Şimdi Ara

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
0
Favori
78.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • chrome dan başkası yalan, inanmayan baksın

http://forum.donanimhaber.com/m_38344332/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerek Yok

testte opera 9.64 kullanılmış.
    10.10 sürümü çıkalı aylar oluyor, üstüne üstlük şu an 10.50 nin alpha sı çıktı düzenlemeleri yapılıyor (betası çıkacak)
    10.50 nin alphası bile bunlardan daha yüksek rakamları çıkarıyor
    testte neden o yok?

Birileri hangi tarayıcıyı seviyorsa onu üste çıkarmak için yapmış gibi geldi bana.

testte opera 10.50 alphayı (daha alpha olmasına rağmen) deneyin ve farkı görün.

Belki test yapılalı 1 yıldan fazla olduğu içindir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

10.10 sürümü çıkalı aylar oluyor, üstüne üstlük şu an 10.50 nin alpha sı çıktı düzenlemeleri yapılıyor (betası çıkacak)
    testte neden o yok?

Birileri hangi tarayıcıyı seviyorsa onu üste çıkarmak için yapmış gibi geldi bana.

buyur 10.5ta yolda kaldığı test

• quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

quote:

quote:

testte neden o yok?

Opera en az ram yiyen tarayıcıdır..Tek bir google sekmesi ile bu anlaşılamaz.Bende her türli tarayıcıyı kullandım..Chromde her sekme başına cpuda ayrı bir exe açıyor ve bir tanesi 40.000 K ları görüyor.FF 300.000K dan aşağı değil..Operada ben 130-170 K dan fazlasını görmedim..Oradaki testte ff operanın altında kalmış.Bu imkansız bişey..O doğru bir değerlendirme olmamış..Ayrıca Chromda tek sayfa kullanırsanız elbette ramden az yiyor.Ama yan yana 10 tane sayfa açında ramden nasıl yiyormuş görürsünüz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 17 Mart 2010; 13:47:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe
    quote:

quote:

quote:

testte neden o yok?

Opera en az ram yiyen tarayıcıdır..Tek bir google sekmesi ile bu anlaşılamaz.Bende her türli tarayıcıyı kullandım..Chromde her sekme başına cpuda ayrı bir exe açıyor ve bir tanesi 40.000 K ları görüyor.FF 300.000K dan aşağı değil..Operada ben 130-170 K dan fazlasını görmedim..Oradaki testte ff operanın altında kalmış.Bu imkansız bişey..O doğru bir değerlendirme olmamış..Ayrıca Chromda tek sayfa kullanırsanız elbette ramden az yiyor.Ama yan yana 10 tane sayfa açında ramden nasıl yiyormuş görürsünüz..

diğer konuda ki aynı cevabını yapıştırıorum buraya körükörüne bağlılık olmaz çkarın at gözlüklerini

quote:

iddayı boşa sallıyorsun, gir techno labsa gör operanın ram kullanımını körükörüne bir şeye tutundunuz boşa sallayıp duruyorsunuz geçen bir arkadaşta iddia etti chrome ayrı ayrı yükleniyor bu yüzden çok yiyor siz tek bir yere bakıyorsunuz diyip enayi yerine koymaya çalıştı amae al aşağıda kendi bilgisayarımda açtım 3 sayfa, firefoxta tema ve eklentiler var ie chrome ve operada eklenti yok ilk hali, yukarıdaki testi incele hala inat edersen aşağıdaki resmi incele...
    quote:

Aşırı sevgi sonucu bilmeden sallamak kolay ve aynı şeyi senin içinde söylemek gerek al benden de bir ekran görüntüsü 4 tarayıcıda açık sen karşılaştır ben sustum... Bu son noktayı koyar heralde

Firefox = 90.564
    Chrome = 102.980
    Internet Explorer = 104.500
    Opera = 115.288

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi?

• Her tarayıcıda ne kadar sekme açarsanız ram'a o kadar dayanır aslında tarayıcı testi niye yapıyoruzki burda ram kullanımını değil hızını tartışıyoruz.
  • Hız , arayüz , özellikler hepsi Operada
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Her tarayıcıda ne kadar sekme açarsanız ram'a o kadar dayanır aslında tarayıcı testi niye yapıyoruzki burda ram kullanımını değil hızını tartışıyoruz.

Hız olarak operanın eline kimse su dökemez.Ben chromeda denedim..Ard arda operadan 10 sayfa bide chremadan 10 sayfa açın.Yüklenmelerine görün..

