Şimdi Ara

WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
9
Favori
23.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım )

Öncelikle ASUS sitesinden ASUSBACKTRACKER programını indiriyoruz. Ve kuruyoruz.http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=tr-tr&p=3&m=ASUS+Backtracker&hashedid=n%2fa

bilgisayarımızın HDD sinden recovery partitionu en az 16GB lık bir usb ve ya
    Taşınabilir bir medyaya Asus backtracker ile kopyalamamız gerkiyor . ( DİKKAT !!! KULLANILACAK USB VEYA HDD BİÇİMLENDİRİLECEK)bunun için ;

BACKTRACKER ı çalıştırıyor ve get start butonuna tıklıyoruz.

WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım )

Aşağıdaki ekran geliyor.buradan 1. Seçeneği ''backup factory image''
    Seçip start butonuna basıyoruz.

1- Backup factory image: recovery partitionu harici bir medyaya, tekrar pc HDDsine kopyalayacak şekilde kopyalıyor. ( eski recovery DVD ler gibi)

2- Backup ASUS Driver/Application: sadece sürücüleri ve uygulamaları usb ye kopyalıyor.( bu bi işe yaramıyor sistem kurtarma adına )

3- System Recovery: bu da Windows 8'in özellikleri olan Sıfırlama ve Yenileme'yi başlatıyor.

Şimdi de alttaki ekrandan usb veya harici medyamızı bilgisayarımıza iliştiriyor, 2. Kısımdan
    Usb belleğimizi seçip (zaten minumum 14gb olması gerektiğini uyarıyor ) ve next
    Butonuna basıyoruz.

Alttaki resimde ise usb belleğin biçimlendirileceği ve işlem sırasında pc nin güç kablosuna
    Bağlı olması uyarılarını veriyor. Uyarıları dikkate alarak start butonuna basıyoruz.

alttaki resimde ‘’ creating boot sector ‘’ (boot sector oluşturuluyor)

alttaki resimde ise ‘’ creating image ‘’ ( imaj oluşturuluyor diyor)

İmaj usb ye kopyalanırken windows gezgininden sabit disk sürücülerinizde
    Recovery hdd (G: ) recovery (Z: ) restore ( Y: ) olarak üç tane sürücü
    Oluşturduğunu gözlemleyebilirsiniz. İmaj kopyalama başladığında çok kısa bir süre sonra
    Z , işlem bitincede Y sürücüsü artık görünmeyecektir. ( sürücü harf ve kapasiteleri kullan-
    dığınız medyaya göre değişecektir.)
    ben 500gb harici hdd ye kopyaladığımdan bende asusbakeup (D:)19.9gb
    newvolume (H:) 445GB recovery (Z:) 599MB
    Restore ( V: ) 20GB olarak görünmüştü. ( tavsiyem harici hdd kullanmanız. Usb nin okuma yazma
    Hızı düşük olduğundan işlemler uzun sürüyor..)

Kopyalama bitmiştir. Finish butonuna basabilirsiniz.

Şimdi eğer win 8 önyüklü gelen bilgisayarınızda farklı bir işletim sistemi yüklediyseniz
    Ya da HDDniz zarar gördü ise recovery partitionunuz uçmuştur. ASUS Backtracker ile
    Aldığınız bu recovery kopyasını HDD nize geri yükleyebilirsiniz. (İmajı yüklemeden önce C yada D deki verilerinizi yedekleyin.) Bunun için ;
    Kopyasının bulunduğu usb ya da harici medyanızı bilgisayarınıza iliştirin. Bilgisayarınız
    açılıyorsa Gelişmiş başlangıçtan bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılmıyorsa win8 kurtarma
    diskinden başlatın. Gelişmiş seçenekler > aygıt kullan > ekrana takılı olan usb belleğiniz
    gelecek ona tıklayın ve bekleyin.

Ekrana backtracker arayüzü gelecek. ( asus recovery fabrika görüntüsü oluşturmanıza yarayan bir kurtarma aracıdır.hdd değişikliği veya bir hasar sonucu fabrika ayarlarında sisteminizi kurtarabilirsiniz ) yazıyor
    alttaki rsimde Get started butonuna tıklıyoruz.

alttaki resimde Sistem silinecek fabrika ayarları yüklenecek filan yazıyor. Yedekleme yaptığınızdan emin olun felan diyor. Start deyin.

‘’program processing’’ Program işleniyor

‘’initialize hard drive’’ HDD başlangıç durumuna getiriliyor.......

