Şimdi Ara

Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
6
Favori
26.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakıyorum da gittikçe hep bireysel kullancılardan ziyade kurumsal kullanıclara yönelik eklentiler, ıvır zıvırlar falan mevcut. Ben bilgisayarı oldukça sade kullanmaya çalışan biriyim. Mesela şöyle diyim çoğu kişi belki bilmez veya yapmaz uğraşmaz bile ben Windows'da her formattan sonra gereksiz tüm servisleri devre dışı bırakıp kaldıran biriyim. Görev Yöneticisinde oldukça az işlem bırakmaya çalışırım. Tabi bu servisleri devre dışı bırakma olaıynı da kafama göre yapmıyorum. Yani yapmadan önce sağlam bilgi ve araştırma istiyor. Başlata services.msc yazdığınızda çıkan hizmetlerin her birinin ne olduğunu bilip buna göre davranmalısınız. Her neyse demem o ki acaba bireysel kullanıclara yönelik şeyler yapılamaz mı? Windows 7/8 Home, Basic kullan diyebilirsiniz. Fakat bunlar da anlattığım şeye uygun olmuyor. Sistemi ilk kurduğun andan itibaren otomatik olarak hem görsel hem de işlevsel fazlalıklar olmasın istiyorum ben.

• Win 7 den sonra Win 8 i beğenmedim açıkçası. Win 9 diyorlardı adını mı değiştirmişler.Bakalım nasıl bişey olacak. Beğenirsem win 7 den vazgeçerim:)
  • W8 rezaletinden sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mepal7

Windows yerden yere vuran Apple fanboyları Windows'tan daha gelişmiş bir işletim sistemi gösterin bize kullanalım. Farkında mısınız bilmem Microsoft kendi kendine yarışıyor,rakip yok,Windows 8 Windows xp,Windows 7 ile yarışıyor mac OS yada Linux ile değil

bu fanlar o kadar kaptırmış ki, burayı android sanmış birisi

bir diğeride yıl 2014 windows kullanan mı var diyor(kapak olarak grafik verilmiş onada %90)
  • Boyutlandırılabilir başlat menüsü(isterseniz kutucukları kaldırabilirsiniz):https://www.facebook.com/video.php?v=725837360797084

Masaüstü moddan tablet moduna geçiş:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 1 Ekim 2014; 12:09:50 >

• Depelerx ne de guzel yazmissin, agzina saglik:)
    "Win 8.1 kullanmamış olmasına rağmen windows 8 kötü diyenleri hayretle izliyorum. Anında açılan stabil ve gayet iyi bir işletim sistemi. Üç beş editör beyni yetmediği için beğenmedi diye hemen peşinden gidin koyun gibi."

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

2015 de bitmiyor.Ayrica win 10 icin sp1 veya 10.1 surumunu beklemek sart olacak.Stabilite anca saglanmis olur.Oyle yada boyle 2016 yilinin ortalarina veya sonlarina kadar Window 7 sp1 x64 ile yola devam.

SP1 bug ve güncelleme içerir stabilleştirme güncelleme ile oluyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: UltraFast

Yemişim Metro arayüzünü, windowsun o iğrenç tasarımı ve ultra kullanışsız işletim sistemini. Tamam daha hızlı açılıo, eeee? İşimi göremedikten sonra hızı ne yapayım?

Windowstan bir cacık olmaz.

MAC OS ye geçmenin vakti geldi de geçiyor.

Mac OSX tasarımı bu arayuzun neresinden iyi ve işlevsel? Apple bile Windows kullanıyor 2 kere üst üste yakalandılar.

• Aslında yenilik anlamda çok bir şey. Bir-kaç değişiklik. Onlarıda aslında yama olarakda yapabilirler. Moc OS dede aynı şey oluyor. Ama şu gerçekki win 8 kullabım açısından tam bir cuvallama oldu. Şimdi 10 ile biraz düzeltmişler. Biraz daha Mac OS den kopya çekmeye ihtiyaç var kullanım kolaylıgı açısında.

• Bende çok büyük değişiklikler beklemiyorum. Dokunmatik ekranlar yaygınlaşmadıkça metro arayüzü de çok bir işe yaramaz. Ufukta da dokunmatik ekranların hızla yaygınlaşacağı görünüyor..

• beta daha yayınlanmadı mı yahu ?
  • birçok pencereyi aynı anda kullanabilme özelliği çok iyiymiş zaten win8 de de vardı sanırım, onun dışında mac os kopyası... ayrıca tasarım ve renkler iğrenç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Depelerx ne de guzel yazmissin, agzina saglik:)
    "Win 8.1 kullanmamış olmasına rağmen windows 8 kötü diyenleri hayretle izliyorum. Anında açılan stabil ve gayet iyi bir işletim sistemi. Üç beş editör beyni yetmediği için beğenmedi diye hemen peşinden gidin koyun gibi."

Millet arayüzü eleştiriyor performansı değil.Neyi nasıl yapacağın karışık bu bilgisayarları sadece gençler kullanmıyor...
  • Bazıları tek sistem anlayışını yanlış anlamış.

Tek sistem, tek çekirdek, farklı arayüz, tek mağaza. Android nasıl tablet sürümü ile telefon sürümü farklı ise bu da aynı.

Sistem dokunmatik birim algıladığında ekran boyutuna göre kendini düzenliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 9 çıkmadan direk 10 mu çıkıyor :)
  • Google'dan atılım bekliyorum...

• Betayi nerden indirecegiz?

• Windows 8.1 kullanan biri olarak Microsoft'tan gerekli update'leri alamadım. Zamanında 8.2 söylentileri çoktu. Ama ikinci büyük güncelleme Microsoft tarafından gelmedi ve yeni Windows'a odaklandıklarını söylediler. Bu şartlar bize Windows 10'un bedava sunulacağı anlamına geliyor.

• Windows vista faciasından sonra silkeledi kendini 7, 8, 8.1 olmak üzere sürekli üstüne koyarak stabilleşmeye başladı. 10 dada bu durumu sürderecek gibi görünüyor.

Şuan 8.1 kullanıyorum ve oldukça memnunum sadece arayüz sıkıntısı var ama sistem işleyişi olarak oldukça kararlı.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.