Şimdi Ara

Windows 10 kasma ve hantallık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bilgisayarımı uzun süredir güncelleme almadan kullanıyordum. Dün format atıp bütün güncellemeleri yükledim. Güncelleme yapmadan önce akıcı iken, şu an görülür şekilde ağırlık ve hantallık var. Bütün sürücülerim güncel, ayarlarım tam ve sistemim şu şekilde:

Windows 10 Enterprise 2019 LTSC, Güncel versiyon 1809

AMD FX8350 Eight-Core Processor 4200 MHz

Asus M5A97 LE R2.0 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

2x G-Skill RipjawsX F3-12800CL9-4GBXL 

NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB

WDC WD10EZEX-08M2NA0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)

Çözüm yolu var mıdır? Yoksa illa güncelleme almadan mı kullanmalıyım?

• Hocam tak bir SSD hızlansın. Mekanik disklerle hantallığı önleyemezsin.
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Hantallıktan kastım düşük fps ile oyun oynar gibi oluyor. Mouse bile laglı hareket ediyormuş gibi. Güncellemesiz halde veya 8.1 kurduğumda en az beş kat daha akıcı kullanım hissediyorum. Bu harddiskten olmaz diye biliyorum, emin misiniz hocam? Sistemim ortalama 10 yıllık olduğu için masraf yapasım yok. Kur fiyatları da malum. SSD alırsam sizce 5 sene daha gider mi?

• Al bi 256 GB SSD, 1 TB lık mevcut diski de depolama olarak kullanırsın. Yaşayacağın değişime inanamayacaksın. 5 sene rahat kullanırsın tabiki son çıkan oyunları oynamak olmaz, o ayrı mesele. SSD siz bir sistem işlemci ve e. kartı ne kadar iyi olursa olsun çok yavaş çalışır. Bir de mouse un yanında telefon dalan bırakma, atlama ondan da olabilir. Ama SSD şart, Crucial MX 500 ya da Samsung Qvo 970 süper olur.
  • Windows 10'un da 21H1 versiyonunu ISO dan kur bu defa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.