Şimdi Ara

Web'de yeni teknikler nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce web programlamada yeni trendler, teknikler nelerdir? Mesela twitter'da mashable'da ve aklıma gelmeyen bir çok yeni nesil sitelerde kullanılan sistemler hangileridir?

• Yenilik arıyosan şuna bak: HTML5
  • Evet bunu incelemiştim. HTML biraz daha tasarıma yönelik sanırım. Benim söylemek istediğim biraz daha jquery, ajax, mootools tarzı sistemlerle yapılan işler.
    quote:

Orijinalden alıntı: sehlor

Yenilik arıyosan şuna bak: HTML5
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantomxxx

Evet bunu incelemiştim. HTML biraz daha tasarıma yönelik sanırım. Benim söylemek istediğim biraz daha jquery, ajax, mootools tarzı sistemlerle yapılan işler.
    quote:

Basimiza tas yagicak vallahi billahi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: coWper

quote:

Evet bunu incelemiştim. HTML biraz daha tasarıma yönelik sanırım. Benim söylemek istediğim biraz daha jquery, ajax, mootools tarzı sistemlerle yapılan işler.
    quote:

Sebep ?

• Saçma bi soru olmuş ama bi iki bişey söyliyim.

HTML5 daha pişme aşamasında ama bir süre sonra (her tarayıcı tamamen desteklediği zman) çok fazla gündemde olacak.şuan bile gündemde.

ajax ve jquery zaten şuan modern sitelerin vazgeçilmezi.her projemiz de kullanmamız gereken, sitemize hoş menüler ve animasyonlar katan bu 2li vazgeçilmez.

sormak istediğin sorular varsa sorabilirsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: coWper

quote:

quote:

Bu konuda çok bilgili sayılmam ama ben de neden olduğunu merak ettim doğrusu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ajax pool mekanizması, tornado server, bunları araştırabilirsin. kısaca bahsetmek gerekirse tornado python ile yazılmış ve http bağlantısını açık tutarak request-response mantığından ziyade event handling mantığına sahip. friendfeed bunu kullanıyordu(hala kullanıyor tabi), sonra facebook friendfeedi satın alınca kendileri de kullanmaya başladılar.

bir de html5 o kadar da yeni değil. grooveshark tamamen html5e geçti mesela. bizim için yeni olabilir ama elalem html5in nelerini kullanabiliriz konusuna çoktandır kafa patlattığı için ve biz de müşteri şöyle istiyor şurdan gif çıkacak kuş çıkacak mantalitesinde olduğumuz için hala bu tür yeniliklerin yaygınlıkları konusunda ciddi bir bilgiye sahip olamayabiliyoruz haliyle.
  • NoSql'i araştır.
    Bir çok dev site bu sistemi kullanıyor.
  • NoSQL kesinlikle önemli bir trend. Facebook ve Google halihazırda NoSQL kullanıyorlar.
    CouchDB ve Cassandra hakkında araştırma yapmanı tavsiye ederim.

Bir de Ruby on Rails'e göz gezdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.