Şimdi Ara

Western Digital HDD garanti konusunda izlenecek yol (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
33
Favori
45.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

1 hafta önce bozulan 1TB WD Blue diskim için RMA kaydı oluşturdum. 24-72 saat içinde mail alacaksınız yazdı ancak herhangi bir mail gelmedi.
    RMA detayında disk teslim alınmayı bekliyor yazıyor ancak herhangi bir adres veya detay vermemişler.
    Şuan ne yapmalıyım tavsiyesi olan var mı?

bende geçen ay 2 adet yolladım yenilendi diskler o rma sayfasında barkod vs olacak orda uti li bir adres yazacak onları çıktı alman gerekiyor.

Yardım için teşekkürler. Mesajı attıktan sonra bir hafta içinde diski gönderim. Dün diskim elime geçti.
    Gönderdikten sonra toplamda 15 gün gibi bir sürede disk elime ulaşmış oldu. 1TB Blue yolladım aynısından göndermişler.
    Memnuniyet adına güzel ama 2 yılını doldurmamış bir diskin içinde 100'lerce GB arşivle uçması kötü oldu. Önemli dosyalarımın yedekleri vardı ama. Oyun kurulumlarım ve MP3 arşivim gitti malesef.

• supremum kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

quote:

Bende 17'sinde sürat kargo ile yolladım hddyi. Adları sürat ama samsundan istanbula 3 günde gitmiş kargo. Neyse yolladığım hdd 1 tb black 1001fals modeli. Bakalım gelişme olursa burdan yazarım sonucu. Yukardaki arkadaş gibi inşallah 3 tb green yollarlar.

Bugün yeni hdd'yi kargoya vermişler. WD2000FYYZ model 2 tb sunucu-nas harddiski yollamışlar.

hocam bu bilgiyi nasıl aldınız?bende sizin mesajınızı görünce uti yi aradım.sistem giriş yaptık,wd tarafından onaylanması halinde tarafınıza bir disk gönderilecek, onay listesinde bekliyor dediler ama bir gelişme yok bendeki rma sayfasında

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

quote:

Bende 17'sinde sürat kargo ile yolladım hddyi. Adları sürat ama samsundan istanbula 3 günde gitmiş kargo. Neyse yolladığım hdd 1 tb black 1001fals modeli. Bakalım gelişme olursa burdan yazarım sonucu. Yukardaki arkadaş gibi inşallah 3 tb green yollarlar.

Bugün yeni hdd'yi kargoya vermişler. WD2000FYYZ model 2 tb sunucu-nas harddiski yollamışlar.

hocam bu bilgiyi nasıl aldınız?bende sizin mesajınızı görünce uti yi aradım.sistem giriş yaptık,wd tarafından onaylanması halinde tarafınıza bir disk gönderilecek, onay listesinde bekliyor dediler ama bir gelişme yok bendeki rma sayfasında

Rma sayfasında yazıyor herşey. 30'unda yeni hdd'yi kargoya vermişler. Gönderilen hdd'nin modeli ve seri numarası da yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JAX

Yeni HDD im geldi. 1 TB WD Black yolladım yerine 3 TB Green geldi.

bana 1tb caviar black e karşılık, 2tb cavier black önerdiler.Bnde yok hayır yeşil gönderin dedim. Bilseydim 3tb yeşil isterdim,2tb yeşil geldi :)
    pişman değilim,çünkü depolama için kullanıyorum,özellikle yeşil arıyordum.Bilgisayarda sessiz sessiz çalışıyor şimdi, ama 1 tb zarardayım o üzücüü oldu :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Rma sayfasında yazıyor herşey. 30'unda yeni hdd'yi kargoya vermişler. Gönderilen hdd'nin modeli ve seri numarası da yazıyor.

benim rma da bir değişiklik yok hala,birkaç güne tekrar ararım artık

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Seninki yurtdışına ne zaman ulaşmış, görünüyor mu? Bende de 4 gün boyunca hiç bir değişiklik olmamıştı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Seninki yurtdışına ne zaman ulaşmış, görünüyor mu? Bende de 4 gün boyunca hiç bir değişiklik olmamıştı.

