Merhaba. Uzun süredir yaşadığım bir sorun için sizlerden destek rica edeceğim. Aşağıda ekran görüntülerini paylaşmış olduğum gibi video oynatırken görüntüde bozulmalar oluşuyor. Bu sorunun öncelikle Mozilla Firefox tarayıcısında Youtube videolarını izlerken olduğunu fark ettim. Sonrasında Youtube videolarını download edip direkt player ile play ettim. Aynı sorun devam ediyor. Araştırmalarım sonucu birkaç çözüm buldum ancak bunlarda malesef olmadı. Bulduğum çözümler: 1) İnternet Özelliklerinde "GPU ile görüntüleme yerine yazılım ile görüntüleme kullan" seçeneğinin aktif edilmesi 2) Mozilla Firefox tarayıcı ayarlarında "Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan" seçeneğinin pasif edilmesi Ek olarak; Windows 10, ekran kartı ve K-Lite codec güncellemesini yaptım. Ancak çok ilginçtir ki, MKV tarzı filmlerde bu sorun yaşanmıyor. ve her MP4 videoda bu sorun yaşanmıyor. Ayrıca, Mozilla Firefox tarayıcısında Youtube videolarında yaşanan sorun Chrome ve Edge tarayıcılarında oluşmuyor. Bir çıkmaz içindeyim ve ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum. Teşekkür ederim. |
Bildirim