Şimdi Ara

WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
9
Favori
23.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bende aynı şekilde hiç bir program yüklemeden 8.1 a update ettim ve sonra yükledim programları hiç bir sıkıntı oluşmadı, peki bu acronish ile image aldığımız zaman hardiskteki orijinal recovery bölümünde bir sıkıntı olurmu? yani silinme ve benzeri şeyler? her nekadar backtracker ile yedek almış olsakta hani onu en son çağre olarak düşünür isek diye sordum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr3dream -- 22 Aralık 2013; 15:32:26 >
  • Mr3dream M kullanıcısına yanıt
    ben şuan 128gb ssd kullandığımdan diskte recovery partition yok. recoveryde fabrikanın yüklediği bir çok gereksiz program var.gereksiz yere diskte yer kaplıyor. recoverynin yedeği taşınabilir diskimde bir köşede duruyor. win 8 isosu ile uefi modda temiz kurulum yapıp 8.1 e güncelledim. sonra gerekli program ve sürücülerimi yükledikten sonra acronis ile imajı aldım. yukarıda disk yönetimi ss inde görmüşsündür. gerektiğinde 15 dkikada imajı yükleyebiliyorum. buda bir nevi recovery. asusbacktracker ın en önemli özelliği recovery i tekrardan sıfırlama özelliği ile beraber diske yükleyebilmendir. ben denemedim ama acronisin aldığı imajın recoveryi bu özellikleri ile birlikte geri yükleyeceğini sanmıyorum. ama istersen bi deneyebilirsin. nasılsa artık recovery yedeği elinde var.

• orjinali 500gb olan hdd yerine 256gb ssd taksam yine olurmu bu sekilde.
  • osgal O kullanıcısına yanıt
    olur. yalnız donanım değişikliğinden dolayı ''ürün anahtarı başka bir bilgisayarda kullanılıyor'' hatası alabilirsin. onuda microsoft desteğinden telefonla etkinleştirme ile aşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufydc

olur. yalnız donanım değişikliğinden dolayı ''ürün anahtarı başka bir bilgisayarda kullanılıyor'' hatası alabilirsin. onuda microsoft desteğinden telefonla etkinleştirme ile aşarsın.

Hocam benimki olmadı çok denedim. Programın yeni sürümüylede deneyim mi ?
  • olmadı derken, usb ye recovery imajını aldın, bilgisayara ssd taktın ve ssd ye imajı yüklemedi .doğru mu anlamışım ?
  • quote:

olmadı derken, usb ye recovery imajını aldın, bilgisayara ssd taktın ve ssd ye imajı yüklemedi .doğru mu anlamışım ?

İlk aşamada takılıyor defalarca denedim yine aynı, flash diske yedek alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 2 Mart 2014; 14:59:18 >
  • bilgisayarı sorunsuzca recovery yapıyor mu ? recovery yaptıktan sonra yine takılıyor mu. ?
  • quote:

bilgisayarı sorunsuzca recovery yapıyor mu ? recovery yaptıktan sonra yine takılıyor mu. ?

Hocam ben baştan anlatıyım.

Size pm atıyordum yedek almaya çalıştım ilk aşamada takıldı. Onun üzerine Recovery yaptım sorunsuz.. 3 Saat 40 dk sürdü önceden de bu kadar sürüyordu sorun yok yani..

Programları falan kurdum akşam bi daha deneyim dedim yine aynı hatayı verdi. Tekrar Recovery yaptım bu sefer disk kullanımı %100 oluyordu. Recovery partitiona virüs bulaştı sandım çünkü 5 sefer Recovery yaptım disk kullanımı %100 olmaya devam etti. Programla partitiona harf verip virüs taraması yaptım bir şey bulmadı yalnız dosyalara zarar vermedim. HDD bozulmuş düşüncesiyle servisi aradım. O ara afyona geldim. İnternet bağlantısını kesince normale dönüyordu microsoftun sitesine bağlanınca % 100 vuruyormuş. Anladım ki güzel zamanlama olmuş tekrar recovery yaptım windows güncelemesini yaptım şuan sorun yok. Düzgün Recovery yapıyorum ama yedek almıyor..

Her seferinde diski %100 görmem içimi yiyordu

Edit : Virüs taramasını Norton ve Kasper internet Security ile yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 2 Mart 2014; 15:11:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

bilgisayarı sorunsuzca recovery yapıyor mu ? recovery yaptıktan sonra yine takılıyor mu. ?

