Şimdi Ara

WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
9
Favori
23.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dufydc

öncelikle teşekkürün için rica ederim. elbette kullanılacak harici medya kapasitesi ne olursa olsun biçimlendirilerek imaj alma işlemine başlayacaktır. zaten ilk aşamada imaj alınacak kısımda usb bellek yada kullanılacak depolama aygıtının biçimlendirileceği uyarısı var. kolaylık olması açısından ingilizce olan bilgilendirmeleri türkçeye çevirerekte yazmıştım. işlemi sorunsuz uygulamak için adım adım herşeyi dikkatlice uygulamak gerekiyor diye düşünüyorum. ayrıca bu program hdd nizin komple imajını değil, yalnızca 20-25-30 gb arası değişebilen kurtarma bölüntüsünün imajını alıyor. sizin kurduğunuz programlar, kişiselleştirmeleriniz felan geri kurulmuş olmaz. siz bir yanılgıya uğramışsınız. üzgünüm. veri kurtarma programı ile verilerinizi kurtarma şansınız var. ancak diskinize sağlıklı bir kurtarma için kurtarma öncesi veri yüklemeyin.
    Yinede en üste bir uyarı dah ekledim...

öncelikle anlatımınız için teşekkür ediyorum benim de sorunum büyük anlatımınız işime çok yarayacak gözüküyor.benim sorunum windows8 aldığım laptopu 8.1 e yükselttim keşke ellerim kırılaydı da yükseltmeseydim.şu an bilg sıfırlayamıyorum.windows dizinindeki recovery sürücüsü yardımıyla usb flash diske recovery oluşturdum fakat yine olmadı.son çarem sizin yöntem sanırım

fakat sizin yöntem de de asusun programı benim 16 gb lık flashımı 14.9 diye görüyor en az 15 lik isterim diyor ve kabul etmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 19 Nisan 2014; 10:43:30 >

• webislander W kullanıcısına yanıt
    8.1 e güncellerken nedendir bilmem ama bir takım sıkıntılar olabiliyor. büyük olasılıkla güncellemenin tam stabil,kararlı olmamasından kaynaklanıyor. ben kurtarma bölüntüsünün yedeğini aldıktan sonra güncelleme yaptım. güncelleme sonrası yüklü olan mcafee programının silindiğini gördüm. dolayısı ile bölüntününde hasar görme ihtimali var ve güncelleme sonrası sıfırlama yapamadığından şikayetci olan kişiler var. recovery i usb ye oluşturmayı yine güncelleme sonrası yaptın sanıyorum. dolayısıyla sen bu yöntemide denesen yine çalışmayacaktır. eğer recovery sağlam olsaydı oluşturduğun kurtarma sürücüsüde işe yarardı zaten. ama yinede dene.

usb bellekler yada hdd ler farketmez bu depolayıcılar sistemlerde tam kapasite görünmezler zaten. sistem 1gb ı 1024mb olarak hesapladığından 16gblık flsh diskin 14.9 olarak gözükür. yani bu normaldir. ancak zaten 14.9gb da yedeklemek için yeterli bir kapasite. sen usb yi seç devam de. sorun çıkmaması lazım. kabu etmiyor derken acaba ne diyor.

• quote:

8.1 e güncellerken nedendir bilmem ama bir takım sıkıntılar olabiliyor. büyük olasılıkla güncellemenin tam stabil,kararlı olmamasından kaynaklanıyor. ben kurtarma bölüntüsünün yedeğini aldıktan sonra güncelleme yaptım. güncelleme sonrası yüklü olan mcafee programının silindiğini gördüm. dolayısı ile bölüntününde hasar görme ihtimali var ve güncelleme sonrası sıfırlama yapamadığından şikayetci olan kişiler var. recovery i usb ye oluşturmayı yine güncelleme sonrası yaptın sanıyorum. dolayısıyla sen bu yöntemide denesen yine çalışmayacaktır. eğer recovery sağlam olsaydı oluşturduğun kurtarma sürücüsüde işe yarardı zaten. ama yinede dene.

usb bellekler yada hdd ler farketmez bu depolayıcılar sistemlerde tam kapasite görünmezler zaten. sistem 1gb ı 1024mb olarak hesapladığından 16gblık flsh diskin 14.9 olarak gözükür. yani bu normaldir. ancak zaten 14.9gb da yedeklemek için yeterli bir kapasite. sen usb yi seç devam de. sorun çıkmaması lazım. kabu etmiyor derken acaba ne diyor.

evet güncelleme sonrası oluşturdum usb'yi.ne yapacağım bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

aynı model laptopun win8 lisini bulup recovery isini alsam işe yarar mı o zaman?burada vatan bilgisayarda reyonda aynı model var usb takıp recovery almamı kabul ederlermi acaba

vatan bilgisayarda izin vermezler sanmıyorum. aynı model farklı bir cihazın recovry si olur sanıyorum. neden olmasın. ama lisans anahtarı ile ilgigili bir sorun olur mu bilmem. olsa bile en fazla telefonla filan etkinleştirilir. model ne acaba...
  • quote:

vatan bilgisayarda izin vermezler sanmıyorum. aynı model farklı bir cihazın recovry si olur sanıyorum. neden olmasın. ama lisans anahtarı ile ilgigili bir sorun olur mu bilmem. olsa bile en fazla telefonla filan etkinleştirilir. model ne acaba...

asus n550jv.asusun servisi bile telefonda etkisiz kaldı.en sonunda isyan edicem lisanslı win7 mi yüklicem fakat nasıl yaparım bilmiyorum.ayrıca win8 lisansımın kaybolmasından korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 19 Nisan 2014; 19:31:04 >
    cihazlarımız farklı. aynı olsa idi ben sana gönderirdim. recovey i servise göndererek imajı tekrar yükletebilirsin. bunun dışında senin yapabileceğin bir şey yok.biostan secureboot devredışı bırakıp win 7 ni yükleyebilirsin. win8 lisansın kaybolmaz merak etme, o biosa gömülü. ileride şu an mevcut sürümün aynısını netten bulup yüklediğinde kurulum sırasında win8 otomatik etkinleşir.
  • Üstat eline sağlık :)

Şu kısma çok güldüm " olası aksaklıklarda sorumluluk kabul etmem" :)
  • sağol. ben yazayımda sonra küfür eden olmasın . benzer sorunlar oluyor. birisi diski mbr den gpty çevirmeyi anlatıyor,diskin biçimleneceğini belirtmiyor. adamda yazılanları uyguluyor. diskteki veriler silinincede vay verilerim gitti disk biçimlendirilmiş diye yakınıyor... eeeee adam küfür etse haklı.
  • quote:

cihazlarımız farklı. aynı olsa idi ben sana gönderirdim. recovey i servise göndererek imajı tekrar yükletebilirsin. bunun dışında senin yapabileceğin bir şey yok.biostan secureboot devredışı bırakıp win 7 ni yükleyebilirsin. win8 lisansın kaybolmaz merak etme, o biosa gömülü. ileride şu an mevcut sürümün aynısını netten bulup yüklediğinde kurulum sırasında win8 otomatik etkinleşir.

işin komik tarafı win7 yüklersem garanti dışı kalacağı söylendi.cvbınız için çok teşekkürler peki sence win8 mi 7 mi

yav neden garanti dışı kalsın. garantiye göndermek gerekirse 7 yi siler 8 i geri yükler ve gönderirsin. ha oda olmadı, vin 8 i geri kuramadın mı o zamanda diski komple siler sistem çöktü diye gönderirsin olur biter ? mesela ben recovery yedek almadan önce 7 ve sonrasında linux kurdum. tabi recovery gitti. tekrar 8 yüklemek istedim. orjinal hali ile. biostan bir kaç ayar değiştirdim diski sildim ve cihazı direk biostan açılmasını sağladım, gönderdim servise. sistemi ve recovery yükleyip 3. gün gönderdiler.

