Şimdi Ara

Illadin veya Otrivine gibi burun açıcılardan nasıl kurtulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Burnumda doğuştan sağ konka kapalı şekilde septum deviasyonu problemi var. Sağ konkanın kapalı olmasının da etkisiyle tıkanıklık yaşadığım dönemlerde, bu uyuşturucu vari alışkanlık yapan, etken maddesi nazal dekonjestan diye geçen, Illadin ve Otrivine sprey olarak bilinen ilaca çok fena alıştım. Öyle ki; eğer tesirinin geçmesi uykuma denk gelirse, sanki burnumu tıkaçlarla sıkı sıkı tıkamışlar gibi can havliyle uyanıyorum. Sıkmadan geri uyumam mümkün değil. Bu uyku bölünmeleri yüzünden uykumu alamaz oldum, gün içinde sürekli yorgunum...

1 şişesi en fazla 2.5 hafta yetiyor. Para önemli değil, zaten çok pahalı da değil. Prospektüsünde yazdığı gibi hangi KBB uzmanına gittiysem hepsi hiddetle 7 günden fazla kullanmayacaksın deyip, hemen Rinoclenil yazıp yolluyorlar. Dediklerine göre o ilaç uzun vadede kalıcı olarak burnu açıyormuş. Ama ben ne zaman sıksam burnum daha da tıkanıyor ve katiyyen açılmıyor. Kokusu da berbat. Bende bunlara dayanamayıp kullanmaya devem ediyorum.

Velhasıl her ilaçta olduğu gibi bu ilacında alışkanlık yapması başta olmak üzere beyin hücrelerini öldürmeye kadar yan etkileri var. Kurtulacak bir çözümü olan varsa bana da söylesin lütfen. Hayır duamı alır...

• Onlar uzun süreli kullanılmaz.

Sinus Rinse denedin mi? Fayda gören çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbesLang -- 1 Aralık 2014; 23:48:55 >
  • AbesLang kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafı anlamadım hocam. Nasıl kullanılıyor ve nasıl bir etkisi var?
  • Burun yıkama aslında. Burun içini, sinüslerini temizliyorsun.
    Yapılışı kutuda yazıyor, kısaca kaynatılmış soğutulmuş temiz suyu plastik kabına dolduruyorsun, içine kutudaki tozlardan birini ekleyip çalkalıyorsun, çeşidine göre tuzlu karbonatlı su oluyor. Ucundaki deliği bir burun deliğine dayayıp lavaboya doğru eğilip yavaşça şişeyi sıkıyorsun (hızlı sıkma kulağın ağrır). Bu hazırladığın su burun deliğinden girip içeriyi temizleyip, burnunu açıp diğer delikten akıyor. Sonra diğer burun deliğinden aynı şekilde yapabilirsin. Sabah akşam düzenli kullanımda fayda görebilirsin. İlk başlarda garip gelebilir sonra alışırsın.
    Bir dene istersen.

Tek kiti bitirdikten sonra burnum tekrar tıkanır mı?
  • Düzenli kullanımda daha çok fayda görürsün.
    Tozları ayrı olarak da satılıyor.
    Memnun kalırsan duruma göre bakarsın.
    Peki ağrı, sızlama oluşturuyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır, yavaş yaparsan olmaz, su ile yıkıyorsun yani.
    Anladım hocam, yarın bir eczacıma da soracağım. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İlaçsız kolay bir yöntem, denemekten zarar gelmez. Septum deviasyonu olduğu için ne kadar fayda görürsün ön görmek zor tabi ama normalde gayet başarılı bir ürün. Sonucu buradan yazarsın. Geçmiş olsun.
  • Karbonatlı su yapın kullandığınız şişelerden biri için. Ölçü olarak emin değilim o yüzden tahammül derecesine göre hazırlayın(kaynamış soğumuş su ile). İçine 1-3 pompa illiadin sıkın. Kabul edilebilir bi süre illiadine benzer etki gösterebilir.

Bazı dr'lar konkaları yakmak gibi yöntemden de bahsedebiliyor.

Annemde kemik eğriliği vs. olmasına rağmen bana göre çok daha sorunsuz nefes alabiliyor.

Nazal kortizon verilip işe yaramadıysa, beslenme şekli vs. de dikkat etmeye çalışın. Gereğinden az su içiyor da olunabilir, alerjen-problemli olduğunu bilmediğimiz şeyler de yenilebiliyor olabilir. Eğer fazla dikkat edilmiyorsa beslenmeye de dikkat etmeye çalışın derim. Şeker-undan uzak durun,bol temiz sebze yiyin / robottta püresini çıkartın vs.

Net tedavi değildir ama öyle veya böyle etkisi olabilir. Bende çok işe yaradığını düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.