Şimdi Ara

Win32 Sality Başıma Bela Oldu. Yardıma İhtiyacım Var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu illet virüs bilgisayarıma counter strike 1.5 oyununu kurmaya çalışırken podbot kurulumundan bulaştı. Win32 sality.aa virüsü olsa gerek. Sistemimi aşırı yavaşlattı. 8 gündür bilgisayarımı kullanamıyorum. Bu forumdaki ve bir çok forumdaki yöntemleri denedim fakat bir işe yaramadı.

Win7 starter kullanıyorum. Asus 1001 ha bilgisayarımın modeli. Safeboot vs reg dosyalarını da denedim fakat win7 için reg dosyası bulamadım. Avira kurulmuyor, Ca işe yaramadı, Norman iptal, Kaspersky olmuyor, Kaspersky'ın ayrıca yaptığı salitykiller'lar da bir işe yaramadı. Format atmadan kurtarmak istiyorum bilgisayarımı. Önemli belgelerim var. Bilgisayar çok aşırı yavaşladı, bir klasörü 25 dakikada açıyor. Klasör açılana kadar kitap okuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Ayrıca güvenli mod'da açarken de çok bekletiyor. Dediğim tarama ve reg dosyası değiştirme işlemlerinin hepsi güvenli mod'da yapıldı. Avira'nın son sürümünün kurulumsuz halini indirdim, windows update ile çakışıyor diyor, hata veriyor. Hataya tamam dedikten sonra kurulum başarılı deyip cmd konsolunda bir sürü virüs bulup siliyor. Sistem biraz olsun hızlanıyor ama sonra yine eski haline geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPlace -- 25 Ağustos 2011; 19:46:23 >

• Nod32, Panda ve Comodo da bir işe yaramadı bu arada arkadaşlar. En son güncel sürümlerini indiriyorum dediğim programların. Ya kurulumda hata veriyor ya da program açılsa bile bulamıyor.
  • kaskersky avira vs boot cd bulirsaniz bunlar temizler yada en basit cozum ben boyle temizledim mesela dr web veya nod 32 nin 50 mb lik kurulumsuz on demand scannerlari mevcut bunlarla taratmadan once virus bulirsan uyar yada sil secenegini secip calistirin..
    dr web 21 agustos imzali virus tabani buyrin

ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

kaskersky avira vs boot cd bulirsaniz bunlar temizler yada en basit cozum ben boyle temizledim mesela dr web veya nod 32 nin 50 mb lik kurulumsuz on demand scannerlari mevcut bunlarla taratmadan once virus bulirsan uyar yada sil secenegini secip calistirin..
    dr web 21 agustos imzali virus tabani buyrin

ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe
    lyldz teşekkür ederim ilginiz için. Deneyeceğim. Boot cd maalesef kullanamam. Netbook bilgisayarım. Kasasını açıp hdd'yi başka bilgisayara bağlayıp tarayacaktım, açmayı başaramadım. Dediğiniz programı deneyip sonucu yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPlace -- 25 Ağustos 2011; 20:17:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkPlace

lyldz teşekkür ederim ilginiz için. Deneyeceğim. Boot cd maalesef kullanamam. Netbook bilgisayarım. Kasasını açıp hdd'yi başka bilgisayara bağlayıp tarayacaktım, açmayı başaramadım. Dediğiniz programı deneyip sonucu yazacağım.

Alıntıları Göster
    combofix
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

combofix

Alıntıları Göster
    lyldz dr. web bir işe yaramadı maalesef. black; combofix kurulumda takıldı kaldı, şimdi devam ediyor. Sonuçları yazacağım. İlginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

lyldz dr. web bir işe yaramadı maalesef. black; combofix kurulumda takıldı kaldı, şimdi devam ediyor. Sonuçları yazacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    özellikle anti virüslerin urulmasını engeller bu virüs ondan sıkıntı oluyor benim arkadaştada oldu 5 defa denedim aç kapa pc illki boşluk veriyor. nortonu bi hal ettim kurdum temizledim pc sini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sality oldugundan emin misiniz? cunku ayni programla iki gunce bir pc yi temizledim sadece scan ve clean dedim o kadar.. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

özellikle anti virüslerin urulmasını engeller bu virüs ondan sıkıntı oluyor benim arkadaştada oldu 5 defa denedim aç kapa pc illki boşluk veriyor. nortonu bi hal ettim kurdum temizledim pc sini.