Diğer konuda cevabı verdim..
    quote:

Benim pcyi opera kasmıyor ama chrome ve firefox acayip kasıyor.Chromede arka arkaya 4-5 sayfa açıyorum sayfalar gözükmüyor ve geç yükleniyor..Mesela açtığım sayfaya gidiyorum,ortada görüntü yok.5 saniye sonra geliyor..Firefoxtada aynı muhabbet var..Hadi biz yanılıyoruz diyelim.Forumu takip ediyorsan firefoxun ramden çok yediğini yazan bir çok kişi mutlaka görmüşssündür.Hatta istersen anket açalım firefox ramden yiyor mu yemiyor mu diye.Ama verdiğin ölçümlerde opera firefoxtan daha fazla ram yiyor.Yani firefoxx operanın gerisinde kalmış..İkisinide beraber kullanmasak yicez bu tabloyu..Ram ölçme tablosunun hangi şartlara göre yapıldığı önemli.Tek sekme ile olucak iş değil bu..Bendeki ram yeme resimlerine iyi bak..25 tane sayfa açık ve operanın yediği ram
    Chromedada 6 sayfa açık..
    Ayrıca chrome hız olarak operanın yanına bile yaklaşamıyor.Opera sayfaları takır takır açarken chrome onun yarısı kadar bile hızlı değil..Fanatikliği sen yapıyorsun biz değil..Benim için ramden az yemesi ve performansı önemli.Şunuda söylim firefox ramden az yese ve daha hızlı çalışsa opera kullanmam.Aynı şey chrome içinde geçerli..Ama bu konuda operanın yanına yaklaşamıyorlar..En basitinden ben foruma girdiğim zaman mesaj attığım bölümlere bakmak için ard arda en az 20 sayfa açarım.Opera hiç kasma yapmadan ve çok hızlıca o sayfaları yüklüyor.Ama chromeda böyle bişey mümkün değil.1. cisi kasıyor ,2. cisi sayfalar gözükmüyor..Sayfaya tıklıyorum bembeyaz sayfa açılıyor..Hiçbişey yok.5-10 saniye o sayfada beklicende görüntü gelicek..Sana göre opera ramden yiyor bana göre yemiyor..Bu kadar basit..Sen şimdi en hızlı tarayıcı firefox yada chrome dersin.Bende opera derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 17 Mart 2010; 19:35:36 >

• koçummu bide kahvehane değil diosun firefoxa lafım yok son sürümlerinde operadan geri kaldı ama chrome işte chromeeee

aç oku testleri HEM DONANIM HABERİNKİNİ HEMDE TECHNO LABSINKİNİ ben bir şey demiyorum size artık, onlarada inanmıyorsan DONANIM HABERDE İŞİNİZ NE inanmadığınız forumda ne takılıyorsunuz, sizin gibilere laf anlatmak zor benimde işim olmaz savunarak para almıyorum....

gerisi boş benim için
  • Bende o kadar tarayıcı denedim ama opera bana göre en az ram yiyen tarayıcı ve diğerlerine göre daha hızlı..O test değierlendirmelerinde şartlarda çok önemli.Mesela en iyi 500 üniversite değerlendirmesinde Boağziçi Çukurova üniversitesinin gerisinde kalabiliyor..Bu testleri neye göre yaptıklarıda çok öenmli.Açıkçası ben benim pcde hagisi az ram yiyor ve hızlı çalışıyorsa onu kullanırım.Şuana kadar opera bana göre en iyi performansı veriyor.Bir başka pcdede firefox daha iyi olabilir.Bunun birazda pc özellikleriyle alakası var gibime geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangoren

http://lifehacker.com/5352195/browser-speed-tests-chrome-40-and-opera-10-take-on-all-challengers

Verdiğin testin zamanına bakıpta versen daha iyi olucak..
    Sep 3, 2009 ;Bundan sonra bişey koyucağın zaman tarihine iyi bak..Opera 10 ile opera 10.50 arasında uçurum var..

• quote:

quote:

http://lifehacker.com/5352195/browser-speed-tests-chrome-40-and-opera-10-take-on-all-challengers

Sep 3, 2009 ;Bundan sonra bişey koyucağın zaman tarihine iyi bak..Opera 10 ile opera 10.50 arasında uçurum var..

hiç bir testi de beğenmiyorsunuz

yukarıda ki sayfada verdiğim testte 10.5 var her türlü teste tabi tutulmuştur kendileri aşağıda ki adreste tamamına bakabilirsin... ayrıca aşağıda ki resimde bellek kullanım testi ayrıntılar için aşağıdaki haberi oku

http://www.thgtr.com/yazilim/populer-bes-internet-tarayicisi-test-ettik/populer-bes-internet-tarayicisi-test-ettik

• quote:

quote:

Sanamı sorucam aslanım?Gördük paylaştık scarface tavırların hoş değil paylaşım sitesinde ahkam kesmenin bir anlamı yok.

