Şimdi Ara

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
0
Favori
78.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe
    Cevabını verdim ama admin arkadaş aklınca silmiş..
    cihangoren;yaşın kaç..Çünkü bu tarz bir yazıyı yaşı küçük olanlar yazabilir..Hala daha diyorsunki tarihinden banane.O zaman bende 3 yıl önceki tarayıcı performansalarını koyim..Azıcık konuyla alakan olsun.10.50 tartışırken 10 sürümünün performans testini buraya koyarak ne kadar akıllı olduğunu zaten gösteriyorsun...
    soulcubee;Sen koçum kelimesini fazlasıyla hekettin.Önceki yazılarını iyice bi oku..Ayrıca ''yemişim ben 50 sayfanın aynı anda hızlı açılıp az ram kullanmasını...''şu sözünle zaten senle tartışamıyacağımızı gösterdin..

hee deyip geçmek lazım senin gibilere hala hala sallıyorsunuz, birincisi ben hayvan değil insanım koçum moçum ne ayak ikincisi adminler sağolsun yazdığını iyi ki silmiş ki beni banlanmaktan korumuş hala hala 5-10 sayfa yarışındasınız...

quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!
    Verdiğiniz performans testi tek sayfaya göre yapılmış.Sonuçta bir çok sekme açıldığında opera çok az ram yiyor.Her halukarda opera chromedan daha hızlı.Umarım buna itirazsınız yoktur..Opere ile chromedan ard arda 5 sayfa açın ve kimin daha hızlı olduğunu görün.Operanın flash ve java uygulamalı sayfalarda kasma olayı var ama son sürümle bu baya azaltıldı..Benim için önemli olan hızı.Chrome bu konuda operanın eline su dökemiyor..

ya siz testleri gördünüz mü incelediniz mi, nerede ne olmuş baktınızmı, varsa yoksa 5 sayfa 10 sayfa ya bir inceleyin hadi gelin javada flashta yarıştıralım biz yarıştırmayalım testlere bakın en azından...

testin tamamını koymuştum ama techno labs "ilk sayfayı ekleyin gerisini yönlendirin" dedi buyüzden tamamını göremiyorsunuz muhtemelen de techno labsı açıp bakmaya üşeniyorsunuz dur opera ile geç açılır falan neme lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 17 Mart 2010; 23:17:42 >

• quote:

Cevabını verdim ama admin arkadaş aklınca silmiş..
    cihangoren;yaşın kaç..Çünkü bu tarz bir yazıyı yaşı küçük olanlar yazabilir..Hala daha diyorsunki tarihinden banane.O zaman bende 3 yıl önceki tarayıcı performansalarını koyim..Azıcık konuyla alakan olsun.10.50 tartışırken 10 sürümünün performans testini buraya koyarak ne kadar akıllı olduğunu zaten gösteriyorsun...
    soulcubee;Sen koçum kelimesini fazlasıyla hekettin.Önceki yazılarını iyice bi oku..Ayrıca ''yemişim ben 50 sayfanın aynı anda hızlı açılıp az ram kullanmasını...''şu sözünle zaten senle tartışamıyacağımızı gösterdin..

Ben senin cevabınıda gördüm anlayacağın dilden cevabınıda yazdım rahat ol zelzele yaratma 2 dakka.Yaşım 28 konunun yaşla,zamanla bir ilgisi yok zamanla armut olgunlaşır tamammı canım benim?konunun senin tartışmadan çok ona buna sallamanla başlamış olduğunun farkındasın değilmi?Tutturmuşun tarihdir odur budur diye..Buna takılan neden sadece sensin operanın sahibimisin?Bana cahil dedin benle birliktemi bot bağladın?Kalkmışın hala admin aklınca silmiş vs vs diyorsun.Serin kal ortamıda çok ısıtma,madem yazdıklarımız saçma sen aklınca çok yaşa ama dahada uzatma.

• quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihangoren
    http://lifehacker.com/5352195/browser-speed-tests-chrome-40-and-opera-10-take-on-all-challengers

Verdiğin testin zamanına bakıpta versen daha iyi olucak..
    Sep 3, 2009 ;Bundan sonra bişey koyucağın zaman tarihine iyi bak..Opera 10 ile opera 10.50 arasında uçurum var..

hiç bir testi de beğenmiyorsunuz

http://forum.donanimhaber.com/m_38344332/tm.htm

yukarıda ki sayfada verdiğim testte 10.5 var her türlü teste tabi tutulmuştur kendileri aşağıda ki adreste tamamına bakabilirsin... ayrıca aşağıda ki resimde bellek kullanım testi ayrıntılar için aşağıdaki haberi oku

http://www.thgtr.com/yazilim/populer-bes-internet-tarayicisi-test-ettik/populer-bes-internet-tarayicisi-test-ettik

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi?

