Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarımda win 7 yüklüydü. ubuntuyu denemek için hiç araştırma yapmadan usb diskime yükleyim dedim ve yükledim, tabi sonra boot hatası verip çalıştıramadım. sonra sildim tabi. ama sonradan bilgisayarımı açarken iki işletim sistemi gözüktü ve hangisini açmak istediğimi sordu. bunu nasıl düzeltebilirim dedim biraz kurcaladım ve başlangıç ve kurtarma ayarlarından açılışta işletim sistemleri listesini gösterme süresini kapattım. o zaman direk açılıyor ama bu düzelttiğim listede geçerli işletim sistemi listesinde hala ubuntu gözüküyor. msconfig de önyükleme kısmında da gözükmüyor ubuntu. yardım edebilecek var mı bu konuda. acaba benim hdd ye de mi dosya yükledi kurulum yapılırken.
Easy BCD programı ile silebilirsin.
windowsun kendi içinden de boot.ini yi düzenleyip silebilirsin...
bilgisayara bişey yüklememiştir de başlangıç seçeneklerine eklemiştir kendini...
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
bilgisayara bişey yüklememiştir de başlangıç seçeneklerine eklemiştir kendini...
win7 de boot.ini yi bulamadım ben oradan düzenlemek istedim önce ama.
quote:
Orijinalden alıntı: serhat_7
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
win7 de boot.ini yi bulamadım ben oradan düzenlemek istedim önce ama.
pardon...
easy bcd programına baktın mı ? bi dene istersen... resimli anlatımları falan da var nette...