Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buna üzüldüm. Eğer firmware güncellemesi olmazsa, şimdilik, Amerika'da satılıyor, Amerikalılar kullansın diye. Alt yazı dertleri olmaz. Belki acele etmişlerdir, Avrupa için bir çözüm bulurlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: blanchy
    Elimde bu şekilde İngilizce, İspanyolca altyazısı gömülü dosyalar var altyazıyı görüyor fakat unsopported yazısı çıkıyor.
  • Bence ülkemizde resmi olarak satışına başlanılan modellerde kesinlikle türkçe altyazı desteği olur. Altyazı desteği olmadan satılması çok mantıksız olur.

Aleti olan arkadaşlar bir de divxleri PS3'te izlemek için kullandığımız AVIAddXSub programı vasıtasıyla gömülmüş dosyaları deniyebilirler mi? Bu programla dosyanın içine gömülen altyazılarda karakter sorunu olmuyor. Gerçi mkv'ler için mkvmerge dışında bir program yok ama. Denemekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furtem -- 20 Kasım 2008; 10:09:12 >
  • Arkadaşlar başka bir forumdan öğrendiğime göre WD yeni bir güncelleme yapmayı planlıyormuş.

quote:

According to an email exchange from Scott at Western Digital, a new firmware will be coming up soon which will correct the following issues. This isn't a confirmed list but they are testing the functions

*USB power-down when WDTV HD is shut off (High Priority)
    *Fixed remote issues, ie. Not being able to turn the unit on or off
    *VobSub subtitle support (planned but may not be included with this release)
    *Go-To Function

He said these are the major fixes and there will be many many small bug fixes. He also mentioned there are many more planned features and fixes but since the WDTV HD has only been out for 3 weeks, they don't want to release updates without proper testing. He said that power management is at the top of their list, didn't mention what this would include other than USB power down.

Anyways, expect the first firmware update very soon!

• bence super goruntu seyretmeye calisirken neden altyazi ile ugrasayimki.sirf concer kayitlari icin veya action filmi icin alinir bu cihaz
  • Altyazı ile ilgili söylediklerim doğru çıktı sanırım :)

Ama bence biraz daha bu işten anlayan birilerinin eline geçerse alet o zaman çözülecek sanırım, çünkü official sitesinde filmle aynı isimli altyazıları desteklediğini okudum.
    Sadece altyazı formatını uydurmak srt, ansi, ass, vobsub olabilir vobsub olursa eğer PC'de gömerek halledilir, ama bütün bu yöntemler karakter desteği olmadan boşa harcanmış çabalar olur, altyazıyı çalıştırırsınız ama
    Türkçe karakterler çalışmazsa yapabileceğiniz şeyler çok çok sınırlı hatta yapıcak bir şey yok :)

Popcorn Hour'un A 100 modelinde bu sıkıntılar olmuştu fakat işini bilen arkadaşlar tellnet kullanarak makinanın içindeki altyazı fontuna ulaşıp onu değiştirmeye bile muvaffak olmuşlardı (helal olsun!)
    Ama bu aletin içine girmek biraz zor gibi göründü bana, çünkü network bağlantısı mevcut değil, yani update beklemek dışında yapılacaklar bunlar...

Tabii üreticilere mail atıp bu isteklerinizi dile getirmeniz lazım yoksa adamlar durup dururken hadi bir de Türkçe altyazı koyalım demezler bence...

Ben de bu gruba dahilim tabii benim player da Aralık ayında elimde olacak sizlere ayrıntılı bir inceleme yapacağım...

• Hepimiz cok uygun fiyatlı oldugu icin bu urune odaklanmıs durumdayiz.

Ilk divx playerlar cıktıgında Philips 720 SA almısıtm. Ama altyazı sorunundan dolayi daha aldıgım hafta geri iade edip Vestel divx player bile almayı dusunmustum. Neyse biraz bekleyeyim dedim. Iyiki de beklemisim. Suruyle yazılım cıktı. Cıkan her yazılımla cihaz her seferinde daha mukemmel oldu.

