Bugün Windows 10, sürüm 20H2 özellik güncelleştirmesi yapmaya çalışırken sisteme ayrılan bölümü güncelleyemedik hatası aldım. Çözüm araştırırken disk yönetiminde iki tane efi sistem bölümü olduğunu gördüm bu normal mi? çift işletim sistemi kullandığımdan olabilir mi? oem bölümleri nedir? güncelleme için alternatif bir yöntem var mı? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim |
windows 10 disk yönetiminde 2 tane efi sistem bölümü var?
-
-
+++++++
-
çift işletim sistemi kullandığınız için iki tane gözüküyor olabilir (emin değilim)
Sorununuzu internette araştırırken microsoftun sitesinde böyle bir soru sorulmuş aşağıdaki linkten bakabilirsiniz umarım sorununuzu çözer
-
İlginiz için teşekkür ederim. Etkin olarak işaretle butonu aktif değil. Çözüm olmadı maalesef
-
öncelikle rica ederim.İnternette biraz araştırma yaptım bazı sitelerde bu sorunun kaynağını sizin resimde de bulunan 100 mb'lık efi bölümünü olduğunu yazmışlar.Windows 10 da bu efi bölümünün 450mb olması gerekiyormuş.
Chrome dan türkçeye çevirip yorumlarda 2.sayfaya bakarsanız görebilirsiniz.(150 mb yapmış)
Ancak bazı yerlerde de disk biçimleri olan gpt mbr değişimlerinden bahsedilmiş ama kesin çözüm yolu nedir bilmiyorum.Forumda daha bilgili arkadaşlar var onlar yardımcı olur umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Not:gpt mbr çevirimi olsun efi bölümünü genişletmek için kullanılan disk programları olsun kullanırken çok dikkatli olmanızı öneririm veri kaybı sistem çökmesi yaşayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 8 Temmuz 2021; 19:47:36 >
-
Yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linkten bir yerlere ulaştım ve sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için özetle; 100 mb olarak görülen sistem bölümünü genişletmek gerekiyor fakat bunu disk yönetiminden veya daha önce de denediğim farklı birkaç programdan yapmak mümkün değil. Zira herhangi bir disk bölümünden gerekli alanı boşa çıkarsanız dahi bunu sistem bölümüne ekleyemiyorsunuz. Sorunumuzu sadece EaseUS Partition Master uygulaması çözüyor.
https://answers-microsoft-com.translate.goog/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install/error-we-couldnt-update-the-system-reserved/9154c2b1-b807-439d-8873-9699415eb657?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=ajax,elem
-
Rica ederim ne demek sorununuzun çözüldüğüne sevindim.Nasıl çözdüğünüzü de burada anlatmanız güzel olmuş ki bu sorunla karşılaşan başka kullanıcılar için faydalı olur.
Benzer içerikler
- windows 10 pro 64-bit download
- bu klasörde değişiklik yapabilmeniz için administrators size izin vermelidir
- aygıt yöneticisinde bluetooth yok
- antimalware service executable kapatma
- güncelleştirmeler üzerinde çalışılıyor bilgisayarınızı kapatmayın
- 0xc00007b hatası çözümü
- windows 11 şifre kaldırma
- freedos nedir
- microsoft pc manager
- windows 10 format atma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X