Şimdi Ara

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
0
Favori
78.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de ilk açıldığında 10tane çıkardı az önce tekrar denedim 5 dakika kadar bekleyince yine 3e düştü
  • enteresan

neyse ne arkadaşlar futbol takımı tutar gibi tarayıcı fanatikliği yapmanın da bence lüzumu yok.

yeri geliyor her tarayıcı kullanıyorum. son opera çıkınca rahat geldi operada kaldım.

benim gözlemdiğim tablar fazlalaşınca ram tüketiminde en başarılı opera. ama az tab olunca firefox ve chrome.

Tom's Hardware testi de şaşırtıcı geldi. ama her derlemede opera ram kullanımında iyileştiği için onların testitnde ilk çıkan 10.50 ondan öyle olmuş olabilir.

herkese keyifli sörfler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gios -- 18 Mart 2010; 11:00:51 >
  • Benim ön tanımlı tarayıcım Operadır ama hep operayımı kullanıyorum ? hayır İE8 de kullanıyorum aynı pc de ff kullananda var ama ben ff yi görsel olarak beğenmediğim için kullanmıyorum , soulcubee nin dediği ram yemesi evet OPERA da aşırı ram kullanımı var hatta bu yüzden ben Operada farmville (35 level) zor oynuyorum hatta oynayamıyorum yedek olarak İE8 kullanıyorum farmvilleyi İE8 de oynuyorum ama görsellik , basit kullanımı , hız olarak ve kullanım olarak tartışmasız Opera bana göre iyi.

düzenleme: soulcubee o zaman chromeye bakaraktan yayınladığın resimde chrome ayrı ayrı sayfada açtığı için az görünüyor opera tek gözüküyor chromenin toplam ram kullanımı opera dan fazla yani chrome operadan daha fazla ram kullanıyor yayınladığın resime göre birde bu ram kullanımı tartışılmaması gerek hız tartışılması gerek bu mesajda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 18 Mart 2010; 11:08:48 >
  • ram kullanımı için son resim farm sayfası açtım sadece chrome ve opera da ben toplamıycam siz toplayın... böyle sonsuza kadar karşılıklı ss atarız ama bizimkisi amatörce bir savunma , profesyonelce bir test etmek gerek, test edenler var ama kimilerine inandırıcı gelmiyor...

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gios

@soulcubee,

belki win7 de öyle gözüküyordur. ben xp kullanıyorum, görev yöneticisi gözüktüğü gibi. 10 tab açık ama 12 tane chrome işlemi var. hiçbir eklenti de kurulu değil. aslında 11 tane bekliyordum. ve özellikle sadece 1 tanesi 288k. niye böyle yüksek çıkardı anlamış değilim ?

xp de dediğiniz gibi. Hatta 6 sekma açtınız diyelim daha sonra 2 sekmeye indiğinizde bile 6 chrome işlemi görünmeye devam ediyor. win7 de nasıldır bilmiyorum.

Bence o tarayıcı iyidir, yok bu tarayıcı daha iyidir tartışmasına gerçekten gerek yok. Bırakın herkes beğendiği kendisine daha iyi geldiği tarayıcıyı kullansın. Zaten bizlerin şu tarayıcı süper bu nedenle o nu kullan dememiz tavsiyeden öteye geçemeyecektir.

Benim yaptığım Benchmark testlerinde sıralama Opera 10.50, Chrome 4, Firefox 3.6, ie 8 şeklinde oluyor. Ama ben ff ağırlıklı kullanıyorum ve benim ihtiyaçlarımı 3. olmasına rağmen o karşılıyor.. 2. tarayıcı olarakta chrome kullanmaktayım. Operayı da çok beğenmeme ve desteklememe rağmen reklam engelleme de ff ve chrome kadar başarılı olamamasından dolayı pek tercih etmiyorum. Şimdi lütfen kimse bana sayfanın boş bir yerine sağ tıkla sonra içeriği engelle yi tıkla diye başlamasın çünkü kim ne derse desin opera reklam engelleme de ff ve chrome kadar başarılı değil. Bence Opera nın acilen AdBlock eklentisi veya benzeri işi görecek bir çareye ihtiyacı var.

