Şimdi Ara

Wildstar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
8
Favori
74.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneyipte beğenmeyenler accountlarını bana fırlatabilirler yollmadılar bi türlü beta invite
  • Özelden acc verebilcek varsa çok hoş olur.En azından oyunu indirip kenarda bekletmiş olurum fikir edinirim karakterler hakkında.
  • Haftasonu az da olsa oynama fırsatı buldum (Xbalanque sağolsun :)) Oyun gayet hoşuma gitti. İzlenimleri biraz anlatayım, Türkçe olduğu için nda dan yırtarız gibi geliyor (saniyesinde banlanır ...:P)

-Görevler başta düz mantık görünüyor ama oyun sizi rahat bırakmıyor görevdeyken. Aradan başka görevler çıkıyor, challengelar çıkıyor, map eventler başlıyor veya path imizle ilgili bir olay çıkıyor.Aralarda ufak tefek oyunlar çıkıyor QTEler veya renk ezberleme gibi. 20 tane maymun kes, gel kısmını güzel süslemişler. Ayrıca görevlerin çoğunu uzak bağlantı ile bitirmemiz de çok iyi.
    -Harita dolu hatta çok dolu, her adımda yapacak bir şeyler çıkıyor, keşfedilecek mekan sayısı da çok fazla. Bize özel ufak tefek yerler bulabiliyoruz arada hiç düşman olmayan zengin bir maden veya güçlü korsanların olduğu bir gizli mekana çıkabiliyoruz.
    -Sınıfların hepsini denedim, düşük seviyelerde bile oynanışları farklı birbirlerinden. Mekanikleri değişik ve çoğu zevkli, en çok istediğim engineerdan en az zevki aldım bu arada :/ Tank olarak güzel işler yapacak gibi geliyor ama bir stalkerın verdiği hasarı, medic in esnekliğini görünce soğudum sınıftan. Botların yapay zekasının sorunlu olması asıl sorun şu an (2. bir GW2 necromancer vakası)
    -Skill ve talent sisteminde Amerikayı yeniden keşfetmemişler, olanı güçlendirmişler. Güzel varyasyonlar çıkıyor ortaya. Ek olarak seçtiğimiz pathle ilgili de güzel yetenekler geliyor, grubu savaştan kaçırma, partiyi yanına summonlama gibi.
    -Zanaat olayını da geliştirmişler, basitte olsa her mesleğin kendi talent ağacı var. Değişik elementler/eşyalar kullanarak değişik varyasyonlarını yapabiliyoruz eşyaların. Onun dışında genel olarak aynı diğer oyunlarla.
    -Pathler oynanışa güzel etki ediyor, settler güzel buff istasyonları kuruyor, explorer sniper timi için uygun nokta bulup mekandaki düşman sayısını azaltıyor, soldier değişik silahlar sağlıyor yakınındakilere, scientist de sağı solu hackleyerek güzel ortamlar yaratıyor.
    -Ev işini göremedim tam 14 olamadığım için ama kendi bahçemizi bile ekebiliyoruz ve yetişen bitkileri mesleklerde kullanabiliyoruz.

Hatalar ve eksiklikler var tabi, optimizasyon çok iyi değil, bunu genelde sona bırakıyor firmalar, sinir edici ses veya grafik bugları mevcut, bir iki görev buglardan dolayı bitmiyor ve arayüz/addonlar arada çökebiliyor. Genel MMORPG bugları mevcut ama aşırı göze batan bir şey göremedim.
    Merak ettiğiniz kısımları sorun cevaplamaya çalışayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Haftasonu az da olsa oynama fırsatı buldum (Xbalanque sağolsun :)) Oyun gayet hoşuma gitti. İzlenimleri biraz anlatayım, Türkçe olduğu için nda dan yırtarız gibi geliyor (saniyesinde banlanır ...:P)

