Şimdi Ara

Windows 10 format atarken mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ilk önce olayın başlangıcını anlatayım. Elimde fazladan SATA SSD vardı ve uzun süredir boşta yatıyordu. Aklıma geldi, bilgisayarıma takıp fazladan yer açayım dedim. Takma işlerini yaptıktan sonra bilgisayarı açınca başka bir Windows geldi (eski Windows'um). Ben içi tamamen boş zannederek hiçbir işlem yapmadan taktım ve açtım.

Neyse, bu SSD'yi tekrardan çıkarıp ana SSD'm ile tekrar başlattım ve açılırken mavi ekran yedim. Yaklaşık 1 saat boyunca açmaya çalıştım ama her seferinde mavi ekran yiyip kendisini tekrar başlattı. Ben de USB'ye başvurup 0'dan temiz başlangıç yapayım dedim. Her şey normal giderken, yeni Windows 10 kurarken işlem bitmeden bir daha mavi ekran yedim kurulum sırasında. Ondan sonra tekrar denedim bu sefer de yükleme sırasında hata oluştu tarzı bir hata aldım. Ben de diğer bilgisayardan USB'yi tekrardan biçimlendirip, Windows'un kendi sitesinden ISO'sunu indirip kurulumu bitirdim. Bu sefer ise kurulum ekranı tam geliyor ve reset atıyor, mavi bir boş ekran geliyor ve komple kendi kendine kapanıyor.

7-8 saattir uğraşıyorum beynim patlayacak halde. Yarın ilk işim uyandığımda ana SSD'mi diğer PC'ye takıp orada biçimlendirmek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yaptığınız işlemler esnasında BIOS üzerinden UEFI-Legacy / UEFI ayarlarını değiştirmiş olabileceğinizi değerlendiriniz.

• GunoX7 kullanıcısına yanıt
    Tam demek istediğinizi anlamadım. USB takılı haldeyken ki ayarları fotoğrafta gözüküyor

Windows 10 format atarken mavi ekran hatası

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aşağıda yazan, CSM, UEFI-legacy içindir.

BIOS için MBR ile biçimlendirilmiş HDD'lerdeki işletim sistemlerini açmak için, uyumluluk modunu açmak gerekiyor. Anakartınız otomatik olarak eski HDD işletim sistemine uygun biçimde ayarlarınızı değiştirmiş olasılığındayım.

Dümdüz UEFI moduna geçerek bilgisayarı bootlamayı dener misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.