Şimdi Ara

Windows 10 Mavi Ekran Hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı uzun bir süre kullanmayıp (10 saat - 1 gün gibi bir süre) daha sonradan bilgisayarımı açınca çeşit çeşit hata kodlarına sahip hatalar alıyorum.
    Sistem Özelliklerim;
    -Windows 10 Pro x64 Uefi
    -İntel Skylake i3-6100
    -Msi H110M PRO-VD
    -Corsair 16 Gb Ddr4 2300 Mhz
    -Wd 1 tb blue
    -Msi Gaming X Rx-480 4G
    -Aerocool KCAS 600W 80+
    -Dark N10

Minidump dosyası;
    http://www.mediafire.com/file/28wzwwurp2w0z2h/minidump+dosyalar%C4%B1.rar

Hata resimleri;

Not: Ekteki resimleri düzgün çekemedim, telefonumun kamerasında odaklanma problemi var, kusura bakmayın.

• Abi seni buraya alalım :)
    Bir de bana özelden kullandığın işletim sisteminin download linkini yollasana.
  • Sistem dosyalarında, ram de veya hard diskinde sıkıntı var sanırım. Format atmayı denedin mi? Bir de sistem dosyalarını dogrulahttps://support.microsoft.com/tr-tr/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files

Minimum dosyasından anlamam ancak mavi ekran hatalarında yazanlar göre kendimce birkaç sonuç çıkarttı hataları ve hata kodlarını google ve Microsoft bloguna yazarsan çözülebilir https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok format attim ama her defasinda mavi ekran almaya devam ettim, bilgisayar parcalarim yeni zaten, parcalarda bir sorun olacagini düşünmüyorum. Hata kodlarını microsoft un kendi sitesinde cok arastirsim yine de dogru duzgun bir sonuc bulamadim.

• minidump dosyalarını paylaşabilir misiniz?
  • Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    ilk mesajda var zaten :/

• şimdi inceledim sizin sorununuz 2 tane bu dediklerimi yapın ve olumlu olumsuz geri dönüş yapın

1- sorun ram tüketimi fazla olduğunda hata veriyor
    2- intel ekran kartı driver sorunu yaşıyorsunuz

öncelikle intelin ekran kartı driverini üreticinizin resmi sitesinden işletim sisteminize uygun olanı indirerek kurunuz. tabikide öncelikle önceki sürünü temiz bir şekilde program ekle/kaldırdan kaldırın. bir müddet bilgisayarınızı kulllanın hala hata almaya devam ederseniz ramlarinizi test etmemiz gerekecek bunun için memtest86+ programının usb yazdır özelliklisini indirin usb'ye yazdırın ve boot ederecek test edin. aşağıda ekleyeceğim video işlemi yapmanıza rehber olacaktır
    https://www.youtube.com/watch?v=7OBA_RXRvbs

edit. programın indirme adresihttp://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 30 Ocak 2017; 12:16:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdilik debug yapamayacağım ama kodlardan gördüğüm ilk izlenim:

1/memtest86+ ve diğer ram stres testlerini deneyin

2/memtest86+ da dahil olmak üzere hiçbir sentetik stres testi bozuk donanımları %100 tespit edemez. (en yaygın yanılgı) ram modüllerini teker teker deneyip gözlemleyin.

3/bi çok mavi ekranın bir şekilde sanal bellek kullanımı ile bağıntısı vardır(temel sebebi bozuk donanım olanların da olmak üzere). sistem sürücüsünde az yer kalması gibi bir sorun olmamalı. ayrıca diskin hiçbir bölümünde az yer kalmamalı. bu dolaylı olarak tetikleyebilir. sanal bellek ayarlarını değiştirmenizi tavsiye etmem.

4/özellikle windows 8.1/10'da anakartınızın bios sürümü eskisinden daha önemlidir. güncel olup olmadığına bakın ya da bios versiyonuzun bilinene sorunlarından biri olup olmadığını kontrol edin.

edit: tüm bu mavi ekranlar uykudan çıkınca mı oluyor demişssiniz. normal zamanlarda bu sorunla karşılaşmıyor musunuz? (hiber_dumpfve.sys)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 30 Ocak 2017; 18:20:17 >

• Beyler yanıtlariniz icin tesekkur ederim,

Sorun çözüldü galiba şöyle çözüldü,

Memtests86+ yazilimini usb ye bootable bicimde yazdirdim ama quick boot ekranında bir türlü usb den baslatamadim USB gözükmüyordu quickboot ekranında ve bios ta hard disk bolumunde de,