rma sayfasında hiç değişiklik yok bende gönderdiğimden beri.uti ye sordum,rma dan kontol edip -biz kaydını yapmışız wd onaylayınca tarafınıza disk gönderilecek dediler- .....bendeki rma kaydı oluşturduğumdan beri aynı duruyor

edit:yine aradım uti yi..biz kaydını yaptık artık gerisi wd de diyorlar,rma sayfasıda sabit duruyor..hafta sonu destek mailide attım wd ye rma durumu hakkında bilgi istedim ama onada cevap gelmedi henüz

edit2:şimdi tekrar baktım rma sayfasında ürün teslim alınmış olarak görünüyor,teslim alınma tarihini bugün olarak girmişler,uti ye 28 ekimde ulaşmıştı..uti biz teslim alıp alındı olarak kayıt giriyoruz dedi telde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 4 Kasım 2014; 17:59:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

quote:

Orijinalden alıntı: JAX

Yeni HDD im geldi. 1 TB WD Black yolladım yerine 3 TB Green geldi.

bana 1tb caviar black e karşılık, 2tb cavier black önerdiler.Bnde yok hayır yeşil gönderin dedim. Bilseydim 3tb yeşil isterdim,2tb yeşil geldi :)
    pişman değilim,çünkü depolama için kullanıyorum,özellikle yeşil arıyordum.Bilgisayarda sessiz sessiz çalışıyor şimdi, ama 1 tb zarardayım o üzücüü oldu :)

Sağlık olsun. Güle güle kullanın :)
  • quote:

quote:

banada bugün maille aynı diski önerdiler,bende kabul ettim haliyle..garanti bilgilendirmesinde FYYZ kodu Avrupa grubunda işletme diski olarak geçiyor ve 5 yıl garantili diyor,ürün bilgi sayfasında hem nas hem işletmede aynı disk çıkıyor.yeni seri no yu kontrol ettiniz mi?gönderdiğinizin sürücüye ek bir garantisi var mı,yoksa garanti bitişi gönderdiğiniz ile aynı mı?bana henüz seri no falan gelmedi ondan soruyorum

burada 5 yıl garanti göstermiş fyyz kodu için,gerçi black te 5 yıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 5 Kasım 2014; 17:34:31 >

• quote:

quote:

quote:

banada bugün maille aynı diski önerdiler,bende kabul ettim haliyle..garanti bilgilendirmesinde FYYZ kodu Avrupa grubunda işletme diski olarak geçiyor ve 5 yıl garantili diyor,ürün bilgi sayfasında hem nas hem işletmede aynı disk çıkıyor.yeni seri no yu kontrol ettiniz mi?gönderdiğinizin sürücüye ek bir garantisi var mı,yoksa garanti bitişi gönderdiğiniz ile aynı mı?bana henüz seri no falan gelmedi ondan soruyorum

http://support.wdc.com/warranty/policy.asp?wdc_lang=tr#policy
    burada 5 yıl garanti göstermiş fyyz kodu için,gerçi black te 5 yıldı

Benimkiyle aynısını yollamışlar. Aslında güzel bir ürün yurtdışında 150 dolar civarı burda ise 500 küsür liraya alınabiliyor. Seri no ile kontrol ettim subatın 27sine kadar garantisi var. Gönderdiğimin garantisinin bitimiyle aynı sanırım. Onda da 100 küsür gün kalmıştı çünkü. Demekki yolladıkları ürünlerin ek bir garanti süresi olmuyor. Bana hiç mail atmadılar ürünü kabul ediyomusunuz falan diye direk göndermişler. Birkaç güne elime ulaşır sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 5 Kasım 2014; 20:23:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: juven

24 eylülde uti toplama merkezine varan diskim 29 eylülde wd servise ulaştı.sistemde 30 eylülde yeni diskin gönderildiği yazıyor.sanırım 15 güne kalmadan işim görülmüş olacak.diskim geldiğinde son durumu yazarım.

diskim avrupa turu yaptıktan sonra elime ulaştı.toplam süreç 18 gün kadar sürdü.3 tb green yerine yine 3 tb green yolladılar.gümrüğe takılma vs.hiçbir şeyle uğraşmadım.

