tplink model wifi repeater aldım. aynı zamanda yeni köye geldiğimiz için internet bağlattım. Her iki model de tplink. Az önce ayar yapmak için repeater cihazıma bağlandım , bi baktım 2 tane ANONYMOUS isminde cihaz görünüyor ve bunlar ev ahalinin cihazları değil ( ekran görüntüsünde detayları görebilirsiniz )
Bu durum nasıl olmuş olabilir ne yapmam lazım ?
Köy ortamında kimse yok modeme ulaşabilecek ? Uzaktan bir erişim mümkün müdür ?
WPS açık mı ? Açıksa kapatın şifreyi değiştirin öbür türlü şifre kısaysa brutefroce ile kırmış olabilirler.
WPS açık olunca pixie attack yapıyorlar bruteforce kadar bekletmiyor 30 saniye'de WPA PSK2'yi kırıyor...
Birde belli mac adreslerine izin verip diğerlerini bannlayabilirsiniz ağdan.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AFFBA44E0
WPS açık mı ? Açıksa kapatın şifreyi değiştirin öbür türlü şifre kısaysa brutefroce ile kırmış olabilirler.
WPS açık olunca pixie attack yapıyorlar bruteforce kadar bekletmiyor 30 saniye'de WPA PSK2'yi kırıyor...
Evet açıktı, şimdi modem özelliklerinden kapadım. Bunun dışında birşey yapmak gerekiyor mu ?
Ayrıca wireless şifresini de şimdi değiştireceğim(karmaşık bir yapı yapacağım)
Buradan MD5 hash algoritması ile bir şifre oluşturabilirsiniz ve kırılması çok uzun sürer.
WPS'i kapalı tutmaya özen gösterin birde mac adresleri için white filter uygulayın. Evde ki tüm cihazların mac adresini alıp bu cihazlar haricinde ki cihazların ağa erişemesine izinini vermeyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AFFBA44E0
Dediğinizi yaptım çok teşekkürler.
son olarak modeme girdiğimde localhost adında bir makina varmış gibi IP ve mac adresi var. Bu neden oluşuyor modemin kendiliğinden mi acaba ?
kalsinickK
kullanıcısına yanıt
Modemin kendiliğinden olabilir bazı modemlerin çalışma prensipleri farklıdır kendi mac ve IP adresini bu MAC adresi tablosunda veya IP tablosunda gösterebilirken bazıları göstermeyebiliyor.
Bu arada şunu diyeyim MD5 ile oluşturduğunuz şifreyi bir yere kayıt edin unutmayın unutursanız modeme reset atmak zorunda kalırsınız...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme