındırırım, problem nedendir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 26 Ağustos 2012; 10:37:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

WD-40: Faydaları, Zararları ve Temizliği

WD-40 Nedir?

WD-40, paslanma önleyici, yağlayıcı ve su itici özelliği olan çok yönlü bir üründür. Çok çeşitli uygulamalar için evlerde, otomobillerde ve endüstriyel ortamlarda kullanılır.

WD-40'ın Zararları

WD-40'ın doğru kullanılmadığında bazı zararları olabilir:

• Solunum Problemleri: WD-40'ın dumanı solunduğunda tahrişe ve solunum sorunlarına neden olabilir.
    • Cilt Tahrişi: WD-40 cilt ile temas ettiğinde tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
    • Göz Hasarı: WD-40 göze kaçarsa kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir.

WD-40 Lekesi Nasıl Çıkarılır?

WD-40 lekesi çıkarmak zahmetli olabilir, ancak doğru yaklaşımla çıkarılabilir:

• Giysiler: WD-40 lekesini alkolle ovalayın.
    • Halılar: WD-40 lekesini mısır nişastası veya talk pudrası ile örtün. Birkaç saat bekletin ve ardından elektrikli süpürgeyle temizleyin.
    • Cilt: WD-40 lekesini ılık sabunlu su ile yıkayın.
    • Metal Yüzeyler: WD-40 lekesini mineral ispirto veya aseton ile temizleyin.

WD-40 Nasıl Temizlenir?

WD-40'ı temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin:

• Cilde Temasını Önleyin: Koruyucu eldivenler ve giysiler giyin.
    • Alanı Havalandırın: Uygulama alanını iyi havalandırın.
    • WD-40'ı Silin: Temiz bir bez veya kağıt havlu ile WD-40'ı yüzeyden silin.
    • Su İle Durulama (İsteğe Bağlı): İnatçı lekeler için alanı su ile durulayın.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

• Kontağa WD-40 sıkmayın. Bu, kısa devrelere neden olabilir.
    • Silahı temizlemek için WD-40 kullanmayın. Yanıcıdır ve silaha zarar verebilir.
    • WD-40'ı asla yutmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun.Szide Wd 40 her yere sıkmayın canım.Bildiğim bu ürün sadece metal aksanlarda işe yarıyor
  • aynı şey bende oldu. klima gazi bastırırken çocuk wd40 sıktı motora sıkma dedim abi sileriz birşey olmaz dedi. iş bitti eve yola çıktım evin oraya geldiğimde göstergedeki bütün ışıklar yandı arabada bir düzensizlik. unutamayacağı arabanın şarj dinamosu konvertöru sizlere ömür. bana 200 tl ye mal oldu. gitsem adamla dovussen olmaz. neyse çektik bizde. wd40 mi birdaha asla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shogunsama

aynı şey bende oldu. klima gazi bastırırken çocuk wd40 sıktı motora sıkma dedim abi sileriz birşey olmaz dedi. iş bitti eve yola çıktım evin oraya geldiğimde göstergedeki bütün ışıklar yandı arabada bir düzensizlik. unutamayacağı arabanın şarj dinamosu konvertöru sizlere ömür. bana 200 tl ye mal oldu. gitsem adamla dovussen olmaz. neyse çektik bizde. wd40 mi birdaha asla

aman yarabbi tatil öncesi !

help help heeeeelp :)) yokmu bilen arabayı kontak spreyle yıkayacağım yoksa
  • Etil alkol al sık sonra sil ve bekle..
  • Fren balata spreyi ya da bazı metal yüzey temizleyiciler kullanabilirsin...

Marka olarak önerim :

Teroson Fren balata spreyi (Henkel ürünüdür)
    Loctite 7840 (Henkel ürünüdür) : Çoklu yüzey temizleyicisidir normalde suyla seyreltilerekte kullanılabilir, camsil gibi sprey versiyonunu kullanabilirsin...
    Loctite 7061 : Solvent bazlı metal temizleyicidir... Plastiğe zarar verir...
    Loctite 7063 : Solvent bazlı genel temizleyicidir... Yukarıdaki modelin plastiğe zarar vermeyen versiyonudur...

Kolay gelsin...
  • WD40 kablo temizligligi icin ve iletkenlik arttirmak icin kullanilacak bir urun degil. Basit anlamda yaglama yapar, mekanik aksamlari temizlemek icin kullanilir.
    Kablo ve soket temizlemek icin CONTACT SPRAY denen urunler var. Temasla ilgili sorunlari giderir, soketleri temizler.
    Bu tarz bir sprey ile WD40 siktiginis soketleri temizleyebilirsiniz, yagi cozmesi gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

WD40 kablo temizligligi icin ve iletkenlik arttirmak icin kullanilacak bir urun degil. Basit anlamda yaglama yapar, mekanik aksamlari temizlemek icin kullanilir.
    Kablo ve soket temizlemek icin CONTACT SPRAY denen urunler var. Temasla ilgili sorunlari giderir, soketleri temizler.
    Bu tarz bir sprey ile WD40 siktiginis soketleri temizleyebilirsiniz, yagi cozmesi gerek.

Bir bakıma wd-40 ta bir kontak spreydir... Soket temizliği için yağsız kontak sprey kullanmak gerekir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba benim aracım 99 palio, kontak çok rahat dönmüyor anahtarın girdiği yere az birşey sıksam problem olur mu

• otomobil için en iyi koruyucu yağsız kontakt spreydir, diğerleri tozu kendine çeker ilk anda güzel yağlar çalışır, sonra dolan pislikten zor çalışır ...
  • anladım elime geçti şimdilik idareten sıksam arkadaşın konunun başında bahsettiği gibi bir problem çıkarır mı?

• Pardon ama burda WD 40 suçu ne anlayamadım siz wd40 yağ bazlı pas sökücü ve temizleyici olduğunu bilmiyormuydunuz metal akşamlara rahatlıkla kullanılırda elektrik aksamına WD 40 sıkılırmı ne yaptınız kontak temizleyici ile karıştırmış olmalısınız. Keşke bilinçli bir tüketici olsaydınız geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Pardon ama burda WD 40 suçu ne anlayamadım siz wd40 yağ bazlı pas sökücü ve temizleyici olduğunu bilmiyormuydunuz metal akşamlara rahatlıkla kullanılırda elektrik aksamına WD 40 sıkılırmı ne yaptınız kontak temizleyici ile karıştırmış olmalısınız. Keşke bilinçli bir tüketici olsaydınız geçmiş olsun.

hocam kontağın girdiği yuvaya sıksam az miktarda problem olur mu? o yuvada elektrik akşam var mıdır? araç palio 99

• Kontakt temizleyici ile işlem yaparsanız bir zararı olmaz.
  • ben bu işi halledeli bi sene oluyor yahu konu hortlamış,

en iyisi balata spreyler ile temizleme ancak dikkat balata spreyler su sızdırmaz contaları büyütüyor bu yüzden bu contalar önce çıkartılmalı,
    diğer bir konu kontak sprey ile aynı kimyasal balata spreyi olarak çok daha ucuz fiyata satılıyor yani kontak sprey ile balata sprey aynı şey bilginiz olsun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.