Arkadaşlar bildiğiniz gibi windows 7 de User Account Settings tamamen kapalı konumda iken masaüstü gadgetler çalışmıyordu. UAC açık durumdayken ise hemen her programı çalıştırabilmek için açılan popup pencereleri onaylamak veya ilave izinleri devreye sokmak zorunda kalıyorduk. Aşağıda açıklanan kolay registry ayarı ile sorun tamamen çözülmektedir. tarafımdan denendi ve uygulandı. Ayarlar yapıldıktan sonra yeniden başlatma da gerekmemektedir.
1. Open Registry Editor (regedit.exe) 2. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings 3. Create a new DWORD Value called AllowElevatedProcess 4. Set the value of the new DWORD to 1 5. Close the registry editor. Your gadgets should work now. No reboot or anything necessary.
Teşekkürler paylaşım için...
teşekkürler eline sağlık. bakalım çalışacakmı.
Çalışıyor ben yaptım gayet başarılı güzel...
Teşekkürler, küçük bir bilgi ekleyeyim, ben 64 bit Windows 7 kullanıyorum, okurken sizin yazdığınızın 32 için geçerli olduğunu düşünerek ilk önce 64 kaydı yaptım ancak işimi görmedi, sonra aynen yazdığınız gibi 32 bit kaydı yaptım ve sorunum çözüldü.