‘’check image source’’ İmaj control ediliyor (teyit ediliyor)..........

Burada bi görüntüyü alamadım. 3, aşama '' create boot files'' (Kurtarma dosyaları oluşturuluyor) diye
    Bir ekran daha olacak.

‘’copy recovery image to hard drive’’ Kurtarma imajı HDD ye kopyalanıyor.......

‘’create recovery partition’’ Kurtarma bölümü oluşturuluyor....

‘’ending recovery process’’ Kurtarma işlemi sonlandırılıyor.....

alttaki resimde ;
    1. Usb belleği bilgisayardan ayırmanızı rica ediyor.
    2. Reboot butonuna basarak sistemi yeniden yüklemenizi istiyor..

Artık bilgisayarınızın HDD sine recovery ve gerekli patitionlar tekrar yüklendi...
    ben aynı işletim sistemini uzun süre kullanamıyorum.
    Arada linux felan yüklüyorum.ama nasılsa orjinal olan bir sistemim var ve geri yüklemek isterim diye epey uğraştım.
    Hatta pc yi recovery için servise bile gönderdim.artık gerek kalmadı. Servise muhtaç değiliz...

Evet bundan sonrası artık normal bilinen sıfırlama..dil seç,kullanım şartlarını kabul et, e-posta gir vss...
    Pc açılınca disk yönetiminden recovery partitionun kurulduğunu kontrol edebilir ve usb felan olmadan masaüstünden yada f9 ile sıfırlamayı deneyebilirsiniz.. ben recovery partitionu sildim ve denedim sonuç pozitif.. olası aksaklıklardan sorumluluk kabul etmem.. selamlar..

WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 25 Ağustos 2014; 14:34:36 >

• güzel paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi willbean -- 10 Eylül 2013; 17:18:48 >
  • Çok güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık...
  • thank s
  • güzel anlatım.
  • Merhaba hocam güzel anlatım olmuş teşekkür ederim. Sormam ve öğrenmem gereken bir kaç şey var.

Asus X550VC X0O16H model bilgisayarım var. Windows 8 kullanmak istemiyorum. Mecbur kaldığım için bu yüzden kullanmak zorundayım. Windows 8 güncellemeler çıkana ve sorunlar onarılana kadar kullanmak mantıksız geliyor.

Bilgisayarı yeniden başlatmadan Bios açamıyor ve boot ayarlayamıyorum. Bios ekranında açılış logosu için bile bir ayar var. Delete dediğimde eski haline dönmeyecek. Eğer dediğiniz gibi yedekleme yapar ve işletim sistemini tamamen göçürdüğümde sorunsuz bir şekilde yeniden başlatmadan direk açılışta bios açabilir miyim. ?

Elimde 16 GB'lik flash disk var Backup almak istiyorum. Tekrar Flash diskten partition'u recovery yaptığımda diski ilk ayarlarında bölümlendiriyor mu ? Bence sadece Recovery partition atıyor. Sonrasında pc'den recovery yaptığımda bölümlendiriyordur.

Hocam anlattıklarınızı harfiyen yaparım. Gerçekten büyük risk resimdeki gözükenler gibi aynısı olacak mı ? Eğer olacaksa yapacağım. Elimdeki 16 GB'lik disk yeterli olur mu ? Resimde de gözüktüğü gibi 20.1 GB gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Merhaba hocam güzel anlatım olmuş teşekkür ederim. Sormam ve öğrenmem gereken bir kaç şey var.

Asus X550VC X0O16H model bilgisayarım var. Windows 8 kullanmak istemiyorum. Mecbur kaldığım için bu yüzden kullanmak zorundayım. Windows 8 güncellemeler çıkana ve sorunlar onarılana kadar kullanmak mantıksız geliyor.

Bilgisayarı yeniden başlatmadan Bios açamıyor ve boot ayarlayamıyorum. Bios ekranında açılış logosu için bile bir ayar var. Delete dediğimde eski haline dönmeyecek. Eğer dediğiniz gibi yedekleme yapar ve işletim sistemini tamamen göçürdüğümde sorunsuz bir şekilde yeniden başlatmadan direk açılışta bios açabilir miyim. ?

Elimde 16 GB'lik flash disk var Backup almak istiyorum. Tekrar Flash diskten partition'u recovery yaptığımda diski ilk ayarlarında bölümlendiriyor mu ? Bence sadece Recovery partition atıyor. Sonrasında pc'den recovery yaptığımda bölümlendiriyordur.