Alıntıları Göster
    Selam
    Win32-sality Virüsü için etken olan 2 adet yazılımı paylaşımlı FTP olarak kullandığım kendi siteme yükledim. Bunu aşağıdaki adresten indirerek kullanabilirsiniz.
    Her 2 yazılımda Windows üzerinde çalışır fakat bunun win32.Sality_DOS olanı daha etken ve bunu Güvenli Kip Komut Sistemiyle çalıştırın ki, bilgisayarda hiç bir şey çalışmasın.

Yapmanız gerekenleri kısaca ve örnek olarak yazayım;
    1. win32.Sality_DOS ismini sadece Sality olarak değiştirin ve D: bölümüne kopyalayın(C: de olabilir).
    2. Bilgisayarınızı yeniden başlatıın ve F8 tuşuna basarak Komut İstemiyle Güvenli Mod seçeneği ile başlatın.
    3. C:\Windows\system32> satırı ile CMD.exe çalışacaktır. Siz burada D: yazın ve enter tuşu ile onaylayın, D: bölümüne girmiş olun.
    4 D:\> karşısına sality yazın ve enter tuşuna basın. Tümleşik Örnek; D:\>sality
    5. Bilgisayarınız tüm HDD bölümlerini taranmaya başlayacak ve sonucu beklemelisiniz(HDD'nizin LED lambasının sürekli yanması, tarama işleminin devam ettiğine işarettir).
    6. win32.sality.NAQ ile de Windows üzerinden tekrar tarama yaptırabilirsiniz.

DOS komutlarını biliyorsunuzdur ama ben bilmeyenler için bunu yazmak durumundaydım kardeş.
    Kolay gelsin..

Win32-sality-virus-clean

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Win32-sality Virüsü için etken olan 2 adet yazılımı paylaşımlı FTP olarak kullandığım kendi siteme yükledim. Bunu aşağıdaki adresten indirerek kullanabilirsiniz.
    Her 2 yazılımda Windows üzerinde çalışır fakat bunun win32.Sality_DOS olanı daha etken ve bunu Güvenli Kip Komut Sistemiyle çalıştırın ki, bilgisayarda hiç bir şey çalışmasın.

Yapmanız gerekenleri kısaca ve örnek olarak yazayım;
    1. win32.Sality_DOS ismini sadece Sality olarak değiştirin ve D: bölümüne kopyalayın(C: de olabilir).
    2. Bilgisayarınızı yeniden başlatıın ve F8 tuşuna basarak Komut İstemiyle Güvenli Mod seçeneği ile başlatın.
    3. C:\Windows\system32> satırı ile CMD.exe çalışacaktır. Siz burada D: yazın ve enter tuşu ile onaylayın, D: bölümüne girmiş olun.
    4 D:\> karşısına sality yazın ve enter tuşuna basın. Tümleşik Örnek; D:\>sality
    5. Bilgisayarınız tüm HDD bölümlerini taranmaya başlayacak ve sonucu beklemelisiniz(HDD'nizin LED lambasının sürekli yanması, tarama işleminin devam ettiğine işarettir).
    6. win32.sality.NAQ ile de Windows üzerinden tekrar tarama yaptırabilirsiniz.

DOS komutlarını biliyorsunuzdur ama ben bilmeyenler için bunu yazmak durumundaydım kardeş.
    Kolay gelsin..

