Şimdi Ara

Wifi Adaptörünü her saat yeniden başlatan otomatik ayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Restorandayım. Ofisimde bilgisayar devamlı açık kalıyor. Ofise gelip baktığımda bilgisayarımın modemden ip alamadığını görüyorum. Ağ bağdaştırıcısını kapatıp yeniden açtığımda düzeliyor. Artık bunu yapmaktan sıkıldım. Bilgisayara bir komut dizisiyle ayar yapmak istiyorum. Mademki internette sorun oluyor bilgisayarım kendi kendine bağdaştırıcıyı kapatıp yeniden açsın. Bunu her saat başı yapsın. Bu ayarı nereden yapabilirim acaba ?

• Böyle bir ayar olduğunu hiç duymadım , belki bilen arkadaşlar vardır, bence en iyisi yeni bir bağdaştırıcı alın ya da bilgisayarı yeniden başlatan yazılımlar var onları kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 17 Aralık 2018; 21:21:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayarın yeniden başlamaması lazım. Online oyun oynuyorum açık kalması gerekiyor. İnternet gidip gelse bile kendi kendine yeniden bağlanıyor oyun. Ama internet gidip dakikalar sonra gelse bir daha bağlanmıyor. Yada bilgisayar yeniden resetlense oyun başalamayacak. En iyi secenek bağdaştırıcıyı kapatıp yeniden aktifleştirmek. 10 saniyelik bir iş.. Bu programlanabilen birşey fakat nerden yapıyorduk onu bilmiyorum. Wifi servisini yeniden başlatacak sadece. Günlük görevler yada zamanlayıcı falan yokmu windowsta. Vardır bence. çok ince işler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanlanmış görevler evet. Burada günlük görevler oluşturabiliyoruz. Bir bat dosyasına kod satırları yazmak lazım. Her saat başı çalışması için bir döngünün içine kod yazmak lazım. İşte wifi servisi hangi klasördedir, bağdaştırıcı servisin adı nedir onu bilmiyorum. Servisi restart edecek komutlar nedir. İnternette araştırdım bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptörün driverini kaldırıp kalıntı dosya bırakmadan tekrar kurmayı deneyiniz.Eğer laptopsa internet driverinizi önce indirin sonra silip kurmayı deneyin önce kaldırıp sonra mağdur olmayın :D
  • Şu şekilde çözdüm.

C:/ ye girip "TaskScheduler" diye klasör oluşturdum. İçine yeni metin belgesi oluşturdum. Metin belgesi adını "IPRestart.bat" dosyası diye değiştirdim. Dosyayı açtım.
    İçine sırayla şu kodları yazdım.

@echo off
    ipconfig /release
    ipconfig /renew

Dsoyamı kaydedip Görev zamanlayıcısını (Task Scheduler) açtım. Pencere açıldıktan sonra sağ taraftan "Görev Oluştur" seçeneğine tıkladım. Açılan pencerede Genel sekmesinde görevin adını "IPRestart" diye yazdım. Açıklama kısımlarını falan boş geçtim. Altta Kullanıcı oturum açmışsada açmamışsada çalıştır seçeneğini tıkladım. Bu seçenek sizin isteğinize bağlı ister seçin ister seçmeyin. Sonra Tetikleyiciler sekmesine geldim. Burada "Görevi Başlat" kısmı "Zamanlamayla" şeklinde olacak. Alttaki ayarlar kısmında "Günlük" olanı tıkladım. Gelişmiş ayarlara geldim ve "Görevi şu sıklıkla yenile" seçeneğini seçip "1 Saat" olarak seçtim. "şu süreyle" bölümünü süresiz olarak ayarladım. Tamam deyip penceremi kapattım.
    Daha sonra eylemler sekmesine gelip yeni'ye tıkladım. Açılan pencerede Dosya seç'e tıklayacak "C:/TaskScheduler/IPRestart.bat" dosyamı seçtim. Tamam deyip penceremi kapattım. Koşullar ve ayarlar sekmesine dokunmadım. Tekrar tamam deyip görevi oluşturdum.

Şu an çok güzel çalışıyor, saatte bir yeni ip alıyor bilgisayar. Böylece sıkıntım bitmiş oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.