Şimdi Ara

web sitesi üzerinden cihaz hareket kontrolü yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hobby amaçlı bir proje ile ilgileniyorum. Kısaca açıklamak gerekir ise bir web sitesi üzerinden 5 adet fonksiyona sahip bir cihazı kontrol edebilmeyi amaçlıyorum.

sağ-sol-ön-arka ve enter benzeri 5 adet hareket kontrol etmek istediğim.

Fakat bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Web sitesinde çalışacak program ve cihaz kontrolünün sağlanmasına dair devreyi kendim oluşturmayı amaçlıyorum.

Aranızda konu hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise ihtiyacım olan tüm ekipmanlar ve kurulması gereken sistem ile ilgili önerilerini bekliyorum,

Saygılar,

• Cevap arduino

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajın için teşekkürler hemen internet üzerinden göz atıyorum. İnceleyeceğim.
  • teknologs, arduino sistemini biraz araştırdım, benim işimi kolaylaştırabilecek gibi gözüküyor. Fakat sistemi kurmak ile ilgili öncelikle kart üzerinde uzun bir çalışma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu kadar bilgi sahibi değilim. Sistem oluşumu konusunda yardımın olabilir mi?
  • Öncelikle kendine bir tane arduino seti veya kendisini al(uno r3 şu an uygun),sonra ethernet shield al bir tane internette de bir sürü hazır kod var incele istediğin şekilde düzenle en iyisi bu ve daha pratiktir.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 27 Mayıs 2013; 14:26:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda2ber

teknologs, arduino sistemini biraz araştırdım, benim işimi kolaylaştırabilecek gibi gözüküyor. Fakat sistemi kurmak ile ilgili öncelikle kart üzerinde uzun bir çalışma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu kadar bilgi sahibi değilim. Sistem oluşumu konusunda yardımın olabilir mi?

Tabiki yardimci olurum..sorun degil.

• Burda aradiginiz var..
    http://youtu.be/4ZQ1bqQ60tU

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ufak aklımla sizin de bana vermiş olduğunuz bilgilere dayanarak ekli resimdeki gibi bir sistem tasarımı yaptım. Tasarımla ilgili sorularım aşağıdaki gibi :

- Sistem çalışır mı?
    - Seçilen ürünler doğru mu?
    - Yanlış ise ne yapılması gerekir ?
    - Doğru ise ek olarak ne gibi materyaller gerekir vs vs.

• Evet seçilen donanım(Arduino+Ethernet shield)doğru seçim.
    Yalnız bağlantıların IP alabilmesi(atanabilmesi) için hem pc hemde Arduino ethernet in modem,hub veya switch e bağlanması gerekir. Bildiğim kadarıyla direkt bağlantı normal kablo ile yapılamaz.
    Yazılım konusunda "teknologs " arkadaşın verdiği videonun altında bulunan sitede bu işi adım adım anlatmışlar.
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 27 Mayıs 2013; 14:37:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Evet seçilen donanım(Arduino+Ethernet shield)doğru seçim.
    Yalnız bağlantıların IP alabilmesi(atanabilmesi) için hem pc hemde Arduino ethernet in modem,hub veya switch e bağlanması gerekir. Bildiğim kadarıyla direkt bağlantı normal kablo ile yapılamaz.
    Yazılım konusunda "teknologs " arkadaşın verdiği videonun altında bulunan sitede bu işi adım adım anlatmışlar.
    Kolay gelsin

Direk baglanti yapabilir..pc ye elle ip verip arduino ile ayni ip grubuna almasi gerekiyor..

• Arkadaşlar önerilerinizi dinleyip en kısa zamanda projeye başlıyorum, gelişmeler konusunda size zaman zaman haber vereceğim. İlginiz için teşekkür ederim.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.