Arkadaşlar asus eee pc 1005ha model netbookuma win 7 kurudm herşey yolunda giderken hardiski bölmek istedim ve disk yönetiminden böldüm fakat bütün disk birimleri bi anda birincil disk den basit birim e dönüştü ve ne windows 7 nede eski xp recovery (gizli olan recovery bölümü basit birim olunca görünür oldu) bilgisayarı yeniden başlatınca çalışmaz duruma geldi . Pc ye tekrar format atıp tekrar win 7 kurdum fakat yine sürücüler basit birimde idi ve pc formart sonrası ne güzel çalışırken yeniden başlayınca siyah ekranda kaldı . bu basit birim olan sürücüleri nasıl birincil birim olarak değiştirebilirm açil yardım arkadaşlar ......
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
sen hdd bölünce içindekilerin hepsi silinecek bilmiyomusun
nasıl yaniii
quote:
Orijinalden alıntı: @sioglan
... herşey yolunda giderken hardiski bölmek istedim ......
Zaten kilit nokta burası... Bilmediğin işe niye araştırmadan/sormadan girişirsin ki...
Çalışan bir HDD'yi kafana göre bölümlemeye kalkarsan, mevcut tüm bilgileri de uçurursun... Geçmiş olsun...
mevcut bir bilgi olmadığı için sorun deil asıl sorun pc yi şimdi nasıl başladacağım
arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yokmu. birim dönüştüren bir program ile yapmayı deneyecem fakat ücretsiz bi pragram bulamadım
neyse arkadaşlar kendimce yöntemler ile bios üzerinden durumu çözdüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürler