Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alet muhtesem gosteriyor 1080p lerde de oldukca basarılı tek sorun indirdiginiz filmlerin ses codec ine gore analog anfiniz varsa ses alamıyorsunuz yani kayıt digital ise digital destekli ses sistemi lazım
  • Forumdaki mesajları incelediğim kadarıyla şu sonuçlara vardım:

1) Alet Türkçe altyazılarda (sub, srt) problem çıkarıyor.
    2) AC3/DTS dekoderi yok (passthrough, yani kodlanmış veriyi çözmeden aynen iletiyor, amfinin çözmesi gerekiyor).
    3) Bazı 1080p filmlerde (aşırı yüksek bitrate?) takılmalar oluyor.

Sonuçta bunlar ciddi problemler (özellikle altyazı ve ses dekoder problemi).

AC3/DTS dekoderi olmaması, doğrudan TV'ye bağladığımızda veya analog ses sistemi kullandığımızda ses alamayacağımız anlamına geliyor ki oldukça can sıkıcı bir problem (birçok HD videodaki sesler bu codec'lerle sunuluyor).
    Altyazı sorunu da önemli.

Yani balıklamasına atlayacağımız bir alet değil anlaşılan. Bu sorunların önümüzdeki dönemde güncellemelerle aşılabileceğini düşünüyorum.
    Belki de Türkiye'de piyasaya sürülene kadarki 1-2 aylık sürede halledilir bunlar.

• quote:

2) AC3/DTS dekoderi yok (passthrough, yani kodlanmış veriyi çözmeden aynen iletiyor, amfinin çözmesi gerekiyor).

Merhaba, DTS icin dediginiz gecerli, amfinin cozmesi gerekiyor yoksa ses alamiyorsunuz. Fakat AC3 icin sorun yok.

DTS icin de DTS'yi AC3'e ceviren kucuk bir programla sorun cozuluyor. Bu program video'yu hic ellemiyor, (dolayisiyla goruntude hicbir degisiklik olmuyor) sadece DTS'yi AC3 haline getiriyor. Encode olmadigi icin birkac dakika icinde islem tamamlanabiliyor.

Altyazi icin benim denemelerimde .srt'lerde sorun cikmadi. Ben gerci ingilizce altyazi kullaniyorum bunun etkisi var mutlaka fakat denemek icin birkac Turkce altyazi indirip Turkce karakterleri word ile find and replace yapinca onlari da sorunsuz oynatti.

Saniyorum yakinda ufak bir firmware ile bu sorun da ortadan kalkacaktir.

• hocam hangi program ceviriyor acaba ben aletten cok memnun kaldım yanlız bazen dosyaları okumuyor cok kapat ac yapınca reset aatıyorsun geciyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

hocam hangi program ceviriyor acaba ben aletten cok memnun kaldım yanlız bazen dosyaları okumuyor cok kapat ac yapınca reset aatıyorsun geciyor

Bu programla DTS'yi AC3'e cevirebilirsiniz. Benim ihtiyacim olmadigi icin kendim test etmedim ama deneyenler son derece memnun. Umarim isinize yarar.

Okumama olayi bende de bir kere oldu. Factory Settings'e geri dondurunce sorun kalmadi. Ufak tefek sorunlar disinda alet gercekten cok iyi. Birkac firmware ile bunlarin da iyice azalacagini saniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrefb -- 22 Kasım 2008; 18:46:20 >

• dts sesli filmlerin sesinin duyulmaması bence 5.1 downmix seçeneği ayrıca belki dts seside çözebilme imkanı muhemelen firmware ile çözülebilir problemler olacaktır...
  • tesekkurler hocam yeni anfi alana kdrr busekilde idare edecegiz
  • Sevgili noyancelebi ve esrefb, öncelikle cihazlarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

1080p lerde sorun yaşıyor musunuz?
    ileri geri alma performansı nasıl?
    müzik dosyaları (mp3, flac,...) deneme şansınız oldu mu? Performansı nasıl?
    ısınma sorunu var mı?

sorularına cevap verirseniz sevinirim. Bunların dışında problem olarak gördüğünüz noktalar var mıdır?

Selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Sevgili noyancelebi ve esrefb, öncelikle cihazlarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

ısınma sorunu var mı?

sorularına cevap verirseniz sevinirim. Bunların dışında problem olarak gördüğünüz noktalar var mıdır?

Selamlar...

1080p lerde hicbir sorun gormedim hocam kayır ve download iyi ise sıkıntı yok
    ileri geri de sıkıntı yok
    mp3 hiç açmadım
    elektronik cihaz oldugu icin ısınıyor tabiki ama ciddi bir sekilde degil

mutlaka tavsiye ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Sevgili noyancelebi ve esrefb, öncelikle cihazlarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

ısınma sorunu var mı?

Selamlar...

Bu adresten 15 civari 1080p sample indirdim. Hepsini sorunsuz oynatti. Kalite olaganustu. Mkv olarak riplenmis filmlerin 100MB civarindaki 7-8 tane sample'ini indirdim, onlari da sorunsuz oynatti. Full 1080 filmlerden yaptigim denemelerde ise hemen hepsi sorunsuz. Sadece arkadasimdan aldigim filmlerden birinde (ismini hatirlamiyorum maalesef su anda) piksellenme ve bloklanma yapti.

Yani ender olarak filmin nasil riplendigine gore bir sorun olabilir. Bu bitrate ile mi ilgili derseniz emin degilim ama zannetmiyorum. Bu problemin oldugu ve bazi filmlerde bu bloklanma ve piksellenme sorunu oldugu birkac kisi tarafindan da soyleniyor. Belki bana cok denk gelmedi ancak buyuk cogunlugunu oynattigini soyleyebilirim. Bazi vmw'leri de oynatamiyor bu arada. Bunu da soyleyeyim.

Apple'dan quicktime 1080p fragman ornekleri indirdim, bunlari da rahat sekilde oynatti yalniz ses formati AAC surround olan bir iki tanesinde ses alamadim. Bu sanirim receiver'in bunu cozememesi ile ilgili. Ses formati AAC stereo olan bazi fragmanlarda ise ses sorunu olmadi.

Ileri geri alma performansi soyle: Cok rahat sekilde ileri geri aliyor, fakat su anda hiz yetersiz. En fazla 16x ile ileri alabiliyor ki, mesela filmin 70. dakikasina gitmek isterseniz oldukca beklemeniz gerekiyor. Saniyorum bu firmware ile halledilecek ve 1-3-5 dakika atlayarak gitme gibi bir ozellik gelecektir, cunku bundan cok kisi sikayetci.

Fakat bunun yaninda bence cok yararli bir ozellik var. O da su: Mesela bir film izliyorsunuz ve isiniz cikti aleti ve tv'yi kapatip evden gitmek zorunda kaldiniz. Tekrar eve geldiniz, aleti acip filmi tekrar secip oynat dediniz. Filmi baslatmadan once size kaldiginiz yerden baslamak isteyip istemedinizi soruyor ve evet derseniz sorunsuz sekilde kaldiginiz yerden basliyor.

Flac performansi hakkinda bilgi veremem fakat mp3 konusunda cok basarili. Sorunsuz ve menuler cok guzel. mp3 player'lardaki gibi artist, album, genre vs. seklinde kategorize edebiliyor. Bir sarki calarken, altta bir sonraki sarkinin ismini gostermek gibi kucuk ama yararli ozellikler var. Veya mp3 calarken bir taraftan baska menulerde gezebiliyorsunuz ve fotograflara bakabiliyorsunuz.

Fotograf demisken, bu konudaki performansini cok basarili buldugumu soyleyebilirim. Samsung DVD player'imda baktigimda son derece vasat gozuken fotograflar, bu alette cok daha canli cikiyor.

Bu arada USB bir disk'i alete ilk taktiginiz zaman, icindeki dosyalarin sayisina gore bir sure scan ediyor ve daha sonra harddisk icinde bir klasor olusturuyor ve burayi bir nevi index gibi kullaniyor. Boylece aleti bir dahaki sefere taktiginiz zaman neredeyse hic bekletmeden butun dosyalari gorebiliyor.

