Şimdi Ara

WEP PROGRAMLAMA İLE İLGİLİ !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim wep programlama ile ilgili birkaç sorum olacak:

1)Bir HTML editörü ile yapıtığımız bir HTML sayfasına HTML tagları ile button,check box vb. şeyler koyduktan sonra onların kullanımda çalışacak şeyleri (Örnk:Button Click Event)
    gibi şeyleri yine HTML dili ile mi yazıyoruz ?

2)Editörle (Örnk:Notepad++) oluşturduğum bir HTML sayfasındaki Olayları Nasıl ayrı bir dil ile kontrol edebilirim ? (Örnk:C#)

3)Olay dinliyecileri nedir ? nasıl kullanılır ?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pns.ufuk -- 28 Temmuz 2014; 23:38:02 >

• 1) clientside icin javascript , serverside icin php c# java gibi diller kullanman gerekir

2 serverside diller sunucu tarafinda derlenir ve html cikti uretilir. Bu yuzden notepad ile yazsaniz da server uzerinde calismasi gerekir.

3 bunu google de bulabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için çok teşekkür ederim hocam.MVC hakkında bir bilginiz varsa eksilerini ve artılarını paylaşabilirmisiniz ve ne olduğnu.
  • Java ile Web programlama yapiyorum ben. O sebeple cevaplari Java icin verecegim ama Server - Client isleyisi her dilde ayni.
    Html sadece client'in gordugu objeleri yerlestirir.
    Client bir istekte bulundugunda, form doldurdugunda, bir sayfa request ettiginde buna denk bir request olusturulur. Bu request'i server'da dinleyen bir "bolum" bulunur. Java icin Servlet ornegin. Burada ilgili islemleri yapip response olusturursunuz. HTML bilmek aslinda hic yeterli degil yani.
  • Çok Teşekkür ederim çok iyi bir C# bilgim var bende clienti C# ile yaparım.
  • Dinleyicilerin C# ile kullanımı hakkında bir bilginiz var mı ?
  • pns.ufuk P kullanıcısına yanıt
    Olay yakalamak için kullanılırlar. Olay yakalamaya örnek olarak "butona basıldığında" verilebilir. Butona basılınca yapılacak işlemleri bu fonksiyonun içinde tanımlarsınız. Böylece "eventi handle etmiş" olursunuz.
  • Arkadas daha web yerine wep yazip cok iyi c# bilgim var denir mi ya.cok iyi c# bilen adam mvc design patterninide dünden bilir.
    Mvc dedigin sey üc katmanli yazilim mimarisidir.proje 3 ana kabuga bölünür..
    Model-view-controller.
    Model dosyasinda genelde data havuzu olarak kullanilir.
    Controller dosyasinda tum business logic islemler yapilir.
    Viewde ise görüntü verilir hic bir kod yükü burada olmaz.

• Cevabınız için teşekkürler ayrıca konuyla ilgilihttp://www.kocaelibilisim.com/tr/ sitesininde yardımcı olabildiğini düşünüyorum
  • Kardeşim MVC nin ne olduğunu bana tekrar anlatma MVC sadece WEP kısmında deyil Objective-C ilede ilgili ben MVC nin mimarisi hakkında bilgi istedim yani şöyle MVC nin data izinleri giriş kayıtları tarayıcıda çalışma biçimi ile ilgili bilgi almak istedim

• pns.ufuk P kullanıcısına yanıt
    Mvc nin data izni diye bir sey yok. Design pattern yalnizca Mvc, uygulama zorunlulugu yok. Mimarisi de arkadasin anlattigi gibi, model ve view katmanindan business logic ayrimini yapmak uzerine.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.