slm arkadaşlar ikinci el almış olduğum laptopuma orijinal xp pro cd si ile format attım ama cd üzerinde cd key numarası yoktu bundan dolayı güncelleme yapamadım 30 gün dolmak üzere bunu nasıl halledebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.xp pro s.pack2 cd si hp laptop için di.
Telefon ile aktivasyonu dene eger cd senin degil se onu bilemiyecem serialin orjinalini nasıl bulursun ben kafaya taktım burayada yazdım bakalım cevap bekliyorum eger biri yazarsa cdnin içinde seriali şöyle bulabiliyormussun diye hemen sana yazarım eger telefonla yaparsan sana ordan yeni bir serial verecekler kolay gelsin
Orijinal Windows CD leri üzerinde CD key yazılı değildir. Key, yani ürün anahtarı; lisans ücreti ödenmiş olan bilgisayarlara yapıştırılmış bulunan sticker üzerinde yazılıdır.
Bu arada, kurulumu tamamlayıp ürün etkinleştirme aşamasına kadar geldiğine göre bir ürün anahtarını yazmış olman gerekiyor zaten.
Sonuç olarak ihtimaller; 1- Almış olduğun ikinci el Laptop, XP lisansı sahibi değil. 2- Bilgisayarın altında yapışık olan lisans etiketinin farkında değlsin. 3- Sendeki XP lisansı Home Edition için, ama sen Pro kurmak istiyorsun.