• quote:

quote:

quote:

yukarıda ki sayfada verdiğim testte 10.5 var her türlü teste tabi tutulmuştur kendileri aşağıda ki adreste tamamına bakabilirsin... ayrıca aşağıda ki resimde bellek kullanım testi ayrıntılar için aşağıdaki haberi oku

http://www.thgtr.com/yazilim/populer-bes-internet-tarayicisi-test-ettik/populer-bes-internet-tarayicisi-test-ettik

Testler tek sekmeye göre yapılmış.Yani google ana sayfasına göre.Acaba kaç kişi şuanda tek sekme kullanıyor interneti.Yani sen yanına yeni sekme hiç mi açmıyorsun...Ben diyorumki 10 tane sekme açalım,opera daha az kasar..Bak 25 tane sekme açtım ve baya az kastı.Neti ben zaten tek sekme olarak kullanıcaksam o zaman firefoz kullanırım..Ama ben en 10-15 sayfa açıyorum..Çünkü bir sürü sayfaya girmem gerekiyor.Öyle oluncada opera bende en az ram yiyen tarayıcı oluyor..Sana görede chrome en az ram yiyen tarayıcı olabilir..

quote:

quote:

quote:

Sanamı sorucam aslanım?Gördük paylaştık scarface tavırların hoş değil paylaşım sitesinde ahkam kesmenin bir anlamı yok.

Çok korktum be Polatçık..Paylaşım yapılmasını öğren ondan sonra gel..

• Polatçık değil adım cihan memnun olmadımPaylaşım yapılmasını değil yapmasını yazacaksın ama nasıl olsa anlıyoruz seni yorma kendini sen.Şurda testi yapan ben değilim paylaşan benim tarih kriterlerini senmi belirliyosun?Yazılı izinmi alacağız forumca senden?İnsanların düşüncesine yazısına saygın yoksa biraz kendine saygın olsun,üslubun ortada polatçık diyip çark etmeye gerek yok.Sorarlar bir kere anladın?Senle burda tartışma içersinede girmeyeceğim rahat rahat yaz hislerini içinde kalmasın sonuçta paylaşıyoruz değilmi?Sana kimse bişey demez merak etme senin yaptığını biz sana yapmayız oldumu canım benim.Hadi kal sağlıcakla.
  • polatçık diyorsun arkadaşa ama kurtlar vadisi tavırları özlü sözlere benzer konuşmalar ve kahvehane ağzı koçumlu konuşmalarla zaten kendini belli ediyorsun

bu bir...

testleri incelemeden yorum yapıyorsun ve dediğimi gibi boşa sallıyorsun

buda iki...

50-100-5000 sayfa karşılaştırmak mühim değil benim için aç bir java uygulaması öyle karşılaştır, java uygulaması olan yerlerde opera hep kitleniyor, flash videolarıda geç izletiyor, yemişim ben 50 sayfanın aynı anda hızlı açılıp az ram kullanmasını...

buda üç...

testler ve sonuçlar ortada daha fazla neden konuşmaya ihtiyaç duyuyorsunuz...
  • Cevabını verdim ama admin arkadaş aklınca silmiş..
    cihangoren;yaşın kaç..Çünkü bu tarz bir yazıyı yaşı küçük olanlar yazabilir..Hala daha diyorsunki tarihinden banane.O zaman bende 3 yıl önceki tarayıcı performansalarını koyim..Azıcık konuyla alakan olsun.10.50 tartışırken 10 sürümünün performans testini buraya koyarak ne kadar akıllı olduğunu zaten gösteriyorsun...
    soulcubee;Sen koçum kelimesini fazlasıyla hekettin.Önceki yazılarını iyice bi oku..Ayrıca ''yemişim ben 50 sayfanın aynı anda hızlı açılıp az ram kullanmasını...''şu sözünle zaten senle tartışamıyacağımızı gösterdin..
  • quote:

quote:

quote:

Verdiğiniz performans testi tek sayfaya göre yapılmış.Sonuçta bir çok sekme açıldığında opera çok az ram yiyor.Her halukarda opera chromedan daha hızlı.Umarım buna itirazsınız yoktur..Opere ile chromedan ard arda 5 sayfa açın ve kimin daha hızlı olduğunu görün.Operanın flash ve java uygulamalı sayfalarda kasma olayı var ama son sürümle bu baya azaltıldı..Benim için önemli olan hızı.Chrome bu konuda operanın eline su dökemiyor..

quote:

Polatçık değil adım cihan memnun olmadımPaylaşım yapılmasını değil yapmasını yazacaksın ama nasıl olsa anlıyoruz seni yorma kendini sen.Şurda testi yapan ben değilim paylaşan benim tarih kriterlerini senmi belirliyosun?Yazılı izinmi alacağız forumca senden?İnsanların düşüncesine yazısına saygın yoksa biraz kendine saygın olsun,üslubun ortada polatçık diyip çark etmeye gerek yok.Sorarlar bir kere anladın?Senle burda tartışma içersinede girmeyeceğim rahat rahat yaz hislerini içinde kalmasın sonuçta paylaşıyoruz değilmi?Sana kimse bişey demez merak etme senin yaptığını biz sana yapmayız oldumu canım benim.Hadi kal sağlıcakla.

Dostum sen iyi misin.10 sürümünün konuyla ne alakası var.Sen ise tarihinden banane diyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 17 Mart 2010; 23:12:35 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.