Alet belki kusursuz degil fakat bence cok basarili. Mutlaka oynatamadigi bazi dosyalar olacak, fakat bence bu oran su anda oldukca makul ve kabul edilebilir seviyede. Bence bunu kabul ederek beklentileri boyle tutmak lazim. Ancak benim beklentilerimin oldukca ustunde cikti alet.

Cok genis bir mkv arsivi olan biri test ettiginde daha iyi fikir alinir ama benim tahminim en azindan 70%ini sorunsuz oynatacagi, bunun duruma gore umuyorum ki 85%, belki 90%a kadar cikabilecegi. Oynatmada olan sorunlar firmware ile cozulebilir mi bilmiyorum. Henuz neden bazi dosyalari oynatamadigi konusunda tam bir konsensus olmadigi icin buna cevap vermek zor.

Divx performansi nasil derseniz, DVp5160 Philips Divx player ile rahatca kiyaslayabilirim, ona gore gozle gorulur sekilde daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrefb -- 22 Kasım 2008; 22:49:57 >

• Teşekkürler arkadaşlar (noyancelebi ve esrefb) cevaplarınız için.
  • bestbuy'da hala 1-2 haftaya stokta olucak yaziyor

dilerim bu hafta gelir bizde cihazimiza kavusurz
  • Ağzımın suyu aktı, aktıkça okudum, okudukca akıttım. Bu cihazı tez zamanda istiyorum. MKV yetenegi hariç , üstün divx perfomansı ve upscale yetenegi bile mest etti.
  • hocam o piksellenme yapan film ıce age olabilirmi bende birtek o yaptı
  • 720p'lerin tamamını oynatacaktır. Ama 1080p'lerin ufak bir kısmını h.264 level 5'i desteklemediği için şu an için çalıştıramıyor. Güncellemeyle bunun üstesinden gelinir mi bilmiyorum. Ama 1080p film indirirken varsa önce sample dosyasını bir deneyin.
    Bir de level5 sorununun firmware ile çözülüp çözülmeyeceğini şu şekilde anlayabiliriz.
    Popcornhour ilk çıktığı zaman level 5 h.264'ü desteklemiyordu. Popcornhour ve wd hd aynı chipi kullanıyor. Aşşağıda wd hd'de çalışmayan sample'ı popcornhour sahipleri deneyip yorum yapabilirler mi? Wd hd sahiplerinden de test sonucu bekleriz. :)
    sharebee.com/73458665
  • popcorn icin kullanılan guncellemeler bunun icinde kullanılabilirmi acaba
  • bestbuy'in sitesine backordered deniliyor acaba aldirabiliyormuyuz yoksa onsiparis midir?
  • Verbatim de yeni bi ürün çıkarmış.

Bence WD için gerekli güzeltmeler yapılana kadar bu pazardaki rekabetin kızışmasını ve diğerinin eksiklerini gideren yeni bi modelin beklenmesinden yanayım.

Şu an için Türkçe karakter desteği sunmayan bu modelin alınması çok acele bir karar.

Ayrıca yeni çıkaracağı veya çıkan modellerde DVD rom takılmış veya USB desteğinin 2 veya üzeri sayıda olup DVDRom veya Blu-Ray oynatıcı takılabilen ve minimum iki adet Harivi HDD takılabilen modellerinin çok daha isabetli bir alternatif olacağından yanayım.

Bu arada WD cihazının videosu burada, oldukça fuakmış ve WD My Book serisi HDD ler gibi dikine kullanılıyor.

http://cnettv.cnet.com/2001-1_53-50004364.html?tag=rtcol%3brelvideos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 23 Kasım 2008; 17:12:28 >

• sanmam uyacağını çünkü esas itibariyle popcorn NMT (networked media tank) bazlı bir cihaz ethernet arayüzü ile çalışıyor ve bildiğim kadarıyla linux bazlı işletim sistemi....

quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

popcorn icin kullanılan guncellemeler bunun icinde kullanılabilirmi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 23 Kasım 2008; 23:29:02 >
  • hocam mkv ye srt altyazı gomdum (farklı isimliydi yanlız)okumadı sebebi ne olabilir acaba farklı isim haricinde
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.