Win32-sality-virus-clean

Alıntıları Göster
    vercenik53 çok illet bir virüs gerçekten bu. lyldz evet sality olduğundan eminim. türünü yanlış hatırlıyor olabilirim belki ama aa idi diye hatırlıyorum. maalesef taramada bir şey bulamadı dr. web. Bay_KG dediğiniz dos dosyasını şimdi indirip deneyeceğim. Combofix ile de bir sonuç alamadım. Ama biraz hızlanma oldu bilgisayarımda. Teşekkür ederim ilgili herkese. Sonuçları yazacağım.

• quote:

vercenik53 çok illet bir virüs gerçekten bu. lyldz evet sality olduğundan eminim. türünü yanlış hatırlıyor olabilirim belki ama aa idi diye hatırlıyorum. maalesef taramada bir şey bulamadı dr. web. Bay_KG dediğiniz dos dosyasını şimdi indirip deneyeceğim. Combofix ile de bir sonuç alamadım. Ama biraz hızlanma oldu bilgisayarımda. Teşekkür ederim ilgili herkese. Sonuçları yazacağım.

Alıntıları Göster
    Bay_KG önerdiğiniz exe'lerden Boris Yampolsky'in yaptığını defalarca denedim. Boot dosyalarına used by another process hatası alıyorum. güvenli modda da virüs etkili yani anlayacağınız. bir çok dosyalarda access denied hatası alıyorum exe çalışırken. naq.exe ise bir şey bulamadı. Sorunu nasıl çözebilirim?

• quote:

Bay_KG önerdiğiniz exe'lerden Boris Yampolsky'in yaptığını defalarca denedim. Boot dosyalarına used by another process hatası alıyorum. güvenli modda da virüs etkili yani anlayacağınız. bir çok dosyalarda access denied hatası alıyorum exe çalışırken. naq.exe ise bir şey bulamadı. Sorunu nasıl çözebilirim?

Alıntıları Göster
    hocam windows security essiantials yüklemeyi denesene ücretsiz olarak microsoftun sitesinden indirip tarama yaptır pcnde kasma da olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqi42

hocam windows security essiantials yüklemeyi denesene ücretsiz olarak microsoftun sitesinden indirip tarama yaptır pcnde kasma da olmaz

Alıntıları Göster
    oqi42 zaten vardı, ilk virüsü de o buldu. sildim virüsü. sonra programı bozdu. açılmıyor artık. hata veriyor. güncelleştirme falan da yaptırmıyor virüs bana.
  • quote:

oqi42 zaten vardı, ilk virüsü de o buldu. sildim virüsü. sonra programı bozdu. açılmıyor artık. hata veriyor. güncelleştirme falan da yaptırmıyor virüs bana.

Alıntıları Göster
    http://free.avg.com/us-en/win32-sality
    burdan rmlst.exe'yi indir kur. 2-3 saat Pc'sini tarayacak ama sonunda güleceksin.

• quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Sisteminizi Ağ Destekli Güvenli Mod ile başlatıp, internetten combofix son sürümünü indirip çalıştırın.

Combofix tek başına maalesef Sality, Hakaglan vb virüsleri kökten temizleyemez. Ancak Antivirüs programı kurmanıza yarayacaktır.

Combofix ile tarama bittikten sonra hala güvenli modda iken sistemde bulunan tüm antivirüs programlarını kaldırın.

Msconfigten başlangıç kısmını boşaltın.

Avastın sitesinden Avast Home sürümünü indirin, ama kurmayın.

Pc yi yeniden ama normal olarak başlatın ve hiçbirşeye dokunmadan sadece avastı kurun.

Avastın sol tarafında bulunan "Bilgisayarı tara" kısmına gelin ve "Gerçek Zamanlı tarama"yı tıklayın. Sağ taraftan "Ayarlar" , taranacak alanlar kısmından da tüm yerel sürücüleri seçin ve tamam deyin ve şimdi programlaya basın ve yeniden başlatın sisteminizi.

Avast bilgisayarın açılışında başlayacak ve virüsleri tamamen silecektir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arescom

Merhaba,

Sisteminizi Ağ Destekli Güvenli Mod ile başlatıp, internetten combofix son sürümünü indirip çalıştırın.