-Görevler başta düz mantık görünüyor ama oyun sizi rahat bırakmıyor görevdeyken. Aradan başka görevler çıkıyor, challengelar çıkıyor, map eventler başlıyor veya path imizle ilgili bir olay çıkıyor.Aralarda ufak tefek oyunlar çıkıyor QTEler veya renk ezberleme gibi. 20 tane maymun kes, gel kısmını güzel süslemişler. Ayrıca görevlerin çoğunu uzak bağlantı ile bitirmemiz de çok iyi.
    -Harita dolu hatta çok dolu, her adımda yapacak bir şeyler çıkıyor, keşfedilecek mekan sayısı da çok fazla. Bize özel ufak tefek yerler bulabiliyoruz arada hiç düşman olmayan zengin bir maden veya güçlü korsanların olduğu bir gizli mekana çıkabiliyoruz.
    -Sınıfların hepsini denedim, düşük seviyelerde bile oynanışları farklı birbirlerinden. Mekanikleri değişik ve çoğu zevkli, en çok istediğim engineerdan en az zevki aldım bu arada :/ Tank olarak güzel işler yapacak gibi geliyor ama bir stalkerın verdiği hasarı, medic in esnekliğini görünce soğudum sınıftan. Botların yapay zekasının sorunlu olması asıl sorun şu an (2. bir GW2 necromancer vakası)
    -Skill ve talent sisteminde Amerikayı yeniden keşfetmemişler, olanı güçlendirmişler. Güzel varyasyonlar çıkıyor ortaya. Ek olarak seçtiğimiz pathle ilgili de güzel yetenekler geliyor, grubu savaştan kaçırma, partiyi yanına summonlama gibi.
    -Zanaat olayını da geliştirmişler, basitte olsa her mesleğin kendi talent ağacı var. Değişik elementler/eşyalar kullanarak değişik varyasyonlarını yapabiliyoruz eşyaların. Onun dışında genel olarak aynı diğer oyunlarla.
    -Pathler oynanışa güzel etki ediyor, settler güzel buff istasyonları kuruyor, explorer sniper timi için uygun nokta bulup mekandaki düşman sayısını azaltıyor, soldier değişik silahlar sağlıyor yakınındakilere, scientist de sağı solu hackleyerek güzel ortamlar yaratıyor.
    -Ev işini göremedim tam 14 olamadığım için ama kendi bahçemizi bile ekebiliyoruz ve yetişen bitkileri mesleklerde kullanabiliyoruz.

Hatalar ve eksiklikler var tabi, optimizasyon çok iyi değil, bunu genelde sona bırakıyor firmalar, sinir edici ses veya grafik bugları mevcut, bir iki görev buglardan dolayı bitmiyor ve arayüz/addonlar arada çökebiliyor. Genel MMORPG bugları mevcut ama aşırı göze batan bir şey göremedim.
    Merak ettiğiniz kısımları sorun cevaplamaya çalışayım.

Wildstar vs archage ?

• Bende bir kaç yorum yazayım

QUEST'ler bildiginiz normal onu kes bunu kes buraya git şunu yak sunu topla questleriydi görduklerimin hepsi.Ve ilk oyuna başladınızdaki tutorial quest kısmı gerçekten cok zevksiz di benim için aşırı sıkıldım yaparken. heleki 2-3 karakter acmak isterseniz tam bir işkence oluyor.
    Haritada ufak raid boss tarzı şeyler cıkıyor ama bunlara siberarmi gibi övemeyecegim çünkü nerdeyse artık cıkan her oyunda var bunlar.
    Sürekli saga sola teleport olmak oyunu bence sekteye ugratmıs.

Spellslinger actm 7 level civari oldum aşırı sıkıcı bıraktım.
    esper oynaması zevkli geldi bana misal 1. skilinizi vurdukca point var 1-2-3-4-5 oluyor 2.skil de ucak buzdan kus gibi birşey 5deyken vurdugunuzda onunda damage artarak vuruyor.
    Karakter detayları olusturma ekranı vs güzel olmus oldukca detay var
    Renkler güzel ancak bir süre sonra bana aşırı renkliymiş gibi geldi yani Wow gibi renk paleti ama ne biliyim bana biraz fazla canlı renkli geldi :)
    Bazı görevlerde en başa dönmenize gerek kalmadan c ye basıp uzakdan okeyleyip uygun itemi alabiliyorsunuz.İtemlerin üstünde size uygun degilse daha secme ekranında üstünde giyemeyeceginize dair bir carpı var o hosuma gitti hepsine bakmamıza gerek kalmıyor.

Bende i5 2500k 4gb ram 2gb msi 6950 li sistem var haritadaki raid bosslarda kasmalar yaşadım çözünürlük full hd ve ayarlar yüksekteyken.
    Yapay zeka 0 gördugum kısımda. Misal mob size vururken yerde onun vuracagı alanı etkileyen birşey cıkıyor bir hedef cizgisi gibi o yavas yavas doluyor siz saga geciyorsunuz o hala oraya dogru vuruyor vs.yani mob kesmenin zevki hiç yok.
    LOot yaparken v bastgınızda cok dibinde olmasanızda loot size geliyor.
    Hp barında birde kalkanınız var ilk önce kalkan gidiyor sonra hp gitmeye başlıyor moblardada bu böyle
    Shift tusu ile kosuyorsunuz bir belirteci var yakalsık 10sn falan kostuktan sonra geri dolmasını beklemeniz gerekiyor hızlı doluyor.
    Saga sola öne arkaya 2defa arka arakya basınca sıyrılma haraketi gibi birşey yapip o tarafa geciyor. bunu 2defa yapabiliyorsuz arka arkaya sanırım bunu rakamla gösteriyor hp barının solunda 2diye misal 2kere a a bastınız sola gecti o 1 oluyor birdaha yaptınız sonra dolması gerkeiyor.
    Dungeon pvp deneyemedim için bilgim yok fakat oyunun chat ekranında sürekli ESO ile kıyaslanıyordu :)

