Şimdi Ara

Wildfire mi Vivaz mı N97 mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar! Yeni telefon alma aşamasındayım. Birde sizlere sorayım dedim. Kafamda Htc Wildfire vardı. Gerek kalitesi olsun gerek markası olsun, gerekse Android işletim sistemli olmasından dolayı Wildfire düşünüyordum. Ancak kamerası ve ekran kalitesi pek iyi değil diye duydum. Karar veremedim. Bu fiyatlarda bana önerebileceğiniz başka telefonlar varmıdır? N97 alınırmı veya Vivaz alınırmı? Android mi, Symbian mı, Standart mı? Cevaplarınızı bekliyorum, iyi forumlar...

• Öncelikle Wildfire'ın ekran çözünürlüğü N97 ve Vivaz'a göre bir hayli düşük. Bu yüzden ekranı iyi değil. Koskoca 3.2"lik ekrana 240x320 piksel koymak nasıl bir mantıktır? Vivaz ve N97'nin ekran çözünürlükleri Wildfire'nin 3 katıdır. Yani piksel sayıları %200 fazladır. Hiç de azımsanacak bir oran değil. Işlemci olarak en yavaş N97'dir.

Wildfire'nin işlemcisi 528 MHz hızında çalışan Qualcomm MSM 7225'dir. Vivaz ise 720 MHz hızında çalışan ARM Cortex-A8 tabanlı TI OMAP3630'a sahiptir. Ayrıca 8 MP kameraya ve HD video çekim özelliğine sahiptir. Yerinizde olsam hiç düşünmem Vivaz alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 23 Eylül 2010; 19:24:19 >
  • Düşünmek gerekiyor işte çünkü biri Symbian biri Android. Android bol uygulamalı bi işletim sistemi.
    İlla benim yazdığım modeller olmak zorunda değil. Sizinde önerdiğiniz bir telefon varsa onu söylüyebilirsiniz. :)
  • kocakonak bence androidden vazgeçme bunu beğenmediysen bile htc desire vs. bak symbian falan ölü programlar gelecekleri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocakonak
    Düşünmek gerekiyor işte çünkü biri Symbian biri Android. Android bol uygulamalı bi işletim sistemi.
    İlla benim yazdığım modeller olmak zorunda değil. Sizinde önerdiğiniz bir telefon varsa onu söylüyebilirsiniz. :)

Android zengin ama QVGA çözünürlükte fazla program olacağını zannetmem. Zira Android platformunda bu çözünürlükteki cihaz sayısı az olduğu için fazla program yoktur tahminimce.

Android cihaz düşünüyorsanız Google Nexus One öneririm. Ilk güncellemeler ona geliyor.
  • Yok o telefon beni aşıyor :) Android istiyorum uygun fiyatlı ama bitek Wildfire var. Samsung'da var ama bidaha kesinlikle Samsung almam :) Samsung'dan çok çektim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocakonak

Yok o telefon beni aşıyor :) Android istiyorum uygun fiyatlı ama bitek Wildfire var. Samsung'da var ama bidaha kesinlikle Samsung almam :) Samsung'dan çok çektim :)

Bir iki haftalık arayıştan sonra ben, Wildfire da karar kıldım. Wildfire başlığına gözatmanızı öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/m_42076819/mpage_1/key_/tm.htm
  • Ya ben karar veremedim hala. Bazen diyorum uygulama, oyun nereye kadar. Symbian olsa nolurki? Sonuçta ondada oyun ve uygulamar var. Sony Ericsson Vivaz 8mp kamera, HD Video kayıt ve ekranın kalitesi (360x640 piksel) yönünden Wildfire'den 10 kat önde. Wildfire sadece Android olması avantaj. Arkadaşlar yardım edin :))
  • Wildfire nin ekran çözünürlüğü düşük olabilir ama kapasitif ekran olduğu için kullanımı daha rahat olacaktır kesinlikle.
  • htc dokunmatik konusunda gerçekten çok başarılı eğer bu telefonu uzun kullanım için alacaksan android al derim belki bi kaç ay istediğin performansı alamazsın androidden ama bi kaç ay sonra android uçar gider symbian falan yalan olur
  • vivazın resesif ekrana sahip oldugunu unutmayalım
  • HTC Wildfire almaya karar verdim. Siparişi birazdan vereceğim. İnşallah memnun kalırım telefondan :))
  • Çok iyi bir seçim olmuş.Güle güle kullan.Özellikle kapasitif ekran olması çok büyük bir artı.Ama gidipte 240X320 piksel koymak pazarlama stratejisi diyelim buna.
  • Ben Teknosa'da incelemiştim, bir farkını anlamadım yani beni rahatsız etmemişti. Ondan dolayı bu telefona karar verdim. Ve fiyat*performans olarak en iyi telefon sanırım Wildfire.
  • fiyat performans olarak alınabilir yoksa hiçbir şekilde vivaz ve n97 ile boy ölçüşemez.proğram ve oyun desteği dahil.symbian proğram desteği olarak çok hafife alınıyor ama herforum sitesinde tamamını deneyemeyeceğin kadar uygulama mevcuttur
  • En azından N97 gibi basmatik değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatt21

fiyat performans olarak alınabilir yoksa hiçbir şekilde vivaz ve n97 ile boy ölçüşemez.proğram ve oyun desteği dahil.symbian proğram desteği olarak çok hafife alınıyor ama herforum sitesinde tamamını deneyemeyeceğin kadar uygulama mevcuttur

Siparişi veremedim, ancak yazdığınızı okuyunca kafam yine karıştı. Off yaa :((
  • N97 rezildir uzak dur Wildfire al kesinlikle.N97 tek artısı Symbian gücüdür.

N97 pratik değil,ağır,dokunmatiği iyi değil,tuş kilidi tuşu sorunlu(genelde),ara ara donmalar,düşük rom ve işlemci ile birleşince kullanımı en keyifli telefon olur.

Birazdan biri çıkar N97 böyle sorunlu değil diye. Yukarıdaki ekşi sözlük yorumudur.
  • O zaman Wildfire alayım ben ya :) Doğru karar vermişim.

• hayırlı olsun bu saatten sonra bir öneride bulunmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djefecan -- 28 Eylül 2010; 23:40:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.