Şimdi Ara

Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
6
Favori
26.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuana kadar Microsoft'un çıkardığı en iyi işletim sistemi Windows 8.1 dir. Bir kaç kendini beğenmiş editör beğenmediği söyleyince virüs gibi yayıldı Windows 8 beğenmemek trend oldu. Zincirlerinizi kırın ve sürü psikolojisinden ayrılın artık,Windows 10 ise daha adamların yapacaz dediklerin kısmın %10 içeriyor,yine de iyi sayılır,sene ne olduğunu göreceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes kullanabildiği ölçüde w8 veya diğer işletim sistemlerini beğenir veya beğenmez, burda asıl önemli olan alışkanlıklar ve kullanılabilirliktir,

19 yıllık başlat menüsünü kaldırmak o kadar kolay değil,

ne demişler can çıkar huy çıkmaz , alışmış herkes başlat menüsüne, öyleki forum kullanıcılarının çoğu doğmadan önce çıkmış bişey bu başlat menüsü,

kullanabildiği ölçüde dedim, kısaca bunu da açmak isterim,

çoğu kişi w8 kuruyor başkada bişey kurmuyor, nete girsin yeter, (w8 stabil)

bazıları filim müzik indiriyor yeter, (w8 en iyisi)

bazıları netle pek işi olmuyor, iş amaçlı kullanıyor ofis felan, (w8, w7 aynı)

bazıları oyun oynuyor hertürlü güncelleştirmeleri kuruyor, (w8 sorunlu)

bazıları her programı kurup deniyor siliyor, (w8 çok çöküyor)

bazıları herşey olsun istiyor, ofis oyun, internet, torrent, nero, snagit, video işleme, ses işleme, antivirüs, kısacası herşeyi kurup tewst ediyor üstelik silmiyor, ne oluyor ayda bir format, (w8 berbat çok uyumsuz)

başkasına sorsan 2,3 yıl format atmadım der,

demek istediğim herkesin sistemi (donanım konfigürasyonu), ve kullanım şekli bir değil, karşılaştıkları sorunlarda bir olmayacak, kullanıma ve donanım konfigürasyonuna bağlı olarak pc ya hızlı açılacak yada yavaş, w8 ya sorun verecek yada vermeyecek,

şahsen ben pcde oyun oynuyorum, 2 işletim sistemi kullanıyorum, gerekli bütün programlar kurulu, tv kartı var, uydudan izliyorum, 2 ekranım var, pc kapansın veya yeniden başlatılsın, açılma süresi hiçbir zaman 35 saniyenin altında değil (neden acaba, ben nedenini biliyorum, mesajımı dikkatli okuyanlarda anlayacaktır)

sorsan kenar çubuğu w8deki en iyi şey derler, ama hiç 2 ekran kullanmamışlardır,

bana sorsanız kenar çubuğu w8in en kötü yanı, (tasarım bakımından, kullanım şekli kötü tasarlanmış), siz hiç fareyi bir ekrandan diğerine geçirdinizmi, sanki işkence, mecbur kalmadığım sürece diğer ekrana geçmiyorum, şu anda olduğu gibi tv actım izliyorum, diğer
    ekranda da pc kullanıyorum oyun oynarkende bu böyle,

w7de fare yağ misali kayıyor resmen, bir ekrandan ötekine,

peki çıkarılacak sonuç ne, ister kötüleyen olsun ister beğenen, kimse diğerine hakaret etmemeli veya küçümsememeli , belki forum kullanım yaşının epey düşük olmasından bu tür mesajlara çok rastlıyorum....

• death44 kullanıcısına yanıt
    neden bozulsun ki güzelce tüm teknolojık aletlerin senk. içinde olacak.

hem Windowsun bı kısmı dokunmatık pcde calısıyorsa aynı kısım dokunmatık olmayanda calısmıyor farklı bır kısım o pc ye gore calısıyor kı bence bu nesnel konumda mukemel o admlar içinde iyi hepsıne ayrı ayrı yapmaktansa belirli bir kok var onun ustune ıhtiyaca gore ekliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doblocuk

quote:

Orijinalden alıntı: Lelouch Vi Britannia

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xlarge

Windows 8 berbat filan değil ben kullanıyorum gayet stabil bir işletim sistemi ve de çok hızlı.

aynen win8 kotu diyenleri anlamiyorum

Bende windows 8 iyi diyenleri anlamiyorum. Windows 7 varken 8 e ne gerek var? En basinda windowsu windows yapan baslat menusu yok. Baslat menusuz windows olmaz. (En azindan klavye + fare ile calisan sistemlerde) dokunmatikte kabul gayet iyi ancak fare ve klavye ile kullanirken cok uyuz bir sistem.