Cihazlar Tukiye pazarina girsin. Mutlaka bu ufak tefek sorunlar gidilecektir.
    Hatta avsforum da su an firmanın yeni firmware uzerinde calıstıkları, Ocak gibi cıkabilecegi yazıyor. Ama tabi yeni cıkacak yazılımda turkce karakter sorunu olacak mı ? olmayacak mı bilemeyiz ? Altyazi sorununu yine bu cihazı alan ve yayınlanmıs firmware uzerinde degisiklik yapabilecek kapasitede bilgiye sahip Turk arkadaslar cozecektir gibi geliyor bana...

• Bence tek dert Tr altyazı olsun, onu bir şekilde kendi çabamızla (notepad de açıp, bul--> değiştir ile yapılabiliyor) halledebiliyoruz, asıl önemli olan, 1080p lerdeki bahsedilen takılma, bloklaşma sorunları, bunlara firma yeni güncelleme yapmadıkça bizim yapabileceğimiz birşey yok maalesef.
  • Arşivini DVD diskinde barındıranlar açısından, harici dvd-rom takılabilme özelliği var mı acaba? Test yaparken, bunu da dikkate alırlarsa çok seviniriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

Arşivini DVD diskinde barındıranlar açısından, harici dvd-rom takılabilme özelliği var mı acaba? Test yaparken, bunu da dikkate alırlarsa çok seviniriz.

Resmi web sitesinin FAQ bölümünde kesinlikle desteklemeyeceğini yazıyor yanlış hatırlamıyorsam eğer.
  • altyazı problemi ingilizce kursuyla çözülebilinir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: furtem

720p ve 1080p dosyalar mkv formatında ripleniyor. Divx hiç görmedim.

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

720p okuyan divx player yok da ondan mkv playerlar çılgın gibi revaçta,

quote:

Orjinalden alıntı: caligula

millet mkv tutturmus gidiyor divx hd nin nesi kötü ben anlamıyorum.
    divx hd ler 2.5gb 720p 5,1 sesli yeter de artar bile bi mkv oynatıyor diye bu kadar merak edilmesi çok garip

Bende XviD codecli 720p filmler mevcut. Arkadaşın da bahsettiği gibi .mkv üzerinde çok fazla durmamak lazım. .mkv nin sıkıştırma açısından sağladıkları DivX'e göre tabiki de tartışılmaz.

Ama elimdeki birkaç film XviD ile kodlanmış olmasına rağmen gayet net görüntü sunuyor. Boyut 4 küsür GB, kaynak Blu-ray ve çözünürlükten kastım ise 1280*720 dir.

Ancak 2.1 GB yada 2.5 GB olan filmleri HR-Rip (High Resolution) olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Çünkü çözünürlükleri maksimum 720*304 olabiliyor. Ben bu tarz filmleri HD-Rip listemden ayrı tutuyorum.Kaynak ne kadar Blu-ray bile olsa, sonuçta çözünürlük çok düşük.

Gerçek HD-Rip ise minimum 1280*448, 1280*544 yada 1280*720 olmalıdır. Bu konuda SiLu releaseleri gerçekten de çok iyi. Çözünürlük 1280*720 olmasına rağmen H264 ile kodlayarak 2.1 GB boyut elde edebiliyorlar. İşte H264 kodekli bir mkvnin de öne çıktığı durum budur.

• quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk
    Bende XviD codecli 720p filmler mevcut. Arkadaşın da bahsettiği gibi .mkv üzerinde çok fazla durmamak lazım. .mkv nin sıkıştırma açısından sağladıkları DivX'e göre tabiki de tartışılmaz.

Ama elimdeki birkaç film XviD ile kodlanmış olmasına rağmen gayet net görüntü sunuyor. Boyut 4 küsür GB, kaynak Blu-ray ve çözünürlükten kastım ise 1280*720 dir.

Ancak 2.1 GB yada 2.5 GB olan filmleri HR-Rip (High Resolution) olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Çünkü çözünürlükleri maksimum 720*304 olabiliyor. Ben bu tarz filmleri HD-Rip listemden ayrı tutuyorum.Kaynak ne kadar Blu-ray bile olsa, sonuçta çözünürlük çok düşük.

Gerçek HD-Rip ise minimum 1280*448, 1280*544 yada 1280*720 olmalıdır. Bu konuda SiLu releaseleri gerçekten de çok iyi. Çözünürlük 1280*720 olmasına rağmen H264 ile kodlayarak 2.1 GB boyut elde edebiliyorlar. İşte H264 kodekli bir mkvnin de öne çıktığı durum budur.