Hocam ben baştan anlatıyım.

Size pm atıyordum yedek almaya çalıştım ilk aşamada takıldı. Onun üzerine Recovery yaptım sorunsuz.. 3 Saat 40 dk sürdü önceden de bu kadar sürüyordu sorun yok yani..

Programları falan kurdum akşam bi daha deneyim dedim yine aynı hatayı verdi. Tekrar Recovery yaptım bu sefer disk kullanımı %100 oluyordu. Recovery partitiona virüs bulaştı sandım çünkü 5 sefer Recovery yaptım disk kullanımı %100 olmaya devam etti. Programla partitiona harf verip virüs taraması yaptım bir şey bulmadı yalnız dosyalara zarar vermedim. HDD bozulmuş düşüncesiyle servisi aradım. O ara afyona geldim. İnternet bağlantısını kesince normale dönüyordu microsoftun sitesine bağlanınca % 100 vuruyormuş. Anladım ki güzel zamanlama olmuş tekrar recovery yaptım windows güncelemesini yaptım şuan sorun yok. Düzgün Recovery yapıyorum ama yedek almıyor..

Her seferinde diski %100 görmem içimi yiyordu

Edit : Virüs taramasını Norton ve Kasper internet Security ile yaptım..

hatırladım. bu şekilde sorunun ne olduğunu kestiremeyeceğim. programın yeni sürümü ile dene bakalım. eskişehirde olsaydın bişekilde hallederdik.

• Hocam siz yeni sürümle denediniz mi diğerinden farklı birde direk diski takınca kuruluma geçiyormuş. Acronisle yedek almak nasıl olur ?
  • quote:

Hocam siz yeni sürümle denediniz mi diğerinden farklı birde direk diski takınca kuruluma geçiyormuş. Acronisle yedek almak nasıl olur ?

ben denemedim. denemekte uzun sürer. şimdi pc mde 128gb ssd var. recovery bölüntüsü yok. zaten ben temiz kurulum yaptım. diğer türlü fab. çıkışı çok gereksiz şey var. recovery bölüntüsüde harici 500gb bir hdd m var, onda duruyor öylece. bir gün lazım olursa diye. temiz kurulum sonrası acronis ile imaj aldım. acronis iyi olur bence sende böyle yap.
  • quote:

quote:

Hocam siz yeni sürümle denediniz mi diğerinden farklı birde direk diski takınca kuruluma geçiyormuş. Acronisle yedek almak nasıl olur ?

ben denemedim. denemekte uzun sürer. şimdi pc mde 128gb ssd var. recovery bölüntüsü yok. zaten ben temiz kurulum yaptım. diğer türlü fab. çıkışı çok gereksiz şey var. recovery bölüntüsüde harici 500gb bir hdd m var, onda duruyor öylece. bir gün lazım olursa diye. temiz kurulum sonrası acronis ile imaj aldım. acronis iyi olur bence sende böyle yap.

Uzun sürmesi önemli değil diski tekrar formatlayıp böldükten sonra o kadar bölümleri ve isimlerini veremem bu sefer çalışır mı süpheli :)

C'yi Win 7 kullanırken alıyordum sorunsuz oluyordu. Bende temiz kurulum istiyorum aslında Asus'un 2 tane programı ekranın görüntüsünü bozuyor sistemi kullanılmaz hale getiriyor. Tabi kaldırınca ekran görüntüsü net. UEFİ destekli win 7 kurmak istediğimden yedek almak istiyorum..

• quote:

quote:

quote:

Uzun sürmesi önemli değil diski tekrar formatlayıp böldükten sonra o kadar bölümleri ve isimlerini veremem bu sefer çalışır mı süpheli :)

C'yi Win 7 kullanırken alıyordum sorunsuz oluyordu. Bende temiz kurulum istiyorum aslında Asus'un 2 tane programı ekranın görüntüsünü bozuyor sistemi kullanılmaz hale getiriyor. Tabi kaldırınca ekran görüntüsü net. UEFİ destekli win 7 kurmak istediğimden yedek almak istiyorum..

senin için fabrika çıkışı hali önemli değilse recovry i felan sıyıttır gitsin. yapıştır geç 7 yi. ha sonra 8 e geçmek istersen tekrar temiz kurulum yaparsın. ama illede recovery olsun elimde diyorsan inşallah yedeklemenin bir yolunu bulursun. yeni versiyonuda bir dene. ilk aşamanın 1 saatten fazla sürmemesi gerekir.

