Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitesinde ilk günden beri 129 usd zaten. Yeni bir fiyat artışı söz konusu değil. 99 usd'lik fiyat best buy'in promosyon fiyatıydı.

quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

talep çok olunca fiyat 129 $ a çıkmış............
  • üff hala gelmedi bu yaa..ne zaman gelecekmiş bilgisi olan varmı?
  • Fiyatı çok uygun ya. İnşalalh en kısa zamanda buraya da gelir. Garantili bir şekilde alırız.
  • Arkadaşlar ben şunu merak ediyorum yazının bi yerinde Wester Dijitalin bu cihazı harici HDD lerini satabilmek için yaptığını okumuş gibiyim. Reklamlarında da sürekli bu tür WD HDD görüntüsü dönüyo.

Herhalde bu diğer markalı harici hard diskler ile kullanılamaz diye bi durumu yoktur.

Ayrıcaa. Şimdi biz bu cihazı alırsak harici HDD lerimizdeki verileri direkt buradan okuyup seyredeceğiz, bu biiir.

Bu hard disklerdeki verilerdeki filmler AC3 yani 5.1 ses sistemi barındırıyor ise, harici bi amfi ile 5.1 sistemi kurmalıyız, bu ikiii.

Ayrıca DVD veya ileride gelecek Blu Ray filmleri seyredebilmemiz için hala bir DVD playera ihtiyacımız var, bu üüüüç.

Yani elimizde bir DVD player ve ayrıca bir amfi de hali hazırda bulunması gerekiyor bu kombinasyona hala ihtiyacımız var. Ayrıca DVD player çıkışımızın amfiye 5.1 ses verebilmesi, ayrıca gerekiyor.

Bu saydıklarım doğru mudur.

Ayrıca cihazı sabırsızlıkla beklesem de biraz daha sabredip yeni veya buna rakip markaları da beklesem çok iyi olur diyorum. Hala dev gibi HDD arşivim seyredilmeyi bekliyor.

• WD distribütörü iki firmadan ( logisoft ve Index ) gelen mailler aşağıdaki gibidir. Urunun ne zaman gelecegini merak edenlere duyurulur

Index

quote:

xxxxx bey Günaydın,

Aralık 2008 gıbı stoklarımızda bulundurabılecegımıze daır Western Digital den bilgi aldık , dilerseniz ürünle ilgili daha fazla bilgiyi ekteki dosyalar da bulabilirsiniz

Ürünler stoklarımıza geldiği zamanda bayilerimiz üzerinden çıkışları organize edebiliriz

İlginiz için teşekkürler

İyi Çalışmalar / Best Regards

Logosoft
    quote:

Merhaba xxxxxx Bey,
    Öncelikle ürünümüze gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Ürünü getirtmek için yasal prosedürler devam ediyor. Yılbaşına ürünü getireceğimizi umuyoruz.
    Bahsetmiş olduğunuz üç mağazadan satın alma şansınız olabilir.
    (mailde teknosa,hepsiburada,vatan bilg'den bahsedilmiş)
    Fiyatımız USA ile aynı olup $129 +kdv’den satışa sunulacaktır.
    Saygılarımla,
    Belma Ogur
    WD Ürün Yöneticisi/WD Product Manager
    Logosoft A.S.
    Cakmak Mah. Balkan Cad. No:49 34770 Umraniye ISTANBUL
    Office: +90 216 528 6161 / Ext:6174
    Direct: +90 216 528 6174
    Fax: +90 216 528 6103

• Altyazı konusunda ilk denemeler:

İlk Türkçe karakter testi sonucu basarisiz gozukuyor. Arkadasima gondermis oldugum ANSI ve UTF-8 SRT dosyalarinda Turkce karakterler malesef goruntulenmedi. Ancak bir kac yontem denemeye calisiyoruz, bir sonuc cikarsa paylasacagim.
  • cihaz bir Turkiye'ye gelsin de tr altyazıyı bizim cengaver divx player yazılım ustalari 3 günde halleder vallahi.

quote:

Orjinalden alıntı: jjakobyen

Altyazı konusunda ilk denemeler:

İlk Türkçe karakter testi sonucu basarisiz gozukuyor. Arkadasima gondermis oldugum ANSI ve UTF-8 SRT dosyalarinda Turkce karakterler malesef goruntulenmedi. Ancak bir kac yontem denemeye calisiyoruz, bir sonuc cikarsa paylasacagim.
  • Türkçe karakter desteği olmadan Türkiye'ye gelmesi çok saçma olur. Cihazı avsforum'dan da takip ediyorum.
    Şikayetler genelde
    1. mkv videolar içindeki altyazıları görmemesi
    2. Videonun istediğiniz bölüme atlama seçeneğinin olmaması bu nedenle ileri sarmanın biraz zaman alması.
    3. Üzerinde hard kapatma düğmesi olmaması. Bazıları stand-by konumunda ısındığını belirtmiş.
    4. Ethernet portunun olmaması. (Bence o kadar da önemli değil, şimdiden 320, 250 ve 120 WD 2.5 harddisklerim var ).
    5. Kumandanın bazen tutukluk yapması
    6. Bazı 1080p filmlerde takılma olması.