Yanılıyorsunuz. x264 (freeware H.264 implemantasyonu) ile kodlanmış MKV container'lı dosyalar artık 'scene'nin defakto standardıdır. Sürülen 100 HD videodan belki de bu standartlara uymayan bir ikisi (o da ne yazık ki) xvid ile (çok çok nadiren de divx ile) kodlanmıştır. Bu nedenle HD medya denildiğinde MKV desteği aranması tartışmasız bir gerçektir. Kalite arandığında (ki HD medyaları bu nedenle arıyoruz) x264/H.264 ile xvid/divx arasında bariz fark bulunmaktadır. Yani HD medyalarda xvid/divx ile kodlu AVI container'lı medyalar ihmal edilecek kadar azdır, yeni cihazlarda MKV container'ı ve x264 dekoder'i aramak, sesdeki DTS/AC3/AAC/FLAC vb dekoderi aramak gibi kaçınılmaz bir durumdur.

• Şu güzelim cihaz varken başka bir topikte adamlar hala toplu DVD player muhabbeti yapıyorlar. Bende bunu anlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atobaba

Şu güzelim cihaz varken başka bir topikte adamlar hala toplu DVD player muhabbeti yapıyorlar. Bende bunu anlamıyorum.

Hocam ben o DVD yide aldım bu cihazıda 2 si farklı seyler biraz genis dusunursen anlayabilirsin
  • var mı memnun olmayan satmak isteyen hemen alabilirim
  • Bende alabilirim aslında satacak olan varsa?
  • İngilizce kursu en mantıklı çözüm bence de :) ama olay İngilizce öğrenmekle çözülmüyor ben de ingilizce biliyorum fakat bazı filmleri tam anlamıyla anlayabilmek için gerçekten yetkin bir ingilizceye ihtiyacınız var. 2-3 yıllık yurtdışı tecrübesi bile bazı deyimleri anlamaya yetmeyebilir, bunun içindir ki iyi altyazı bu tip cihazlarda şart...

Bir de arkadaşlardan birisi Macmini tanıtımı yapmış, eline sağlık fakat Macminiyle mkv oynatmak mümkün değil maalesef divx vs. için kullanılırsada cihaza ayıp olur bence, Apple bu cihazın AppleTV satışlarını baltalayacağını düşündüğünden (ki haklılar) cihazı upgrade etmiyorlar. Upgrade edilse NVidia 9600GT ekran kartı Core2Duo 2.6 MHz işlemci taksalar burda hiçbir şey tartışmamıza gerek kalmaz :) Ben bu upgradeler için 2 senedir bekliyorum fakat nafile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barokt -- 20 Kasım 2008; 23:30:39 >
  • Arkadaşlar macmini'nin sanırım yenisi çıkmış, eskisini upgrade etmediler doğru ama yeni modelin sanki upgrade gereksinimi yok gibi! Tekrar şu özelliklere bakar mısınız, ayrıca HDMI çıkışı yok mu yoksa farklı bi çıkış bunu destekliyor mu, dikkatli okuyalım. Ve de DVD romu var ve MKV illa ki okuyabilir belkide çünkü bi bilgisayar sonuçta bu, ama grafik kartının ve işlemcinin de saydığınızı özelliklere tamamen uyduğunu fark etmenizi bekliyorum:

* 1.83GHz ya da 2.0GHz Intel Core 2 Duo işlemci
    * Front Row ve Apple Uzaktan Kumanda
    * 2GB'a kadar bellek4
    * Intel GMA 950 grafik işlemci
    * DVI konnektör, VGA adaptör
    * Kızaksız optik sürücü
    * 160GB'a kadar sabit disk4
    * Tümleşik gigabit Ethernet
    * Analog ve dijital ses
    * USB ve FireWire yoluyla genişleme
    * iLife ’08, Mac OS X v10.4 Tiger

Intel
    İşlemci ve bellek

* 1.83GHz ya da 2.0GHz Intel Core Duo işlemci
    * Yonga üzerinde 2MB veya 4MB L2 önbellek
    * 667MHz sistem veriyolu
    * Iki DIMM üzerinde 1GB 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300); 2 GB’a yükseltilebilir

