Şimdi Ara

Wiessman Vitodens 100-W 26Kw F4 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha 1 sene önce aldığım viessmann vitodens 100 kombi sürekli f4 hatası vermeye başladı. bu hatayı verdiğinde 2-3 defa kombiyi resetliyorum bikaç gün çalışıyor sonra tekrar f4 hatası alıyorum. bu tarz bi sıkıntıyla karşılaşan varmı kullanıcılar arasında, nasıl bir yol izlemeliyim, şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunus G. -- 19 Ağustos 2015; 0:34:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yunus G. Y kullanıcısına yanıt
    1 yıllık kombinin garantisi vardır diye düşünüyorum en iyisi servise haber verin gelip baksınlar. Servis gelmeden önce kombiye bir regülatör takın ki anakart arızası çıkarsa klasik "elektrik dalgalanması yüzünden olmuş garanti dışı" durumu ile karşı karşıya kalmayın.
  • Anladım üstadım, regülatör dediğiniz herhalde elektrik voltajıyla alakalı bi cihaz. Bulunduğumuz binada viessmann kullanan bir tek varım diğer marka kombi kullananlarda bi sıkıntı olmadı buda bizim şansımız herhalde :) dediğiniz gibi bi regülatör alıp servisi çağırmak mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    F4 Arıza Kodu : Kombinin Ateşlemeyi Başarılı Bir Şekilde Yaptığını Yalnız Alevi Algılamaması Sebebi İle Yeniden Söndüğünü Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaza Birkaç Kez Reset Atmalısınız. Cihaz Düzelmezse; İyonda, Elektrotlarında, Gaz Valfinde Ya Da Elektronik Kartta Sorun Var Diyebiliriz. Bu Gibi Durumlarda Viessmann Servisi Aramalısınız.

Panik yapma arkadaşım servisler bu yüzden varlar.
    Doğrudur, regülatör voltaj dalgalanmasını engelliyor. Servisler ne hikmetse arıza elektronik kartta çıkınca hemen elektriğe bağlayıp kullanıcı hatası sınıfına sokuyor.
  • Viessmannı alalı 1 sene daha geçmedi şimdiden başlıyoruz servis çağırmaya :) hayırlısı olsun inşallah, buderus la viessmann arasında kalmıştım şimdi acaba mı ! Demeye başladım.

Elektronik eşya biraz da şans işi Buderus almış olsanız bile yine bozulabilirdi kafanıza takmaya gerek yok, o yüzden pahalı kombi yerine her zaman F/P ve mümkünse uzun garantili olanları tavsiye ederiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet üstadım haklısınız, pahalısı en iyisi olucak diye bi kaide yokmuş maalesef. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

son durum nedir arkadaşım
  • Daha çağırmadım üstadım en sonki hatadan sonra bidaha yapmadı genelde 2-3 gün sonra yeniden yapıyordu muhtemelen 1 hafta oldu tekrarlaması halinde çağırıcam inşallah umarım tekrarlamaz tabi.

Ara sıra yapıyorsa arıza kombinin kendisinde değil dış etkenlerden dolayı yapıyordur, elektrik, ters rüzgar veya gaz yetersizliği olabilir.
  • Valla hocam binamızda bu anlamda tek sıkıntı yaşayan benim yan komşumuz kombisiyle yan yana duruyor nerdeyse bitişik balkonlar var arada sadece bi duvar var yorumu yazdığımdan beri hala yapmadı şaşırtıyor beni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus G.

Valla hocam binamızda bu anlamda tek sıkıntı yaşayan benim yan komşumuz kombisiyle yan yana duruyor nerdeyse bitişik balkonlar var arada sadece bi duvar var yorumu yazdığımdan beri hala yapmadı şaşırtıyor beni :)
    Üstadlar bayadır giremiyordum foruma bu f4 hatasıyla alakalı 2 defa servis geldi ilk geldiklerinde iyonlarla alakalı bi sıkıntı var dediler iyonları temizleyip gittiler 2 gün sonra tekrar f4 hatası vermeye başladı, 2. kez çağırdığımda iyonla alakalı olan parçayı değiştirdiler bir daha aynı hatayı verdiğinde kart değişimi yapılacağını söyledi servis son değişimden 4 gün sonra tekrar f4 hatası verdi buğün itibariyle tekrar çağırıp kart değişimini yapıcaklar sizce neden bu denli bir sıkıntı yarattı kombi kart değişimiyle alakalı dikkat etmem gereken bir husu varmı ?