Windows 10da sanal masaustu olayi iyi olmus. 3-4 farkli masaustu kullanabilecegiz. Masaustu artik daha derli toplu durur. Baslat menusude gayet iyi ancak aero peek hala yok. Pencerelerde golge efekti olsada aero peekin yerini tutmamis. Microsoftun acilen aero peeki geri getirmesi gerekli.

Windows 10'un getirdigi yenilikler 8.2 guncellemesi olarak sunulabilirmiydi? Sisteme bakinca sunulabilirmis gibi geldi. Bu sistemin en azindan 8 kullanicilarina ucretsiz gelecegini dusunuyorum. Ucretli surum olacak olsa daha buyuk yenilikler getirirdi diye dusunuyorum.

windows 8 den önce 7 kullanıyordum windows 8 her türlü daha iyi bana göre ha win8 de yapamıyorsanız o sizin sorununuz bence gayet kolay (tek zorlandığım yer win8 ilk yüklediğimde kapatma tuşunu bulamadım internetten bakarak kendi kapatma kısayolumu oluşturdum başka bir sorunla karşılaşmadım )

Hocam olay kullanamamak degil. 2 notbookumda ve tabletimde 8 kurulu. Tablette cok iyi ancak bilgisayarda begenmiyorum. Windowsu windows yapan ogeler yok. Windows 10 kurdum simdi 8den daha guzel. 10a ilerde aero peek de gelirse cok daha guzel olur.

Ancak hala kullansamda 8i sevmiyorum.

o zaman kötü-sorunlu demiceksiniz ben sevmiyorum diceksiniz bence fazlası var eksiği yok gayette sorunsuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xlarge

Windows 8 berbat filan değil ben kullanıyorum gayet stabil bir işletim sistemi ve de çok hızlı.

aynen win8 kotu diyenleri anlamiyorum

Bende windows 8 iyi diyenleri anlamiyorum. Windows 7 varken 8 e ne gerek var? En basinda windowsu windows yapan baslat menusu yok. Baslat menusuz windows olmaz. (En azindan klavye + fare ile calisan sistemlerde) dokunmatikte kabul gayet iyi ancak fare ve klavye ile kullanirken cok uyuz bir sistem.

Windows 10da sanal masaustu olayi iyi olmus. 3-4 farkli masaustu kullanabilecegiz. Masaustu artik daha derli toplu durur. Baslat menusude gayet iyi ancak aero peek hala yok. Pencerelerde golge efekti olsada aero peekin yerini tutmamis. Microsoftun acilen aero peeki geri getirmesi gerekli.

Windows 10'un getirdigi yenilikler 8.2 guncellemesi olarak sunulabilirmiydi? Sisteme bakinca sunulabilirmis gibi geldi. Bu sistemin en azindan 8 kullanicilarina ucretsiz gelecegini dusunuyorum. Ucretli surum olacak olsa daha buyuk yenilikler getirirdi diye dusunuyorum.

windows 8 den önce 7 kullanıyordum windows 8 her türlü daha iyi bana göre ha win8 de yapamıyorsanız o sizin sorununuz bence gayet kolay (tek zorlandığım yer win8 ilk yüklediğimde kapatma tuşunu bulamadım internetten bakarak kendi kapatma kısayolumu oluşturdum başka bir sorunla karşılaşmadım )

Hocam olay kullanamamak degil. 2 notbookumda ve tabletimde 8 kurulu. Tablette cok iyi ancak bilgisayarda begenmiyorum. Windowsu windows yapan ogeler yok. Windows 10 kurdum simdi 8den daha guzel. 10a ilerde aero peek de gelirse cok daha guzel olur.

Ancak hala kullansamda 8i sevmiyorum.

o zaman kötü-sorunlu demiceksiniz ben sevmiyorum diceksiniz bence fazlası var eksiği yok gayette sorunsuz

quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

herkes kullanabildiği ölçüde w8 veya diğer işletim sistemlerini beğenir veya beğenmez, burda asıl önemli olan alışkanlıklar ve kullanılabilirliktir,