Forumu takip edenler arasında WD firmasından olduğunu söyleyen birisi de var. Yakında güncellenmiş yazılımın çıkacağını, bunun üzerinde çalıştıklarını söylüyor.

Ben de dörtgözle bekleyenler arasındayım. Umarım bu sorunlar biran önce çözülür ve fiyatı uygun bir HD media player sahibi oluruz.

Şu andaki fiyatlar Amerika'da promosyonla $99 İngiltere'de de £79, Türkiye'de de 129$+kdv bence çok da uçuk olmaz. Ama tabii altyazı problemi önemli.

• Videonun istediğiniz bölümüne gitme olayı yazılımla çok rahat çözülebiliyor.Bendeki philips divx playerda da go to özelliği yoktu yazılım güncellemesiyle halloldu.Üzerinde kapatma düğmesinin olmaması çok büyük bir eksiklik bence aynı sıkıntı philipste de var.
  • bende almanyadan sipariş ettim eğer bulabilirlerse alıcam 99 euro fiyatı vardı...
  • Başka bir forumda bir arkadaş denemiş. Türkçe altyazıları sorunsuzca gösterebiliyormuş. Bu arada Media Markt'a sordum. Şubat'tan önce gelmez diyorlar.
  • Level 5 x264 mkv'lerde(10 reference frame'e sahip bir encode'da bloklanma olmuş) bloklanma oluyor. Bu sorun popcorn hour'da da var bildiğim kadarıyla. Dxva destekli L4.1 x264 mkv'ler(En fazla 4 reference frame olabiliyor) sorunsuz. Zaten genelde L5 tercih edilmiyor. Bu sorun yazılım güncellemesiyle düzeltilir mi bilmiyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264#Levels
  • Bu mkv'lerin buyuk bir cogunlugu 4.1 zaten ama sizin ne dediginizi anlayamadim dogrusu, bitrate'den mi bahsediyorsunuz, yani 5000 mbit'in ustundekiler mi yoksa?? Evet linke bakinca anladim 50 mbit/sn zaten level 5 yani bluray kalitesi yani bu bitrate de indirilen bir film zaten encode edilmemis demektir yada hic kucultmeden direk 40-50 gb'lik bir film demektir ki bunu zaten kullanan indiren oldugunu sanmam cok buyuk cunku yani en azindan ben kullanmiyorum :)
    Buldugunuz kaynak cok faydali bu arada msn varsa tanisalim barokt2005@hotmail.com benimki...
  • sn barokt,

muhtemelen dediğiniz gib çok yüksek bitrate sebebi ile takılan Level 5 x264 mkv'lerde(10 reference frame'e sahip bir encode'da bloklanma olmuş) mkv container içerisindeki h264 codec' ait bir sıkıştırma referansı bildiğim kadarıyka daha eski codeclerde divx xvid vs. codecler referans olarak görüntünün referans birimi 4 x 4 lük olarak aldığı 1 birim görüntü alanı örneğin 720 x 576 PAL bir görüntüyü birim alanda 4 x 4 bölmelere alıp o bölmelerdeki değişimleri hesaplayarak görüntüyü sıkıştırır buda ozellikle düşük frame rate li videolarda mesela cep telefonlarının çektiği videolarda karelenme dışında görüntü devamlı zıplar gibi bir hareket vardır milimetrik küçük titreşimler veya görüntü bulanıklaşması gibi her neyse sonuç olarak h264 formatı daha doğrusu görüntüyü minimum kayıba uğratmak için birim alanda daha çok referans noktası istemektedir. burada standart divx formatındaki birim alan yerine 4 x 4 yerine h264 bildiğimiz adıyla MKV dosyaları 16 x 16 referans alır ve görüntü üzerinden daha çok analiz yaparak daha az veri ile eski formatlara göre daha verimli ve yüksek kaliteli sonuçlar verir.....