Grafik ve Video Desteği

* Ana bellekle paylaşımlı 64 MB DDR2 SDRAM’li Intel GMA950 grafik işlemci1
    * 1920 x 1200 piksele kadar olan sayısal çözünürlükleri desteklemek için DVI video çıkışı; 20 inç Apple Cinema Ekranı’nı ve 23 inç Apple Cinema HD Ekran’ı destekler; 154 MHz’e kadar coherent sayısal ekranları destekler; 135 Mhz’e kadar noncoherent sayısal ekranları destekler.
    * 1920 x 1080 piksele kadar olan analog çözünürlükleri desteklemek için VGA video çıkışı (birlikte gelen adaptörü kullanarak)
    * Bir TV’ye ya da projektöre doğrudan bağlanmak için (ayrı satılan Apple DVI-Video adaptörünü kullanarak) S-video ve kompozit video çıkışı

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player

Sayısal yaşamı stil sahibi bir basitlikle yaşayın — hem de %39 daha hızlı olarak1. Sadece 16,5 cm genişliğinde ve 5 cm yüksekliğindeki küçük Mac mini, müzikleriniz, fotoğraflarınız ve filmlerinizle daha hızlı ve kolay eğlenebilmenizi sağlar. Hepsinin tadını (ister yakın, ister uzak olun) Apple uzaktan kumanda ile çıkarabilirsiniz. Intel Core 2 duo, iLife ’08 ve Front Row için en hesaplı yol.

Güç hiç bu kadar ekonomik olamamıştı

Mac mini dijital fotoğraflarla, filmlerle, müzik ve web ile uğraşmayı kolay ve ekonomik hale getiriyor. Hepsi inanılmaz hızlı Intel Core 2 Duo sayesinde. Bu kadar küçük bir pakette şaşılası bir güç sunan Mac mini, önceki modelinden %39 daha hızlıdır. Tamamıyla yeni yapıya bürünen dünyanın en gelişmiş işletim sistemi Mac OS X ile birlikte gelen Mac mini tüm modern ve yenilikçi yazılımlarınızı, büyük bir hızla çalıştırır.

Sayısal yaşamınızın başladığı yer burası

Mac mini, hayatınızın harikulade birer parçası olacak kolay kullanımlı uygulamalardan oluşan iLife ’08, paketi ile birlikte gelmekte. Fotoğraflarınızı iPhoto ile geliştirin, organize edin ve paylaşın. Takvimler, kitaplar ve kartlar oluşturun. iMovie ile çocuğunuzun başrolde olduğu bir film hazırlayın. Fotoğraf ve filmlerinizi iDVD ile profesyonel DVD’lere çevirin. Çalgı çalamıyorsanız bile GarageBand ile kendi müziğinizi üretin. Podcast ve bloglar yapın. Tüm bunları .Mac ve iWeb ile internette yayınlayın2. Tüm dijital yaşamınızı ne kadar hızlı, kolay ve güzelce paylaştığınızı görünce inanamayacaksınız.

Şimdi sinemalarda

Tam ekran Front Row medya deneyimi — sezgisel menüleri, büyük yazıları ve pırıltılı grafikleri — sayesinde Mac mini’nizdeki müzik, fotoğraf ve videoları iPod’unuzdaki kadar kolay dolaşabilirsiniz. Apple Remote sayesinde çalışma masanızdan sevdiğiniz kanepenize kadar odadaki herhangi bir yerden videonuzun tadını çıkarabilirsiniz. Front Row’lu Mac mini, Bonjour anında ağ oluşturma(3) sayesinde evdeki diğer bilgisayarlardaki müzik, fotoğraf ve videoları bile gösterebilir. Arkadaşlarınızı toplayın ve onları son tatil fotoğraflarınızın slayt gösterisiyle, ev yapımı filminizle, son playlistinizle veya bir DVD ile hayran edin.

Santimetre kare başına daha çok Mac

5 cm yüksekliği ve 16,5 cm genişliğindeki Mac mini’nin alüminyum kasası Intel Core işlemciye, 80GB veya 120GB sabit sürücüye, kızaksız Combo veya SuperDrive optik sürücüye ve dahili kablosuz bağlantıya ev sahipliği yapmakta – ve hepsi fısıltı sessizliğinde çalışıyor. Bu modüler tasarım mevcut sisteminizi Machintosh’un zarif, basit ve güvenilirliğine çok ek harcamada bulunmadan sahip olmanızı sağlıyor. KEKFG: kendi ekran, klavye ve farenizi getirin (ya da yenilerini alın). Hangisini seçerseniz seçin, Mac mini’nizi kullanmaya dakikalar içinde başlayacaksınız.