''Uzun sürmesi önemli değil diski tekrar formatlayıp böldükten sonra o kadar bölümleri ve isimlerini veremem bu sefer çalışır mı süpheli :) '' nerede ne için bu dediklerini yapacaksın anlamadım. iamajı alıp tekrar yüklemek istediğinde herşeyi program yapıyor zaten. sen bölüntü oluşturma isim verme gibi bir şeyler yapmayacaksın ki.

• Eskisi gibi C ve ayrılmış alan olmadan kurmuyor silsem tekrar oluşturulması lazım boşta olsa Acronis böyle çalışıyor. Ben bu şekilde Recovey alanının yedeklemeyi diyorum isimleri var.. Key ile temiz kurulım yaparım ama Recovery olması lazım yeni sürümle deneyeceğim. Eğer olmazsa olmaz yapacak bir şey yok. İlerde HDD ya SSD alıp temiz kurulumu ona yaparım diyede düşünüyorum.
  • arkadaşlar benimde bir sorum olacak

şimdi benim asus laptopta 1 tb hdd 256*2=512 SSD var raid 0 destekliyor

fabrika ayarlarında 1tb lik hdd yi 465gb -465 gb 2 ye bölmüşer SSD de C: 190 GB SSD2. DE 265 Gb yapmışlar

diyorumki 16 gb lik usb ye recovery alsam ve bu hdd yi ve ssd lerin tamamını biçimlendirsem ve sonra kafama göre bölüm oluşturup win 7 kursam ve
    bir süre sonrada herşeyi geri eski haline getirmek istesem bu recovery usb sini takıp yükleme yaptığım zaman disklerin yukarıdaki gibi bölüntüleri felan herşey eski haline dönermi?

dönerse şayet bende bir win 7 kurmayı deneyeceğim
    ..teşekkürler
  • HP için var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • executive44 kullanıcısına yanıt
    evet disk bölüntüleri recovery bölüntüde nasıl bölümlenmişe tekrar aynı şekilde bölümlenir.
  • Tavsiye edilen yöntemle teşekkür ederim w8 i tekrardan kurdum sorunsuz bir şekilde bilgisayar ilk alındığı güne döndü; fakat bu işlemi yaparken 500 gb ın üstünde verimin olduğu harici hard diskimi kullandım flash diskin boyutu yetersiz diye.Az önce office kaspersky vb programları kurayım diye tekrar taktığımda (ekran fotoğrafında görüldüğü gibi) harici diskimin fotmatlanmış haliyle karşılaştım. Easy recovery kurup kaybolan dosyaları geri getirmeden önce sormak istedim. Sıkıntı nereden kaynaklandı dosyalarım haricinin içinde mi yoksa uçtu mu 500 gb lık dosyalarım eğer gerçekten dosyalar uçtuysa sayfada lütfen belirtin bu işlemi yapacak arkadaşların da başına gelmesin
     WİN8 ÖNYÜKLÜ ASUS LAPTOPLARDA RECOVERY PARTİTİONU TEKRAR OLUŞTURMAK. (resimli anlatım )

• dersolog D kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürün için rica ederim. elbette kullanılacak harici medya kapasitesi ne olursa olsun biçimlendirilerek imaj alma işlemine başlayacaktır. zaten ilk aşamada imaj alınacak kısımda usb bellek yada kullanılacak depolama aygıtının biçimlendirileceği uyarısı var. kolaylık olması açısından ingilizce olan bilgilendirmeleri türkçeye çevirerekte yazmıştım. işlemi sorunsuz uygulamak için adım adım herşeyi dikkatlice uygulamak gerekiyor diye düşünüyorum. ayrıca bu program hdd nizin komple imajını değil, yalnızca 20-25-30 gb arası değişebilen kurtarma bölüntüsünün imajını alıyor. sizin kurduğunuz programlar, kişiselleştirmeleriniz felan geri kurulmuş olmaz. siz bir yanılgıya uğramışsınız. üzgünüm. veri kurtarma programı ile verilerinizi kurtarma şansınız var. ancak diskinize sağlıklı bir kurtarma için kurtarma öncesi veri yüklemeyin.
    Yinede en üste bir uyarı dah ekledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 14 Nisan 2014; 16:38:28 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.