< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Win11 Kurarken Hata Acil Yardım!!!
-
-
- Windows 11 kurmaya çalıştığınız cihaz tam uyumlu windows 11 için? Leptop marka model numarasını eksiksiz olarak yazın buraya. Lenova thinkpad g15 838nnana vs... tarzında tam olarak yazın. Çünkü farklı varyasyonlarda donanım değişebiliyor.
- Kurmak için hazırladığınız windows 11 kurulumunu usb'ye hatasız bir şekilde kurabildiniz mi? Eksik ve hatalı inen windows 11 kurulum dosyaları kurarken sıkıntı çıkartabilir. Kurulumu nasıl hazırlıyorsunuz bilmiyorum ama en sağlıklısı microsoftun kendi sitesinden indireceğiniz uygulama sayesinde indirilip direkt usb'ye yazdırılan windows 11 daha güvenilir. Ama hatasız inmiş windows 11 iso'sunu da rufus yardımı ile usb'ye kurulabilir şekilde hazırlayabilirsiniz tabi. Ama iso'nun eksiksiz inmiş olması lazım.
- Windows 11'i bilgisayara kurarken, windows 11 kurulum usb'si haricinde bilgisayara takılı farklı usb aygıtları varsa hepsini çıkartın. Sadece windows 11 kurulum usb'si kalsın.
Şimdilik kolay gelsin.
-
merhaba cihaz bu:
su an elimde sadece macbook pro m1 oldugu icin ondan yazdim iso yu windowsun sitesinden manuel olarak indirip, terminalden komutlar girerek yazdim. hatta format atip tekrardan yazmayi da denedim gene sorun duzelmedi. windows 11 i destekliyordur herhalde bu model diye dusunuyorum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üründeki işlemci destekelen işlemciler içinde ve tpm 2.0 modülünüde barındırıyor dolayısla rahatlıkla kurabilmelisiniz.
- Leptopun bios'una girip secure boot'un aktif olup olmadığını kontrol edin. Aktif değilse aktifleştirin.
- Tpm modelünününde aktif olduğundan emin olun.
- Bios'tan uefi kurulumunun etkin olduğundan emin olun.
Yukarıdakileri yaptıktan ve ayarların doğru olduğundan emin olduktan sonra bios ayarlarını kaydedin ve yeniden kuruluma geçin.
Yine aynı hatayla karşılaşıyorsanız, Apple ürünlerini kullanmadığım için terminal ile isoyu yazdırdım dediğiniz için, tahmini olarak konuşuyorum iso usb'ye düzgün yazılmamış olabilir. Windows iso'ları usb'ye normal iso yazma işlemi şeklinde yazdırıldığında usb'den düzgün hatta hiç çalışmayabiliyorlar. Özel kurulum şeklinde yazılmalıdırlar.
Mac üzerinde rufus programı çalışıyorsa rufus ile windows 11 iso'nu usb'ye yazdırmayı deneyebilirsiniz. Ya da mac üzerinde microsoft windows kurulum hazırlama aracı çalışıyorsa onu indirip direkt usb üzerine yazdırdıktan sonra yeniden windows kurmayı deneyebilirsiniz.
Yukarıdaki adresten ikinci olana yani "Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma" ya tıklayın ve indirin. Bu araç ile sorunsuz kurulum usb'si hazırlayabilirsiniz.
Ama dediğim gibi mac ve ürünlerini kullanmadığım için windows uygulamalarının mac üzerinde çalışıp çalışmadığı konusunda bilgim yok. Gereksiz bilgi ise şimdiden özür. :)
En kötü farklı bir windows işletim sistemli bir bilgisayar üzerinden usb'ye kurulabilir şekilde hazırlayan bu uygulama ile windows 11 usb'yi hazırlamak en iyisi. Rufus da tabi fena değil ama en sağlam yol windows yükleme aracı.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 20 Ekim 2021; 22:24:27 >
-
cevaplariniz icin tesekkur ederim. windows bir pc den dediginiz sekilde windowsun kendi yukleyicisiyle yazinca problem cozuldu, maalesef macte bu isler cok zor dolayisiyla sorun ondan kaynakliymis.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıkıntınızı çözdüğünüze sevindim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X