Önemli bir nokta: elinizde en sıkıştırma verimine sahip formatlardan biri olan h264 bile olsa asıl nokta burada 4 x 4 ve 16 x 16 lık bloklara referans olacak görüntü mümkün olabilecek en yüksek kapasitede olmalı bu yüzden bluray diskler birebir bilgisayarlara rip edilir 50gb vs. oradan sonrada görüntü h264 formatının eline teslim edilir oda yeterli analizi yapıp muhtelif 4 x 4 veya 16 x 16 referans noktalarından yüksek verimle sıkıştırma yapar ve 720p filmler dvd kapasitesine kadar düşürülür en önemli nokta sıkıştırma uygulayacağınız görüntü dosyası olabilecek en ham çıktısı ile sıkıştırmalıki en iyi referans noktaları ile en iyi verimi versin..

inter frameler önemli bir noktadır video sıkıştırmada

http://en.wikipedia.org/wiki/Inter_frame

ayrıca aşağıda h264 algoritmasının (formatının) birim alan başına refereans noktaları için karma referans alabiliyor mesela bir bölümde 4 x 4 aldıktan sonra 16 x 16 alabiliyor ardından....

"Variable block-size motion compensation (VBSMC):

With block sizes as large as 16×16 and as small as 4×4, enabling precise segmentation of moving regions. The supported luma prediction block sizes include 16×16, 16×8, 8×16, 8×8, 8×4, 4×8, and 4×4, many of which can be used together in a single macroblock. Chroma prediction block sizes are correspondingly smaller according to the chroma subsampling in use."

sonuç olarak yukarıda anlattığınız level5 formatı bana sanki VC-1 formatı gibi geldi buda ham BLURAY görüntüsüdür aslında temel olarak BLURAY'de h264 formatını kullanır ama çok yüksek veri oranı (bitrate) e sahiptir. bu sebepten sigma design 8635 çipi scene'den release olan (Silu,Sinners, vs.) 720p film release'i yapan bu forumunda çoğunun 720p ve 1080p mkv lerini temin ettiği release grupları üzerinde mutabık olduğu profiller 4.1 yakın olmak zorunda yoksa kabul görmezler kendi camialarında mesela divx zamanında WAF grubunun aykırı tutumu gibi...

hatta VC-1 profesyonle yayıncılıkta SMPTE 421M video codec adıyla anılır yine saygıdeğer microsoft geliştirmiş ve SMPTE kurumu tarafıdan yayıclık standardı olarak ilan edilmiştir. yani profesyonel yayınclık formatı olan level 5 VC-1 doğaldır ki her mkv oynatan tüketici ürününü çok yüksek veri oranı sebebi ile kasacak hatta oynatması zor olacak karelenmelere sebep verir çünkü refereans noktası olarak okunucak çok fazla veri vardır buda cıhazi kasar ve tutukluk yaparak okumaya devam eder dosyayı....

VC-1 nedir diye merak edenler:http://en.wikipedia.org/wiki/VC-1

VC-1 ile h264 karşılaştırması:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_H.264_and_VC-1

not: VC-1 en baştan yayıncılık amaçlı bir format olarak yola çıkmıştır h264 ise çeşitli platformlarda uyumululuk amaçlı esnek bir formattır temel çıkış noktaları mimarileri benzerdir divx ile xvid kadar şöyle bir benzetme yapabiliriz VC-1 görüntü ve seste mükemeliyetçi bir format olarak kullanıldığı her yerde (Bluray disklerin video formatı olarak, büyük yayıncı kuruluşların standart formatı olarak) h264 ize her şekli alabilen çok daha esnek bir format olarak tasarlanmıştır yani hem küçük multimedia cihazlarda hatta bazı cep telefonlarında bile çalışıp yüksek veri oranına sahip diğer ortamlarda 720p veya 1080p olarak mkv container' içerisinde hatta şu anda uydu için hd yayınclık standardı olan DVB-S2 standardı h264 üzerine kurulmuştur.

son olarak h264 mkv için uygun bir codecdir yukarıda örneğini verdiğiniz

saniyede 50mbit lik level 5 mkvler aykırı releaselardır (mkv olması sebebiyle içerisinde h264 yerine ham bluray verisi olan VC-1 (bence o dosya bir BLURAY RİP) olmalı o dosyada daha çok bilgisayarda izlemeye uygundur önemli olan scene in level 4.1 olarak h264 formatlı release yapmasıdır 720p ve 1080p olarak....

not: teknik dökümanına göre sigma design 8635 chipset'i VC-1 destekliyor çeşitli profillerde level5 den altı olduğu kesin bunun yanında sadece VC-1 level5 okuma amaçlı BLURAY lerde kullanılacak Sigma Design chipsetleri bulunmakta... merak eden sitesine bakabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 19 Kasım 2008; 3:37:46 >

• Çok çok teşekkürler, bilginize sağlık, ben uzun zamandır video bitratelerinin görüntü kalitesine olan etkisini araştırıyorum, benim düşünceme göre görüntünün gözle görülen kısmında değilde işleme kısmında önemli olduğu sonucuna vardım,

yani bilgisayarın işlemcisi yüksek bitrate değerlerinde takılmalar yapabiliyor, hatta 512 MB'lık bir ekran kartında bile bu sorun ortaya çıkabiliyor, Sigma chipset yapısı dolayısıyla sadece film üzerine düşünen bir chipset olduğu için bu konuda sorun yaşatmıyor (ısınma dışında) diye düşünüyorum.