Not: Garanti kapsamında olduğunudan gelen hiçbir servise ücret ödemedim

• Komple kontrol paneli değişti, yanlız regülatör ve oda termostatı almamı önerdiler varmı arkadaşlar önerileriz ne almalıyım sizde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    dua edin garantiniz varmis..yoksa yaptiklari islemlere muazzam para alirlardi.

• isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Evet o anlamda şanlıyız yanlız termostat ve regülatör almam gerekiyor wiessman kablosuz termostad 500 tl ye nette buldum kombinin olduğuğu yer balkonda termostadı düşündüğün yer ise salon kablosuz olması daha sonra yerini değiştirmem ve duvarları delmemek için avantajlı duruyor. 90 tl civarıda regülatör yine nette buldum tavsiye eder misiz yada başka önerileriniz varmıdır ?
    regulatorler hakkinda pek bilgim yok.

fakat viessmanin kendi regulatoru yada onerdigi baska regulator markasi haricinde regulator kullaniminda olusabilecek ariza durumunda garanti disi kalma ihtimalinide goz onunde bulundurun derim..

yada size viessmanin regulatorlerini alin diye bir oneri sundularmi..olup olmadini bilmiyorum..ama bu garanti islerinde firmalar her zaman kendine kar getirtecek urunleri almaya yonlendirir..harici urunler cihazi garanti disi birakir..termostatta oyle..

garantiyi devre disi biraktiracak 100 150 liralik termostatmi yoksa garantiyi bozmayacak 500 liralik viessman termostatmi.

viesmaninda aralarinda oldugu bir kac sayili firmalar hem cok pahali hemde ne biliyim kendilerini havada goruyorlar..1500 2000 liralik kombinin 10 yil dayandigi tesisatta pahali markalarin en fazla 12 13 yil dayanacagini dusunmekteyim..belki esit hatta azda olabilir bilmiyorum.

kombi tek basina tasarruf araci degildir, cok para verdim cok taraffuf yapacagim anlamina gelmez, tasarrufun ana kurali yalitim ve olculmus bicilmis iyi hesaplanmis tesisattir
    ,
    arkadasimin 50 m2 lik 2 arti 1 evi var, alt ust ve iki cephesi bitisik bina, her yer yakiyor, 35 kw lik viesman vitodensi var, 24 25 oda sicakliginda en fazla odedigi fatura 150 m3, alirken en iyisini aldim 26lik almadim 35 lik aldim diyor,az fatura oduyorum diyor, yav diyorum senin eve 26 lik bile fazla niye boyle yaptin diyorum en iyisini aldim diyor.bi ara evine oturmaya gitmistim kombi 45 derecedeydi bi baktim kombi ilk atesleme sonrasi en fazla yuzde 15 yukte calisiyor ve urettigi isi eve fazlasiyla yetiyor kombinin yuzde 80 ni atil vaziyette, teknoloji ve para israfi..hadi tuketici bilincsiz, satanda satmis arkadas, simdiki piyasa degeri o kombinin 4 binlira.2009 da 2600 liraya almis.paraya bak.

diyecegim viessman isi luksiyete vurmus..sizin termostat iside oyle 500 lira, piyasadaki cogu markanin ozellikleri iyi olan modulasyonlu termostatlari 200 300 bandinda,,
    kombi ureticileri kombiden cok termostatdan asiri para kazaniyorlardir diye dusunuyorum.

kusura bakmayin uzattim, viesmani sevmedigimden degil, kombiniz guzel, fakat biraz olsun tali urunlerde makul fiyatlarda sunabilirlerdi.
    iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

regulatorler hakkinda pek bilgim yok.

fakat viessmanin kendi regulatoru yada onerdigi baska regulator markasi haricinde regulator kullaniminda olusabilecek ariza durumunda garanti disi kalma ihtimalinide goz onunde bulundurun derim..

yada size viessmanin regulatorlerini alin diye bir oneri sundularmi..olup olmadini bilmiyorum..ama bu garanti islerinde firmalar her zaman kendine kar getirtecek urunleri almaya yonlendirir..harici urunler cihazi garanti disi birakir..termostatta oyle..

garantiyi devre disi biraktiracak 100 150 liralik termostatmi yoksa garantiyi bozmayacak 500 liralik viessman termostatmi.

viesmaninda aralarinda oldugu bir kac sayili firmalar hem cok pahali hemde ne biliyim kendilerini havada goruyorlar..1500 2000 liralik kombinin 10 yil dayandigi tesisatta pahali markalarin en fazla 12 13 yil dayanacagini dusunmekteyim..belki esit hatta azda olabilir bilmiyorum.