Uzun lafın kısası Eso dan daha etkileyici geldi ama abartıldıgı kadar birşey ben göremedim.Tabiki cok uzunda oynayamadım ve non targetlara pek sıcak bakmadıgım için bana öyle gelmiş olabilir.Şimdi archage iniyor o bitince onuda deneyip yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 24 Şubat 2014; 12:55:30 >

• healheal kullanıcısına yanıt
    Elma vs portakal.

İkisinin de MMORPG olması dışında pek bir benzerliği yok, farklı dünyaların oyunları. Daha derin, etkileşimli, detaylı ve tam anlamıyla sand box (gidin kumda oynayın ) oyun isteyenler ArcheAge'e, theme park sevip ben o kadar sıkıntıya gelemem diyenlerde Wildstar'a geçer.

Edit:@mert1905x
    Hocam senin dediğin karakter esper yalnız :) Kuş, bıçak ve buzdağı büyüsü olan. Çok yüksek hasara sahip bir sınıf ama ilk 15-20 seviyede hareketleri kısıtlı. Stalker pençeleri olan assassin vari bir karakter, stealthi var çok kullanışlı ve inanılmaz ani hasara sahip, BÜRST dediğim oldu bir kaç kere oynarken. 10. seviyede 1600e kadar çıkıyordu ilk saldırı hasarım, ki çoğu mob için ölüm demek bu. Ayrıca güzel de tank oluyor istenirse.

Mobların yapay zekası iyi aslında(MMORPG göre, yoksa gene yok denecek düzeyde Aİ), ileride attıkları seni takip etmeye başlıyor, interrupt veya stun gerekiyor durdurmak için. Ayrıca benim attıklarımdan kaçanlar oldu çok basit bir şekilde sağa/sola adım atarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 24 Şubat 2014; 12:55:58 >

• quote:

Elma vs portakal.

İkisinin de MMORPG olması dışında pek bir benzerliği yok, farklı dünyaların oyunları. Daha derin, etkileşimli, detaylı ve tam anlamıyla sand box (gidin kumda oynayın ) oyun isteyenler ArcheAge'e, theme park sevip ben o kadar sıkıntıya gelemem diyenlerde Wildstar'a geçer.

Edit:@mert1905x
    Hocam senin dediğin karakter esper yalnız :) Kuş, bıçak ve buzdağı büyüsü olan. Çok yüksek hasara sahip bir sınıf ama ilk 15-20 seviyede hareketleri kısıtlı.

Anladım hocam beta key bulsamda indirsem artık merakla bekliyorum.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    aynen editledim. stalker actımda kasmak nasip olmadı :)

Heralde o Rog la l2 de ki tyrant karısımı bir class olmus görunmez oluyordu belli bir süre
    Çıkışa yakın bir stress test yaparlar gibi geliyor bana, en kötü o zaman denenebilir. Bu zamanda online ağırlıklı oyunları denemeden almamak lazım veya ilk hücum olan 1-2 haftadan/aydan sonra almak lazım. Tam hazır çıkarmıyorlar oyunları, paraları bitmeye başlayınca salıyorlar piyasaya, nasıl olsa insanlar oyun sonuna gelemez çabucak diye.
    Ama bilmiyorlar ki biz oyuncular insanlıktan çıkalı çok oldu Yemeden, içmeden son seviyeye gelip, orada tek başlarına 5-10 gün takılan bir kitle var artık :) Bunların anlatacaklarını beklemek lazım asıl.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. :)

Bu arada ben pek oynamaya vakit bulamadım ama engineer ve esper denedim esper cok keyifliydi.