• ya ben zaten opera kötü pis kaka demiyorum devir yarış devri geçen gün ie dün ff bugün chrome yarın belki opera, belli olmaz hangisi kolayımıza giderse hangisi bize daha iyi gözükürse onu kullanmamız gerekli fanteziyi ve fanatikliği bırakmak lazım böyle yaparak bize birşey kazandırmıyoruz sadece adamların daha çok reklamını yapıyoruz o kadar. eski sürümlerde ff operadan hızlıydı o zamanlar ffi savunuyordum ama şu anki güncel sürümlerde opera fften kat kat önde ama operanın da önünde chrome var. bu yarın değişir opera öne geçerse onu kullanırım, ie9 çıkar en öne o geçerse onu kullanırım...

aynı şeyi ie9 haber konusunda da söyledim işte alıntı

quote:

zaman yarış zamanı bu yüzden bir tarayıcıya bağımlı kalmamak lazım, ie den sonra ff kullandım bir süre sonra operaya geçtim şimdi hız nedeniyle chrome kullanıyorum yarın kim işime yararsa onu kullanırım, ie9 sağlam gelebilir çünkü microsoftunda farkında olduğu bir şey var işletim sistemine ağırlık verdiği için diğer alanlarda baya geride kaldı, bence bingi çıkardığında ie yi sağlam bir şekilde yenilemeliydi çok geç kaldı çok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Egé
    Operayı da çok beğenmeme ve desteklememe rağmen reklam engelleme de ff ve chrome kadar başarılı olamamasından dolayı pek tercih etmiyorum. Şimdi lütfen kimse bana sayfanın boş bir yerine sağ tıkla sonra içeriği engelle yi tıkla diye başlamasın çünkü kim ne derse desin opera reklam engelleme de ff ve chrome kadar başarılı değil. Bence Opera nın acilen AdBlock eklentisi veya benzeri işi görecek bir çareye ihtiyacı var.

sizin için upload ettim

http://www.mediafire.com/?kntwxnakit2

c > documents and settings > kullanıcı adınız > application data > opera > opera

klasörünün içine atıp, tarayıcınızı tekrar başlatabilir misiniz ?

win7 kullananlar da:

c > users > kullanıcı adınız > appdata > roaming > opera > opera

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gios -- 18 Mart 2010; 11:50:39 >

• forever firefox!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Egé
    Operayı da çok beğenmeme ve desteklememe rağmen reklam engelleme de ff ve chrome kadar başarılı olamamasından dolayı pek tercih etmiyorum. Şimdi lütfen kimse bana sayfanın boş bir yerine sağ tıkla sonra içeriği engelle yi tıkla diye başlamasın çünkü kim ne derse desin opera reklam engelleme de ff ve chrome kadar başarılı değil. Bence Opera nın acilen AdBlock eklentisi veya benzeri işi görecek bir çareye ihtiyacı var.

sizin için upload ettim

c > documents and settings > kullanıcı adınız > application data > opera > opera

klasörünün içine atıp, tarayıcınızı tekrar başlatabilir misiniz ?

win7 kullananlar da:

c > users > kullanıcı adınız > appdata > roaming > opera > opera

Teşekkür ederim, zahmet etmişsiniz ama ben bunların hepsini denedim. Başka başka sayfalarda başka reklamlar tekrar çıkıyor. Yine de içeriği engelle dediğinizde sayfa değiştiğinde yine çıkıyor. her defasında içeriği engelle demekten açıkçası gına gelmişti.

Sadece bir örnek vereyim. Altta bu topiğin bu sayfasının en üstüne ait 2 ss var. İlki opera dan 2. si ff dan. İlk ss daki sağ taraftaki reklam opera da engellenemezken ff da bu sadece adblock ile gördüğünüz gibi engelleniyor ve sayfa genişliyor. Opera da böyle yapma imkanı varsa yazarsanız sevinirim..

/>

/>

• quote:

sizin için upload ettim

......................

Buradaki urlfilter.ini öncekilere göre biraz daha başarılı. belirtmek istedim.
    Üst mesajda bahsettiğim sorunu da çözebilsek tam süper olacak..

İlave : Ancak fazla başarılı oluyor ve açılması gereken bazı sayfaların içeriğini de açmıyor. Bu sayfaları ff ve chrome açıyor. Gördüğünüz üzere opera bu konuda ff ve chrome kadar başarılı değil..

