Ayarlar > Kişiselleştirme > Kilit Ekranı > Kilit ekranını kişiselleştir > Önce Resim seç sonra tekrar Windows Spot Işığı seç. Böyle bir bug var hala düzeltmediler öyle oluyor formattan sonra bir kere bunu yapmak gerekiyor yoksa takılıp kalıyor hep aynı resimlere. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Aralık 2022; 19:0:33 > |
Windows 10 22H2 Rehberi | 10 EYLÜL 19045.4894 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (2060. sayfa)
-
-
Şuan Windows 11 geçilir mi ? Donanım olarak bilgisayarım destekliyor ama sadece 8gb ram var, 8gb yeter mi yetmez mi emin değilim.Windows 10 da boştayken 1.7gb ram kullanımı var, bir ara windows 11 kurmuştum onda boştayken 3.6gb ram kullanıyordu.Bugün format atıcam ama kararsız kaldım, w11 kursam mı yoksa bir süre daha beklesem mi ?
Çünkü bir söylenti daha doğrusu bazı haberler okudum internetde, windows 11'e ücretsiz geçiş yapabilmek için belirli bir süre içince w11 yükseltmesi yapmak gerekiyormuş.Atıyorum 2022 sonuna kadar yükseltmeyenler artık ücretsiz yükseltmeden faydalanamayacak tarzında yazılar okudum internetde böyle bir şey olabilir mi ?
-
Arkadaşlar saglam bi retail key lazım nerden alayım güvenilir bir yer bilen var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
disk image clone uygulamaları vardı onlarla yapıyorduk şuan en güncel ve stabil olarak çalışan hangisi bilemiyorum
-
Onu tutmanın hiçbir manası yok garanti için falan saklamaktan bahsediyorsan bunlar önemsiz şeyler, ubuntu istiyorsan bulup netten yüklersin olur biter kaybedeceğin hiçbir şey yok. Senin mantığın orijinal windows, ofis vs. olsa onu kaybetmek söz konusu olsa belki olurdu artık onlar da online yani korkmadan diski sıfırla ve düzgün bir kurulum yap.
ama ille de istiyorum diyorsan Hasleo Disk Clone programına bakabilirsin.
edit: Ben bu tarz işlemleri sevmediğim için bakmadım bana gereksiz geliyor, kendin araştırıp denemelisin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Aralık 2022; 3:5:55 > -
Yok valla çok denedim ama maalesef bir türlü çözemedim. Bu ne salakça bug yahu.. Hiç bir şekilde zaten W.spot ışıgı seçilmiyor, mesela spot ışığını tıklıyorum sonra foto seçim ekranına tıklar tıklamaz "Resim" olarak görünüyor.. Bir daha spot ışıgını tıklıyorum ama v.s.v.s. olmuyor yani.. Spot ışıgının klasörünü buldum oraya tıpkı oradaki fotoların isimleri gibi img 106 v.s. olarak ekledim klasöre ama öyle de olmadı.. Mutlaka bir çözümü var ama bilmiyorum..
Saçma olan şu ki, normalde Kilit ekranına Foto seçiliyor, sadece bunu windows açılışında da göstermede sorun var..
Bu arada bilmeyen yoktur ama yinede ekleyeyim, Kilit ekranı, spot ışığı v.s'lerin olduğu Fotoğraf klasörü en azından bende burada; "C:\Windows\Web" Web'in içinde.. Farklı bir konumu varsa bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 13 Aralık 2022; 18:1:47 > -
hocam, orjinalci mi dersiniz takıntılı mı dersiniz kabulüm :)
2. bölümü iso oluşturup saklarsam ilerde rufus ile flaşladığımda resimdeki gibi 3 bölümü de yükler mi?
windows kurarken sadece 3. bölümü biçimlendirip kurabilir miyim yoksa bölümleri tamamen silmem gerekecek mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 13 Aralık 2022; 19:33:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
windows yüklemen için disk alanını sıfırlaman gerekiyor linuxda disk bölümlendirme farklı windowsda farklı işliyor yoksa açılışta dos ekranında takılır kalır açılmaz
-
3.adım ve sonrasını deneyiniz.
https://www.lifewire.com/fix-windows-spotlight-not-working-windows-10-4772370
-
13 ARALIK W10 22H2 12 Toplu Güncelleştirmesi KB5021233
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5021233
-Görev çubuğu yukarı taşıdığında Arama kutusu artık gözükecek.
