Şimdi Ara

Westworld (2016-2022) | HBO | İptal Edildi (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.988
Cevap
80
Favori
113.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dizi boyunca geçen tüm sinekler gerçek o yüzden robotlar tepki vermiyorlar. programlarında yok. fakat yapak zeka zımbırtısından dolayı dolares artık bir şeylerin farkına varıyor. sineği de o yüzden öldürdü. ayrıca hiçbir canlıya zarar verir misin sorusundan sonra sineği öldürmesi de düşündürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IspanakLord -- 4 Ekim 2016; 17:35:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

quote:

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Aileyle izlenir mi?

İzlenmez. Şimdilik ufak 1-2 sahne olsa bile 2-3 bölüme olaylar başlar

Hadi ya JJ var diye babamla izleyecektik. Napsam şimdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolares'e aşık oldum arkadaş ya. Finaldeki hareketini gif yapıp Elon Musk'a göndermek lazım. Malum kendisi yapay zekanın bizi azınlık olarak kabul edeceğinden ve yapacaklarından epey korkuyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 4 Ekim 2016; 18:37:29 >
  • jj in doğru dürüst alakası bile yok diziyle. Doğru dürüst alakası olsa tüm sahneler parlardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Ne kadar düz mantığa sahip birisisin. Oradaki evsahipleri vuruldukları zaman KANları akıyor ve KAN kaybından ölüyorlar. Diziyi nerenle izliyorsun be kardeşim? Siyah giyen adam, kaçırıp tepeye çıkardığı adamın boğazını kestikten sonra demiyor mu 3 litre kanın kaldı vücudundan, biraz daha kan kaybedersen öleceksin demiyor mu. Bir de sen burda gelmişsin utanmadan sıkılmadan anlamadan diyorsun o kadar yapay vücut yapmışlar deri altına kan benzeri sıvı koymak çok mu zor diyorsun. Süs olarak koymuyorlar kanı, bildiğin gerçek insan gibi kan kaybından ölebiliyorlar. Ama senin düz mantığına göre onlar silikon vücutlu oldukları için kana ihtiyaçları yoktu veya yazında bahsettiğin gibi kanı süs olsun diye koymaları gerekiyordu. Ben sana düz mantıkla düşünme bu bir bilim kurgu diyorum sen halen düz mantık peşindesin. Yok efendim silikon vücutlu adamın yüzünü parçalayan kurşun nasıl gerçek insan vücuduna etki etmezmiş bak bak bak. Oradaki insanların hepsi gerçek bedenleriyle o parka giriyorlar ve silahlar sadece robotların birbirlerine zarar verebilecek şekilde üretilmiş durumda. Bu kadar uçuk bir bilim kurguya sahip dizi sana mantıklı geliyor da silahların insanlara etki etmemesini niye anlamakta güçlük çekiyorsun bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Sweet Christmas
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sezon 10 bölüm. Tipik HBO.

Ed Harris ile ilgili bence
    adam bir şekilde virüs gibi bir şey. sistemin ilk versiyonundan peydahlanmış o yüzden kızla ilgileniyor. madem kendisi parkın ilk robotlarından.

Robot değil gerçek insan. robotların hepsinden kan akıyor. O psikopata tecavüz ettiği kızın sevdiği ateş ediyor ama bizim siyahlı elemana bir şey olmuyor.

evet olmuyor ama bir kurşun nasıl robota işliyorda insana işlemiyor orası muamma. birde adamı sistemden hiç mi izleyen yok? sonuçta bu park epey maliyetli adam kayıtdışı parka sızmış gibi. neyse bilinmeyen şey çok böyle izlemesi zevkli oluyor :)

muamma değil aslında, ortam gerçek, yapay zekaların sahipi olduğu bedenleri 3d yazıcı ile çıkarıldığını farketmişsinizdir değil mi ? aynı yazıcıdan gerçek insanlara ait istenilen tipte boyda insan kopyası yapılıyor ve bu silikon bazlı kopya da kan yerine hiçbir şey konmuyor. böylece orada ki müşteriler gerçek insan ile yapay zekayı kolayca ayırabiliyor ve ona göre davranıyorlar. ayrıca aklınıza belki kanını boşaltıp yaşayamaya devam etmiştir gibi bir fikir gelebilir ama bu fikiri de uçurum kenarında 3lt kanını akıttım geri kalan seni hayatta tutmaya yetecek kadar bundan fazlas seni öldürür diyordu. yani yapay zekaların sahip oldukları bedenler gerçek hayattaki gibi mantıklı sebepler ölebiliyorlar. siyahlı adamın virüs olması teorisi çok uzak kalıyor.

benim düşünebildiğim tek teori, yapay zekanın yaratıcısının bilerek böyle bir şey yaratıp oraya koymuş olması. zaten tavırlarından yapay zekanın gelişmesini istediğini anlayabiliyoruz.

tabancadan ateşlenen bir mermi var. bu gerçek insana isabet ettiğinde nasıl işlevsiz kalıyor ancak robotlarda etki gösteriyor. bunu sormuştum aslında.

tamam işte o kısmı anlattım.

