Şimdi Ara

Wifiye bağlı olan adamı bulmam gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yaklaşık 1,5 yıldır süperonline kullanıcısıyım. Ben modemi aldıktan 1 ay falan sonra birisi bnm wifi şifremi kırdı. Bende farkına vardım ve şifreyi değiştirdim belki 1000 kere oldu. Dedim yine girsin birşey olmaz. Bir süre sonra kardeşimin telefonuna sızmış. Bende farkına vardım dosyalarımda gereksiz isimli bir sürü dosya vardı. Şifreyi değiştirdim. Aradan biraz zaman geçti. Bu sefer arkadaşım bizdeyken(1 hafta) aynı klasörler diyeyim yine arkadaşımda var. Şifreyi değiştirdim.
    Aradan daha bir hafta geçmeden(dün,2 gün önce) bu sefer bnm pcye girmiş kardeşim otururken.(pc aşırı yavaşlamıştı, format attım) Pcye format attım şimdi Tüm bilgilerimi bunun yüzünden sildim.

Şimdi ben 1 hafta sonra polise gidecem veya onun kim olduğunu öğrenecem ve evine gidecem(foto ve adresini(gps gibi))Siz seçin ya 4 yıla kadar hapis ve para cezası alacak yada ben evine gidip konuşacam.

Birkaç rat programı kullandım çok saçma-mac filtreleme yaptım yine girdi(bende telefon ve pcnin mac adresini değiştirmek istedim kalıcı değiştirmiyor)-modemden tüm ayarlamaları yaptım yayını gizledim olmadı

Biraz araştırma yapıtığımda back.. program varmış ordan kırıyormuş ve modemin nosunu bir kenara saklayıp giriyormuş şifreyi değiştirdiğimde.

bana gelen faturalarda en az 130tl ödedim 100gb akkli hepsini o kullanıyor.bana yardım edip bu arkadaşın telefonuna girmek istiyorum foto ve yerini öğrenecem yada artık onun için son yaklaştı. Siz karar verin.
    Şahsen bana pm atmanızı öneririm sonra bu bana vereceğiniz önerileri bunun gibi insanlar görse artık uğreşamayız. Özel mesajla benle iletişime geçmenizi isterim teamviewerla bağlanma olmayacak.

• Bu arada telofonla bağlanıp pcye internet veriyor heralde mac adresi değiştirme sadece teledonda var diye biliyorum(wifi için). rat programları dediğim gibi çok saçma. yok dosya yap yok pcsine bağlan sonra dosyaya tıklasın tamamdır gibi ama kendi başka pc imde denedim görmüyor bile. Bana öneri vermeniz gerekiyor . Teamviewerda deneyebilirim ama en son çare olarak. Modemin arayüzünede bağlanıyor heralde çünkü kardeşimin ve babamın mac adresleriyle bağlanıyor mac engelleme işe yaramıyor. modemi kapatamıyorum babam nerdeyse beni dövecek dereceye gelmiş yardım edin. Ya bi bu adamı bulup biraz bende onu rahatsız etmek istiyorum. Yada ona bana verdiği zararlardan dolayı dava açıp polise vereceğim.
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun çok rahatsız edici bir durum olsa gerek. Ama haklıyken haksız duruma düşmemek lazım.Bunu yapan kişiyi yetkililer tespit edecektir veya en azından önlem almanız için belki bilgi verebilirler. Bence vakit kaybetmeden gerekli yerlere şikayette bulunun.
  • Valla doğru diyorsun ama şöyle birşey var polisleri rahatsız etmek en son isteyeceğim şey bizim eve gelmeleri babam bırakmıyor zaten ben şikayet edeyim. Kaç kere site yönetimine söyledik onlarda toplantılarda söylediler artık değişen birşey yok. Modem ayarlarından modem gücü falan düşürmeye çalıştım mal mal hareket ediyor, değişmiyor heralde mesafe konusu adam hala bağlanıyor. Babam bıraksada bırakmasa da haftaya dediğim gibi söyleyeceğim ama bu 1 hafta içerisinde belli başlı bilgiler elde etmek istiyorum. Bakalım nolacak. Artık burama kadarda geldi önce ben cezasını vereyim sonra polislerle uğraşsın istiyorum. Sen her internete girdiğinde bir günde rahat rahat takılmak nedir biliyorsun ama ben bilmiyorum. modemi kapatamıyorumda 24 ay sözleşmeli aldım
  • Modemin wireless özelliğini kapatarak ethernet ile bağlayın.Ethernet ile bağlı kaldığı zamanda şu ayarları yapın;