Hocam anlattıklarınızı harfiyen yaparım. Gerçekten büyük risk resimdeki gözükenler gibi aynısı olacak mı ? Eğer olacaksa yapacağım. Elimdeki 16 GB'lik disk yeterli olur mu ? Resimde de gözüktüğü gibi 20.1 GB gözüküyor.

Merhaba Ben Komple sıldım Gerı kurdum oluyor Suan windows 7 kurdum kullanıyorum

• e_do E kullanıcısına yanıt
    Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Peki ordaki gibi yine bölüyor mu diski 370 GB - 537 GB birde recovery için 20 GB almış. Bunlar aynısı gibi oldu mu ? Benim değerlere göre böyle sizinkinin boyuta göre değişmiştir..

Aklıma yattı fakat 16 GB'lik diskim HP tarafından verilmiş Recovery diski bunun içerisini nasıl yedekleyebilirim fikriniz var mı ?
  • Hocam benim de merak ettiğim bir şey var.Bu programla recovery aldıktan sonra notebook'a SSD taktığımızda, yine bu recovery'i kullanarak Windows'u daha önce kurulu olduğu HDD'ye değil de bu sefer yeni taktığımız SSD'ye kurabiliyor muyuz?Yani temiz Windows 8 kurulumu yaparken, Windows'u hangi diske kuracağımızı seçtiğimiz gibi recovery sırasında da seçme şansımız oluyor mu?

Teşekkürler.
  • ssd ye de yükleyebilirsin elbette ama bu temiz kurulum olmaz. sen yüklenecek disk felan seçmeyeceksin. recovery i aldığın usb yi cihaza iliştirip cihazı yeniden başlattığında program kendisi imajı geri yükleyecek. gerekli tüm bölüntüleride oluşturacak. zaten recovery sistemi fabrika çıkışı haline geri döndürmek değil mi?. dolayısı ile ssd ye imajı yüklediğinde cihazda ilk kurulu olan hali ilede işl. sis. temide yüklenmiş olacak. temiz kurulum istiyorsan recoveryden vazgeçeceksin. bir iso kalıbı ile temiz kurulum yapıp acronis veya benzeri bir araçla imaj alacaksın. gerektiği zamanda bu imajla geri yükleyebilirsin.
  • *ilk olarak işletim sis. ile bios un birbirine bağlayıcılığı yok. sistem çöksede biosa (biosda sorun yoksa) ulaşabilirsin.
    *flash diske aldığın imajı geri yüklediğinde elbette diski ilk ayarlarına bölümlendiriyor. yüklediğin resimdeki tüm bölüntülerin oluştuğunu görebilirsin. önce recovery bölüntüsünü oluşturup ilk recovery den sonra diğer bölüntüleri oluşturma diye bir şey söz konusu değil. resmindeki 300 ve 900 mb lık bölüntüler uefi modda kurulum olduğu için gerekli olan bölüntüler. 20.1 gb olan recoverynin bulunduğu bölüntü. C ve D de zaten ne olduğu belli. ben bu anlatımı deneyip uyguladıktan sonra yazdım.
    *resimdeki gözükenlerin aynısı olacak.
    ancak farklı kapasitedeki bir diske örneğin 120 gb lık bir ssd ye geri yükleme yapılırsa diskin boyutu düşük olduğundan C ve D olarak bölmez. sadece C oluşturur.
    *16 gb yeterli

• Bilgi verdiniz için teşekkür ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun değil
  • çok güzel bir paylaşım gerçekten bi kaç ay önce asus n56vz serisinden aldım kısa süre sonra win 8.1 e yükseltim oda hatalı yükseltme yada daha her programın 8.1 e göre güncel versiyonları çıkmadığından çok sıkıntı yaşadım ve işlerim aksadı recoveryde yapamadım tekrardan 8.1 recovery yapıyordu sonuç olarak ankaraya servise götürdüm tam 1 hafta sizin bu paylaştığınız işi yapmaları için bekledim dolayısıyla işlerim çok aksadı neyse sonuçta sorun çözüldü ama şimdi win. 8 sürekli win 8.1 e yükseltme ile ilgili mesaj gönderiyor ve epeyce zamanda geçti sanırım sorunlar çözülmüştür win8.1 ile ilgili o yüzden yükseltmek istiyorum ama her ihtimale karşı bu recovery bölümünü yedekliyeceğim yalnız bi kaç şey kafama takıldı.