tabancadan çıkan merminin isabet edip kan akmayanların insan olduğunu, yapay zekanın insanlara yeni gelenler dediğini biliyoruz.

para verip bu deneyimi yaşamak isteyen insanların bu yere gerçek bedenleri ile gelmediğini de anlıyoruz. 3d yazıcıdan çıkan silikon bazlı vücutları gördük. Aynı zamanda bu vücutlara yapay zekanın sonradan eklendiğini biliyoruz. Yapay zekayı ekler gibi sanal gerçeklik benzeri bir durum ile parasını ödeyen insanlar silikon bazlı bedenleri uzaktan kontrol ederek istediklerini yapıyorlar. Bu silikon bazlı bedenlere de kan gibi bir sıvı konulmadığından kurşun direkt silikonu delip geçiyor.Yani kurşun herhangi bir soruna neden olmuyor bedende. Çünkü insanın bedeni yapay sillikon ve insanlar bu bedeni uzaktan kontrol ediyorlar.

hocam bu parka katılımcı olanların kendi bedenleri ile orada olmadıklarından emin misin? durum öyleyse biraz hayal kırıklığı oldu bende. %100 gerçeklik için kendi bedenleriyle orada olduklarını düşünüyordum. uzaktan kontrol ile pek olacak bir iş değil.

Dizinin ilerleyen kısımlarında katılımcıların parkta öldürülme ihtimali sıfıra iniyor. sadece robotları tesisin içinde bilinçlendirerek bir tehlike oluşturacaklar. surrogates / dark matter kıvamına dönüyor o zaman olay. gerçi bu dizi bunların hepsinden eskiye dayandığı için tam tersi bir esinlenme olur ancak.

tam mesajımı alıntıladığınız da ben de mesajıma ekleme yapmıştım bu sorunuzla alakalı

aşağı tekrar kopyala & yapıştır yaptım.

ikinci kez iziledim bir yer kaçırmayıp detaylara dikkat etmek için. bazı ziyaretçiler kendi bedenleri ile geliyor muhtemelen, çünkü barda olan sütlü katliam da içerideki ziyaretçilere durumu anlatın deniyor ve sonrasında herhangi bir ziyaretçi yaralanmadı diye ekliyor. burada bir arkadaşın yazdığı gibi mermiler insanları etkilemiyor ama silikon bazlı androidleri etkiliyor demiş ancak silahlardan çıkan kurşunlar, tahta vs deliyor ve komple bir androidin yüzünü parçalayabiliyor. kullanılan mermilerin gerçek olduğunu sanıyorum. en mantıklı gelen ziyaretçilerin ya kendilerinin gelmeyi tercih ettiği ya da silikon bir kopyasını yaptırarak uzaktan erişim sağladığı.

Eğer siyahlı adamın android olduğunu varsayarsak, siyahlı adam 30 yıldır buradayım beni hala hatırlamıyorsun diyor. Sana cesaret eklemişler diye ekliyor kıza. onun sevgilisine de diz çökmeyi yalvarmayı mı öğrettiler gibi bir şeyler söylüyor.
    Eğer siyahlı adam android ise 30 yıl önce bilinç kazanmış demek oluyor ama ondan önce şirket sahibinin android morgunda ki eski android ile konuşmasını izlediğimiz de hareketleri vs oldukça yapay. her android'in durumu kontrol ediliyor, siyahlı adamın da durumu kontrol edilirdi android olsaydı.

Ya apayrı bir yapay zeka yazıldı onun için ve sürekli güncellendi bakımı yapıldı, birisi bilerek westworld içine koydu. ya android ama uzaktan başka bir insan tarafından kontrol ediliyor ve keyfi olarak herkesi öldürüyor. westworld programında kendini gizemli bir şey bulacağına inandırmış biri.

sonuç olarak dizide ki en gizemli adamımız siyahlı adam oluyor

Hocam şurda birçok soruya cevap buldum
    https://editorial.rottentomatoes.com/article/11-rules-of-westworld-hbos-killer-robot-theme-park-series/

kurşun olayı
    yapay bir kurşun gibiymiş havalı tabancı misali. amerikan ordusunun kullandığı antreman silahları gibi

http://simunition.com/en/

insanlarda bir etki yapmıyor. yani çok minumum. hostta ise isabet ettiğinde farklı

siyahlı adam bence anthony hopkinsin yarattığı bir yan karakter olabilir. ilk bölümde her şeyin sonuna geldik falan gibisinden fani laflar ediyordu. her şey olabilir :)

link için teşekkürler tamamını keyifle okudum.