Mac mini size ayrıca, istediğiniz kadar genişleme imkanı veriyor. Fotoğraf makinesi, iPod, yazıcı, kamera veya klavyeleri USB 2.0 veya FireWire üzerinden basitçe Mac mini’ye bağlayın. Dahili 10/100/1000 BASE-T Ethernet sayesinde evinizde dosyaları inanılmaz hızlarda paylaşın. Analog/dijital ses çıkışıyla hoparlör sistemlerine bağlarak yüksek kalitede sesin tadını çıkarın. Dijital ve analog kaynaklardan gelen sesleri kaydederek Garageband’de hazırlayacağınız en son podcast için kullanın. Mac mini dijital yaşamın tadını çıkarmanız için gereken konforu size dahili olarak sunuyor.

1. Performans, iPhoto '08'deki belli uygulamalar baz alınarak ölçülmüştür. Testler Apple tarafından Temmuz 2007'de ön üretim Intel Core Duo 2.0GHz işlemcili Mac mini kullanılarak yapılmıştır, tüm diğer sistemler satışta olan sistemlerdir..
    2. Bazı özellikler .Mac gerektirir. .Mac servisi 13 yaş ve üzeri içindir. Yıllık üyelik ücreti ve İnternet erişimi gerektirir. Şartlar ve koşullar uygulanır.
    3. Fotoğrafları paylaşmak iPhoto gerektirir. Müzik ve videoları paylaşmak iTunes 6.0.4 veya üzeri gerektirir.
    4. Bazı özelliklerin Apple tarafından fabrikada yüklenmiş olması gerekmektedir. Diğer özellikler Apple mağazalarında ya da yetkili satıcılarında eklenebilir.

Bir Bakışta Mac mini

En yeni haliyle iLife

iLife'ın en son sürümüne sahip olmayan bir Mac mi satın aldınız? Son derece uygun fiyatlarla sürümünüzü iLife '08'e yükseltin. Daha fazlasını öğrenin.

Mac mini'nin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarından oluşan galeriye yakından bakın.
    Mac mini'nin küçük tasarımı, onu, ev ofisiniz için ideal yapıyor. Ama bazı serüvenci Mac mini müşterileri, onu alıp Apple'ın asla hayal edemediği yerlere götürdü. Bu link'ler tamamen ilham amaçlıdır, yönlendirme değil.

o 123Macmini.com
    o 1998 MacJeep
    o Crispin Porter + Bogusky
    o MacMod
    o MacVroom
    o Mac mini colocation
    o Millennium Falcon Mac mini
    o Mini Dock
    o Minitosh
    o Team Banzai
    o Threshold Wave
    o Telescopic Mac mini
    o The Mac mini with a Heart

Move2Mac kullanarak tüm dosyalarınız, fotoğraflarınız, müziğiniz, İnternetteki yer imleriniz, adresleriniz ve daha fazlasını otomatik olarak bulun ve taşıyın.
    Eski PC'nizden yeni Mac mini'nize aktarım yapmak için iPod'unuzu kullanın.
    Mac ve Windows'la ilgili bilgi edinin.

Kutu İçeriği

* Mac mini
    * Apple Uzaktan Kumanda
    * Güç kablosu
    * Yükleme / geri yükleme DVD’leri
    * Basılı ve elektronik belgeler

Boyut ve ağırlık

* Yükseklik: 5.08 cm
    * Genişlik: 16,51 cm
    * Derinlik: 16,51 cm
    * Ağırlık: 1,31 kg

Çevrebirimsel bağlantılar

* Bir adet FireWire 400 kapısı (8 watt)
    * Dört adet USB 2.0 kapısı (480 Mbp/sn’ye kadar)

Bağlantılar

* Yerleşik 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45 bağlayıcı)
    * Yerleşik 54 Mb/sn’lik AirPort Extreme kablosuz ağ (802.11g standardı)3
    * Yerleşik Bluetooth 2.0 + Geliştirilmiş Veri Oranı (EDR) 3 Mbp/sn’ye kadar
    * Isteğe bağlı harici Apple USB Modem