Birkaç örnek:
    http://www.akbank.com/
    http://www.yapikredi.com.tr/ Bu sitelerde sanırım flash lar engelleniyor.

http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/481/f/549
    http://www.sikayetvar.com/firma/f/1
    Buralarda yazılan mesajların alt alta görünmesi gerekiyor ama hiçbiri yok..

url filter.ini dosyasını silip opera yı tekrar açtığımda ise akbank sitesi normal açılırken, şikayetvar sitesindeki linkler yine tam olarak açılmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 18 Mart 2010; 13:11:24 >

• @Ege,

özellikle burası ve birkaç site için optimize ettiydim biraz. akbank olayını engel olan yeri bulursam paslarım. sikayetvar.com için de geri bildirim yapılırsa sanırım çözerler.

adblock plus'ın engelleyip bunun engellemediğini ise userjs olayına girerek tam çözüm gerekiyor anladığım kadarıyla. ancak bu kadar temizlenebildi

10.51 rc3 çıktı bu aradahttp://my.opera.com/desktopteam/blog/2010/03/18/opera-10-51-rc3-for-windows

• quote:

@Ege,

özellikle burası ve birkaç site için optimize ettiydim biraz. akbank olayını engel olan yeri bulursam paslarım. sikayetvar.com için de geri bildirim yapılırsa sanırım çözerler.

**** plus'ın engelleyip bunun engellemediğini ise userjs olayına girerek tam çözüm gerekiyor anladığım kadarıyla. ancak bu kadar temizlenebildi

10.51 rc3 çıktı bu aradahttp://my.opera.com/desktopteam/blog/2010/03/18/opera-10-51-rc3-for-windows

İşte benim anlatmaya çalıştığım bunlar gibi yaşadığım problemler. Böyle olunca, oraya buraya geri bildirim yapmayla uğraşmaktansa opera ile ilgili kendimi kasmamaya ve her defasında bu sorunları yaşamadığım ff ile ve daha az olarakta 2. tarayıcı olarak chrome ile devam etmeye karar veriyorum. Sonuçta ben opera geliştiricisi değil kullanıcısıyım.. İlginiz için tekrar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 18 Mart 2010; 13:57:15 >

• rica ederim ne demek. evet ben de kabul ediyorum zaten firefox'nun bu konudaki başarısını. hangisinde rahatsanız ondan gitmek en güzeli tek sıkıntınız o sandım, yardımcı olmaya çalıştım. reklam engellemede gayet yeterli geldi urlfilter ile. en azından rahatsız edici reklamlar yok. firefox da canımız, ciğerimiz
  • olay sidik yarışına döndü.

Benim sinirlendiğim olay soulcube adlı şahsın "birisi bir mesajında böyle böyle diyerek milleti ENAYİ YERİNE KOYDU cümlesi idi.
    ben kimseyi enayi yerine koymadım, elimdeki kendi yaptığım test sonuçlarını paylaştım oysa bu "milleti enayi yerine koymak" oldu.

ben de fanatik değilim 4 sene ff kullanan biri olarak son 2 senedir ff kurmuyorum bile.
    chrome da kullanıyorum ama bana kullanışlı gelmiyor.
    bomboş düz bir beyaz sayfa. bildiğin ie7 sadece biaz özellik eklemişler.

@Ege
    operada reklam engellemek için farklı yollar mevcut.
    ben remove it permanently adlı betiği kullanıyorum.
    ff deki abp gibi her alanı kaldırabiliyorum.

bunu da beğenmezsen operada da ad-block eklentisi mevcut zaten.

şunu söyleyeyim.
    firefox ile yapabildiğiniz her şeyi opera ile de yapabilirsiniz. (fazlası bile var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerek Yok

............................
    @Ege
    operada reklam engellemek için farklı yollar mevcut.
    ben remove it permanently adlı betiği kullanıyorum.
    ff deki abp gibi her alanı kaldırabiliyorum.

bunu da beğenmezsen operada da ad-block eklentisi mevcut zaten.

şunu söyleyeyim.
    firefox ile yapabildiğiniz her şeyi opera ile de yapabilirsiniz. (fazlası bile var)

Yukarıda dh deki ss verdiğim reklamı dediğiniz farklı yollardan hangisiyle engelleyebiliriz.

remove it permanently 10.10 u destekliyor daha ileri versionları şimdilik desteklemiyor diye biliyorum.

operada da ad-block eklentisi mevcut zaten demekle içeriği engelle den mi bahsediyorsunuz. Bunun dışında gerçekten ff ve chrome daki gibi böyle bir eklenti varsa linkini almak isterim.

