Şimdi Ara

wifime bağlananları nasıl engelleyebilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün hiç başıma gelmeyen bir olayla karşılaştım bizim evimizde sadece ailenin kullanındığı wifi ağı var.bu ağ bugün hiç olmadık bir biçimde yavaşladı ilk başta bir anlam veremedim sonra mahalleden birkaç kişinin ağımıza bağlandığını duydum.android telefon tabletlere ''wifimap'' adlı bir program sayesinde herkesin şifresini görebiliyorlar belki biliyosunuzdur bu programda benimde wifi ağımın ismi şifresi çıkıyor ve isterlerse ağıma bağlanabiliyorlar.şimdi size sorum şu wifi ağıma bağlananları görebildiğim ve bunları engelleyebileceğim bir program varmıdır? bu arada web arayüzündende engellenebiliyormuşuz ama ben uzun süre girmediğimden kullanıcı adı ve şifreyi unuttum bu yüzden bunu yapamıyorum o yüzden sizden program önerisi istiyorum lütfen yardımcı olun şimdiden teşekürler

• Modem ayarlarına girip SSID ve şifreyi değiştirin. Bahsettiğiniz program anladığım kadarıyla biri tarafından öğrenilen şifreyi internet ortamında herkesle paylaşmaya yarıyor. Bu durumu düzeltmek için SSID ve şifreyi yenilemeniz gerek. Ayrıca ağınıza bağlayacağınız telefon-tabletlerde bu wifimap programı yüklüyse yine şifreniz çalınacaktır. Bu yüzden şifreyi kimle paylaştığınıza dikkat edin.

Bu yenileme işlemini yaparken şifrelemeyi wpa2 moduna alın. Sonrasında evde kullandığınız cihazların mac adreslerini öğrenerek mac filtreleme yapabilirsiniz. Bu şart değil fakat yaparsanız biraz daha fazla güvenlik sağlayacaktır. wpa2 şifresini zor birşey yazın. İnternette wpa2 password generator sitelerini kullanarak yeni bir şifre türetebilirsiniz.

Modem marka-model nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 28 Haziran 2016; 3:35:37 >
  • Eğer biraz internetten anlayan arkadaşın var ise modem arayüzüne gir,

Bunu modelini google yazarak bulabilirsiniz. MAC adresi ekleyip sadece kayıtlı cihazlar wifi ye bağlanır ancak eve gelen misafirlerin bağlanması sorun olabilir. Yada sağlam bir şifre kurarsın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.