1. sorum; İmaj usb ye kopyalanırken windows gezgininden sabit disk sürücülerinizde
    Oluşturduğunu gözlemleyebilirsiniz. ve bunların önce y sonrada z sürücüsü silinecek gibisinden bişeyler demişsiniz bunlar bilgisayarın hardiskinden mi siliniyor eğer siliniyorsa hard diskten nasıl olacak 8.1 e yükselttiğimde sıkıntı çıkar mı diye kafama takıldı onu sorucaktım.

2. si ise kulandığımız harici medyayı back tracker yapıldıktan sonra rafa mı kaldırmamız gerekir yeniden recoveryi geri yükleyene kadar yoksa o o taşınabilir medyayı kullanmaya devamedebilirmiyiz başka bilgiler de yükleye bilirmiyiz eğer yüklersek recovery yapdığımızda sıkıntı olur mu?

tekrardan çok teşşekürler verdiğiniz bilgiler için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr3dream -- 20 Aralık 2013; 15:18:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr3dream

çok güzel bir paylaşım gerçekten bi kaç ay önce asus n56vz serisinden aldım kısa süre sonra win 8.1 e yükseltim oda hatalı yükseltme yada daha her programın 8.1 e göre güncel versiyonları çıkmadığından çok sıkıntı yaşadım ve işlerim aksadı recoveryde yapamadım tekrardan 8.1 recovery yapıyordu sonuç olarak ankaraya servise götürdüm tam 1 hafta sizin bu paylaştığınız işi yapmaları için bekledim dolayısıyla işlerim çok aksadı neyse sonuçta sorun çözüldü ama şimdi win. 8 sürekli win 8.1 e yükseltme ile ilgili mesaj gönderiyor ve epeyce zamanda geçti sanırım sorunlar çözülmüştür win8.1 ile ilgili o yüzden yükseltmek istiyorum ama her ihtimale karşı bu recovery bölümünü yedekliyeceğim yalnız bi kaç şey kafama takıldı.

1. sorum; İmaj usb ye kopyalanırken windows gezgininden sabit disk sürücülerinizde
    Oluşturduğunu gözlemleyebilirsiniz. ve bunların önce y sonrada z sürücüsü silinecek gibisinden bişeyler demişsiniz bunlar bilgisayarın hardiskinden mi siliniyor eğer siliniyorsa hard diskten nasıl olacak 8.1 e yükselttiğimde sıkıntı çıkar mı diye kafama takıldı onu sorucaktım.

2. si ise kulandığımız harici medyayı back tracker yapıldıktan sonra rafa mı kaldırmamız gerekir yeniden recoveryi geri yükleyene kadar yoksa o o taşınabilir medyayı kullanmaya devamedebilirmiyiz başka bilgiler de yükleye bilirmiyiz eğer yüklersek recovery yapdığımızda sıkıntı olur mu?

tekrardan çok teşşekürler verdiğiniz bilgiler için...

Bilgisayar yeniden başlayınca F9 ile Recovery yapınca partitiondan kurması gerekiyor. Recovery alanına 8.1 güncellediğin içi eklineceğini sanmıyorum. Çünkü bu alan sistemde gizli sürücü harfi bile atamıyor.

Arkadaşın Recovery(G) oluşacak dediği sistem üzerinde dosyaları yedeklemek için oluşturduğu harftir.

• Mr3dream M kullanıcısına yanıt
    öncelikle 8.1 e güncelledikten sonra recovery yaptığımda tekrar 8.1 kuruluyor demişsin. bu çok ilginç. kurtarma bölüntüsü nedir? fabrika cihazı imal eder montajını yapar ve son olarak işletimsistemini sürücüleri vs.. kurar ve sonrasında sistemin komple imajını diske gömer. işte bu kurtarma bölüntüsü. doğal olarak sen recovery yaptığında fabrika ayarlarına döner. fabrika da da 8 yüklendiği için cihazın 8 e döner. 8.1 e dönmesi imkansız . çünkü kurtarma bölüntüsünde win 8 var. 8.1 e güncellediğinde hdd deki recovery de herhangi bir değişiklik olmaz.
    sorularına gelince;
    1 ) öncelikle belirteyim hdd den silinen bir şey yok. G,Z,Y sürücüleri kurtarma bölüntüsünün yedeğini aldığın harici medyaya yedeklerken oluşturduğu bölüntüler. '' silinecekden'' kastımda G sürücüsü kopyalama işlemi bittikten sonra dosya gezgininde görmeyeceksin anlamında. 8.1 e güncellerken hiç bir sorun yaşamayacaksın. aksine 8.1 e güncelleyipte 8.1 i beğenmeyip tekrar 8 e dönmek istediğinde recovery yapamayan, recovery yapmak istediğinde '' eksik medya'' gibi hatalarla 8 e dönemeyen arkadaşları biliyorum. bu sorunu yaşayan forumda da var. mesela benim ikinci kez 8.1 e güncellememde mc affe silinmişti. dolayısı ile recovery yedeklemen olası 8.1 güncellemesinde oluşacak sorunlar içinde senin için sıkıntı olmaktan çıkaracak.