Bu yazdıklarım tamamen hatalı bilgi olabilir bunlar sadece benim tecrübelerimden ortaya çıkanlar...

Ama bitrate konusunda uzman olan birilerinden açıklayıcı bilgi almak çok faydalı olabilir, mesela basit bir örnek daha vereyim, PS3 BluRay okuyor ve sorusuz bir şekilde çalıştırıyor, bu da demektir ki 50 Mbps civarında bir görüntüyü işleyebiliyor, ama benim encode ettiğim 4000-5000 Mbps'lik kısa filmleri okurken takılma yapabiliyor. Encoding'in önemi burdan da anlaşılabilir :)

Yani video bitrate veri aktarım hızı görüntü kalitesini ne kadar etkiler, hızını değil yanlız kalitesini keskinliğini encode edilen BluRay'le arasındaki görüntü farkını bunu bilmek iyi olurdu...

Mkv dağıtan sitelerde çoğunlukla screenshot karşılaştırması yapıyorlar ve gerçekten source'la encode arasında gözle çok dikkatli baktığınızda görebileceğinız farklar dışında bir fark görünmüyor, fakat bitrate'leri değişik olabiliyor 6000-7000 arasında benim 512 8600GT sorun çıkartmıyor fakat 9000'den sonra takılmaya başlıyor :)

Bitrate'i görüntüye etkisini ilkokul çocuğuna anlatırmış gibi anlatabilecek (maxi909 siz olabilirsiniz mesela bu kişi) değerli bilgilerini bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barokt -- 19 Kasım 2008; 12:00:36 >

• Arkadaşlar Merhaba,

Ürün Pzt akşamı elime ulaştı. Pzt akşamı kullanma şansı buldum, cihaz üzerinde ilgili konularda aklıma ne gelirse denedim, cihaz herbinin üstesinden geldi(mkv, h264... ve diğerleri) altyazı konusu hariç. Bu aralar işten ve bebeğimden dolayı pek cihazla ilgilenemiyorum. Fakat sorularınız olursa elimden geldiğince ilgilenmeye çalışacağım.

Sevgiler
  • basit bir şekilde 720p ve 1080p videoları oynatırken çekeceğiniz fotograflar eminim işimizi görür tabi fırsatınız olduğu zaman....
  • Altyazı konusu hariç derken türkçe karakterleri göstermedi mi yani?
  • 1080 performansını açıkcası merak ediyorum.

elinizde hiç 10-12 GB lık film var mı yüksek çözünürlüklü
    bunu denediniz mi
    izlenimlerinizi yazarsanız çok seviniriz..

Selamlar.........
    İyi günlerde kullanın............
  • Arkadaşlar elimden geldiğince sizlere cevap vermeye çalışacağım,

1) basit bir şekilde 720p ve 1080p videoları oynatırken çekeceğiniz fotograflar eminim işimizi görür tabi fırsatınız olduğu zaman....

sorun değil en kısa zamanda. ama görüntüleri nereye nasıl upload edeceğimi bilmediğimden bence e-mail adreslerinizi verin oraya göndereyim :(

2) Altyazı konusu hariç derken türkçe karakterleri göstermedi mi yani?

Altyazı ile ilgili hiç bir deneme yapma fırsatım olmadı, ama divxplanetten indirdiğim bazı altyazıları tanıyamadı onları srt formatına çevirip o şekilde deneyeceğim zamanım olursa.

3) Elimde bir kaç film var 1080p, yanlış hatırlamıyorsam brave heart, terminator I falan vardı sanırım. Akşam bakarım inşallah. Maçta var ama bakalım...

İnanın daha cihazı elime alıp evirip çeviremedim bile. Görünce şok geçirdim orası doğru, o kadar küçük ve hafif ki Next 2000 HD ile Philips reciever'in yanında cihaz görünmüyor diyebilirim. Cihazı optikten bağladım receiver'a herhangi bir sorun yok sesler gayet iyi DTS, Dolby Dİgital, Stereo.... Herhangi bir sorun yaşamadım.

Teşekkürler,

Şimdiden darısı başınıza,

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.