Ayrıca yukarıda da bahsettim, örnek linkleri aşağıya tekrar yazıyorum, siz bunları opera da açabiliyormusunuz..

http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/481/f/549
    http://www.sikayetvar.com/firma/f/1

• Bilgisayarimda IE8, Opera, Chrome, FF her zaman kurulu. Hepsini denedim, sabrettim, gene denedim, hala sabrediyorum.
    AdBlock en rahat FF'de kullaniliyor, Opera'da hala adam gibi bir reklam engelleme yok (aslinda var ama istedigim gibi calismiyor). Chrome'u da iki gun sonra unuttum resmen, FF'den cok cok farkli degil ve arayuzunu begenemedim bir turlu. Belki aliskanliktan dolayi FF hep daha sicak geliyor. Internetiniz hizliysa 1 saniye-2 saniye de cok farketmiyor zaten.
    IE8 zaten klasik olarak banka siteleri haricinde kullanilmiyor.
  • @Ege

hayır.
    operada standart içerik engelleme haricinde userjs olarak kullanılan remove_it_permanently ve ad-block adlı iki engelleme yöntemi daha var.

RİP şu an 10.50 de çalışmıyor bu doğru ancak düzeltme yapıyorlar.
    bir iki derleme sonra çalışır hale getirirler.
    Ben 10.10 u sırf bu yüzden kullanıyorum. 10.50 de çalıştığı zaman geçeceğim 10.50 ye.

Biliyorsun 10.50 de carakan ve presto olmak üzere 2 yeni motor var. Zaten diğer tarayıcılardan hızlı olmasının sebebi bu.
    safari ve chrome web-kit motoru kullanıyor. Son incelemelerde carakan'ın web-kit den hızlı olduğu kanıtlandı.

Yalnız biraz acele yapıldığı için ufak tefek hatalar var 10.50 de.
    o nedenle azcık bekleyin adam gibi finali yapsınlar geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bilgisayarimda IE8, Opera, Chrome, FF her zaman kurulu. Hepsini denedim, sabrettim, gene denedim, hala sabrediyorum.
    **** en rahat FF'de kullaniliyor, Opera'da hala adam gibi bir reklam engelleme yok (aslinda var ama istedigim gibi calismiyor). Chrome'u da iki gun sonra unuttum resmen, FF'den cok cok farkli degil ve arayuzunu begenemedim bir turlu. Belki aliskanliktan dolayi FF hep daha sicak geliyor. Internetiniz hizliysa 1 saniye-2 saniye de cok farketmiyor zaten.

FF u akbank int. şubesi dışında hepsinde kullanabilirsiniz. akbank int. şubesi içinde Coral ie tab eklentisi yüklerseniz, ff penceresi içinde ie motoruyla rahatlıkla kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerek Yok

@Ege

hayır.
    operada standart içerik engelleme haricinde userjs olarak kullanılan remove_it_permanently ve ad-block adlı iki engelleme yöntemi daha var.

RİP şu an 10.50 de çalışmıyor bu doğru ancak düzeltme yapıyorlar.
    bir iki derleme sonra çalışır hale getirirler.
    Ben 10.10 u sırf bu yüzden kullanıyorum. 10.50 de çalıştığı zaman geçeceğim 10.50 ye.

Biliyorsun 10.50 de carakan ve presto olmak üzere 2 yeni motor var. Zaten diğer tarayıcılardan hızlı olmasının sebebi bu.
    safari ve chrome web-kit motoru kullanıyor. Son incelemelerde carakan'ın web-kit den hızlı olduğu kanıtlandı.

Yalnız biraz acele yapıldığı için ufak tefek hatalar var 10.50 de.
    o nedenle azcık bekleyin adam gibi finali yapsınlar geçersiniz.

Bende böyle düşünüyordum, teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bilgisayarimda IE8, Opera, Chrome, FF her zaman kurulu. Hepsini denedim, sabrettim, gene denedim, hala sabrediyorum.
    **** en rahat FF'de kullaniliyor, Opera'da hala adam gibi bir reklam engelleme yok (aslinda var ama istedigim gibi calismiyor). Chrome'u da iki gun sonra unuttum resmen, FF'den cok cok farkli degil ve arayuzunu begenemedim bir turlu. Belki aliskanliktan dolayi FF hep daha sicak geliyor. Internetiniz hizliysa 1 saniye-2 saniye de cok farketmiyor zaten.

Bende aynı şekilde düşünüyorum. Bütün tarayıcılar yüklü ama nedense FF hari. hiçbirine sıcak bakamıyorum. Bir alışkanlık oldu bende FF.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.