bence win 8 ben cadcam programları kullanıyorum artı ssd taktım. süper hızlı. kim nederse desin 8. win 8 idaha iyi hale getirmek birazda son kullanıcının elinde. bazıları ssd takıp 7 kurduğunda 8 kadar hızlı olduğunu söylerler. 7 elbette güzell ve kararlı bir sistem. ama ssd yede kursan hdd+ssd (express chace li) bir 8 kadar bile hızlı olmaaz. bu bir gerçek. bizzat denedim.
  • yani benim servise göndermekten başka çarem yok mu

illede recovery olsun diyorsan maalesef servisten başka çare yok. ama bence en iyisi temiz kurulum. lisans anahtarını öğren ve iyi bir iso kalıbı ile temiz kurulum yap. fabrika çıkışı bir çok gerekli gereksiz program yüklü oluyor. buda sisteme artı bir yük getiriyor. kurulumu yapıp istediğin programlarıda kurduktan sonra acronis yada ghostla imaj alırsın. buda bir nevi recovery. şahsen ben böyle yapıyorum. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 20 Nisan 2014; 3:39:17 >
  • quote:

illede recovery olsun diyorsan maalesef servisten başka çare yok. ama bence en iyisi temiz kurulum. lisans anahtarını öğren ve iyi bir iso kalıbı ile temiz kurulum yap. fabrika çıkışı bir çok gerekli gereksiz program yüklü oluyor. buda sisteme artı bir yük getiriyor. kurulumu yapıp istediğin programlarıda kurduktan sonra acronis yada ghostla imaj alırsın. buda bir nevi recovery. şahsen ben böyle yapıyorum. kolay gelsin.

teşekkür ederim.17 yıldır bilg kullanıyorum bu zamana kadar servisle hiç işim olmadı donanımsal sorunlar hariç.her işi kendim yaptım ama recovery mantığını yeni yeni kavrıyorum çünkü ilk kez win8 li bir bilg kullanıyorum.bunun da mantığını öğrenince kendi işimizi kendimiz yapıcaz elbet.windows8 iso buldum zaten 2 konu yukarıda var.onu indirip işe başlamam lazım.cevapların için teşekkür ederim.

• asus teknik servisi aradım sorun 8.1 den kaynaklanıyor ve 8.1 in hala tam uyumlu olmadığını belirttiler.servise göndermem lazımmış.tekrar 8 yükleyeceklermiş.asıl mesele 8 ken değil 8.1 ken recovery almamdan kaynaklı.bu yüzden düzeltemiyoruz bilgisayarı.ben servise gönderiyorum.anlaşma kodu verdiler ücretsiz kargo ile halledecekler işi...
    tamam işte söyledim ya sana servisten başka çare yok diye. 8.1 e güncellerken bölüntü hasar görmüş, biriki birşey silinmiş. şimdi sen servisten gelince bu konudaki anlatımı uygulayacaksın. birde eğer 8.1 tekrar güncellemek istiyorsan ( ki tavsiye ederim ) hiç bir program oyun vs.. bir şey yüklemeden güncelle..birde o servistekiler bi bk tan anlamıyor, bunuda belirteyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgürluk allaha kulluktur

tamam işte söyledim ya sana servisten başka çare yok diye. 8.1 e güncellerken bölüntü hasar görmüş, biriki birşey silinmiş. şimdi sen servisten gelince bu konudaki anlatımı uygulayacaksın. birde eğer 8.1 tekrar güncellemek istiyorsan ( ki tavsiye ederim ) hiç bir program oyun vs.. bir şey yüklemeden güncelle..birde o servistekiler bi bk tan anlamıyor, bunuda belirteyim..

servisten gelince ilk işim recovery oluşturucam.bu sıkıntıya gelmemin nedeni 8.1 yaptıktan sonra recovery almak oldu

• willbean kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 2 sorum var birincisi sistemin imajını aldıgımızda C nin de mi imajını alıyor bu program yoksa sadece recovery alanının mı imajını alıyor

İkincisi flash diske aldıgım imajı acronis ile yedeklesem flashı silsem daha sonra acrosnis ile aldıgım imajı flasa tekrar yüklesem çalşır mı
  • özgürluk allaha kulluktur Ö kullanıcısına yanıt
    Üstad çok iyi anlatmışsın tebrik ederim. Bu anlatımı sony Win8 önyüklü bilgisayarlarda nasıl yapacağımızı anlatabilir misin ?

• Arkadaslar benim bilgisayarda hdd bölümlerinde recovery silinmiş :S Anlayamadim gitti. 20 gb lik kısma sag tıklıyorum sadece yardım sekmesi var oda internet sayfası actiriyor. C ve d dışında bilgisayarımda biside gözükmüyor. Nasil düzeltebilirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.