Verdiğiniz performans testi tek sayfaya göre yapılmış.Sonuçta bir çok sekme açıldığında opera çok az ram yiyor.Her halukarda opera chromedan daha hızlı.Umarım buna itirazsınız yoktur..Opere ile chromedan ard arda 5 sayfa açın ve kimin daha hızlı olduğunu görün.Operanın flash ve java uygulamalı sayfalarda kasma olayı var ama son sürümle bu baya azaltıldı..Benim için önemli olan hızı.Chrome bu konuda operanın eline su dökemiyor..

quote:

Orijinalden alıntı: cihangoren

Polatçık değil adım cihan memnun olmadımPaylaşım yapılmasını değil yapmasını yazacaksın ama nasıl olsa anlıyoruz seni yorma kendini sen.Şurda testi yapan ben değilim paylaşan benim tarih kriterlerini senmi belirliyosun?Yazılı izinmi alacağız forumca senden?İnsanların düşüncesine yazısına saygın yoksa biraz kendine saygın olsun,üslubun ortada polatçık diyip çark etmeye gerek yok.Sorarlar bir kere anladın?Senle burda tartışma içersinede girmeyeceğim rahat rahat yaz hislerini içinde kalmasın sonuçta paylaşıyoruz değilmi?Sana kimse bişey demez merak etme senin yaptığını biz sana yapmayız oldumu canım benim.Hadi kal sağlıcakla.

Dostum sen iyi misin.10 sürümünün konuyla ne alakası var.Sen ise tarihinden banane diyorsun..

Tarihinden banane demiyorum dediğim yeri gösteririmisin bana?Gördüğümü paylaştım konunun başında sadece şu versiyonlar baz alınmıştır mı yazıyor?İyi biz kafa patlatalım burda sen haklısın ben haklıyım diye yarında yeni bir versiyon çıksın senin benim tezim çürüsün..Kelimelere çok takıldınız üstadım sizi stresslendiren ne bu kadar?

• @soulcube

Milletin yaptığı testten ziyade kendi bilgisayarımda yaptığım test beni ilgilendirir.

THG quad core işlemcili pc ler ile test yapsa sende ise p4 2.0 işlemci olsa aynı değeri alacağını mı sanıyorsun sen?

Ben kendi bilgisayarımdaki testleri resimli olarak koydum defalarca ama bunun üzerine konuşamıyorsun.
    chrome 2 kat fazla ram yiyor neredeyse.

Bu benim bilgisayarımda böyle. Yalancı değilim, milleti de enayi yerine koymuyorum.
    daha önce de kendi yaptığım testi koydum bugün yeni bir test yapıp yine koydum
    ikisine de konuşmaktan kaçıyorsun.

Benim koyduğum test üzerine konuş varsa bi bildiğin.
  • Firefox en güzeli :D
  • PCMag Testi:

Tom's Hardware

Yani görüldüğü gibi testten teste fark ediyor. Ayrıca Opera'nın memory kullanımı hiç de kötü değil. Misal son testte chrome 146, opera 149 yemiş, büyütülecek bi fark yok bunda. Ayrıca 10 tab için bunlar fena rakamlar da değil.

Ek: Opera 10.51, Opera 10.00'daki düşük memory kullanımını geri getirecek (muhtemelen bu cuma çıkar). Takip ettiyseniz, 10.50 sürümü aceleyle çıkarıldı, memory vs. ile ilgilenmediler pek.

• opera son sürümünü indirebilecegim bi link verirmisiniz acaba
  • Chrome yeni gözdem oldu kesinlikle. 6-7 aydır kullanıyorum ve 2 senelik Firefox alışkanlığımı sildi süpürdü, çok kullanışlı ve hızlı bir tarayıcı.
  • Eskiler der ki: Elalemin parasıyla ticaret yapılmaz.

soulcubee nin yaptığı iş bu. başkasının yaptığı testi koyuyor.
    Ben ise kendi yaptığım testi koyuyorum.

Ayrıca tüm test sonucunda opera ile chrom aynı değerde.
    Sadece 2. lik farkı ile chrome öne geçiyor.

Dolayısıyla opera ise kullanışlılık, özellik, ve widget leri ile fark üstüne fark atıyor.

Tek eksiği REKLAM.... daha doğrusu şişirme reklam.

Eğer hiçbir tarayıcının yapamayacağı bir özellik bile (unite) çok ses getirmemişse bu REKLAM YAPILMADIĞI içindir.