19 yıllık başlat menüsünü kaldırmak o kadar kolay değil,

ne demişler can çıkar huy çıkmaz , alışmış herkes başlat menüsüne, öyleki forum kullanıcılarının çoğu doğmadan önce çıkmış bişey bu başlat menüsü,

kullanabildiği ölçüde dedim, kısaca bunu da açmak isterim,

çoğu kişi w8 kuruyor başkada bişey kurmuyor, nete girsin yeter, (w8 stabil)

bazıları filim müzik indiriyor yeter, (w8 en iyisi)

bazıları netle pek işi olmuyor, iş amaçlı kullanıyor ofis felan, (w8, w7 aynı)

bazıları herşey olsun istiyor, ofis oyun, internet, torrent, nero, snagit, video işleme, ses işleme, antivirüs, kısacası herşeyi kurup tewst ediyor üstelik silmiyor, ne oluyor ayda bir format, (w8 berbat çok uyumsuz)

başkasına sorsan 2,3 yıl format atmadım der,

demek istediğim herkesin sistemi (donanım konfigürasyonu), ve kullanım şekli bir değil, karşılaştıkları sorunlarda bir olmayacak, kullanıma ve donanım konfigürasyonuna bağlı olarak pc ya hızlı açılacak yada yavaş, w8 ya sorun verecek yada vermeyecek,

şahsen ben pcde oyun oynuyorum, 2 işletim sistemi kullanıyorum, gerekli bütün programlar kurulu, tv kartı var, uydudan izliyorum, 2 ekranım var, pc kapansın veya yeniden başlatılsın, açılma süresi hiçbir zaman 35 saniyenin altında değil (neden acaba, ben nedenini biliyorum, mesajımı dikkatli okuyanlarda anlayacaktır)

sorsan kenar çubuğu w8deki en iyi şey derler, ama hiç 2 ekran kullanmamışlardır,

bana sorsanız kenar çubuğu w8in en kötü yanı, (tasarım bakımından, kullanım şekli kötü tasarlanmış), siz hiç fareyi bir ekrandan diğerine geçirdinizmi, sanki işkence, mecbur kalmadığım sürece diğer ekrana geçmiyorum, şu anda olduğu gibi tv actım izliyorum, diğer
    ekranda da pc kullanıyorum oyun oynarkende bu böyle,

w7de fare yağ misali kayıyor resmen, bir ekrandan ötekine,

peki çıkarılacak sonuç ne, ister kötüleyen olsun ister beğenen, kimse diğerine hakaret etmemeli veya küçümsememeli , belki forum kullanım yaşının epey düşük olmasından bu tür mesajlara çok rastlıyorum....

başka söze gerek varmı? siz anlaşılan hiç 2 ekran kullanmamışsınız. windows 7 ile çalışan bilgisayrımda 2 ekranı rahat kullanırken 8de charms araya girip duruyor. notebookumla kullanamadığım için 2. ekranımı kaldırdım.

ssd olan tabletimde evet 5 saniyede açılıyor 6 saniyede kapanıyor. HDD olan notebookumda oyun, müzik vs yüklenince hala 1 dkda açılıyor. müziği dinlemek için bluetooth hoparlöre bile bağlanmak çin işkencesi. milattan kalma 3.5 mmlik tarihi eser kablo kullanıyorum.

başlat menüsü yok bilgisayarımdan herhangi bir sürücüye ulaşmak için kullanıcı klasöründen bilgisayarıma tıklayarak ulaşıyorum. bilgisayarımı görev çubuğuna sabitlemek mümkün değil.

windows xpnin açılış sesi yok. bilgisayarı açarken WİNDOWS kullanıyor hissiyatı yaratmıyor. abidik gubidik linux sürümlerinin bile açılışı daha iyi.

bunlar sevmemem için yeterli eksiklikler. her daim telefonumda en yeni sürümü kullanırım. Yeniliğe hiçbir zaman karşı olmadım ancak windows 8 önceki sürümlere göre hakikatten uyuz bir sistem. bilgisayarların üretilme amacı işimizi kolaylaştırmak. işimizi zorlaştırmak değil. Eski sürümlerde 2 dkda yaptığım işi HARİKA SİSTEM 8 de 5 dkda yapıyorum. en basitinden çok kullanılmayan bir ayarı değiştirmem gerektiğinde önce bu ayar denetimi olmayan denetim masasındamı yoksa uyuz ayarlar menüsündemi onu buluyorum. e bunun neresi pratik?

Windows xpyi kullandınızmı merak ediyorum. hala xp kadar iyi bir sistem olmadığını düşüncesindeyim.

quote:

bu satırlar kesinlikle 8i anlatıyor bana göre. ben bilgisayarı kullanırken bütün gücünü kullanıyorum. sık sık pencere açıp kapatıyorum. aynı anda yeri geliyor 4 diskle birden çalışıyorum. (bulut sürücülerle 6 disk) her birini aynı anda açamayacağım için mecbur ikide bir kapatıp bilgisayardan açıyorum. bunu 8 ile pratik bir şekilde yapamıyorsunuz tık oraya tık buraya windows turu attırıyor sistem her defasında. bana göre 8 berbat. ancak bu durum 10 da değişebilir. 10dan şuana kadar memnun kaldım. kutucuklarıda seviyorum. Sevmesem gidip lumia alıp kullanmam. Yenilik işimi kolaylaştırıp görselliği artırıyorsa o faydalıdır. ancak gelirken götürüyorsa ve bu götürdükleri işe yarayan özelliklerse getiriler götürülerin gölgesinde kalır. Başlat menüsü olmadan kutular tam bir fiyaskoydu. mause kullanımı için düzenlenmemiş bir sistemden ne beklenebilirki?