Ses

* Yerleşik hoparlör
    * Birleşik optik sayısal ses girişi/ ses girişi (minijak)
    * Birleşik optik sayısal ses çıkışı/kulaklık çıkışı (minijak)

USB%20Modem
    Depolama

* 80GB ya da 120GB 5400-rpm Serial ATA sabit disk sürücü (isteğe bağlı olarak 160 GB)2

* Aşağıdaki optik sürücülerden biri:
    o Kızaksız Combo sürücü (DVD-ROM/CD-RW): DVD'leri 8x hıza kadar okur, CD-R disklere 24x hıza kadar yazar, CD-RW disklere 16x hıza kadar yazar, CD'leri 24x hıza kadar okur
    o Kızaksız çift katman destekli SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW): DVD+R DL disklere 2.4x hıza kadar yazar, DVD-R ve DVD+RW disklere 8x hıza kadar yazar, DVD-RW ve DVD+RW DVD'lere 4x hıza kadar yazar, DVD’leri 8x hıza kadar okur, CD-R disklere 24x hıza kadar yazar, CD-RW disklere 16x hıza kadar yazar, CD'leri 24x hıza kadar okur

Energy%20Star
    Elektriksel ve çevresel gereksinimler

* ENERGY STAR gereksinimlerini karşılar
    * Hat voltajı: 100-240V AC
    * Frekans: 50Hz ve 60Hz arası, tek faz
    * Maksimum kesintisiz güç: 110W
    * Çalışma ısısı: 50° ve 95° F arası (10° ve 35° C arası)
    * Depolama ısısı: -40° ve 116° F arası (-40° ve 47° C arası)
    * Bağıl nem oranı: 5% ve 95% arası, yoğunlaşmamış
    * Maksimum çalışma yüksekliği: 3000 metre

Universal
    Software

* Mac OS X v10.4 Tiger (Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Xcode Geliştirici Araçlarını içerir)
    * iLife ’08 (iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand yazılımlarını içerir), Microsoft Office 2004 Mac Deneme Sürümü, iWork (30 günlük deneme sürümü), Apple Donanım Testi
    * Front Row

Software
    1. Mac OS X’te var olan bellek, grafik gereksinimlerine göre değişir. Minimum grafik belleği kullanımı 80 MB’tır, bu da sistem için 432MB’lık bellek bırakır.
    2. 1GB =1 milyar byte olarak hesaplanmıştır. Biçimlenen gerçek kapasite daha az olabilir.
    3. Kablosuz Internet erişimi için AirPort Express ya da AirPort Extreme Baz Istasyonu ve Internet erişimi gerekir (ücretli olabilir). Bazı ISS’lar şu anda AirPort ile uyumlu değildir.
    4. Ayrı olarak satılan Apple DVI-Video Adaptörü gerektirir.

Konfigürasyonlar
    1.83GHz Mac mini (MB138B/A) 2.0GHz Mac mini (MB139B/A)
    İşlemci 1.83GHz Intel Core 2 Duo 2.0GHz Intel Core 2 Duo
    L2 Önbellek Paylaşımlı 2MB
    Paylaşımlı 4MB
    System veri yolu
    667MHz
    Bellek 1GB 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300); 2 GB’a yükseltilebilir
    Sabit sürücü2 80GB 5400-rpm Serial ATA 120GB 5400-rpm Serial ATA
    Optik sürücü
    Kızaksız Combo sürücü (DVD-ROM/CD-RW)
    Çift katman destekli kızaksız SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)
    Grafikler Ana bellekle paylaşımlı 64 MB DDR2 SDRAM’li Intel GMA950 grafik işlemci1
    Kapılar Bir adet FireWire 400 kapısı (8 Watt); dört adet USB 2.0 kapısı (480 Mb/sn’e kadar); DVI çıkışı; VGA çıkışı (içerilen adaptörü kullanarak); S-video ve kompozit video çıkışı4
    Ses Yerleşik hoparlörler, birleşik optik dijital ses girişi/ ses girişi, birleşik optik dijital ses çıkışı/kulaklık çıkışı
    Ağ Yerleşik 10/100/1000BASE-T (Gigabit)
    Kablosuz BYerleşik AirPort Extreme Wi-Fi (802.11g)3; yerleşik Bluetooth 2.0+EDR (Geliştirilmiş Veri Oranı) modülü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 21 Kasım 2008; 10:07:02 >

• Tabii bi de şöyle bi alternatif daha var: Tivx, ama türkçe karakter desteği göremedim ama diğer bütün sorunları ben çözerim diyo. Eğer DVD'lerinizi ISD yaparsanız ben açar ve okurum da diyo, vay bee.