**Modemin yeni firmware yazılımı çıktı ise güncelleyin.
    **Modemin kablosuz ağ adı ve şifresini değiştirin.Ayrıca modemin arayüz şifresini de değiştirin.
    **Güvenlik duvarı ve Firewall etkin hale getirin.
    **Mac engelleme kısmından sadece belirli Mac adreslerinin modeme ulaşmasını sağlayın.Bunu girilen mac adreslerini engelle yerine izin ver diyerek yapabilirsiniz.Bu sayede sadece sizin girdiğiniz mac adresleri modeme ulaşır.
  • Dediğin herşeyi zaten modemi aldığım gün yaptım 1000kere kontrol ettim. O konuda sıkıntı yok. dediklerimi okusaydın
  • hg253 modemlerde wps açığı vardı. 2013 haziranda superonline otomatik yazılım yüklemesi yaparak bu açığı kapatmıştı. senin şifreni başka yöntemlerle elde etmiş olabilir. bu modemde 4 tane wifi açabiliryorsunuz. tahminimce gizli bir ağ oluşturmuştur. siz ne kadar kendi kullandığınız wifi şifresini değiştirseniz de, o modeminizde oluşturduğu gizli ağa bağlanabilir.

Aslında güvenlik önlemlerini aldıktan sonra wifi şifresi kırmak o kadar kolay değil. 15 haneli harf, rakam, özel karakterli bir şifreyi kırmak seneler sürer(backtrack ile,kullanılan makinaya da bağlı).

@NedStark2 arkadaşın dediği önlemleri aldıktan sonra bağlanabiliyorsa. helal olsun derim.

öte yandan pc de dosyalar oluşuyor demişsiniz. büyük ihtimalle rat atmıştır pc ye. bu şekilde de sürekli wifi şifresini elde edebilmiş te olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reaver ile brute force yaparsa ve modem guncellemesi yapildiysa eger 8 10 wps denemesinde modem wps locked moduna gecer ve fisten cekilene kadar bu modda kalir.Ancak chipsette bu acik varsa ve guncellemeden once pin kirildiysa pini bir yere not etmistir 3 saniyede yeni sifrenizi bulur. Ayrica yeni pixie dust wps saldirisi ile brute force yapmaya da gerek kalmiyor modem wps locked moduna gecmeden10 saniye suruyor sifreyi bulmak. Ek olarak mac adresi filtrelemek ise yaramaz wpa handshake yakalamaya calisirsa aga baglanmaya calisan tum cihazlarin mac adreslerini gorur ve klonlayabilir. Tek care wps kapatip saglam bir sifre koymak. Wpa handshake yakalayip dictionary attack ile zaman oldursun dursun yapan kisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Emin ol dediklerinden hic birsey anlamadim. vps kapatsam wifi baglantisi olacak mi.Aynen elindeki pinle modemin yaydigi sinyallere baglaniyor direk olarak. Yani sifreyi degistirmek ssid gizlemek ise yaramiyormus. Bu olayi ve neler yapabilecegimi bana pm atarak devam etmek isterim bu kadar dayanamiyom artik evden cikarken modemi kapatip cikmak cok kotu ya. Sifreyi cok anlamsiz sekilde (ancak not aliyordum zaten)de yaptim ama yine bir kac saat sonra baglaniyoo. Yapilabilecek her seyi yaptim yani. Artik burama kadar geldi zaten bi o dediginiz vps disinda onuda eve gidince yapayim ama bnmle pmden neler yapacagimi soylemelisin bunlari herkes bilmesin sonra onunda çözümü nu bulurlarsa artik kurtulamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLaDe6530 B kullanıcısına yanıt
    Okuyacak vaktim yok özet geç derseniz WPS'i kapatın. Unutmadan bazı cihazlarda wps kapalı olsada açık gibi davranabiliyor.
    Ayrıntı isterseniz yazmak için 1 saat 10 dakika harcadığım metni aşağıda bulabilirsiniz.

Bir önceki mesajımda yazdıklarımı açıklamak gerekirse WPS pin 8 haneden oluşur. Brute force denilen saldırı güvenlik açığı bulunan modemlere sürekli WPS bağlantı isteği gönderilerek yaplır. Normal olarak 8 hanelik pinin tek tek denenerek şifre kırılmaya çalışılması yıllar sürer. Ancak sistemin çalışma mantığı şu şekildedir. İlk 4 hane sonraki 3 hane ve son olarak doğrulama amaçlı son hane. Yani modemle eşleşmek isteyen cihaz ilk 4 haneyi rastgele olarak 1234, 2356 şeklinde yollar. Sonrasında pinin ilk 4 hanelik kısmının doğru olması durumunda modem pinin ikinci yarısını talep eder 123, 654, 258 gibi. Son hane doğrulama amaçlıdır. 1,2,3,4,5,6,7,8,9 olabilir. Olasılık hesabına girersek ilk 4 hanede 9999 + sonraki 3 hanede 999 + son hanede 9 rakam olmak üzere 9999+999+9= 11007 pin denemesinde reaver şifreyi ortaya çıkartır ki Reaver denilen wps pin kırma komutunun uygulayacağı max deneme sayısı 11000'dir. Şifre kırma girişiminde bulunan kişinin şansı ile birlikte şifre ilk 5 dakikada kırılabileceği gibi kendi denemelerimde maksimum gördüğüm süre 10 buçuk 11 saat civarıdır. Gömülü sistemler güvenlik uzmanı Dominique Bongard'ın keşfettiği pixie dust adlı saldırı ile bu süreç güvenlik açığı bulunan wifi sistemlerinde yaklaşık 10 saniye kadar sürmektedir. Aşağıdaki video da Dominique Bongard'ın makale ve sunumlarından yola çıkarak teoriyi pratiğe dönüştürmüş bir geliştiricinin çekmiş olduğu videoyu izleyebilir, Konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Video da 5:32'de şifrenin 23 saniyede kırılabildiğini göreceksiniz.