kurşunların 1973 filminden farklı olarak hala gerçek olduğunu düşünüyorum. bu yüzden siyahlı adamın normal insan olması akla yatkın olmuyor. ( en azından bu yazıyla beraber şimdilik böyle gözüküyor )

daha önce mesajımda yazdığım ve sizin de belirttiğiz gibi siyahlı adam android ama farklı bir yapay zekaya sahip. yani kendi farkındalığı var ve bu 30 yıldır sürüyor, kendi deyimiyle. "good to be back" dediğinde geri dönmek güzel'den kastı 30 yıldır depoda olduğunu da sanabiliriz. sahip olduğu yapay zeka acıdan, komuttan arındırılmış bir zeka olduğu içinde kurşun işlediği halde olması gerektiği gibi ( insan gibi ) yaralanıp ölmüyor. Aslında bunun örneğini bar katliamında ortalığa süt saçan elemandan görebiliriz. delik deşik olduğu halde ( süt içerken karnından süt akıyor, vurulduğu yerden) ayakta duruyor. Siyahlı adamda android ise böyle bir şey mümkün oluyor. ancak kendisinde kan yok. bu yüzden özel yapılmış bir android olmas ihtimalini güçlendiriyor.

siyahlı adamın insan olduğunu ima eden ise, dizide ki anlatımın siyahlı adam ilk vahşetini yaparken olması. "yeni gelenlere zarar veremeyeceğinizi biliyor musunuz " gibi bir şeyler söyleniyor. Siyahlı adam öldürüp kıza tecavüz etmeden önce. Ben özellikle o kısımında ilk başta yazdığım teoriyi düşündüm. mantıken her şeye uyuyordu ama son fikir alış verişimizle olasılığın düşük olduğu anladım. Gerçi yine de ters köşe yapabilirler bu konuda

Bu arada dizi 2 yıl önce çekimine başlamışsa ki Antohny öyle demiş ve çekiminin bittiğini söylemiş. tek sezon 10 bölümlük bir dizi var karşımızda ne yazık ki. İkinci bölüm promosunda gördüğümüz hikayenin çabuk gelişimi de bundan olsa gerek.

önceki sayfalarda dizinin 4 yada 5 sezon süreceği konuşulmuştu. sanırım 2 yıl dan kasın oyuncu seçimleri prodükyüyon süresi filandır. hbo her sezon 1 saaatlik bölümlerle 10 bölüm çeker.
  • Şimdi guest kim host kim benim iyice kafam karıştı.

Bir tek Marsden'ın oynadığı karakterin host olduğunu anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Icefyre

Şimdi guest kim host kim benim iyice kafam karıştı.

2000 host 1400 ziyaretçi var. garip garip gülüp genelde eğlenen ve kendilerine bir şey olmayacağının rahatlığını verenler ziyaretçi, bölümde ölenlerin hepsi host. ( yani android )

• Güne resetlenerek başlayanlar, labda çıplak oturanlar, kurşun yiyince kan akanlar host. Çok bariz guest olanlar ; sen gerçek değilsin diyen velet ve ailesi, sapıtan host yüzünden yere pusmuş aile ve bir ihtimal siyah giyen dayı guest.
  • Türk oyuncu da var dizi sonundaki isimlere denk geldim ama kucuk rol

Nihan Gür

• arkadaşlar dizi iyi mi, kaç bölüm oldu ?
  • Ben yıllar önce bunun filmini izlemiştim, baş rolde Yull Bryner vardı. 1973 yapımı.
    Not:1969 doğumluyum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bölümü izledim ve

Hiçbir şey anlamadım
  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    Konuyu mu olayları mı ? neyi anlamadınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

İlk bölümü izledim ve

Hiçbir şey anlamadım

Biraz karisik zaten o yuzden begenildi bu kadar .

.zamaniniz oldukca izleyin simdi biz yazsak zevki kalmaz

• dizi çok güzel başlangıç yaptı gayet beğendim. biraz edge of tomorrow biraz matrix rüzgarları estiren vahşi batı+bilim kurgu'ya sahip orjinal bir dizi ortaya çıkmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Icefyre

Şimdi guest kim host kim benim iyice kafam karıştı.

normal insanlar misafir robotlar ev sahibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Dizi harika bir baslangic yapti. Oyunculuklar, atmosfer, muzikler vs. her sey mukemmeldi. Umarim bu cizgide devam eder.

1. bolumu izleyip aklinda soru isareti kalanlar okusun. İzlemeyenler kesinlikle okumasin.

Parka giris ucreti 40.000$
    Sut, yaradilis havuzuna gonderme
    Para vererek parka giren insanlar ölümsüz degil. Parktaki tum silahlar gercek. Ancak mermiler ozel ve bu mermiler sadece androidlere isliyor.
    Androidler insanlari korumakla programlanmislar ve canlilara zarar veremezler (Guncellemeden once)
    En sonda Dolores'in oldurdugu sinek gercek, yapay zeka degil. Yani zincir kirildi.
    Ed Harris'in canlandirdigi karakter (Siyah takimli adam) ya psikopat bir milyarder, ya baska bir sirket adina calisan bir ajan ya da parki yoneten sirketin yoneticilerinin adami.

Gelecek bolumlerle ilgili tahmin

Kontrol merkezinde kimligini gizleyen android olabilir
    Matrix'teki Ajan Smith olayi bu dizide de olabilir.

Hocam benim anlamadığım bütün bu olaylar bir tesisin icinde mi oluyor yoksa oyun tarzı bişi mi?
  • Son sahne yüzünden sonraki bölüme merakım 3-4 kat arttı. Ne diye böyle sahneler koyarlar ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.