Bir arkadasa sordum boyle boyle usb gorunmuyor uefi yuzundendir dedi bu sefer bios tan acilisi legacy + uefi yaptim,

Bu sefer quick boot ta usb diskim goruldu ondan baslattigimda ise memtest yazilimini acamadim bir kac defa indirip tekrardan yazdım usb ye her zaman aynı hatayi verdi.

ugrasmadim boot u legacy +uefi modda birakmaya devam ettim bir daha bios acip uğraşmamak icin

Nedense Legacy modda daha hic mavi ekran almadim sadece ilk bilgisayarı açınca mavi ekran veriyordu önceden biriniz sormussunuz,

Benim anlamadigim uefi windows kullaniyorum uefi formata uygunda usb bellegimi hazirlayip format atmistim neden uefi kisminda sorun cikarttida legacy+uefi de cikartmadi

• memtest86+ iso indirip rufus gibi araçlarla mı yazdırdır yoksa memtest86+ 5.01 usb installer ile mi yazdırdın ?
  • C-AKBAL kullanıcısına yanıt
    usb installeri kullandim kendi sitesinden indirdigim, bir iki installer ile denedim acilmadi. rufus la yazmayi denedim rufus tanımadı memtest iso sunu bende fazla kurcalamadim rufusla.

• memtest86+ 5.01 usb installer ile yazdırırken sürücü harfini seçip yanında bulunan kutucuğu işaretliyor musun ? öyle yapman gerekiyor sonrasonda create diyerek yazdıracaksın. birince legacy yani eski bios usb keyden başlatacaksın ben hep öyle yapıyorum şuana kadar hiç boot etmemezlik yapmadı
  • win 8/win 10 uefi ile daha içli dışlı eskiye göre ve bios versiyonu daha önem kazanıyor. legacy'de mavi ekran hiç çıkmıyorsa bundan olabilir. gene de uzun bir süre gözlem lazım. bios sürümünüz ne?

çok fazla döküm dosyası var, debug yapamadım ama çok fazla PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası görüyorum. hepsi de bellekten veriyi okuma esnasında olmuş. başka hatalar da var görüntü sürücüsü... gibi.

önceki mesajda bahsetmeyi unuttum. OC varsa kaldırın(cpu,ram, gpu vs farketmez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 30 Ocak 2017; 21:39:19 >
    ayni dedigin sekilde kutucuk isaretliyorum oyle islemi yapıyorum olmuyor.

• Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bios surumum 2.A en son 2.B cikti zaten ben bilgisayarı ilk topladigimdan sonra bios surumu kacti bilmiyorum ama 2-3 kez her bios update geldiginde yaptım yinede mavi ekran almaya devam ediyordum (önceki windows 10 pro kullanimlarimdada genelde her bios update sonrasi bir de temizinden uefi x64 olarak format atarim yine de mavi ekran almaya devam etmisti)

ekran karti yazilimida en son surumden bir onceki surum amd relieve 16.2 idi galiba pek hatırlamıyorum. Suanlik bir problem yok gibi legacy+uefi mod da 10 defadir aciyorum bilgisayari finallerim bitmediginden fazla acmadim konuyu actiktan sonra daha mavi ekran ile karsilasmadim.

• memtest86+ ile başlatamıyorsan başla bir ram test programı olan memtest86 artısı olayan programla test edin link veriyorum

http://www.memtest86.com/download.htm MemTest86 V7.2 Free Edition usb drive olanı indir ve usb hazırla bu program uefi desteklidir uefiden boot edebilirsin

öncelikle sen acilen bir ram testi yap sonrasında senin hdd ye gelelim wdnin blue ve black serisi çok sorunlu bunu tecrübe ettim hemde 1 blue 3 black disk ile öncelikle sen bi ram testini yap sonrasında hdd testi yapman gerekecek
    deneyeyim hocam. cok uzun sürüyormuş herhalde bu test bir de benim belleklerim 16 gb cok bekletmez insallah tabi yazilimi acarsa bu sefer bilgisayar.

• 1 1-5 saat sürer. program başladığında bir kaç saniye sonra otomatik olarak test başlar bir ayar yapmana gerek yok
    deniyorum birazdan, windows çökmesine karşın yedeklerimi alayım :)
  • sorun olmaz ama yinede al istersen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.