Wpa handshake denilen saldırı türünde ise modeme bağlı tüm cihazlar deauth (iletişimi / bağlantıyı kes olarak çevirebiliriz) komutu ile modemden düşürülür ve tekrar bağlantı isteği yollandığında paket toplanır. Yakalanan paket (wpa handshake) aircrack komutu ile sözlük saldırısına maruz bırakılır. Sözlük saldırısı içinde onbinlerce muhtemel kablosuz ağ şifresi olarak kullanılabilecek sözcük barındıran düz bir text dosyası ile yapılır. Nette rahatlıkla bulabileceğiniz Rockyou.txt en çok kullanılan şifreleri içeren dosyadır. Yabancı isimlerini barındırdığı için bize pek uymaz.

Birde sosyal mühendislik olarak geçen evil twin attack (şeytani ikiz) saldırısı vardır. Deauth komutu ile modemle bağlantısınız kesilir. Sizin modeminizin ismi birebir taklit edilerek, sahte wifi ağına bağlanmanız sağlanır. İnternete bağlanmaya çalıştığınızda önünüze modeminizde güncelleme yapıldığı yada güvenlik amacıyla wifi şifresinin tekrar girilmesinin istendiği bir sayfa açılır. Sizde balıklama atlarsanız şifrenizi kendi elinizle vermiş olursunuz. Türkiye'de bunu yapabilecek kapasitede birisi zaten iyi derece bir mevkide hatrı sayılır miktarlarda ücretle çalışan biri olacağı için bizim aramızdan bu yöntemi deneyecek kişinin çıkacağını sanmıyorum. (Çıksada kesin zevk için yapar. Sürekli bağlanıp hattınızı sömürmez.)

İyimser bir tahminle bunu yapan kişi dumpper gibi windows altında çalışan programları kullanan ergen bir kardeşimizdir. Yukarıdaki tüm işlemler linux işletim sistemi altında yapılır.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu işlerle amatör seviyede hobi olarak uğraşan, tüm testleri evimdeki 3 wifi cihazı üzerinde yapan ve sınırsız internet aboneliği olan biriyim.

Valla seni tebrik ediyorum çok şey biliyorsun banada öğretmeni isterim şahsen gel senle bu günden itibaren dost olalım. Daha önce senn gibi bilgili az insanla tanıştım.
    Ellerine sağlık öyle bir anlattın ki hayretler içinde okuyordum. Meğerse ben cahilmişim. :D

Dediğin gibi linux tabanlı bir işletim s. yapıyordur bu devirde onları bulmak çok kolay zaten artık. Wpsyi kırmış olabilir diye düşünüyorum(WPS attack mı desem bilemedim :D) deneme yanılma yoluyla ben şifreyi değiştirmeden bac. iş. si. ile kırmış olabilir diyede düşünüyorum.. Aslına bakarsan sadece düşünüyorum hiçbirşey elimden gelmiyor. Farkedilidiğini anlayınca wifiden 1 kaç saat uzaklaşıyor. rat programları dediğim gibi saçma en kötü antivirüs prog. bile farkına varıyor daha açmadan siliyor. Paketim bugün itibariyle yenilendi. ama yine o kullanacak gibi ben yapacak birşey bulamıyorum. Pm ile mesaj gönderilmesini istiyorum kimse oralı değil bile. Bir tek sen yardımcı oluyorsun ama sende kırma yöntemlerini anlatıp onun gibilere yardımcı oluyorsun. Ben şimdi bu illetten nasıl kurtulurum teamviewerla bağlanıp bana yardım etsene neler yapabileceğimi gösterirsin en azından ilerde böyle durumlarda neler yapabileceğimi kestiririm. Google amcada arattıımda alakasız içerikler geliyor. Cevapsz mesajlar falan.Youtubede aynı iyice derine inmezsen aradığın şeyleri göremiyorsun. Okuyacak zamanım çok bana önerebileceğin sayfalar varsa bakarım dediğim gibi pcme teamviewerla bağlanıp ne yapman gerekiyorsada yapabilirsin.