kombi tek basina tasarruf araci degildir, cok para verdim cok taraffuf yapacagim anlamina gelmez, tasarrufun ana kurali yalitim ve olculmus bicilmis iyi hesaplanmis tesisattir
    ,
    arkadasimin 50 m2 lik 2 arti 1 evi var, alt ust ve iki cephesi bitisik bina, her yer yakiyor, 35 kw lik viesman vitodensi var, 24 25 oda sicakliginda en fazla odedigi fatura 150 m3, alirken en iyisini aldim 26lik almadim 35 lik aldim diyor,az fatura oduyorum diyor, yav diyorum senin eve 26 lik bile fazla niye boyle yaptin diyorum en iyisini aldim diyor.bi ara evine oturmaya gitmistim kombi 45 derecedeydi bi baktim kombi ilk atesleme sonrasi en fazla yuzde 15 yukte calisiyor ve urettigi isi eve fazlasiyla yetiyor kombinin yuzde 80 ni atil vaziyette, teknoloji ve para israfi..hadi tuketici bilincsiz, satanda satmis arkadas, simdiki piyasa degeri o kombinin 4 binlira.2009 da 2600 liraya almis.paraya bak.

diyecegim viessman isi luksiyete vurmus..sizin termostat iside oyle 500 lira, piyasadaki cogu markanin ozellikleri iyi olan modulasyonlu termostatlari 200 300 bandinda,,
    kombi ureticileri kombiden cok termostatdan asiri para kazaniyorlardir diye dusunuyorum.

kusura bakmayin uzattim, viesmani sevmedigimden degil, kombiniz guzel, fakat biraz olsun tali urunlerde makul fiyatlarda sunabilirlerdi.
    iyi forumlar.

Estağfirullah, İlginiz için teşekkür ederim öncelikle şimdi durumu şöyle izah edeyim viessmann'ın kendi servisi kablosuz termostatla regülatöre 900 tl civarı para istedi, bende onlara dışarıdan alsam siz gelip kurulumunu yapar mısınız dedim servis ücreti mukabilinde yaparız dediler (100 tl). yanlız regülatör için değilde termostat için viessmaan marka haricinde ürün takamayacaklarını bu durumda kombinin garanti dışında olacağı söylendi ama regülatör için istediğiniz marka alabilirsiniz dediler ve garanti dışında kalmayacaklarını söylediler. bende pratikliği açısından viessmann ın kablosuz modeline baktım onlarda nette en ucuzu 500 tl ye geliyor. kombim zaten sorunlu gibi duruyor 4 defa servis geldi garantisinin bitmesinede 5 ay var daha oyüzden mecburen viessmaan termostat almak durumunda kalıyorum.

regulatorun amaci elektrik dalgalanmalarini esitlemektir, takmaniz iyi olur..helede kombinizin anakarti degistiyse v6ede garantinin bitmesine 5 ay varsa takmaniz sizin icin iyi olur, eger bolgenizdeki 220 enerjide dalgalanmalar varsa ise yarar diye dusunuyorum..benim bulundugum bolgedede vardir belki, bir ara avometreyle olcmustum 222 felan cikmisti,,is yerimde tuncmatigin akulu regulatoru var, ekraninda giris 230 235 arasi degisiyor,, yani dalgalanma cok,,sanayi bolgesi zaten,,muhtemelen ondandir diye tahmin ediyorum.

eger size herhangi bir regulator olur dediyseler alip kendinizde monte edebilirsiniz.. termostadi da ayni sekilde kendinizde monte edebilirsiniz, eger yapamam derseniz de servisi cagirabilirsiniz..
    alacaginiz termostat modulasyonlumu bilmiyorum, sadece haftalik programli var n11 de 500 lira diyor, bahsettiginiz bu olsa gerek..

• isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Evet 500 tl olan termostat vitotrol 100 UTDB RF olan yine aynı sitede delta kombi regülatörüde 90 tl. Anakart değişti şuan kombi OC hatası yani voltaj hatası veriyor servis regülatör takmamı önerdi o yüzden daha aktif etmedim kombiyi voltajı ölçtüğünde 190 w arası bi elektirik geliyor o yüzden servise taktırıcam en azından onlar regülatörü takarsa arıza voltajdanda değilse başka bi şekilde müdehale etsinler amacım bu, hazır almışkende termostadıda alim dedim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.