Combofix tek başına maalesef Sality, Hakaglan vb virüsleri kökten temizleyemez. Ancak Antivirüs programı kurmanıza yarayacaktır.

Combofix ile tarama bittikten sonra hala güvenli modda iken sistemde bulunan tüm antivirüs programlarını kaldırın.

Msconfigten başlangıç kısmını boşaltın.

Avastın sitesinden Avast Home sürümünü indirin, ama kurmayın.

Pc yi yeniden ama normal olarak başlatın ve hiçbirşeye dokunmadan sadece avastı kurun.

Avastın sol tarafında bulunan "Bilgisayarı tara" kısmına gelin ve "Gerçek Zamanlı tarama"yı tıklayın. Sağ taraftan "Ayarlar" , taranacak alanlar kısmından da tüm yerel sürücüleri seçin ve tamam deyin ve şimdi programlaya basın ve yeniden başlatın sisteminizi.

Avast bilgisayarın açılışında başlayacak ve virüsleri tamamen silecektir.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    VII_outLaw önerdiğiniz yöntemi deneyeceğim şimdi. Teşekkür ederim.

arescom, VII_outLaw'ın önerdiği yöntem faydalı olmazsa sizin önerdiğinizi de deneyeceğim. Sonuçları buraya yazarım. Teşekkür ederim ilginiz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

http://free.avg.com/us-en/win32-sality
    burdan rmlst.exe'yi indir kur. 2-3 saat Pc'sini tarayacak ama sonunda güleceksin.

Kesinlikle katiliyorum.Yukardaki arkadaslarinda onerilerini deneyebilirsiniz.Ama bu kesin cozumdur.Cunku bugune kadar 20 den fazla farkli pc de karsilastigim bu virus sorununu AVG ile hic zorlanmadan hallettim.
    Arkadasinda dedigi gibi zaman alicak biraz...

Ancak kucuk bir ayrinti var.Bu virusu temizlemediginiz her gun sisteminizdeki onemli exe SCR DLL uzantili dosyalari siler.O nedenle hdd yi baska bir bilgisayara takarak temizlemenizi tavsiye ediyorum.
    Daha once birinin bilgisayarinda kendi icinden temizledik ama pc acilmadi bi daha :)

O yuzden diger yol en temiz yoldur..

• quote:

VII_outLaw önerdiğiniz yöntemi deneyeceğim şimdi. Teşekkür ederim.

arescom, VII_outLaw'ın önerdiği yöntem faydalı olmazsa sizin önerdiğinizi de deneyeceğim. Sonuçları buraya yazarım. Teşekkür ederim ilginiz için.

Alıntıları Göster
    VII_outLaw dediğiniz programın faydası olmadı. Şimdi arescom'un söylediği yöntemi deneyeceğim. Teşekkür ederim.
  • quote:

VII_outLaw dediğiniz programın faydası olmadı. Şimdi arescom'un söylediği yöntemi deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Ben dediğim şekilde hallettim ve şuan o pcden yazıyorum.
    Format atmama gerek kalmadı.
    Çok sinir bozucu bir virus.
    Başlat-Çalıştır-Regedit yazıyorum açamıyorum hala x)
  • quote:

AVG sorununuzu cozmemisse hic bir seyin fayda edecegini sanmiyorum acikcasi..AVG ile taramayi farkli bir pc de yapmaniz gerekli.Kendi kendine temizleyecegini ben zaten sanmiyorum sahsen.1 kez denedim olmadi.Ama diger turlu hallediyor..

Windowsun sitesinde bu virusle ilgili detayli bilgi var.Daha once bir arkadas icin yazmistim.Bunu silebilen bir cok AV programi var ancak kendi kendine silme ihtimali cok ama cok zayif.

Baska yerde taratma imkaniniz yoksa bence en temizi format atip yeni bir sistem kurmaniz.Cunku Virus bir cok system dosyanizi zaten yok etmistir bile...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.