tp link wifi güçlendirici kurdum kablosuzda bir sıkıntı yok ama modeme kabloyla bağlı bilgisayarda tanımlanamayan ağ sorunu oluyor. tanıla dediğimde "Ethernet" geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil diye uyarı veriyor. ne yapabilirim ? tplink arayüzünden dhcp yi kapadım ama sorun düzelmedi. |
wifi güçlendirici takınca pcde tanımlanamayan ağ sorunu.
-
-
merhaba,
güçlendiricide ethernet varsa ordan ethernet olarak bağlantı kurabilirsiniz.
daha zor yöntem modeme ip atama yapacaksınız.
saygılar..................................
-
merhaba malesef güçlendiricide ethernet girişi yok. ıp atama modemin ara yüzünden mi oluyor ? bu arada güçlendirici takılı değilken pcyi açsam ve daha sonrada onu takıp kullansam böyle bir sorun yaşamıyorum pek nedense.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 4 Şubat 2024; 13:15:14 > -
https://www.youtube.com/watch?v=PKqlzKjWrCQ
yukarıdaki video umarım işinizi görür
saygılar...........................
-
hocam alet beni kaç gündür epey yordu ama ağ bağlantılarından statik ıp yaparak sorun çözüldü gibi şimdilik bakalım teşekkürler.
-
ben teşekkür ederim.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana......................
saygılar..............................................
-
Muhtemelen DHCPyi kapatmanız doğru bir adımdı ancak bilgisayarınızın ip yapılandırmasını doğru şekilde ayarlamak da önemli. Bilgisayarınızın ağ bağlantılarını kontrol ederek ip yapılandırmasını elle yapabilirsiniz. Bilgisayarınızın ağ bağlantı ayarlarından dhcpyi kapatın ve ıp adresini alt ağ maskesini varsayılan ağ geçidini ve dns sunucularını elle atayın.
-
Arkadaştan aylar sonra aynı problemi yaşamış bulunmaktayım. Harcadığım mesainin hadi hesabı yok. İnsan wifi güçlendiricinin diğer ana modemin kablolu ethernetini bozacağını düşünemiyor doğrusu.
Ethernet sıfırlamadan, dhcp server kapatmalara, akıl almaz windows ayarlarından, bir sürü kablo denemeye ve hatta modem değiştirmeye kadar, herşeyi denedim. Yahu elle atanan bir ip yapılandırmasında nasıl olur bilgisayar 169.254.x.x ip'si alır, evet bu bir ip çakışmasına işaret ediyordu, fakat modem arayüzünde çakışan bir ip yok, hatta en son bilgisayara 249 sonlu ip'yi versem de sorun çözülmedi, başka kablolar ile laptop'da da aynı sorunlar yaşandı.
Bu problemin başladığı zamana konsantre olunca wifi güçlendirici aklıma geldi. Evet wifi repeater kapatılınca kablolu internet sorunsuz çalışmaya başladı.
Kullandığım wifi güçlendirici "TP-Link TL-WA854RE N300 Mbps Wi-Fi Menzil Genişletici", benzer sorun yaşayanlar için umarım bir yardımı olur.
Şimdi sorun bu wifi güçlendirici nasıl sıkıntı çıkarmadan kullanacağımız :)
TP-Link forumlarında aynı sorun, şimdi firmware update ve biraz kurcalama ile son şansı vereceğim, olmaz ise kısa sürede iade.
https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/614778?sortDir=ASC&page=3
TP-Link çözümü:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 13 Aralık 2024; 21:34:0 >
-
Yukarıdaki yöntemi uygulayınca 2. gün içinde herhangi bir sorun yok. Sanırım bu çözüm oldu.
Öncelikle wifi güçlendirici versiyonuna göre, örneğin arkasında V4 yazıyorsa, ona uygun firmware'ı telefona indirdim. Arkasından aleti fabrika ayarlarına sıfırladım, aletin ağına telefon ile bağlanıp, 192.168.0.254 sanırım, üstünde yada broşüründe yazıyor, arayüze girdim. Hızlı kurulumu iptal edip, ayarlardan firmware güncelleme yaptım, önce başarısız oldu, telefonumun mobil hattını kapatınca, telefon wifi ile sadece aletin ağına bağlıyken, firmware başarılı yüklendi.
Tekrar başlatınca hızlı kurulumu iptal ettim, ayarlardan DHCP elle seçtim, arkasından dhcp için 192.168.1.50-99 aralığını seçtim, çünkü ana modem 100-200 arasını dağıtıyor, ne olur ne olmaz ip çakışması olmasın. Devamından seçeneklerden kendi ana wifi'mi seçtim, alet menzil genişletici olarak ayarlanmış oldu, evde müsait bir yere taktım. Şimdilik herşey güzel.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X