K.b geç cevap verdim. Eve yeni geldim onun için

• Benin DE Aklima direkt wps geldi. Oncelikle pcyi usbden bootlayip guzelce formatla sonra wifi kapatip modemi fabrika ayarlarina dondur static ip kullaniyosan degistir. Bridge modunda kullanabilexdgin bi cihaz al. Wifiyi oradan dagit. Acces point felan yani. Cok fazla metod var bilen birisi ugrasir durur. Isiklari geleni gideni felan takip ederek bulmaya calisabilirsin. Senden kullandigina gore yakinlarinda oturuyo

• akşam wpsye baktım wps zaten otomatik olarak kapalıymış zaten. Başka bir modem alsam hangi modemi önerirdiniz.
  • laptopla bağlanıyordu mac engelledikten sonra telefonla bağlanıp giriyor. Bu wifi güçlendiricileri var onu kullanıyorsa 250m yakın gibi me gelmiyo bnm :D
  • Est hocam fazla birsey bildigimi soyleyemem. Bilginin paylastikca guzel olduguna inanan biriyim, hamal degilim sonuc olarak bilgiyi paylasmadikca bosa tasimis olmanin bir getirisi olmadigini dusunuyorum. Yalniz bir konuda ayni fikirde degilim sizinle, konu network ve guvenlik altinda acildigi icin bende guvenlik adi altinda ilgili yaziyi yazdim. Kimseye birsey ogrettigim yok aksine bu network ve guvenlik forumu o kadar olu ki tek mudavimi lodos denizcisi nickli arkadas.Kendisinin bilgi birikimini goz onunde bulundurursak burada anlattigim hic bir seye ihtiyaci yok neyin ne oldugunu cok iyi biliyor.Diger kullanicilar basit anlamda kafalarina takilan konular hakkinda yaziyorlar. Guvenlik ile ilgili olarak bu konu herkesin isine yarar. Team viewer baglanti isteginiz ile ilgili olarak is yogunlugu nedeniyle yardimci olamayabilirim. Modem arayuzu gorsellerini paylasirsaniz musait oldugum bir zamanda gorseller uzerinden anlatim yapabilirim.

• Hocam wifi güçlendiricisi öyle mucizevi birşey değil. Etrafında tonla 2.4te çalışan wifi var. Ne yaparsan yap o modemle düzgün bi sinyal için yakında olman lazım. Arada bir sürü duvar var. Wps kapalı sanabilrsin ama arkada açık kalıyor olabilir. Kali linux indirip kontrol et. Mac filtremeleyi felan bırak. Bak sen diyorsun ki bilgisayarımda kontrolü var. Önce halletmen gereken şey bu. Mac filtreleme de bir işe yaramaz unut onu. Önce pcni temizle sonra modemi fabrika ayarlana getir. Wifiyi kapat. Wpsnin kapalı olduğundan emin ol düzgün bir şifre koy. Wifiyi aç. Düzelmezse wifi kapatıp başka bi cihazla dağıt wifiyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcyi hallettim zaten hocam, şimdilik sadece telefonlarda sıkıntı var onlarıda hallederim. Modemi belki 300 kere sıfırlamışımdır. wps ışığı bugüne kadar modemde yanmadı ama kali linux indirip bakacam hemen. Elimden gelenler sadece bunlar.

Foto konusunu yarın akşam helledeceğim. Beni yönlendirebileceğiniz sayfalar forumlar varsa oralarada bakabilirim şuan için bnm için en önemli konu wifi hırsızını yakalamak. Artık bilmiyorum. Birkaç gün sonra polise vereceğim ama oda o kişi için sıkıntılı açıkçası böyle olsun istemem onu ömür boyu etkileyebilecek birşey yapmayı babam zaten bırakmıyoda.
    estağfirullah hocam, ben de sizin gibi öğrenmeye çalışan, öğrendiklerimi de gerekli yerlerde paylaşan biriyim. . Pixie yi bilmiyordum, sizin sayenizde öğrenmiş oldum,teşekkür ederim. Forumun güzelliği tam olarak budur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 3 Eylül 2016; 3:09:45 >
  • Wiresharkla paketleri inceleyerek adamın nette az çok neler yaptığını görebilirsin. Mac adresini değişmediyse mac vendor lookup araçlarıyla hangi marka cihazla/adaptörle bağlandığını öğrenebiilirisn.
  • Merhaba,
    Acizane tavsiyem kimdir nedir bulmak niyetinde degilseniz; bilgisayar ve telefonunuza ucretli internet security yazılımı kurun, ayrıca modem için marka model belirtmemişsiniz.

Kimlik tesbiti için savcılığa başvurma dışındaki yöntemleri tavsiye etmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.