• Benim ürün gümrüğe takılmış. Bugün kargoyla kağıtları geldi. Mng kargonun banka hesabına 177 lira yatırmamı istiyorlarmış. Saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz resmen.
  • quote:

Benim ürün gümrüğe takılmış. Bugün kargoyla kağıtları geldi. Mng kargonun banka hesabına 177 lira yatırmamı istiyorlarmış. Saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz resmen.

rma bilgisinde kargo fedex olarak geçmiyor mu?gümrükte bile olsa mng ne ile ne alakası varmış ki para mng ye yatacakmış?benim üründe kargoya çıkmış görünüyor,sanırım aynı duruma düşeceğim

edit:http://www.mngkargo.com.tr/tr/urun-ve-hizmetler-menu/yurtdisi-hizmetler

@Juven

yukarıda gümrük vb sorun yaşamadan aldım demişsiniz,size kargoyu mng mi teslim etti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 9 Kasım 2014; 1:12:02 >
  • Arkadaşlar bırakın bu taş devri disklerini de ssd alın artık.Bozulmuyor ssd yere düşsede çalışıyor.2-3 tb disk alıp 100 gb dolu kullanıyorsanız alın 250 gb ssd hem hızın hem de sağlamlığın keyfini sürün rma ile uğraşmzsınız.
  • Fedex türkiyede yok zaten. Yani benim bildiğim bu şekilde ben fedexin herhangi bir bayisini görmedim. Türkiyeye dağıtım yapmak için mng ile anlaşmış olabilirler. Kağıt mng kargodan geldi. Parayı da mng kargonun hesabına yatırmamı istemişler. Bugün aradım ama ulaşamadım telefonlara. Pazartesi tekrar deniycem olmazsa wdye mail atarım. Nasıl iş anlamadım başkalarınınki gümrükte takılmazken benimkinde niye böyle oluyorki.

@usb2.0

Kardeşim ssd neye yetecek? Bir oyun bile artık 50 gbye dayanıyor. ssd kullansan bile yanında harddisk kullanmak zorundasın. Ayrıca ssdlerin ömrünün hddye göre daha kısa olduğu bilinen bir gerçek. Senin ssd 5 yıl sonra çalışacak mı bakalım

@mardina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 9 Kasım 2014; 2:16:27 >
  • kargoyu kimin getirdiğini bilmiyorum.dışarıda olduğumdan iş arkadaşım teslim aldı.ödeme konusuna gelince ödeme yapmayın,wd ye mail atın.ben kargoyu gönderirken kutunun her tarafına rma numarasını yazdım.kutunun içine de çıktı aldığım kağıtta imzalanacak iki kısım vardı.onları imzalayıp koydum.yaptığım tek ödeme uti istanbul merkeze yollarken ödediğim 15 tl kargo parası oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende o kağıtları imzalayıp koydum. Hatta tam 4 sayfa tuttu o kağıtlar. Bana bu iş kargo firmalarının çakallığı gibi geliyor. Bu parayı ben zaten vermem, wd'den alacaklarsa içim yine rahat etmez. Adamlar hem sıfır hardisk yolluyorlar hem de 80-90 dolar gümrük vergisi verecekler.
  • quote:

Bende o kağıtları imzalayıp koydum. Hatta tam 4 sayfa tuttu o kağıtlar. Bana bu iş kargo firmalarının çakallığı gibi geliyor. Bu parayı ben zaten vermem, wd'den alacaklarsa içim yine rahat etmez. Adamlar hem sıfır hardisk yolluyorlar hem de 80-90 dolar gümrük vergisi verecekler.

valla disk geldi ama wd den iyice soğudum ben.gittim 3 tb harici seagate aldım.onlarda şimdiye kadar problem yaşamadım ama bu işler biraz da şans

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tb wd elements 2 adet ayrı ayrı 1 hafta arayla gümledi, birisinin garantisi dolmuştu elimde patladı, diğerini garantiden değiştirdiler, toplamda 3 küsür gb arşivim uçtu, bu olaydan sonra wd almadım, çevreme de aldırmadım, en son geçen sene 1 adet 1tb 2.5 toshiba external aldım, şimdilik iyi geçiniyoruz bakalım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.