Şimdi Ara

whatsapp desteklemeyen iOS cihazlarına JAILBREAK YAPMADAN whatsapp yüklemenin yolu (FARKLI YOL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
13.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Biliyoruz ki iPadlerde ve iPod touchlarda cihaz üzerinden app store'a girdiğimizde whatsapp uygulaması görünmüyor. Cihaza illa ki whatsapp uygulamasını yüklemek istediğimizde jailbreak yoluyla whatspad'i kurup daha sonra installous'dan uygulmayı indirmemiz gerekiyor. Bugün jailbreak yapmadan bunu yapabileceğimizi keşfettim üstelik oldukça zahmetsiz ve kolay bir yöntem ile. Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum bu forumda. Bilgisayardan iTunes'u açın iTunes store üzerinden whatsapp'ı indirin. Whatsapp uygulamalar listesinde görünecektir. Uygulamayı alın pc'ye sürükle bırak yöntemiyle yapıştırın. Daha sonra eğer bilgisayarınızda kurulu ise iTools'u açın kurulu değil ise en altta vereceğim linkten iTools'u indirin. iTools'u cihazınızı gördükten sonra 'Applications' sekmesine gelin. Bu bölümde cihazınızdaki uygulamalar görünecektir. Bilgisyara attığınız whatsapp.ipa dosyasını oraya sürükleyin. İşlem tamamdır. 4.nesil ios 5.1.1 yüklü ipod touch'ta denedim ve başarılı oldum. iPad de de olacağından eminim diyebilirim.
    (NOT: Uygulama iTunes store üzerinden satın alınmış olunmalıdır. Crackli uygulamaları maalesef cihaza atamıyoruz. Bu durumda 0.99$'lık ücreti gözden çıkarmamız gerekiyor ya da uygulamanın ücretsiz olduğu zamanlarda indirebilirsiniz. Bunun gibi başka uygulamaları da bu yolla halledebiliriz. iTools yerine iFunbox kullanarak da yapabilirsiniz ama ben denemedim.)

Mac için iTools http://itools.hk/tscms/index.php?a=download&name=iTools1028.dmg
    Windows için iTools http://itools.hk/tscms/index.php?a=download&name=iTools1119E.zip

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

YOUR DEVICE ISN'T SUPPORTED HATASI ALANLAR İÇİN FARKLI BİR ALTERNATİF!!!

Bazı arkadaşlarımız yukarıdaki yöntem ile çalıştıramadıklarını söylediler. Ben de farklı yollar araştırmaya başladım. Başka bir forumda whatspad uygulamasını iTools aracılığıyla cihazın içindeki whatsapp uygulamasının içine atarak yaptığını söyleyen bir arkadaş var fakat linklerindeki dosyaları kaldırmış. Whatsapp'ın ipodu ve ipad'i desteklemesini sağlayan yani bizim cydia'dan indirdiğimiz whatspad eklentisi içindeki dosyaları içeren link bu. Başka hiçbir yerde bu dosyayı bulamadım. Amacım bu dosyaları iTools veya iFunbox'tan whatsapp uygulamasını bulup oradaki gerekli dosyaların içine eklemekti. Zaten yapan arkadaş ta anlatmış ama dediğim gibi linklerini kaldırmış ve başka hiçbir yerde bulamadım.
    Daha sonra aklıma bir fikir geldi. Gerçi başlıkta anlattığım şey biraz yalan olacak çünkü bunu yapmak için cihazı başta jailbreak yapmamız gerekiyor maalesef.
    Şimdi jailbreaksiz ipod veya ipadinize ilk anlatımımda dediğim gibi iTunes üzerinden indirmiş olduğunuz whatsapp uygulamasını indirin. (CRACKLİ UYGULAMA OLMAZ) Dediğiniz gibi cihaz desteklenmiyor uyarısı alacaksınız muhtemelen. Daha sonra cihazınızın sürümü ile uyumlu jailbreak yapın cihazınıza. Jailbreak yapınca Cydia'dan Whatspad uygulamasını aratın. Source eklemenize gerek yok çünkü cydia'nın direkt kendisinde Bigboss adlı kaynakta yer alıyor bu eklenti. Whatspad'i cihazınıza kurun. Jailbreak yapmadan önce çalışmayan whatsapp uygulaması şimdi çalışacaktır. Bundan sonrası biraz farklı. Attığınız whatspad eklentisi telefon sistem dosyalarının içine jailbreak tarafından otomatik olarak yerleştirildi. (Whatsapp uygulaması içinde gizli). Bunları yaptıktan sonra cihazı bilgisayarınıza bağlayın ve iTools'u açın. Applications bölümüne gelin whatsapp uygulamasını bulun. Yanında üç tane tuş olacak bunlardan ortadaki disket şeklindeki tuşa basın. Bu cihaz içindeki uygulamaları dışa aktarmaya yarıyor. Oradan backup istiyormusunuz'a evet deyin. iTools uygulamayı kaydecektir. Sonra jailbreaksiz olarak bu uygulamayı kullanmamız için cihaza restore atmamız gerekiyor maalesef. Yedeğinizi alın. iTunes'dan cihazı geri yükleyin. Jailbreaki kalkmış cihaza önce bir kaç uygulama yükleyin cihaz içindeki app store uygulamasından, daha sonra da iTools'un attığı whatsapp uygulamasını bulun yeniden applications sekmesine gelin uygulamayı sürükleyip bırakın. iTools whatsappı atınca çalıştırmayı deneyin çalışması lazım. İçinde whatspad eklentisi olan whatsapp uygulamasını attık çünkü.
    Cihaza önceden app store dan uygulama yükleyin dememin sebebi de bazen cihaza bilgisyardan uygulama atınca çalışmaması yüzünden. Tam açılırken uygulama kapanıyor.

