merhaba, çok araştırmama rağmen bulamadım. acer notebook 5738g format atacaktık, bios'tan birincil disk olarak cd seçtim. kaydedip çıkınca windows7 yüklemeye başladı, sürücüyü seçtim, biçimlendirdim yükleme devam etti. sonra PAT! gitti. baştan başladım, yine yüklemek için bir tuşa basınız dedi, bastım, windowsu yüklemeye başladım ama yükleme yapacağım sürücüyü seçme sayfasına gelince boştu! bomboş. acer sitesinden sata driver indirip flash bellekle sürücü eklemeye çalıştım olmadı. (sitede driver yok) başka bi yerden daha eski bir versiyon yükledim, hala boş sürücü seçme sayfası gözüküyor. xp sp3 yüklemeye kalktım mavi ekran hatası veriyor. biostan ahci yi devre dşı bırakıp tekrar denedim o da olmadı. default settings yaptıö hala aynı! böyle kalakaldım, yardımlarınızı bekliyorum. nresimleri ekliyorum.
bu arada bilgisayar uzunca bir süre bekleyince biosta harddiski görebiliyorum, fakat kuruluma başlayıp başarılı olamazsam eğer tekrar denediğimde bios'ta da hdd gözükmüyor.
bütün fotoğraflar ektedir.
yardımlarınızı bekliyorum üstadlar.
Eğer yüklemeye başladın sonra pat diye sonlandı ise ve aynı işlemi tekrar yapmayı denediğinde hard disk görünmüyosa bozulmuş olabilir garantisi varsa sevise gönder.
bende byundan korkuyordum.
bu arada harici belle?i görüyor. kendi hdd lerini görmüyyor. aksi gibi acerin sitesinde sata driver yok! olsa belki bir ihtimal..
Başka bir işletim sistemi takın mesela XP eğer HDD'yi görüyorsa XP yükleyip sanal sürücüden windows 7 yüklersiniz biraz dolambaçlı ama olsun
evet o dediğiniz yaptım, ama mavi ekran hatası aldım