Operanın reklama ihtiyacı yok. kaliteyi bilen zaten geliyor. Bilmeyenler ise 2. sınıf ürünlerde devam ediyorlar.
  • Sonuçlar beklediğimden pek farklı değil
    Ama açıkcası Safari'den bu kadar hız beklemiyordum
    Ama Google Chrome
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacksk

opera son sürümünü indirebilecegim bi link verirmisiniz acaba

10.51 RC2
    http://snapshot.opera.com/windows/Opera_1051_3313_in.exe
  • Bağımlısı oldum firefoxun bırakamıyorum. Opera, choreme hepsi kurulu pcimde ama nedense hep FF kullanıyorum.
  • Ben de öyleydim,Google Chrome'u 10-15 dakika kullandıktan sonra hız farkını anladım
    quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Bağımlısı oldum firefoxun bırakamıyorum. Opera, choreme hepsi kurulu pcimde ama nedense hep FF kullanıyorum.
  • Gerek Yok elalemin şirketinden banane, senin testlerindende konuştuk sen illa kendi testim diye yaygara yapıyorsun, bende kendi bilgisayarımda ss alıp koydum sus pus oldun sonra 3 sayfayla test olmaz diye savunmaya geçtin ha quadcore ha p4 2.0 sence opera quadcoreda kötü p4 2.0da dahamı iyi çalışıyor hepsinde eşit sistemde test ediliyor işlemci farkı bir şeyi değiştirmez... senin testinde operada muhtemelen bir ayar var çünkü sende bana öyle demiştin sende benim koyduğum ss hakkında konuş ozaman... chrome da widget yokmu kullanışlılık yokmu... operamı reklam yapmıyor yok artık win7 çıktığından beri yaygara yapan kim, seçmeli tarayıcı özelliğini savunan kim bu reklam değilmi, o seçmeli tarayıcı geldikten sonra avrupa da opera kullanıcı artışı oldu ama bu sırf meraktan

Firefox = 104.464
    Chrome = 142.020
    Opera = 168.052
    IE = 280748

Artık buna ne diyeceksin bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 18 Mart 2010; 9:46:07 >

• @soulcubee
    biz burda ne kadar ram yediğini değil sanırım hızını tartışıyoruz bende bir opera kullanıcısıyım ben hiç şikayet etmiyorum hızı , ram kullanımı, gerek görsellik ve kullanışlılığı çok hoşuma gidiyor bana göre hala en hızlısı opera ram kullanımına göre operayı kıyaslamayın.
  • quote:

sizin task manager biraz bana garip geldi. 10 tane tab açık gözüküyor ama 3 tane chrome işlemi var. her tab ayrı sandbox olarak çalışmıyor mu chrome da. objektif olarak aynı işleminizi kendimde yaptım az önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54
    @soulcubee
    biz burda ne kadar ram yediğini değil sanırım hızını tartışıyoruz bende bir opera kullanıcısıyım ben hiç şikayet etmiyorum hızı , ram kullanımı, gerek görsellik ve kullanışlılığı çok hoşuma gidiyor bana göre hala en hızlısı opera ram kullanımına göre operayı kıyaslamayın.

Kei$er$oZe ve Gerek Yok ram kullanımına taktı. testlere inanmıyorlar, son resim artık cevap olur. hız konusunda da teste bakabilirsiniz, benim bilgisayarda sayfaların açılış hızı diğer tarayacılardan daha iyi hatta hepsini açmaya çalışıyorum, chrome ilk açılıyor opera ikinci açılıyor ff üçüncü ie dördüncü açılıyor, şimdi aynı anda nasıl açacaksın diye soran olursa .bat dosyası yaptım denemek için...
  • Aslında tartışmaya gerek yok . Herkesin kendine uygun tarayıcıyı seçmesi daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gios
    quote:

sizin task manager biraz bana garip geldi. 10 tane tab açık gözüküyor ama 3 tane chrome işlemi var. her tab ayrı sandbox olarak çalışmıyor mu chrome da. objektif olarak aynı işleminizi kendimde yaptım az önce.

değil işte, aynı sayfaları açtım böyle oldu demekki farklı bir özelliği var aslında bende ilk gördüğümde şaşırdım bende 10 tane bekliyordum, siz resim gönderdikten sonra yine 10 sayfa açtım yine aynısı oldu ama şu var tarayıcıları açtıktan sonra 5 dakika bekledim belki bekleme modu gibi bişi vardır bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 18 Mart 2010; 10:30:53 >

• @soulcubee,

belki win7 de öyle gözüküyordur. ben xp kullanıyorum, görev yöneticisi gözüktüğü gibi. 10 tab açık ama 12 tane chrome işlemi var. hiçbir eklenti de kurulu değil. aslında 11 tane bekliyordum. ve özellikle sadece 1 tanesi 288k. niye böyle yüksek çıkardı anlamış değilim ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.