Tanıtıcı bi yazı, alıntıdır: Arkadaşlar bildiğiniz gibi "network media tank" sınıfı oynatıcılar yeni yeni boy göstermesine rağman oldukça tutuldu. Istar, popcorn, tomacro gibi cihazlar içinde en taktir toplayanı kuşkusuz TVIX HD M-6500A. Isınma, takılma, gibi problem yaşatmayan dvico'ya usb olarak blueray oynatıcı takmakta mümkün. Dahili digital turneri olan dvicoda TV de izlenebiliyor. Eksi yanı olarak türkçe altyazılardaki, (ş,ç,ı,ü,ğ,ö) gibi karakter şuan için desteklenmiyor. MKV içine gömülü altyazılarda ve idx/sub altyazılarda ise türkçe karakterlerde problem yaşanmıyor.
    Dvico firması yeni çıkartacağı yazılımda türkçe dilinide tam anlamıyla destekleyeceğini bildirmiş.
    TVIX HD M-6500A özelliklerinin yanında şıklıkta da birinci bence. Hem kutu görünümü, hem kumandası çok şık. Sıra geldi satın almaya. İş buraya gelince her zaman yurtdışındaki arkadaşlarımıza imreniyoruz. Amerikada kutulu sıfır HDD hariç fiyatı 340 dolar, avrupada 390 avro civarında. HDD eklenmiş seçeneklerde bu fiyatlar artabiliyor. Tabii orda da araştırıp almak lazım, aynı ürünü satan siteler arasında 100-200 dolar oynayabiliyor.

http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx

Main Chipset Sigma Design EM8623

VFD Display 7 Alpha-Numeric Character, 5 Numeric Display

Video* Format :.avi, .wmv, .mpg, .iso .vob, .ifo, .mp4, .asf, .tp, .trp, .ts, .m2ts, .mov(H.264), mkv
    Codec : MPEG 1 / 2 / 4, AVI, XVID, WMV9(MP@HL), H.264(BP@L3, MP@4.0 and HP@4.0) , AVC(HD) , VC-1(MP@HL, AP@L3)

Resolutions up to 1920*1080P

Audio* MP3, WMA, AAC, Ogg, PCM, M4A(lossless not support), AC3,FLAC, WAV

Photo JPEG (Progressive JPEG not support)

Connections USB2.0 Host 2 Ports

USB2.0 Target 1 Port

LAN(10/100Mbps)

WLAN 802.11g (optional)

Multi I/O Jack (Optional Breakout Box)

AV In / Out Video: HDMI, Component, S-Video, Composite

Digital : Coaxial, Optical / Analog: Stereo

File System Formats NTFS, FAT32

DTV Recording : 7200rpm, NTFS

Hard Disk SATA I,II HDD only

Subtitle Text Subtitle : smi,sub,srt,lrc,txt

Image Subtitle : sub (with idx)

ODD Support Through USB 2.0 Host

Language English, French, German, Spanish, Italian, Swedish, Czech, Russian, Mexican, Japanese, Chinese, Korean

FAN 40mm Brushless FAN

FAN Control Temperature Sensing, Varialble Speed

Memory Main: 128M byte / Flash: 16 M byte

Internal Power 90~240V Free Voltage

Shape Cylindrical

Dimension 131mm (Diameter) 185mm (Height)

Weight 1,200g (without HDD) 1,800g (with HDD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 21 Kasım 2008; 0:25:54 >

• Bence Tvix'in fiyatı çok yüksek (yurt dışı için bile).

Western Digital'in yerine alternatif olarak Istar H5 veya Tomacro düşünülebilir.

Istar H5 (yeni model), haftaya Avrupa'da piyasaya çıkıyor ve $188.00 (€ 146.64), yani Tvix'in yarı fiyatında. Donanım olarak da Tvix ile aynı platformu kullanıyor, ayrıca Türkçe altyazı desteği de mevcut. Hem de Tvix'den çok daha kompakt yapıda ve yer kaplamıyor (internal HDD de yerleştirilebiliyor).

http://www.hdplex.net/home.php

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.