Benim takıldığım sorun, denize girdiğiniz zaman sanki su içinde değilmişsiniz, kakarterinizin su üstünde yüzüyor gibi durmasıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazar Eyle -- 24 Şubat 2014; 13:17:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben warrioru epeyce deneyip ne kadar sıkıcı olduğunu gördükten sonra engineer açacaktım...bizim ufaklığın ısrarıyla esper açtım ben de onu beğendim... .healer olarak ta kullanılabilir .....gunslingerda fena değil...bir deneme daha olursa stalker da deneyeceğim....İnsan ırkında esper seçeneği yoktu sanıırm ya da betadan dolayı öyle.
    İlk açtığım karakterlerde path görevlerini es geçmişim ki sonra yapmak çok zor geldi....Birçok mmo giib bunda da görevleri zamanında yapmak lazım...Bazı sınıflarda pathler erken mi açılıyor bilmiyorum level 5-6 da yanlarında robot yarımcısı olanlar gördüm.
    Denizaltındaki görevler zor geldi bana.
    Benim merak ettiğim PVP de de rakip saldırmadan önce kırmızı alan çıkacak mı ya da biz saldırmadan önce ona öyle görünecek mi?

• Kırmızı ve yeşil alanlar gözüküyor PvPde, ne yazık ki bu yüzden birazcık karışıyor ortalık. 5vs5 olunca 80 lerin disko ortamlarına dönüyor oyun. İstersen kapatabiliyorsun bütün hepsini, eskiden telegraph mı vardı :)

Path görevleri seviye 1 den itibaren başlıyor, ilk tutorial kısmında 2 tane var öğreten herkes için. Robotlar sadece scientistlerde var, en baştan çıkıyor. Etrafı tarıyorlar ve bazı objeleri uzaktan aktif hale getirebiliyorlar. (mesela bombaları/varilleri patlatabiliyor)
    PAthleri yaptıkça çok güzel ödüllerde veriyor. 2. harita bile mavi eşyalar vermeye başlıyor, ilk büyük haritada neler verir bilemiyorum. 15-16 arası görev var her path için.
  • quote:

Çıkışa yakın bir stress test yaparlar gibi geliyor bana, en kötü o zaman denenebilir. Bu zamanda online ağırlıklı oyunları denemeden almamak lazım veya ilk hücum olan 1-2 haftadan/aydan sonra almak lazım. Tam hazır çıkarmıyorlar oyunları, paraları bitmeye başlayınca salıyorlar piyasaya, nasıl olsa insanlar oyun sonuna gelemez çabucak diye.
    Ama bilmiyorlar ki biz oyuncular insanlıktan çıkalı çok oldu Yemeden, içmeden son seviyeye gelip, orada tek başlarına 5-10 gün takılan bir kitle var artık :) Bunların anlatacaklarını beklemek lazım asıl.

Nerden beta key bulabilirim en kısa zamanda oyunu oynamak istiyorum çok sıkıldım bu aralar .

Şansa bakıyor ne yazık ki, arada bir soru soruyorlar tweeterdan falan, oradan onları cevaplayınca bir şansın oluyor veya giveaway yapan siteleri takip etmek lazım. Kapalı betayı bir süre oynayanlar arkadaşlarını davet edebiliyorlar bildiğim kadaıyla ayrıca, varsa öyle bir tanıdık süper olur.
  • quote:

Şansa bakıyor ne yazık ki, arada bir soru soruyorlar tweeterdan falan, oradan onları cevaplayınca bir şansın oluyor veya giveaway yapan siteleri takip etmek lazım. Kapalı betayı bir süre oynayanlar arkadaşlarını davet edebiliyorlar bildiğim kadaıyla ayrıca, varsa öyle bir tanıdık süper olur.

Anladım tşk ederim bilgilendirme için open betayı beklicez artık.
  • Bu hafta sonuda açılacakmı yine beta kapıları :)
  • Bu hafta beta yok gibi, şimdiye kadar duyurulurdu yoksa.

Oyundaki debuffları çok beğedim şahsen, güzel elle tutulan etkileri var. Blind yiyince ekranın çok büyük bir kısmı kapkara oluyor, ortada ufak bir kısmı zar,zor görebiliyoruz. Confuse yiyince yürüme tuşları yer değiştiriyor ve her seferinde değişik oluyor (birinde ileri basınca geri giderken, öteki sefer sağa gidebiliyor karakter). Stunlardan da daha erken çıkabiliyoruz F ye basarak hızlıca (belli bir minumu süresi var tabi) Yere düştüğümüzde ise dash hakkımız varsa herhangi bir yöne basarak kalkabiliyoruz hemen. (Bruce Lee' nin çekirgeleri :))
  • BETA KEYYY lütfen!!!!! :P
  • Arayüz değişiyormuş. Ben pek beğenmemiştim betadaki halini. Yeni hali çok daha güzel ve temiz.

• Süper olmuş harbiden. Göze hitap ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.