ilk anlatımımda başarısız olanlar eğer imkanları varsa bunu denesinler. maalesef uygulamaya whatspad eklentisini atabilmemiz için jailbreak gerekli. O dosyayı bulabilsem gerekmeyecekti ama bulamadım. Ama daha sonra jailbreak olmadan çalıştırabiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joyeux -- 5 Ağustos 2012; 16:16:21 >

• Up
  • T.y satın almıştım. iPada yüklenmiyor bir deniyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpadde oluyor mu deneyen var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • New İpad'e denedik. Not supported diyor maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser123 -- 2 Ağustos 2012; 16:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

İpadde oluyor mu deneyen var mı

ipad 2 de olmuyor

• ipad 3 de denedim, cihazınıza başarılı bir şekilde yüklüyor fakat program cihazda çalışmıyor, cihazın desteklemediği (Sorry, your device is currently not supported.) uyarısını veriyor.

Anlamadığım ise, ipad, ipad2 ve ipad3 de çalıştığını gösteren birsürü video var ortalıkta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attila Han -- 2 Ağustos 2012; 17:27:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joyeux

Merhabalar. Biliyoruz ki iPadlerde ve iPod touchlarda cihaz üzerinden app store'a girdiğimizde whatsapp uygulaması görünmüyor. Cihaza illa ki whatsapp uygulamasını yüklemek istediğimizde jailbreak yoluyla whatspad'i kurup daha sonra installous'dan uygulmayı indirmemiz gerekiyor. Bugün jailbreak yapmadan bunu yapabileceğimizi keşfettim üstelik oldukça zahmetsiz ve kolay bir yöntem ile. Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum bu forumda. Bilgisayardan iTunes'u açın iTunes store üzerinden whatsapp'ı indirin. Whatsapp uygulamalar listesinde görünecektir. Uygulamayı alın pc'ye sürükle bırak yöntemiyle yapıştırın. Daha sonra eğer bilgisayarınızda kurulu ise iTools'u açın kurulu değil ise en altta vereceğim linkten iTools'u indirin. iTools'u cihazınızı gördükten sonra 'Applications' sekmesine gelin. Bu bölümde cihazınızdaki uygulamalar görünecektir. Bilgisyara attığınız whatsapp.ipa dosyasını oraya sürükleyin. İşlem tamamdır. 4.nesil ios 5.1.1 yüklü ipod touch'ta denedim ve başarılı oldum. iPad de de olacağından eminim diyebilirim.
    (NOT: Uygulama iTunes store üzerinden satın alınmış olunmalıdır. Crackli uygulamaları maalesef cihaza atamıyoruz. Bu durumda 0.99$'lık ücreti gözden çıkarmamız gerekiyor ya da uygulamanın ücretsiz olduğu zamanlarda indirebilirsiniz. Bunun gibi başka uygulamaları da bu yolla halledebiliriz. iTools yerine iFunbox kullanarak da yapabilirsiniz ama ben denemedim.)

Windows için iTools http://itools.hk/tscms/index.php?a=download&name=iTools1119E.zip

ipadde de olacagina eminsiniz ama olmuyor deneyip gormeden keske boyle iddialarda bulunmasaydiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: capturemrah

quote:

Merhabalar. Biliyoruz ki iPadlerde ve iPod touchlarda cihaz üzerinden app store'a girdiğimizde whatsapp uygulaması görünmüyor. Cihaza illa ki whatsapp uygulamasını yüklemek istediğimizde jailbreak yoluyla whatspad'i kurup daha sonra installous'dan uygulmayı indirmemiz gerekiyor. Bugün jailbreak yapmadan bunu yapabileceğimizi keşfettim üstelik oldukça zahmetsiz ve kolay bir yöntem ile. Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum bu forumda. Bilgisayardan iTunes'u açın iTunes store üzerinden whatsapp'ı indirin. Whatsapp uygulamalar listesinde görünecektir. Uygulamayı alın pc'ye sürükle bırak yöntemiyle yapıştırın. Daha sonra eğer bilgisayarınızda kurulu ise iTools'u açın kurulu değil ise en altta vereceğim linkten iTools'u indirin. iTools'u cihazınızı gördükten sonra 'Applications' sekmesine gelin. Bu bölümde cihazınızdaki uygulamalar görünecektir. Bilgisyara attığınız whatsapp.ipa dosyasını oraya sürükleyin. İşlem tamamdır. 4.nesil ios 5.1.1 yüklü ipod touch'ta denedim ve başarılı oldum. iPad de de olacağından eminim diyebilirim.

ipadde de olacagina eminsiniz ama olmuyor deneyip gormeden keske boyle iddialarda bulunmasaydiniz

Alıntıları Göster
    Sizin gönlünüz olsun diye iPad mi alsaydı arkadaş kendine?

