Bildirim
Web'de yeni teknikler nelerdir?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Yenilik arıyosan şuna bak: HTML5 -
Evet bunu incelemiştim. HTML biraz daha tasarıma yönelik sanırım. Benim söylemek istediğim biraz daha jquery, ajax, mootools tarzı sistemlerle yapılan işler.
quote:
Orijinalden alıntı: sehlor
Yenilik arıyosan şuna bak: HTML5
-
quote:
Orijinalden alıntı: phantomxxx
Evet bunu incelemiştim. HTML biraz daha tasarıma yönelik sanırım. Benim söylemek istediğim biraz daha jquery, ajax, mootools tarzı sistemlerle yapılan işler.
quote:
Basimiza tas yagicak vallahi billahi.... -
quote:
Orijinalden alıntı: coWper
quote:
quote:
Basimiza tas yagicak vallahi billahi....
Sebep ?
-
Saçma bi soru olmuş ama bi iki bişey söyliyim.
HTML5 daha pişme aşamasında ama bir süre sonra (her tarayıcı tamamen desteklediği zman) çok fazla gündemde olacak.şuan bile gündemde.
ajax ve jquery zaten şuan modern sitelerin vazgeçilmezi.her projemiz de kullanmamız gereken, sitemize hoş menüler ve animasyonlar katan bu 2li vazgeçilmez.
sormak istediğin sorular varsa sorabilirsn -
quote:
Orijinalden alıntı: coWper
quote:
quote:
Basimiza tas yagicak vallahi billahi....
Bu konuda çok bilgili sayılmam ama ben de neden olduğunu merak ettim doğrusu.
-
ajax pool mekanizması, tornado server, bunları araştırabilirsin. kısaca bahsetmek gerekirse tornado python ile yazılmış ve http bağlantısını açık tutarak request-response mantığından ziyade event handling mantığına sahip. friendfeed bunu kullanıyordu(hala kullanıyor tabi), sonra facebook friendfeedi satın alınca kendileri de kullanmaya başladılar.
bir de html5 o kadar da yeni değil. grooveshark tamamen html5e geçti mesela. bizim için yeni olabilir ama elalem html5in nelerini kullanabiliriz konusuna çoktandır kafa patlattığı için ve biz de müşteri şöyle istiyor şurdan gif çıkacak kuş çıkacak mantalitesinde olduğumuz için hala bu tür yeniliklerin yaygınlıkları konusunda ciddi bir bilgiye sahip olamayabiliyoruz haliyle. -
NoSql'i araştır.
Bir çok dev site bu sistemi kullanıyor. -
NoSQL kesinlikle önemli bir trend. Facebook ve Google halihazırda NoSQL kullanıyorlar.
CouchDB ve Cassandra hakkında araştırma yapmanı tavsiye ederim.
Bir de Ruby on Rails'e göz gezdir
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X