• Windows 10 gelişim aşamasında ve herkes nedense Windows 10'u final sürümü gibi görmüş.Daha gelişim aşamasında ve birçok yenilik eklenecektir.Windows sürümleri yeni ,çıktığında donanım larla ilgili sıkıntı çok olur.Herkes Windows Vista'yı kötülerken ben çok rahat kullanıyordum.Hem renden alıyordum,hemde crysis gibi oyunları oynuyordum.O zaman donanım sıkıntısı olduğu,arayüzün farklı geldiği gibi laflar söyleniyordu .Aslında sorun sistemler yetersizdi ve bu da sıkıntıları tetikliyordu.Mesela Windows 10'a bazı donanımlar uyumlu olmayabilir burada suçlu Windows değil,donanımı üreten firma suçludur.Çünkğ uyumlu driveri çıkarmaz,yeni ürün satabilmek için .
    Windows 8 size çok iyi gelebilir ama kullanımınıza göre değişen birşey.Hala xp kullananlarıda anlamış değilim .Sistem eskiyse anlarım ama yeni sistemlerde xp kurmak performans kaybından başka birşey değildir.wWindows 7 gayet stabil,hızlı ve sıkıntısı yok,neden ısrarla Windows 8 daha iyi denir ki.Windows 8'deki temel fark arayüzde,onun haricinde fark nedir bilemiyorum açıkçası.Sırf arayüz için bir sistemede geçilmez.Arayüzdeki keskin değişikler eleştiriden başka birşey yaratmaz.Şu an hala onu tartışıyoruz.

Kısaca Windows 7 stabil 10 da stabil olacak isteyen istediğini kullanır.Burada kullanım alanı önemlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• awsalli kullanıcısına yanıt
    İki gündür Windows 10 kullanıyorum. beta olmasına karşın inanılmaz hızlı ve stabil. Dediğiniz gibi daha Cortana gibi biçok özellik eklenecek şu an saf hali windows 10 un. Çıktığında süper bişey olacak
  • Winzort 10 beta yı indirip parallels'e bir kurayım bakalım nasıl faillere imza atmış yine M$.
  • Vay be windows10 çıkmış ben hala Windows7 kullanıyorum

• Ne gelirse gelsin 8 den daha kötü olamaz herhalde.

• Evet istediğin gibi özelleştirebiliyorsun. Ama sistem daha beta olmasına karşın 8.1 den daha hızlı ve stabil. daha olmayan biçok özellik var üstelik. final muhteşem olacak
  • İşletim sistemi açılırken 5 dk karanlık ekranda kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum. Var mı bir çözümü?
  • Win10'da Win8nin metro arayüzü duruyor. İsteyen o şekil Win10 kullanmak isterse; "Taskbar'da sağ click/ Properties/ Start Menu/ Use the start menü instead of the Start screen" orda çentiği kaldırın OK click...oldu size Win10 üstü Metro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 6 Ekim 2014; 15:24:17 >
  • Bazı arkadaşlar "beta bu ama çok kararlı" vb. diyorlar da, sistem sıfırdan yapılmıyor ki sorunlu olsun. Windows 8.1'in üzerine inşa ediyorlar. Kaldı ki başlat menüsü ve pencere efektleri dışında önemli yenilikler yok. (Simgeler hariç) Windows 7 ve 8 arası geçişte farkı hissediyordunuz ama bu geçişte o kadar fark hissetmiyorsunuz.
  • Umarım hızlı stabil bir sistem olur
  • Arkadaslar nasıl ındırıyoruz beta sürümünü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Arkadaslar nasıl ındırıyoruz beta sürümünü ?

Şöyle ki;
    Windows 10 Technical Preview
    32 bithttp://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=510226
    64 bithttp://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=510225

• Bunu indirince eski dosyalar veya programlar siliniyor mu ? Böyle birşey duymuştum
  • bir sonraki beta ne zaman yayınlanacak bi tarih var mı?
  • günlük kullanımda 7 den 8.1e geçeyim mi hala kararsızım.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.