Şimdi Ara

Win10 Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 yüklü olan bilgisayarımda mavi ekran sorununu çözememem dolayısıyla win10 media creation tool ve Rufus ile Toshiba 32 GB 2.0 usb belleğini kullanarak formata giriştim.

Başlangıçta boot ayarlarında First Boot Device'da usb belleği görmedi bunun üzerine usb belleği Hard Disk olarak göstererek formata başlattım

Tam ilerlerken windows'u kuracağım C diskini (111.3 GB) seçme kısmında "Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık" hatasıyla karşılaştım.

Win10 Format Sorunu

1-usb belleği farklı portlara takmayı denedim.
    2-usb yi çıkartıp yenile deyip tekrar takmayı denedim
    3-cmd den diskpart,disklist clean gibi komut dizisini yazmayı denedim "Bir veya daha çok disk yeni yapılandırmayla güncelleştirilemedi" hatasını verdi

Sorun bios ayarlarımla mı ilgili bilmiyorum ama bunlar da bios panelim
    Win10 Format Sorunu
    Win10 Format Sorunu
    Win10 Format Sorunu

Şuan bilgisayarımda masaüstüne de erişemiyorum , D diskime önemli dosyaları yedeklemiştim onları da alamıyorum
    Bu sorun hakkında nasıl çözüm bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felix9 -- 3 Eylül 2019; 19:26:30 >

• Windows kurulum esnasında diskde 1 yada daha fazla alan yaratır. 461 mblık ayrılmamış alan bunun için yetersiz geliyor veya partitonun sonda değil başta olması gerekiyor herhalde. Sorununuz bundan kaynaklanıyor.
    C sürücüsünde kurtarılcak veriniz yok dimi ? Varsa hala onları kurtarabilirsiniz.

Format atarken yükliyceğiniz diskdeki tüm partitonları (Bu resimde sadece sürücü 1 bölüm 2) tek tek siliniz. Dikkat edin D sürücüsünü silmeyin. Kazara silmemek için formatdan önce Dnin güç ve sata kablosunu çıkartmanızı tavsiye ederim.
    Geriye sadece Sürücü ... Ayrılmamış alan kalınca bunu seçin ve yeni partion oluşturun. Ayarları olduğu gibi bırakın. Başlangıç ve bitiş yeri veya boyutu gibi bir şey soruyor. Onları deeğiştirmeden kabul edin.
    Windowsun kendi yaptığı yerlerin isimlerini hatırlamıyorum. Boyutlarına bakın en büyük yeri seçip ileri diyin.
    Gerisi bildiğiniz şekilde.

• harici bir disk veya bellek varsa
    hiren boot ile yedekleri alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eshnud

Windows kurulum esnasında diskde 1 yada daha fazla alan yaratır. 461 mblık ayrılmamış alan bunun için yetersiz geliyor veya partitonun sonda değil başta olması gerekiyor herhalde. Sorununuz bundan kaynaklanıyor.
    C sürücüsünde kurtarılcak veriniz yok dimi ? Varsa hala onları kurtarabilirsiniz.

Format atarken yükliyceğiniz diskdeki tüm partitonları (Bu resimde sadece sürücü 1 bölüm 2) tek tek siliniz. Dikkat edin D sürücüsünü silmeyin. Kazara silmemek için formatdan önce Dnin güç ve sata kablosunu çıkartmanızı tavsiye ederim.
    Geriye sadece Sürücü ... Ayrılmamış alan kalınca bunu seçin ve yeni partion oluşturun. Ayarları olduğu gibi bırakın. Başlangıç ve bitiş yeri veya boyutu gibi bir şey soruyor. Onları deeğiştirmeden kabul edin.
    Windowsun kendi yaptığı yerlerin isimlerini hatırlamıyorum. Boyutlarına bakın en büyük yeri seçip ileri diyin.
    Gerisi bildiğiniz şekilde.
    Hopaa'nın tavsiyesi sayesinde önemli verilerimi yedekledim kurtarılacak verim kalmadı.Format için yükleyeceğim disk C diski (sürücü1 bölüm2),tek tek siliniz derken masaüstüne gelip normal bi şekilde mi silmeliyim ? Format ekranında sistem dosyası olduğu için böyle bir şeye izin vermiyor çünkü.
    Ayrıca ayrılmamış alan ile ilgili işlem yapmama da izin vermiyor.

• Bilgisyarım hiç açılmıyor gibi bir şey demediğiniz için verilerinizi kurtardığınızı düşünerek nasıl kurtarabilceğinizi yazmamışyım. Yine de emin olmadığım için hatırlatmak istedim. Ben de benzer bir yöntem öylerecektim.
    Resmini koyduğunuz ekranda sürücü 1 bölüm 2yi seçin. Altda sil seçeneği var. Ona tıklayarak siliniz. D sürücüsünün kablosunu çekmek hariç anlattıklarımın hepsi o ekranda uygulayarak yaşadığınız sorunu aşmak için olan adımlar.
    Sürücü sıraları takılan sata portu, takılma önceliği veya biosda boot önceliğine göre belirleniyor olmalı. Her bilgisayarda C sürücü 1 olmaz. Gözü kapalı yaparak her seferinde Sürücü 1i silerseniz Dyi silebilirsiniz. C sürücüsünü seçmek için birimlerin boyutuna bakınız. Eğer aynı boyutda 1den fazla disk varsa boş alana bakınız veya silmek istemediğinizi diski çıkartınız.
    Tümünü silmek derken Cnin içinde olduğu diskin (bu örnekde sürücü 1) tüm bölümlerini demek istemiştim. Eğer burada sürücü 1 sistem ayrılan, sürücü 1 bölüm 3 gibi bölümler olsaydı onları da silmeniz gerekçekti.

• Eshnud E kullanıcısına yanıt
    Tam açık anlatamadım sanırım,bahsettiğiniz format ekranındaki panelde yerel disk (sürücü 1 bölüm2) için sil seçeneği aktif değil,kullanılamıyor.Birtek yenile sürücü yükle ve biçimlendir seçenekleri açık.Biçimlendire bastım fakat nedense hiçbirşey olmadı disk hala 111gb toplam boyut 32 gb boş alan olarak gözüktü ve ilerle dediğimde gine aynı hatayı verdi.
    Yani format sırasındaki bu panelde dediğiniz işlemi yapamıyorum sil seçeneği açık değil hiçbir sürücü için.Bu dediğiniz işlemi panel dışında nasıl yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • felix9 F kullanıcısına yanıt
    Harddiskinizde önemli dosyalarınızın kalmadığından emin iseniz diski full wipe yapabilirsiniz.

SORUMLULUK TAMAMEN SİZE AİTTİR.

Başka bilgisayardan flaşınıza gparted iso dosyasını kurun. Sonra bilgisayarı flaştan başlatın. Çıkan ekranda Other Modes of Gparted seçeneğine basıp gparted to ram (2.seçenek) seçin. Dil seçiminde 31 yazın. Ve 2 kere enter'a basın. Masaüstü gelince flaş belleği çıkarın. Ve ekranın boş bir yerine sağtıklayıp IXTerminal'in üstüne imleci sürükleyin ve Orda IXTerminal with root privilleges seçeneğini seçin. Komut satırına ;
    cfdisk -Z /dev/sda

yazın. Yazılımı uefi modunda kuracaksanız gpt, legacy modunda kullanacaksanız dos seçin. Çıkan ekranda write seçeneğine basıp oraya yes yazıp enterlayın. Artık burada işiniz kalmadı. Masaüstünden bilgisayarı kapatın. Ve flaşınıza win10.iso dosyasını kurup windows kurulumuna devam edebilirsiniz.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 7 Eylül 2019; 14:1:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.