-Arama kutusunda Bing içerikleri gözükecek.
-Cortana görev çubuğunda sabitlenmiş olarak gelmeyecek.
-Store güncellenmesine engel olan bir hata giderildi.
-Bazı yazıcıları etkileyen sorun giderildi.
-Remote Desktop kullanırken D3D9 çalışmayı durdurdu hatasına sebep olan bir hata giderildi.
-Defender Endpoint'i etkileyen bir hata giderildi.
-
anladım hocam sağol
şuan 2 bölüm fat 1 bölüm ext4 gözüküyor
komple ntfs olacak sanırım
Windows 11 de sürekli wifi problemi yaşadığım için Windows 10 geçiş yaptım. Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama sanki ekran kalitesinde bariz bir düşme oldu gibi. Renkler aşırı soluklaştı. AMD son driverleri kurdum ama eski renk güzelliği yok gibi. Bunun nedeni ne olabilir acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
disk alanı sıfırlanıyor tabi yine tüm alan ntfs olmuyor yeni sistemlerde yine 3 veya 4 veya 5 parçaya bölüyor UEFi olarak daha eski sistemlerde legacy tek alan yapılabiliyordu
-
İşe yaramadı, açıkçası uğraşmaktan da bıktım zaten. Tonla ıvır zıvır ince ayar yapmamış olsam bir daha format atardım ama usandım..
Daha buna çözüm bulamamışken bir de son 2364 güncellemesinden sonra 999999 yöntem sonrası zorla devre dışı bıraktığım windows defender virüs ve tehdit zıkkımı da tekrar geri gelince PC'de ekstra kasmaya yavaşlamaya başladı iyice delirdim valla.. Resmen her güncellemede "insanların bizlere rağmen güzel güzel kullandıkları PC'lerinin nasıl yaparızda içine ederiz" diye uğraşıyorlar artık..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 16 Aralık 2022; 20:12:12 > -
1-Önce resmi seç sonra tekrar Spotlight'ı seç.
2-Powershell'i admin olarak açıp şunu kopyala ve enterla.
Get-AppxPackage -Name Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
3-Kırmızı yazılarla hata verirse restart at ve tekrar dene.
4-Cmd yönetici olarak aç ve şunları tek tek kopyala ve enterla.
DEL /F /S /Q /A "%USERPROFILE%/AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets"
DEL /F /S /Q /A "%USERPROFILE%/AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\Settings"
5-Powershell'i admin olarak açıp şunu kopyala ve enterla.
Get-AppxPackage -allusers ContentDeliveryManager | foreach {Add-AppxPackage "$($_.InstallLocation)\appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode -register }
6-Bilgisayarı yeniden başlat ve 1.adımı tekrarla.
Bunları birkaç kez ısrarlı bir şekilde tekrar yap oluyor en sonunda, benimde W11'de bozulmuştu bu yöntemlerle şimdi oldu.
-
ubuntu ile gelen laptopa windows 10 boot ekranı açıyorum disk bölümünü göremeden disk (sanırım nvme) bulunamadı yazıyor eyvallah "F6flpy-x64 - VMD.zip" indirip usb ile gösteriyorum "hiç yeni cihaz sürücüsü bulunamadı" vs. bunu nasıl çözebilirim
Dell g15 5511 i5 11260h
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ubuntu veya herhangi bir linux distrosunu usb flasha yazın sistemi usb den başlatın ve diski tamamen silip öyle deneyin bir de. Dikkatli olun diski kullanılamaz hale de getirebilirsiniz.
-
anladım hocam, windows'a yabancı değilim ama ubuntu tarafını ilk defa deneyimliyorum son cümlenizden biraz çekindim :)
Diski bilgisayardan söküp harici olarak bağlayıpda silebilirsiniz. Ama usb linux ile çok daha kolay. Gparted yazılımı ile diski kolayca silip windows kurabilirsiniz.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=GParted_kullan%C4%B1m%C4%B1
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X