• quote:

Orijinalden alıntı: Attila Han

ipad 3 de denedim, cihazınıza başarılı bir şekilde yüklüyor fakat program cihazda çalışmıyor, cihazın desteklemediği (Sorry, your device is currently not supported.) uyarısını veriyor.

Anlamadığım ise, ipad, ipad2 ve ipad3 de çalıştığını gösteren birsürü video var ortalıkta...

O videolar jb li cihazlarda olani gosteriyor. Jb li cihazlarda calistirmanin yolu var.

• 5.1.1 ipod touch 4. nesil yinede olmadı sorun ne anlamadım ki
  • iPod touch deneyen oldu mü çalışıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lizard1

iPod touch deneyen oldu mü çalışıyor mu?

yazdıkya üstte olmuyor
  • yeni alternatif ekledim çalıştıramayanlar için
  • Dur eve gidince yapiyim

• Jb zorunlu oldu bunu yapabilmek icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

Jb zorunlu oldu bunu yapabilmek icin

maalesef ama dediğim gibi sadece uygulama yedeğini almak için gerekli sonra jailbreaki kaldırıp kullanabilirsiniz
  • Bence hiç denemeyin.

Whatsapp ve üstüne whatsPad yüklediğinizde uygulama çalışıyor.
    Anlatılan şekilde yedeğini alıp uygulamayı silip tekrar kurduğunuzda da çalışıyor.

Ama uygulamanın yedeğini alıp, önce Cydiadan whatsPadi silip, ardından iPadden whatsAppı silip, iTools aracılığıyla tekrar kurunca çalışmıyor.
    Bu da demektir ki; whatsPad her ne yüklüyorsa, yedeklenen whatsApp klasörünün dışına yüklüyor. Dolayısıyla bu, iTools tarafından yedeklenemiyor.

Yani siz yukarıda önerilenleri yapıp, jb'i iptal etmek için restore ettiğinizde whatsPadin yüklediği her ne ise silinecek ve yedeği alınan whatsApp'ı tekrar yüklediğinizde istediğiniz sonuca ulaşamayacaksınız bence.

Bu arada, whatsPad yüklüyken aktivasyon için sms gönderemiyor. Resend code dediğimde:

STATUS: fail-old-version
    RESULT: (null)

hatası alamıyorum ve JB olmasına rağmen iPadde whatsApp'ı etkinleştiremiyorum
    Bu nasıl çözülür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 4 Ağustos 2012; 3:14:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Bence hiç denemeyin.

Anlatılan şekilde yedeğini alıp uygulamayı silip tekrar kurduğunuzda da çalışıyor.

Ama uygulamanın yedeğini alıp, önce Cydiadan whatsPadi silip, ardından iPadden whatsAppı silip, iTools aracılığıyla tekrar kurunca çalışmıyor.
    Bu da demektir ki; whatsPad her ne yüklüyorsa, yedeklenen whatsApp klasörünün dışına yüklüyor. Dolayısıyla bu, iTools tarafından yedeklenemiyor.

Yani siz yukarıda önerilenleri yapıp, jb'i iptal etmek için restore ettiğinizde whatsPadin yüklediği her ne ise silinecek ve yedeği alınan whatsApp'ı tekrar yüklediğinizde istediğiniz sonuca ulaşamayacaksınız bence.

Bu arada, whatsPad yüklüyken aktivasyon için sms gönderemiyor. Resend code dediğimde:

Bu nasıl çözülür?

jailbreak yüklediği eklentiyi whatsapp'ın içine atıyor. Şu an iPod'touch'a eklentisiz direkt iTunes'dan whatsapp'ı attığım zaman dediğiniz 'not supported' hatasını alıyorum. ikinci anlatımımda eklenti ile yedeklenmş whatsapp'ı atınca çalışıyor. onu bundan anladım. zaten dosyaları nereye attığını bulabilsem jailbreak'e gerek kalmayacak. whatspad.dylib ve whatspad.plist'i gereken yerlere atmamız lazım olay bu. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Bence hiç denemeyin.

Bu nasıl çözülür?

jailbreak yüklediği eklentiyi whatsapp'ın içine atıyor. Şu an iPod'touch'a eklentisiz direkt iTunes'dan whatsapp'ı attığım zaman dediğiniz 'not supported' hatasını alıyorum. ikinci anlatımımda eklenti ile yedeklenmş whatsapp'ı atınca çalışıyor. onu bundan anladım. zaten dosyaları nereye attığını bulabilsem jailbreak'e gerek kalmayacak. whatspad.dylib ve whatspad.plist'i gereken yerlere atmamız lazım olay bu. :)

iFile ile aratin sistemde, galiba boyle bir ozelligi vardi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.