2)harici medyanı aktif olarak kullanabilmek, onun kapasitesine bağlı.16 gb lık bir usb kullanırsan zaten sana geriye kullanabilecek kadar bir boş alan bırakmaz. ben 500GB hdd ye aldım ve elbette kalanını kullanabiliyorum. eğer yeterince yüksek kapasiteli bir disk kullandığında recovery yedeğini alırken asusbacktracker gerekli alanı kendisi oluşturuyor ve diski bölümlendiriyor. birede benim disk yönetiminin ss ini koyayım bir bak.

sana artı bir bilgi daha. bilgisayarında birde expreschace teknolojisi için ana karta gömülü +-24GB lık ( bu kapasite marka ve recoverynin kapasitesine göre değişiyor. 32GB olanlarda var.) msata girişli ssd var. işte windows8 in hızlı olmasını sağlayanda bu expresschace teknolojisi. çoğu kişi recoverynin bu ssd de olduğunu düşünür. bu yalnış. recovery bölüntüsü hdd dedir. anlattığım recovery imaj alma işlemlerini yaptıktan sonra harici medya üzerinden, silinmiş yada hasar görmüş kurtarma bölüntüsünü tekrar hdd ne yüklemek istediğinde bu expresschace i de, aktifleştirmiş oluyorsun.velhasılı her hali ile cihazın ilk aldığın gibi oluyor.

https://store.donanimhaber.com/62/7f/93/627f93570d8629ab057b196e2c42a324.png ( disk 2 harici hdd dem. 20GB ASUSBAKEUP recovery nin yedeği. gördüğün gibi kendisi 20GB olarak diski bölümlendiriyor. ben kendim diski bölmedim. 8.1 recovery felan kafanı karıştırmasın onlar benim ayrıca yaptıklarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 20 Aralık 2013; 19:45:38 >

• ok tekrar çok teşşekürler hocam çok yardımcı oldunuz. :) ozaman dediğiniz gibi bir sıkıntı oldu benim 8.1 e yükseltmem sırasında veya başka bi sorun o yüzden 8 e geri dönemedim dediğin gibi elimizde bu yedek recovery bölüntüsünün olması çok önemli en azından servis için 1 hafta beklemek zorunda kalmayız. :)

herkeze iyi çalışmalar.
    YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA
  • hocam bir soruda win 8.1 ile ilgili sormak istiyorum siz galiba yükseltmişsiniz herhangi bir sıkıntı var mı programlarda? ben 3D tasarımcıyım dün 8.1 e yükseltim ama kullandığım programlar açılmıyor error veriyor yani aynı sorunlar devam ediyor acaba sıkıntı programlar win 8 de yüklü iken yükselttiğimden mi kaynaklanıyor olabilir? birde fabrika ayarlarına döndükten sonra yükselteceğim ve yükselttikten sonra hata veren programları yükleyeceğim sizce işe yarayabilir mi sıkıntı bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

bu arada bu sefer fabrika ayarlarına döndü sistem yani win 8 e döndü her hangi bir sorun çıkmadı geçen sefer ki gibi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr3dream -- 21 Aralık 2013; 17:59:59 >
    win8 e sorunsuz geri dönmesine sevindim. evet 8.1 kullanıyorum ve ben de cihazımda autocad ve catia programlarını kullanıyorum. hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. ancak cihazı fabrika ayarlarına döndürüp hiç bir program vs.. kurmadan direkt 8.1 e yükseltilmesini hatta ileriki zamanlarda da format ihtiyacı doğduğunda tekrar güncelleme derdi ile uğraşmamak adınada acronish veya ghost ile imaj alınmasını tavsiye ediyorum. hali hazır kurulu bir windows 8 i 8.1 e yükseltmede her ne kadar teorikte dosyaların etkilenmemesi gerksede ufak tefek programların çalışmasında sorunlar oluşabiliyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.